Ja nu händer det grejer. Mannen har kört grus hela dagen och nu kl 21 sitter han i grävmaskinen och slätar ut gruset. Imorgon hoppas jag vi fixar staketet, sen kan vi börja rida där. Som vi har längtat...och väntat. Har bara tagit några år, men värt väntan om det blir bra. Nu ska unghästarna börja jobbas oftare.

På hästfronten händer det saker med. Daphne är konstaterat dräktig med TheMa's Arv. Längtar efter denna bebis. Även Lollan har vart på date.  Sörbys Ampere fick äran att ha Lollan hos sig. Hoppas på att det blir bebis där med ❤. 

Även gamla Essa har vart på lite äventyr. Hon fick följa med till Tvååker och på hästpremiering. Där blev hon premierad med ELIT. Pigg och glad travade hon på med långt steg, min 27 år gamla tant.

Själv så pluggar jag biologi på distans. Lät som en jättebra idé innan jag började. Nu undrar jag mest vad jag tänkte på 😎. Biologi 1 är avklarad fullt godkänt. Nu är det Biologi 2 som gäller. Är otroligt trött på eukaryota celler, cellmembran och ribosomer. Men ska fixa detta med.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hade som mål att kunna tävla Daphne i dressyr. Just nu vet jag inte hur det blir med det. När både hästen och mina egna muskler motarbetar mig så tappas lusten för detta en hel del. Sitter nu och funderar på om detta verkligen är den häst jag ska rida. I vårat stall står 2 supertrevliga och lättridna valacker. Hästar som är samarbetsvillig och redan utbildade. Såna som skulle passa mig perfekt...bekymret är bara att det är mina döttrars hästar och de är totalt ovilliga till att låta mig få tävla dessa. De vill ju så klart ha deras egna hästar.
Tanken som kommit upp angående Daphne är om jag skulle betäcka henne. Hon har avkommor sen innan och lämnar inte ner sitt jobbiga temperament. Avkommorna blir samarbetsvilliga och trevliga. Men den ena hingsten jag tänkt till henne står alldeles för långt bort i år och de två andra visade sig vara lite för nära släkt. Detta kanske är ett tecken på att jag ska fortsätta träna henne. Får väl lägga om från dressyr och istället börja hoppa henne 😂. Hoppa kan hon, värre är det väl med mig. För att kvala till fjord-SM måste vi hoppa 80 cm. Vågar vi det? Kanske dax att sätta upp oss på hopplektioner? OM ni ser ett fjordsto vid namn Daphne ute på hopptävlingar, med en heffaklump utan balans på ryggen, så lova att inte skratta för mkt.
Har en del att fundera på nu. Äldsta dottern tror inte på idén. Hon skrattade högt och tydligt när jag sa att jag skulle hoppa med Daphne. Men hon är ju lite knasig med. Härom dagen sa hon att jag förstört hennes barndom för att jag köpt gula smultronplantor. Stackars barn!

Likes

Comments

Mellandottern fick för sig att börja kolla hästannonser... på shettisar. Bredvid henne satt yngsta sonen och tindrade med ögonen över alla hästar han skulle få. Bilder skickades via sms till mig. Titta så fin, denna verkar bra, denna måste vi ha. Ja så lät det om de mesta shettisar de hittade. Billiga var de, "bara 10.000 kr" lät det. I mina ögon väldigt mkt för oinridna och/eller hingstar, när det är en ponny till ett litet barn det gällde. När jag kom hem den dagen fick jag krossa min sons hopp om egen ponny. Försöka förklara att de är lite för oinridna, att hingst kanske inte är ett alternativ, att vi inte kan köpa ny häst nu. Han har ju Ananas! Med tårarna sprutandes förklarar han för mig att henne kan han ju inte rida och kommer ta lång tid innan han kan tävla henne!! Låter som om någon av syskonen peppat honom för att vilja ha ny ponny. I förrgår var sonen och jag inne på Gekås. Där köptes lite presenter till yngsta dottern. Samtidigt gick sonen där och pekade. Den ska jag ha till min svarta ponny jag ska få, ja så lät han. Känns som jag kommer få lyssna på detta under en lång tid framöver. Skoj att han har hästintresse, mindre skoj när systrarna ger honom hopplösa idéer. Visst har vi möjlighet att ha en shettis här...MEN! jag har sagt att här inte kommer någon shettis mer till gården. Har haft min beskärda del av små busiga rymlingar. Fast klart har även haft den trevliga varianten som visste vitsen med staketet. Kunde jag få fatt i en ny Trulsan så skulle den klart få komma hit. Bästa barnponnyn som ställde upp på allt barnen ville och bäst av allt var priset, 500 kr, för denna ponny som gav oss så mkt glädje under många år.

