Som liten var jag alltid med pappa. Jag mekade med bilar, var ute på jakt, hjälpte honom bygga saker. Ja där han var, där var jag. Det han gjorde, gjorde oftast jag med. Mamma sa alltid att jag hade honom lindad runt mitt lillfinger. En moster vet jag sa "vart ska sleven vara om inte i grytan". Ja det var nog mycket "jag och pappa".
När jag ville ha en kanin frågade jag så klart pappa. Visst sa han och satte igång med att bygga bur. Mamma var vansinnig för att han alltid gav med sig när jag ville ha något. Något år senare var det mamma som gladeligen hjälpte till med kaninerna medans pappa suckade och sa "jag lovade 1, vad hände".
Var även pappa jag gick till när jag ville ha häst. Hmm var ju inte lika lätt som med kaninen, nä fick kämpa i så där en 9 månader innan han gav med sig. Men det var nog aldrig något han ångrade. Fina Essa och pappa blev jättebra vänner.
Jag lärde mig mycket av pappa. Han var en riktig fixare. Var det något som behövdes lagas, så gjorde han det  Var det något som behövdes byggas, så gjorde han det. Aldrig på enklaste väg, nä det skulle bli bra och snyggt med. Som transportburen han byggde till ett marsvin...helt i trä och utan en enda skruv eller spik. Han kunde allt och skulle det vara något han inte kunde så löste han det ändå. Hade han inte något speciellt verktyg, ja då tillverkade han ett sånt själv.
Så det fanns inget som stoppade honom...utan nu i sommar. Satans jäkla cancer!!
Började som magont. När de fått reda på vad det var, så var det för sent. Några veckor senare fanns inte pappa mer.
Den 1 oktober somnade pappa in hemma i sin säng omgiven av mamma och flera av mina syskon. Själv kom jag en kvart senare.

Hoppas du har det bra nu. Är helt säker på att du fortfarande sitter på din stol vid bordet, går runt och pysslar på gården och håller mamma sällskap. Ska hålla koll efter dig när jag är där.

Likes

Comments

Går hela dagarna med en gnagande känsla och oro. Har en nära och älskad anhörig som är sjuk. Tyvärr finns det bara en utväg med denna sjukdom och tiden är knapp.  Just nu har det gått så långt att kämparglädjen hos honom helt försvunnit, han har gett upp. Nu är det vi som kämpar för honom. Försöka få honom att återfå lite livslust, i allafall bara så mycke så att våra anhöriga som bor utomlands hinner hit, bara så mycket så de hinner få visa honom hans barnbarn.
Jag går själv här hemma jätteförkyld. Gör allt för att kurera mig så jag kan åka dit till helgen. Vill inte riskera att smitta honom, han har det jobbigt nog.
Skulle viljat vara där idag när sköterskan kom. Kunna förklara för honom att utan vätska blir hans sista tid här jättejobbig, få honom att gå med på näring i dropp. Få honom ur sängen, om än för en liten stund. Ta tillvara på den tid som är kvar. Kämpa på lite.
Jag förstår att han lider, jag förstår att han vill ha ett slut på det. Men håll ut ett tag till, snälla.

Likes

Comments

Vi har ju 5 barn. Detta är 5, till personlighet och sätt, väldigt olika barn. Här finns tuffhet, känslighet, alerta, mindre alerta, energiskt och lathet. Det skiljer många år på barnen med. Äldsta är 20 och yngsta 3. Den första och sista är söner, resterande 3 är tonårstjejer. Nja det stämde kanske inte helt men kan garantera att även 8 åringen beter sig som tonåring så hon får räknas med i det gänget. Har ni någon gång tänkt tanken att det vore trevligt att ha flera döttrar...glöm den tanken direkt!! Tonårstjejer har man fått som en prövning. Nu är ju mina inte den absolut besvärligare sort. Här finns ingen sprit med i bilden, inga besvärliga kompisgäng. De är inte överdrivet uppkäftiga, nä det satte vi stopp för tidigt...vill man ha häst, rida lektion och ev tävla så håller man sig god med mamma 😊. Men de här med att jäklas med varandra. Överallt, i alla lägen, så ofta som möjligt ska det härjar, jagas, bråkas och gnabbas. Antingen brötas det med varandra eller så är det lillebror som åker på det.
Lillebror älskar och duscha. Varje dag, gärna flera gånger om. Idag kom han och frågade om han fick duscha. Äldsta dottern var genast snabb med svaret. "Nä du får inte duscha, vet du vad som händer om man duschar för mkt...man blir en fisk!" Hon försökte till och med inbilla honom att hon kände någon som blivit fisk när den duschade. Fick intyga för honom att det inte alls skulle ske. Hjälpte honom in i duschen och satte på kranen. Tog någon minut sen kom han ut och sa väldigt oroligt "jag kommer bli en fisk nu".
Ja så håller storasyster på hela tiden mot stackars lillebror och han går hela tiden på det.

