Header

Även om Zarina har känts fräsch och jag kunde inte se ngt konstigt när Ellen red, så var det ändå skönt att rida för Eva igår. Och hon kunde utan minsta tvekan konstatera att Z var helt ren. Skönt att även få andras ögon på henne. Så jag red första "riktiga" dressyrpasset på henne sedan hon har vilat. Zarina var trött och loj som hon alltid är när hon har stått, fanns knappt framåtbjudning alls 😂 men hon var mjuk och fin. Jag jobbade öppna, ställningar, skänkelvikningar men oj vad ringrostig man blir! Jag har ju inte tränat sedan i början av april tror jag, tjejernas träning har varit prio så jag hade svårt att hitta känslan och känna när det blev rätt. Men Eva var nöjd och sa att jag gjorde rätt och att det såg jättebra ut, så det var ju bra iaf. Det är fördelen med att ha nån på marken som kan se hur det blir när man själv inte känner. Kan återigen konstatera att all träning är färskvara, även ridning...

Och Ebba tränar vidare med Totte. Hon utvecklas från gång till gång och lär sig mer och mer hur hon ska rida honom, jättekul att se så snabb utveckling!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 447 Readers

Likes

Comments

Utan mig å Zarina! Kändes väldigt tölit, men hon är under igångsättning ich vi har inte hoppat en enda gång sen i mars tror jag det var.

Så det blev att stå bredvid å titta på. Men det var inte så illa det heller, att hejja fram sina kompisar. Suss red två jättefina rundor och blev 2:a. Värdig vinnare blev Elisabeth som hoppade sin dressyrhäst och jag fick va prisutdelare och överlämna vandringspokalen till Elisabeth. Kul!

  • 431 Readers

Likes

Comments

Har aldrig varit där förut. Det är så vackert, med slottet i bakgrunden. Tävlingarna var välordnade, påminde lite om Falsterbo som i miniatyr. Jättetrevligt, men inte i närheten av stämningen i Falsterbo...Det finns faktiskt inget som slår stämningen i Falsterbo. Men Strömsholm var kul det med. Vi satt precis bredvid 3-kombinationen och muren och där hände det lite grejer 😜

Största klassen gick i 1,45. Fyra ryttare till omhoppning varav Jens Fredricsson, min "idol".
Men!!! Han red fel väg och tog fel hinder som nr 1 så han blev utesluten 🙈😬 Snopet och hela finalen liksom dog.
Vann gjorde John Hickey, inte särskilt spännande. Men en ryttare som imponerade på mig var Fredrik Jönsson från Flyinge. Han red väldigt trevligt, mjukt och "enkelt" men ändå snabbt och vågade chansa.

"Klantigt!" sa Jens efteråt. Å Patrik vann SM-kuren med Scandic. Förstås.

  • 464 Readers

Likes

Comments

Hon ❤️ och jag och sommarsolen... Njuter! Idag började vi trava på ängen, pigg och glad häst!

  • 480 Readers

Likes

Comments

Ebbas 3:e elr om det är 4:e hoppträning med Totte. Övergripande målet kommer ett bra tag till vara att lära känna varann och ffa att Ebba ska hitta knapparna. Totte kan hoppa, det vet vi 👍🏼men han är mycket större och starkare än Muscot var och ffa så hoppar han större så det gäller att Ebba får vänja sig och hitta sin egen ridning på just Totte. Hon börjar också förstå att skillnaden mellan ponny och stor häst är... STOR.

Delmålet just nu är att vara väldigt noga med detaljerna. Om hon inte talar om exakt hur hon vill att det ska va så tar Totte egna beslut och gör som han (antagligen) brukar göra. Det är ju en god egenskap för en hopphäst, men just nu hänger inte Ebba med i hans beslut och så hoppar han kanske av lite för stort. Så återigen, att hitta en gemensam kommunikation och ett läge som är lagom för båda just nu. Och när Ebba är noga med detaljerna - rak häst, stöd på yttertygeln osv - så går det superbra! 👌🏼

Han är bara så himla fin! Både att se på men ffa hans egenskaper; klok, juste, lyhörd, snäll men ändå ett kraftpaket som bara väntar på att få blomma ut. Vänta bara lite Totte, snart ska vi plocka fram din kapacitet bit för bit, vi ska bara vänta in piloten lite först.

Vilket steg han har! Han kan nog bli dressyrhäst också 😉

  • 479 Readers

Likes

Comments

Ebba har en liten terrängbana i skogen, det är egentligen en stig men i den finns både stock att hoppa över, ett stort stenblock som man måste hoppa upp på, det blir som en bank, en stor vattenpöl (vattengrav)... Ja det mesta man kan önska sig i terrängen.
Totte var glad och laddad men eftersomEbba inte har vant sig vid hans stooora hopp än så valde hon att inte släppa på honom i det tempo han kanske hade önskat utan tog en lugnare galopp. Men ändå, jätteroligt tyckte Totte! 😃
Busa i skogen är alltid kul!

  • 535 Readers

Likes

Comments

Tog en koll på hästkliniken, vill ju INTE riskera nånting med Zarinas ben. Förstod mellan raderna på veterinären att han kanske tyckte att jag kommit lite väl tidigt "Hur länge har hon haft det här?" "Sen i torsdags" hmm, 5 dar. Men jag hade aldrig förlåtit mig själv om jag hade kommit in med en halt häst efter 3 veckor och de hade sagt att det här borde du ha kommit med tidigare.
Jag vill dessutom veta VAD som gör hästen halt (om det går att lista ut, ibland hittar man ju ingen vettig förklaring). Och han tyckte det var bra att hon hade blivit insatt på antiinflammatorisk behandling tidigt.