Liten shettiskavalkad. Några av de som bott hos oss. Trulsan är den underbara skäcken.

Likes

Comments

Vaknade kl 06.00. Äldsta dottern hade räknat ut att vi skulle behöva köra hemifrån 06.50. Litade så klart på henne. Vi blev lite sena och kom iväg kvart över 7. Men visste att vi hade gott om tid på oss. Begav oss till dotterns arbetsplats där två ponnyer skulle hämtas för att få komma ut på lite tävling. Lite puts och fej sen var de redo för avfärd. Efter en titt på startlistorna för dagen så tyckte jag nog vi var tidigt ute. Skickade meddelande till ridläraren, som också skulle dit med en ponny, och hon tyckte nog också vi var i lite väl god tid. Vi började istället att släppa ut hästarna på stället. Hmm gick lite för fort och det var ändå gott om tid kvar. Ridläraren beslutade sig för att mocka lite. Efter en titt på klockan så konstaterade vi att det är bättre att hjälpa till att mocka än att stå och frysa på tävlingsplats. Blev bra uppvärmning för oss och mindre att mocka för den som hade fått det på sin lott idag.
Dagen var blåsig och kall, men ponnyerna var fina och hoppade bra. Blev en fjärdeplats för finaste Mustang Sally som låg på pallplats till sista hästen, men puttades då ner. Sista hästen var, precis som förra gången, Roxanne. Ja så även denna gång puttade äldsta dottern ner sin ena ponny med den andra. Men en 3e plats och en första utanför placering är inte fy skam. Men vad jag saknar att ha med Timmy på tävlingar. Visst får jag lätta hjärtattacker när han hoppar men det är det värt. Lite fjordfägring fick jag i allafall genom vackra Elva som var med. Så skoj att se fjordingar ute på tävlingar. Snart är förhoppningsvis Timmy redo och även Daphne och Magne ska väll komma ut på banan i år. 
Efter tävlingens slut var det bara att åka raka vägen och lämna ponnyer. Hemma sprang jag in och bytte kläder medans äldsta dottern fixade min Daphne, lektion. idag. Idag var hon värd en del igen. Var först lite bomarbete och sen hoppning. Hade lite svårt att få henne att ta galopp. Efter att hon vägra fatta galopp i en sväng så fick jag låna spö. La spöt mot henne så att hon kände att jag hade det, sen jäklar vad mkt energi hon hittade. Nu togs det galopper direkt vid skänken, rätt galopper. Banan gick som hejsan. Hon blev lite osäker ett tag men jag la till benen, höll om henne och röt lite att hon bara skulle våga stanna. Daphne flög över. Vi hoppade även oxer utan minsta tvekan. Visst tyckte jag att de såg lite läskiga ut... så breda, men vägrade visa hästen att jag tvekade. Var ju inte OS-höjder men ca 50 cm och bana på 9 hinder. Mkt för en feg 5-barns mamma som helt kommit ifrån ridningen, trots att stallet alltid är fullt. Kanske fixar jag fjord-SM i hoppning själv nästa år.
Är så nöjd med dagen och jättenöjd med Daphne, trots att hon försökte lura mig lite innan vi fick fram pisken. 

