som vi alla djurägare bävar för. Dagen som man måste ta ett svårt beslut.
Själv har jag genom åren fått ta beslut om att avliva hästar och hundar av olika anledningar. Aldrig ett lätt beslut att ta. De gånger det hänt med häst så har jag och en kompis åkt iväg med hästen. Då jag inte velat följa hästen in i det sista, så har min kompis alltid ställt upp och gjort detta (stort TACK C för detta ❤).
Vet att jag snart står inför detta beslut igen. Hoppas att det dröjer något år ännu, men min gamla pålla Essa är 28 år och man vet aldrig hur länga man får ha dem hos sig. Det kan ju gå fort.
Jag har redan sen innan bestämt att inte låta det gå för långt. Har också bestämt att inte köra iväg med henne. Essa kommer att få stanna här hos oss. Som tur va så tyckte även kommunen att det var ok. Fick idag beslutet att det är godkänt att gräva ner 1 häst ute i våran stora fina sommerhage.
Hoppas nu jag inte behöver använda beslutet än på länge.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår blev det mycket häst för mig, ja inte blev det så värst mkt ridning. Jag fick mest köra och frysa. Vi började morgonen tidigt med att fixa Magne. Hjälp!! Vi skulle på dressyrtävling. Något helt nytt för oss. Det är ju så att Magne har tydligt förklarat att han inte vill hoppa. Hoppning är helt omöjligt, inget han alls är sugen på att göra. Mellandottern, som rider Magne, har tydligt förklarat att hon vill tävla. Helst hoppning, men hon är väldigt flexibel. Så dressyr fick det bli. Tävlingsdagen började alldeles för tidigt ... som vanligt. Mellandottern, som hämtades väldigt sent kvällen innan från ett konfirmationsläger, hade inte haft många timmars sömn de sista två nätterna. För tydligen sover man inte när man är på läger. Hon var ordentligt förkyld och hostig, men tävla skulle hon. Anlände till tävlingsplatsen i god tid. Lämnar in passet för vaccinationskontroll. De rider fram. Allt väl så långt. Magne ser fin ut på framridningen. Går inte "på tygeln" helt men det är något de jobbar på. När det är dax att rida in i ridhuset så går jag upp på läktaren. Programmet har de tränat i massor. Sitter till 100 % enligt dottern. Nervöst sitter jag och väntar på deras tur. De rider in, början ser bra ut ...men sen somnade de bägge. Dottern orkade inte fullt ut, hon fick lite hjärnsläpp och glömde en volt. Synd. Men de gjorde ändå en jättebra första tävling, trots sjukdom och trötthet. 61,663 % och en 3e plats, givetvis precis utanför placering. Nästa gång blir det ingen felridning hoppas vi.
Vi var nöjda när vi lastade Magne och åkte hem.
Väl hemma fick vi ett trevligt sms från tävlingsplatsen " glöm inte att hämta Magnes pass innan ni lämnar tävlingsplatsen". Suck!!

Kung Timmy, som äntligen är på gång igen efter sjukdom och skador, och prins Ingvar skulle få sig en tur till ridhuset. Inga större bekymmer att lasta dem ihop. Ingvar ville gulla lite och Timmy tyckte det var spännande med ny resekompis. Framme så lastade vi ut, fixade i ordning och gick in i ridhuset. Där var redan 2 hästar. Som den mäktiga hingst Ingvar är så var han ju tvungen att blåsa upp sig lite och tala om att han kommit. Sen var det bra. Han är suverän. Jag fick äran att värma upp honom lite medans äldsta dottern red Timmy. Vilken goding han är. Men blev bara en liten stund då jag sen fick leka fotograf och filmare.

Är ju en del kvar att jobba på innan han är där han var för ett år sen. Men det är så fantastiskt, helt underbart, att han är på G. Ingvar fick ju med träna lite hoppning. han fick lite högre hinder. Vilken kul häst att se hoppa. Han gillar detta verkligen. Är ju en del träning på honom med. Han är ju inte jättemycket hoppad så han får träna på att hålla igen lite ibland. Kommer inte vara några bekymmer med denna killen.

Härligt med 3 fjordhästar som ska ut och tävlas bland de halländska ponnyerna till våren.