Är man häst så har man inga större bekymmer med äldsta dottern. Här är det fjordfölet Arne, född -12, som sover i knät på henne. 

Likes

Comments

Timmy har inte känts helt fräsch i hoppning det sista. Ingen hälta som syns och inget annat märkbart. Bara en känsla dottern haft när hon hoppat honom. Så idag kom Michaela på Stalljouren upp och kände igenom honom. Visst hade dottern rätt. Han är inte ok i vänstra bogen/bogleden, han har en bristning i biceps musklen och en sena bakom bogen var spänd som en fiolsträng. Blev lite vanlig massage och sen djupvågsmassage.
Timmy brukar härja runt och även proväta lite på Michaela, men idag var han helt lugn. Kanske han kände att hon var där för att hjälpa honom och att han märkte att det gjorde nytta. Nu får vi hoppas på snabb läkning så Kungen kan få komma ut på hoppbanan igen.

Likes

Comments

Vet ju att barnen någon gång kommer flytta hemifrån, men har ju alltid trott att det skulle bli någon av de största som flyttar först. Här gör vi lite tvärtom.
Satt i bilen och körde äldsta dottern till hennes jobb när yngsta sonen säger "mamma jag känner inte dig". Nähä, vaa, hmm vad menar han nu. Jo det var nog så att han verkligen inte känner mig så därför ska han flytta till Emelie (ridläraren). Med sig ska han ha Beppe (hans gröna, ögonlösa gosedjur), en lastbil, helikopter och så såklart Ananas (sötaste ponnyn på gården). Storasyster tyckte nog det var en bra idé...en chans att få ett syskon mindre där hemma. Men när lillebror sa att han skulle ta hästtransporten med sig då satte hon sig på tvären. Så nu får hon nog välja...behålla lillebror och då även transporten eller vara utan de bägge. Fast tråkigt för henne blir ju att utan honom blir hon ju ändå inte...då hon jobbar hos Emelie.

Likes

Comments

Idag blev det lite träning på banan för Timmy. Han har haft sin vila efter sommarens tävlingar. Timmy var en mycket lycklig gul pålle som gick och smaskade härligt grönt gräs. Men han var lika lycklig när han fick börja ridas igen. Härligt med en häst som honom.
Idag hoppade äldsta dottern honom inför tävlingen till helgen. Vi satte även upp lite högre hinder för att testa honom på det. Hindrena på filmen här nere låg på 105-110 cm, blir upp till La för honom. Planen är att till våren starta honom i La om han tycker detta är ok.

När dottern hoppade av och skulle fixa med hindrena så ställde hon Timmy lös. Då var det bara för mig att, från min stol, kalla på honom. "Kom Timpan" han lyfter huvudet och kommer lunkandes. Han placerar sitt stora huvud i min famn och jag kramar och klappar om honom. Yngsta sonen kollade så att Timmy inte hade ont. Gav honom lite pussar och kramar runt frambenen. Timmy stog lugnt och njöt av uppmärksamheten.

Likes

Comments

Yngsta sonen har lätt för att skaffa sig vanor...ja även en del ovanor. Men en vana han har bestämt sig för är att varje kväll som han lägger sig sträcker han fram sin ena lilla fot och säger krävande "pappa manaheta mina hötter". Bara för mannen att sätta sig och ge fotmassage.