Likes

Comments

Idag var det pay n jump på våran ridklubb. Jag och yngsta sonen tog på oss att baka lite till detta. Även inköp av läsk, godis mm gjordes. Behövde ju ha lite att sälja på tävlingen.
Till tävlingen hade vi med 3 hästar, men har ju bara 1 transport. Ja det är äldsta dottern som anmält och tydlingen inte har en susning om hur många som får plats i en transport. Daphne och Magne lastades på där hemma. Nittro står på dotterns jobb så henne skulle vi hämta där. Men dottern och ridläraren hade klurat ut att dottern faktiskt skulle kunna rida ena hästen dit. Gick visst en väg genom skogen som var lagom lång. Men varken Daphne eller Nittro var lämpliga att ta på denna ensamma ridtur, osäkert att de skulle komma fram. Blev Magne som fick ställa upp. Så vi körde upp till dotterns jobb, lastade ut Magne och på Nittro istället. Åkte sen vidare, lite oroliga för att dottern inte skulle hitta.
På plats så var det fix med att öppna kiosken som tog min tid. Så skönt med stora barn som skulle tävla, de fixar ju det mesta själv. Äldsta dottern kom fram hon med med en uppvärmd och klar Magne. Mellandottern, som är den som skulle hoppa honom, behövde bara sitta upp och ta några språng på framhoppningen sen var hon klar.
Magne har ett antal kilo kvar att gå ner så vi valde att han bara skulle hoppa en klass och bara 50 cm. Vill inte fresta på med högre hopp innan han är i form. Men dessa 50 cm klarade han perfekt och rosett sattes i tränset. Första tävlingen för honom och mellandottern avklarad och de var så duktiga.
Daphne, damen med nerv, skulle hoppa 50 och 60 cm. Detta är första gången med tävling för henne med.  Vi hade inte en susning om hur hon skulle bete sig. Har ju haft lite lätt att springa bredvid hindrerna och stressa upp sig för ingenting. Men inte idag. Hon hoppade allt äldsta dottern styrde mot och uppförde sig så bra. I 50 så hoppade hon av lite långt ifrån på ena hindret och petade då en bom. Annars gick det jättebra. I 60 så blev det en rosett. Jättestolt över min galna lilla fjord-dam.
Nittro uppförde sig också jättefint och hoppade 2 felfria rundor i 80 och 90 cm. Efter en vinter där hon trott sig vara rodeohäst så är vi jättenöjda och glada att hon verkligen uppförde sig och gick 2 så bra rundor. Att det gick felfritt är ju jättekul men var inte det viktigaste med henne denna gång. Hon är en så mysig pålla att ha och göra med. Jag fick vara lite hästledare åt Nittros ägares ena andra häst. Tror aldrig jag har lett en sån jätte förr. När han höjde huvudet så kan jag lova att jag hade kunnat klättra upp längst hans hals och plocka ner stjärnorna på himlen... nästan i allafall. Stor var han och väldigt söt.  
När det var dax att bege sig hem så valde äldsta dottern att testa att ta Nittro på ridturen. Hon hade ju uppfört sig så bra på plats och var nu lite trött efter hoppningen. Perfekt med 20 minuters ridtur som avslutning. Det hade gått jättebra hela vägen och Nittro blev nattad och fick, välförtjänt, sitt hö.
En väldigt lyckad och kul kväll på hoppbanan var avklarad. Vädret var underbart och 53 starter fick vi ihop. Är glad att vi är en del av denna underbara ridklubb och med alla härliga medlemmar som vi alltid har så kul med. 

Likes

Comments

Vi har 4 ridbara fjordhästar hos oss. Essa som är 27 år och behöver inte arbeta hårdare pass. Timmy är äldsta dotterns och är super-samarbetsvillig. Magne har vi lånat till mellandottern, han är en sån gentleman och genomtrevlig. Sen har vi Daphne...suck, hon är min häst. Som jag har berättat innan så är det en dam med temperament och åsikt. Vi har tränat en del under våren och gjort stora framsteg. Nu var det 3 veckor sen vi red en dressyrlektion. Har varit lite skogsridning istället och sen har även äldsta dottern ridit henne lite.
Men allvarligt, hur mkt kan en häst glömma på 3 veckor. Idag kunde hon knappt ngt. Visst var jag inte riktigt ok i kroppen och orkade inte riktigt, men så här dåliga har vi aldrig varit förut. Det var som ett krig idag. Kändes som om jag inte hade en muskel i kroppen, något hon verkade ha massor av. Visst gjorde hon oftast som jag bad om men hela tiden under protest och aldrig rätt. Det tog hela lektionen innan hon gick att ställa. Gå i form, vad är det?? När hon travade så hade hon platsat på travbanan, kändes som det på tempot. I galoppen funkade det inte att hålla henne på spåret, nä rusa runt lite som hon själv ville och i galet tempo var visst det som gällde. Trodde det var ryttaren som skulle bestämma vägar och hastighet. Inte hos oss. Idag var det Daphne som styrde och ställde och jag som satt och kämpar järnet för att få ett lite ord med i spelet.

Det är en jäkla tur att hon är en så vacker häst, för annars hade hon varit enormt billig idag.

Men va jag längtar efter att Galaxy ska bli äldre. Fast han är åring och hingst så är han redan nu så mkt mer samarbetsvillig än Daphne.

Vi kämpar väl ett tag till, vill ju så gärna få detta att funka.
Mellandottern och Magne var också med på lektionen. De börjar verkligen bli samspelta. Ridläraren berömde dottern för hennes mjuka ridning som Magne verkligen visade att han uppskattade. Såg väldigt fint ut.
Tur för ridläraren att hon hade två andra med på lektionen. Det gav henne lite lugn. Hade jag varit själv så skulle nog ridläraren varit flintskallig just nu. Dragit av sig allt hår i ren frustration.