Likes

Comments

Nu i veckan kommer det en ny fjordhäst hem till oss. En herre som ska stanna hos oss i ca 1 år. Jag ser så mycket framemot att få lära känna denna mångsidiga pålle. Någon som längtar ännu mer är äldsta dottern. Tanken är att hon ska tävla honom i hoppning. Återkommer senare med vem det är 😊.
Nu har i allafall det fixats i stallet. Saker som skulle vart gjort innan fick vi äntligen tagit tag i nu. Som mellanväggar som bytts och höjt lite. Det har kommit lite färg på boxväggarna. Äldsta dottern har lagt hela helgen på att måla. Nu står det en ren, fin box och väntar på sin nya inneboende.

Så här fin blev Magnes box.

Likes

Comments

Ja är man van vid att ha huset fullt av barn och djur, då borde boendet jag är på nu vara rena drömmen tycker många. Men så svårt att sova. Funderar på att spela in barnen under ett av deras slagsmål, så kan jag ha det som bakgrundsmusik när jag ska sova.
Varför är jag inte hemma då? Jo för nu är det 3 dagar i skolbänken som gäller för mig. Värst mycket bänk blir det förstås inte. Här körs röjsåg och slippas klingor. Hoppas vara innehavare till röjsågscertifikat efter denna onsdagen. Sen ska det röjas. Får väl börja hemma och träna in den rätta knycket. Sen kan jag ge mig ut och röja 😊

Men kan inte för mitt liv fatta hur min familj vågar släppa iväg mig så här och till Skara av alla ställen. Jag har världens sämsta lokalsinne!! På vägen hit i morse var det mer tur än skicklighet att jag kom fram. Kör efter Maps på telefonen, men denna morgonen fick Maps för sig att få någon form av psykiska bekymmer. Pilen hade lite svårt för att bestämma sig, ena stunden var jag på en väg för att nästa tydligen köra rätt i skog och mark. Var inte ens så att den visade rätt väg utan jag fick gissa vilt, det funkade tydligen för jag kom ju fram. Men efter skolan skulle jag handla. Skara är ett myller av småvägar som går åt alla håll och kanter, rena undret att jag kom därifrån. Parkerade på ett ställe och höll sen inte på att hitta bilen. Ska aldrig mer klaga på Varberg och alla enkelriktade vägar där. Varberg har i allafall raka vägar.

Fick mig en snabb titt på deras fina kyrka, hittade en sushirestaurang så jag fick lite mat och skickar med bild på mina fina glasunderlägg jag fixat idag. Gick som hejsan att skära till med röjsåget. Fast klart ställer man ett glas där så finns det risk att den skvalpar över, expert-röjsågaren kanske inte fick till en jätteslät kant på undersidan...men det syns ju inte på bilden. Min 4-åring där hemma anser att "ser man det inte, så finns det inte". Tycker att han är en otroligt smart person.

Likes

Comments

Blev en trevlig början på dagen, som sen övergick till något intressant och avslutades med sorg.
Har stått och sålt ostkaka mm på marknad idag. Var kanonfint väder. Solen sken och kunderna strömmade till. Helt plötsligt öppnade sig himlen, regnet vräkte ner. Sen kom första knallen. Och inte minskade regnet, nä nu la vädergudarna till lite hagel med.

Inte en kund i sikte.

Stora forsar av vatten rann genom vårat tält. Regnet studsade så vi blev genomblöta, trots att vi stod under tak. Som tur va så stod vi tillsammans med Thuressons (säljer underbar korv) så mat hade vi 😊.
Efter ca 2 timmar med rena syndafloden så lättade det. Kunderna började komma. En traktor lade åtskilliga timmar på att dra loss bilar på parkeringen. Blev trevligt sista timmarna, trots att vi var genomblöta.
Väl hemma sen längtade jag efter en varm dusch. Möttes av yngsta dottern som behövde hjälp med en kaninbur, äldsta dottern ville att jag skulle kolla en hästman. Men mellandottern kom ut med en blick som sa att något hänt. "Mamma kom och kolla, det är något med Nemo" (yngsta dotterns kanin). De hade släppt honom i ett rum medans buren städats. När vi kom så låg han på sidan. Lyfte upp honom. Han andades men kunde inte röra sig. Lade honom i sängen, klappade honom lugnande medans han drog sina sista andetag.
Blev en begravning av våran goa fina lilla kanin.
Nu ligger jag i sängen och värmer mig. Kollar på film med yngsta sonen. Han valde "Hitta Nemo" ...

Likes

Comments

Nu har Diva bott hos oss i 4 dagar. 4 dagar fulla med bus, pussar och kiss. Diva är en underbar valp. Som alla valpar så vill hon testa allt, helst med tänderna. Hon är speciellt förtjust i döttrarnas långa hår och mellandotterns skor. Självklart tycker hon att yngsta sonen ska dela med sig av det han äter. Han är i lagom höjd för henne att låna mat av.