Likes

Comments

Blev en stund med lite arbete med Fjellprins nu ikväll. Han har, precis som sin mamma, lite egen vilja. Men efter en stund gick han rätt fint bredvid mig. Mellandottern fick chans att testa Daphne lite. Behöver jag säga att hon inte ville hoppa av. Daphne är rolig att rida trots att hon är omusklad och tjock nu när hon går med föl. Min prinsessa!
När vi kom in satt yngsta sonen med mannens telefon och kollade på Youtube.  Lugnt och fint satt han där tills den elaka mamman kom. Tycker inte han ska sitta med mobil så tog den från honom.  Sicken siren som började ljuda då. Att så små barn ens kan få fram såna toner. I cirka 2 sekunder stog äldsta dottern ut sen tog hon lillebror och bar upp honom. Kan ju inte påstå att oljudet blev mindre. Tror klart att det hördes halvt till Kina. Mellandottern, som är mkt mer sympatisk och mer barnkär, gick upp och läste en saga för honom så då la sig lugnet över våran gård igen.

Just nu har jag ett hatobjekt större än alla andra, bitande flugor!!! Vad är det med dem? Ingen annan i min familj klagar, men mig biter de hela tiden. Vaknar nattetid av att jag blir biten, kan inte vara någonstans inne utan att de hemska små surrande kräken är där och tar sig en mumsbit. Har upptäckt att de gärna flyger längst golvet så nu är det fötterna upp på bord, stolar och allt annat jag hittar som gäller. Får nog ta en runda med Radar imorgon.

Ser ni!!! Såna märken får jag efter att de använt mig till middag. Ser ni att jag faktiskt har en liten muskel med 😎

Likes

Comments

Idag for jag och mannen iväg till landet i väster. Ja långt ut på västra sidan av detta land. En resa som tog hela dagen...men det var det värt. Vi var och tittade på en blivande kompis till vårat föl, en blivande tävlingshäst till någon av våra döttrar. Ja ett jättetrevligt och så vackert fjordföl. Nu är det bara en lång väntan innan han kommer hit, runt månadsskiftet okt/nov.
När jag kom hem så gick jag direkt och kollade på våran Fjellprins. Inser att jag har en bulldozer ståendes i hagen tillsammans med sin mamma som är första klassens mjölkko!! Ska bli skoj att se honom till våren när han gått och busat av sig överflödig vikt (fett).

Dagen bästa kommentar från yngsta sonen var när han såg sin farmors mobiltelefon..."vad är det för gammal telefon du har". Så har ni en Nokia modell knapptelefon så visa inte den för min treåring, han kommer skratta åt er....inte kul att bli utskrattad av en lite skitunge.

Likes

Comments

Idag bar det iväg på liten hopptävling. Äldsta dottern hade med sig Nittro (halvblod) och mellandottern hade Björkhems Enzo. Enzo, som kommit i trotsåldern, kom på en lösning på hur man får matte att hoppa av...man lägger sig bara ner. Jättesmart tyckte han, lite otrevligt tyckte matte och helt idiotiskt tyckte mattes storasyster som stog bredvid. Plötsligt blev det bestämt att storasyster ska rida honom ett tag framöver. Mellandottern är lite för snäll mot sin häst...Ja nu är det ju inte så att jag vill att hon ska vara elak och slå sin häst, men lite tillrättavisning i rätt sekund behövs. Sen kan ju den rättningen komma med hjälp av en piska eller kanske bara med rösten, bara den kommer i rättan tid.
Tävlingen gick ändå bra. Nittro och äldsta dottern red först. De hoppade 80 och 90 cm, lagom höjd på första tävlingen ihop. Efter lite missförstånd dem imellan på första hindret så gick det sen riktigt bra. Blev en clear round i 90 och ett stopp då på 80. Helt godkänt. Mellandottern och Enzo ville göra likadant och tog ett stopp i första klassen på första hindret, i övrigt gjorde de en bra runda i 40 cm. I 50 cm tog de en clear round, jätteduktiga var de.

Efter tävlingen tog jag chansen och få kommit ut en sväng på Daphne. Äldsta dottern gick med Fjellprins och skulle träna honom lite. Han är en kul fölunge att hålla på med. Framåt och med lite egen vilja. Bedårande söt också...men det är väl alla fjordföl.

Ska man fota Fjellprins så får man ha tålamod. Antingen så gömmer han sig bakom mamma eller...

Likes

Comments