Likes

Comments

Imorgon åker vi, jag och äldsta dottern. Mamma-semester kallar jag det, semestern för mig. Ja det är ponnytävling som gäller. Flera timmar där jag kan sitta i lugn och ro, ibland hålla en ponny. Inga barn som ropar "mamma" hela tiden. Jag älskar mina barn men ibland behöver man komma ifrån, låta öronen få vila lite. Prata med lite vuxna ... visst är min man vuxen (hmm går ju att diskutera) men just nu (och alltid) är det bara massa maskinsnack hemma. Denna tävlingen blir nog extra lugn då Timmy inte är med. Får ju hjärtattacker varje gång han hoppar. Vet inte varför jag är så nervös när han tävlar. Vill väl så väldigt gärna att det ska gå bra med honom, fast det vill jag ju med de andra med. Jag är väl konstig kan tro.
Imorgon är det i allafall 2 ridskoleponnyer som åker med. Det pigga, övertaggade new foreststoet Roxanne och den lite lugnare och mkt välhoppande ridponnystoet Mustang Sally. Två c-ponnyer som då till vardags är omtyckta ridskolehästar. Får skicka ett stort tack till Emelie på ridskolan som nu sett till att jag får min efterlängtade semester. Den behövs!
Timmy fick sin sista behandling igår. Nu hoppas vi det har gett resultat. Han har tagits lugnt med under behandlingen och ska nu komma igång. Lite karens, men sen hoppas vi att han kommer ut på hoppbanan igen. Att dottern och Timmy får göra det som de gillar mest, att hoppa.

Likes

Comments

Ja nu blir det spännande. Äntligen har mellandottern fått hem Magne (tidigare godkänd hingst). Hon har lidigt i flera dagar (2) i väntan på att Han ska komma. Längtan har varit jobbig. Han fick komma in i stallet och som den fjordhäst han är så hittade han ju lite mat. Daphne togs in så de kunde hälsa. "Hmm ett sto...nä, jag äter istället". Daphne tyckte det var jättespännande med en ny kompis och gjorde allt för att han skulle se henne, men nä. Timmy togs in...Magne åt. Men sen tog maten slut i boxen. Nu kanske han skulle hälsa på de andra, nä hä inte det. Magne fick syn på ett berg av mat (en öppnad rundbal) ute i ladan. Kunde inte slita blicken ifrån den. Fram på kvällen så fick vi lurat honom till att vara med på ett kort ihop med Daphne, tänk vad lite kraftfoder kan få en matglad herre att samarbeta. Dottern går nu här och längtar till imorgon. Inte är det skolan som lockar, nä imorgon ska vi ut på ridtur med Daphne och Magne.

Likes

Comments

Efter både upp och nedgångar nu i vinter så blev det bestämt att Timmy ska behandlas. Ja han hade ju visat under en tid att något var fel. Men vi kunde inte bli kloka på vad. Efter att veterinärkontoll inte gav oss något vettigt svar, så beslutade vi för att ta blodprov på honom före vi drog igång något större. Blodprovet visade att han hade högt värde på anaplasma-antikroppar. Nytt blodprov skulle tas efter någon vecka. Detta visade en nedgång av antikropparna, vi valde att avstå behandling och hoppas på att han fixade det själv. En månad senare tog vi ett nytt prov och tyvärr låg värdet högt igen. I samrådan med veterinären så beslutade vi för behandling. Nu ska han behandlas i 5 dagar , med antibiotika direkt i blodet. Vi har valt att han ska vara kvar hemma, så det kommer upp veterinär varje dag fram till fredag. Tur han är så snäll och tålig, blir ju ett stick varje dag och en stor mängd medicin som ska ges.
Men sen hoppas jag att gamla Timmy kommer tillbaka. Våran Kung som är som lyckligast när han får vara igång och ute på hoppbanan.

Likes

Comments

Efter en jobbig natt, med sjukt barn, så var jag ju inte helt jättepigg. Men schemat var fullt. Började förmiddagen med handledarmöte med äldsta dottern. Nu ska det börjas övningsköra 🙈. Måste erkänna att jag är lite nervös för att sitta bredvid.
När vi sen kom hem så var det bara för att vända. Mellandottern skulle iväg och provrida en fjordvalack som vi ville låna på foder. Förväntningarna var höga före och lyckan var stor efter. Herren visade sig vara supermysig. Dottern föll nog direkt hon fick se de små pälsiga öronen, sen blev hon ju inte mindre nöjd efter ridit honom. Kan ju inte bli bättre. Bättre läromästare än Magne kan hon knappast få. Han är 16 år och tävlad upp till Msv C dressyr. Att han varit godkänd hingst märks inte i hans sätt. Lugn och mkt trevlig. Såg väldigt fin ut i ridningen, trots lite mkt trivselvikt. Matte vill låna ut honom då hon inte själv har tid. Hon vill att han ska få massor av tid och kärlek av någon, detta kan jag garantera att mellandottern kommer ge honom.

Likes

Comments