Hon har redan fått följa med på ridlektion. Det tog hon helt med ro och sov sig igenom hela lektionen.

Det finns mycket för en valp att undersöka. Under bilen och stugan finns oftast lite spännande katter. Hon skulle nog viljat vara mindre, men än så länge ålar hon sig in dit hon vill.

Många nya kompisar har hon fått. Inte många av dem som uppskattar den vita virvelvinden. När det gäller hästarna så uppskattar inte virvelvinden dem. Nä dessa stora djur är tydligen jättefarliga och måste försöka skrämmas bort med massa skall. Hästarna viftar inte ens på örat åt den skällande galningen.

Hon gillar att bita i allt hon kommer över. Fingrar, stolar, leksaker mm. Mellandotterns skor är riktigt mumsiga. Ute så är fliset i hagarna så smaskigt. Fick vart på Gekås och införskaffat mer leksaker och ben. Får hoppas på att det får henne att låta bli allt annat.  

Hon är en helt vanlig valp som synes. Sover, busar och bits. Jättemysig tjej. Imorgon ska hon få hänga med på hästtävling. Får se vad hon tycker om det. Hästar är ju inte favoritdjuret 😊.

Likes

Comments

Detta är Diva. Diva är en ny medlem i våran familj. En helt underbar valp. Hon är precis som valpar ska vara, busig, lite bitig och jätte lekfull.  Hon luktar så där underbart som valpar gör. Ja en helt vanlig valp. Men något gör henne lite speciell. I min omgivning så har Diva skapat väldigt mycket känslor. Detta hos människor som aldrig ens träffat henne och vissa har inte ens träffat någon av hennes ras.  Inte de där känslorna som man förväntar sig med valpar, "nä men åh vad söt"-känslorna. Nä här är mer åt hållet "hjälp-hon-kommer-äta-upp-oss-alla-känslorna". Kommentarer som "vad ska du med en SÅN till", " men fy, nä", "tänk på barnen". Ja så har det låtit. Vad folk inte förstått är att det just är barnen jag tänkt på.
När vi bestämde att det var dax för ny hund så satte jag upp lite punkter för vad jag INTE  ville ha hos en hund. Päls var en punkt, ren jakt en annan mm. Ja sen var det vara att börja bläddra i böcker, söka på Internet. Kennelklubbens sida och gamla, väl lästa boken,  All världens hundar ägnade jag många timmar med. Tillslut fanns det bara att fåtal raser kvar. Vad jag sökte var en hund med vakt, en som är lugn inne och pigg ute, en stor hund. En som älskar familjen över allt annat, en som jag kunde få alla i familjen att gå med på. Allt detta stämde in på denna rasen. Efter att lagt fram rasförslaget för familjen och gett dem lite betänketid så var alla med på det. Mannen tycker väl fortfarande att hunden kunde vara mindre och av jaktras, äldsta sonen tycker det hade vart bättre om den vart ett spel. Man kan ju inte alltid lyckas helt.
Började kolla uppfödare. Flera timmar lades på Kennelklubbens sida. Här kollades stammar, höftbekymmer, letades fakta om rasen. Rasen är rätt liten i Sverige så inte så mycket att gå på. På Facebook hittade jag en sida fullt med folk som älskar just denna rasen (ja de finns och de är många). Massa underbara kort. La ut en kommentar om att jag var intresserad av rasen och fick där förslag på uppfödare. Efter kollat igenom mer om dessa så fastnade jag för en uppfödare som verkade ha väldigt fina och trevliga hundar och en bra tanke bakom sin uppfödning. Kontakt togs och ja där skulle bli valpar under året och jag fick gärna köpa en av dessa.
Så efter lång väntan kom de. När de var ca 6 veckor så tog jag, mannen och yngsta sonen och åkte den nästan 4 timmar långa vägen för att hälsa på. Vilken lycka. Kommer fram till deras gård där glada hundar möter oss. Inget skällande ( behöver ju inte vakta när husets folk är ute och ser inkräktarna) och ingen som åt upp oss. Mamman till valparna låg lugnt och solade medans vi lekte med hennes ljuvliga bebisar. Alla valparna var framåt och sociala. Uppfödarna var jättetrevliga. När man köper en valp så får man ju uppfödaren på köpet, så bäst att man gillar och känner förtroende för dem. Allt kändes jättebra. Lång väntan igen till leverans. Men äntligen är hon vår och vi är så nöjda. Kommer säkert stunder där vi kommer riva oss i håret, men så är det ju med alla barn oavsett de är hundar, hästar eller människor (katter ska vi inte ens tänka på, blir ju stressad bara jag tänker på allt dumt de gör).
Bara omgivningen som fortfarande är skeptiska. Så nu börjar mitt och Divas stora jobb, att omvända alla till att lita på och gilla en DOGO ARGENTINO.