Så han gjorde böjprov på båda bak, longerade och kände igenom henne noga och konstaterade att både senor och griffelben verkade helt oskadda, det fanns inga tecken på något annat. Hans tes var att hon blivit sparkad i hagen, av nån annan elr sig själv, och fått en lokal inflammation och en svullnad (överbenet) i benhinnan. Det verkade inte trycka på senorna som jag var rädd för. Så nu ska hon fortsätta med antiinfl i 2 dagar till och vila helt framåt helgen, sen ska vi skritta henne i 1 vecka och efter det kolla så att hon är ohalt (vilket hon borde va då), sen trava och sätta igång henne mer och mer.

Phu, lättad!

  • 552 Readers

Likes

Comments

Oro, oro...kan inte sluta tänka på det. Vad beror hältan på? Är senorna skadade? Griffelbenet? Knölen/överbenet var oförändrad idag, möjligen lite större tom. Men hon är inte varm elr öm som tur är, trots att jag klämmer på och runt knölen.

Kommer det bli lång konvalecens? Kommer hon bli helt återställd? Kommer hon kunna hoppa som förut? Usch, vad det är jobbigt att tänka på.

Hoppas, hoppas att det inte är ngt allvarligt!

  • 567 Readers

Likes

Comments

Jag sa häromdan, "tänk vilken tur vi har haft. Förutom Muscots kolik har vi haft sån tur med våra hästar, de har aldrig varit skadade". Det har de inte, vi har klarat oss ifrån det. Zarina har gått lite knackigt några gånger för att hon har varit stel i sina muskler, ffa bogarna, men annars har det inte varit nåt. Tills nu.

I torsdags när Ellen skulle dressyrträna gick hon inte rent så vi avbröt. På fredagen kom equiterapeuten och gick igenom henne och behandlade henne med bl a laser och akupunktur. Förutom stela och ömma muskler i höger bak och vänster fram (diagonalt!) så hittade hon egentligen inget konstigt.
Efter behandlingen haltade Z mindre men var fortf inte helt ren. 😢😢

Och igår kväll när jag tog in henne upptäckte jag ett nytillkommet överben på insidan skenbenet på höger bak. Kunde det va förklaringen till hältan? Igår ömmade hon inget och var heller inte varm, men imorse var hon lite varm över knölen.

Överbenet är som en avlång knöl precis där det vita på strumpan börjar.

Jag surfade runt på nätet om överben, hade i bakhuvudet att plötsligt uppkomna överben inte är bra. Och så var det, det är en inflammatorisk vätskeansamling som i värsta fall kan trycka på intill-liggande senor och ligament och ge tryckskador (senskador). Det vill vi INTE ha! Och för en inflammation räknas varje dag där skadan kan förvärras. Jag vågade inte vänta helt enkelt. Och självklart får man ringa ut veterinär på en helg, givetvis! 😬💸💸💸

Som tur är kunde hon inte känna någon ömhet/reaktion på senorna utan "bara" en lokalt avgränsad inflammation, typ som en benhinneinflammation vi människor kan ha. Orsak? Svårt att säga förstås. Det kan va överansträngning, hon kan ha fått en spark i hagen. Dels går hon ju med ny hagkompis sen ca 2 veckor tillbaka och hon har ju inte varit helt överens med Totte. Sen körde vi galoppintervaller för ca 10 dagar sen, kan det ha blivit för mkt för henne. Ingen vet. Och orsaken spelar väl egentligen ingen roll just nu, det enda som är viktigt nu är att det inte blir/är skador på senorna elr att inte griffelbenet är skadat, så att hon kan bli helt bra. Hoppas, hoppas!!!! 😰😰😰😰

  • 639 Readers

Likes

Comments

Nu får det bli skärpning! Om jag ska ha en blogg får jag ju faktiskt blogga också, annars är det ju ingen vits. Men sista tiden har varit sjukt hektisk så det har liksom inte funnits energi till att blogga (inte tid heller för den delen). Det har varit supermkt på jobbet, mkt här hemma som ska fixas, Ellen har tävlat några helger och vi har kört träningar omlott. Än så länge har inte tjejerna tränat tsm utan det har varit olika dagar och däremellan har vi försökt få ihop ridningen här hemma. Jag vill inte att Ebba ska rida själv än utan jag vill va med henne när hon rider ut, helst med hästsällskap också.

Det har gått fantastisk bra med Totte (ja förlåt Amanda för valet av smeknamn, men det var det Ebba bestämde sig för ganska omgående 😉) Jag tyckte nog att det fanns bättre smeknamn till Ametistas men så fick det bli! Han är otroligt snäll och schysst, och på de 6 veckor vi har haft honom nu så har det inte hänt något oönskat, inget krångel, inga incidenter, inget testande. En toppenhäst, helt enkelt! Däremot börjar ju Ebba känna vilka växlar han har (och han har flera!!) och hon börjar känna vilken stor skillnad det är på att rida ponny mot att rida storhäst. Hon har börjat hoppa honom lite också, men vi tar det lugnt och så att dom får lära känna varann i lugn och ro ❤️

  • 581 Readers

Likes

Comments