Likes

Comments

Idag fick jag för mig att ta med de bägge små barnen på bio. Lite pizza/hamburgare först, sen självklart popcorn och godis till filmen. Detta var receptet för att få yngsta sonen att sitta stilla HELA FILMEN igenom. Han uppförde sig verkligen exemplariskt. Filmen vi såg var Baby-bossen. En jättebra film tyckte barnen, ja jag med. Det är lustigt med mina barn, kanske ni andras barn med? Innan pizza och film så uppförde de sig så bra. Under filmen sätt de knäpp tysta. Men när vi kom ut så började de direkt. Retas och jäklas med varandra. Puttade, trampas mm. Man får njuta av lugnet medans det varar.

Om någon dag drar jag på bio med de två äldre tjejerna. Blir väl troligen pizza då med (får nog bli en sallad för mig då, lite väl tätt med pizza). Jag hoppas att jag får se Pirates of the Carribean, får se om det blir den filmen som döttrarna väljer.

Likes

Comments

Timmys sår såg ok ut idag men hade blivit mycket svullnader runt såren. Såret på bakbenets sena var vi mest oroliga för. Såg helt ok ut men inget bra läge. Michaela på Stalljouren fick komma upp. Timmy känner henne väl, han har fått massor av härlig massage av henne. Idag fick han en omgång med Biolight-maskinen. Hoppas på att detta ska hjälpa honom att läka bra. Hjälpa honom med såret vid senan. Tidpunkten är ju inte drn bästa för att få sår. 

Även Arv fick träffa Michaela. Här körde de med djupvågsmassage. Arv gillar detta skarpt och det var en klar förbättring på hans muskulatur sen förra gången.

Tapiren Arv 😂. När Michaela kommer åt rätt ställe.

Ständigt positiv.

Likes

Comments

Tänkte lägga eftermiddagen åt några timmars Biologi-studerande. Men när jag satt där, lite halvt sovande, så ropar äldsta dottern nerifrån paddocken. Visade sig att våran kung, fjordingen Timmy, blev rejält uppryglad av sin hagkompis. New forest hingsten, som varit Timmys kompis under lång tid, fick helt plötsligt för sig att gå till anfall. Vet inte vad som triggade honom. Timmy stog längst bort i hagen. Var svårt att hämta honom då han var väldigt rädd för hingsten. Fick in honom, konstaterade att han fått ta en del smällar. Flertalet bett över kroppen. Vissa vara som just bitmärken, andra där hingsten fått bort en del skinn. De mesta var små, men fanns ett som var trekantig ca 3-4 cm stort. Helt skinnflått köttsår. Även ett rätt på senan på ett bakben. Detta var flikigt så att sy var uteslutet. Senan verkar klarat sig. Veterinär rådfrågades innan omplåstring.  Självklart började bandage mm ta slut. Bara att sätta sig i bilen för en tur till Gekås. Fick handlat lite saker. När jag gick mot kassan så kom det en kvinna gående rätt framför mig. Var inget konstigt med henne. Hon kollade kläder. Men helt plötsligt stelnade hon till och föll sen raklång rätt i golvet. På damavdelningen var det jättelugnt, så knappt några folk. Satte mig hos kvinnan för att se hur det stod till, då började hon krampa. Sprang och ryckte tag i första bästa person jag hittade. Var en annan kund. Hon satte sig hos kvinnan medans jag letade upp en anställd som kunde hjälpa oss få dit hjälp. Jag och kunden beslutade oss för att kolla i kvinnans telefon efter ett In Case of Emergency-nummer. Vi hade tur för hon hade lagt in detta. Fick fatt i hennes man som sa att hon var där med en väninna. Securitas hade då kommit och tog över. Ambulans tillkallades då kvinnan aldrig fått anfall förr. Behövdes ju kollas upp vad det var. Epilepsi eller kanske diabetes. Inget kul ställe att få anfall på. Då affären ville stänga så fick jag gå innan ambulansen kom. Bra att veta att man kan behålla fattningen vid ett sånt här läge. Man vet aldrig när sånt här händer.

Äldsta dottern fick plåstrat om honom med det vi hade hemma, medans jag var iväg. Ingen bra tid med sår nu. Flugor i mängder och rötmånad.

Likes

Comments