Blev en trevlig början på dagen, som sen övergick till något intressant och avslutades med sorg.
Har stått och sålt ostkaka mm på marknad idag. Var kanonfint väder. Solen sken och kunderna strömmade till. Helt plötsligt öppnade sig himlen, regnet vräkte ner. Sen kom första knallen. Och inte minskade regnet, nä nu la vädergudarna till lite hagel med.

Inte en kund i sikte.

Stora forsar av vatten rann genom vårat tält. Regnet studsade så vi blev genomblöta, trots att vi stod under tak. Som tur va så stod vi tillsammans med Thuressons (säljer underbar korv) så mat hade vi 😊.
Efter ca 2 timmar med rena syndafloden så lättade det. Kunderna började komma. En traktor lade åtskilliga timmar på att dra loss bilar på parkeringen. Blev trevligt sista timmarna, trots att vi var genomblöta.
Väl hemma sen längtade jag efter en varm dusch. Möttes av yngsta dottern som behövde hjälp med en kaninbur, äldsta dottern ville att jag skulle kolla en hästman. Men mellandottern kom ut med en blick som sa att något hänt. "Mamma kom och kolla, det är något med Nemo" (yngsta dotterns kanin). De hade släppt honom i ett rum medans buren städats. När vi kom så låg han på sidan. Lyfte upp honom. Han andades men kunde inte röra sig. Lade honom i sängen, klappade honom lugnande medans han drog sina sista andetag.
Blev en begravning av våran goa fina lilla kanin.
Nu ligger jag i sängen och värmer mig. Kollar på film med yngsta sonen. Han valde "Hitta Nemo" ...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu har Diva bott hos oss i 4 dagar. 4 dagar fulla med bus, pussar och kiss. Diva är en underbar valp. Som alla valpar så vill hon testa allt, helst med tänderna. Hon är speciellt förtjust i döttrarnas långa hår och mellandotterns skor. Självklart tycker hon att yngsta sonen ska dela med sig av det han äter. Han är i lagom höjd för henne att låna mat av.

Hon har redan fått följa med på ridlektion. Det tog hon helt med ro och sov sig igenom hela lektionen.

Det finns mycket för en valp att undersöka. Under bilen och stugan finns oftast lite spännande katter. Hon skulle nog viljat vara mindre, men än så länge ålar hon sig in dit hon vill.

Många nya kompisar har hon fått. Inte många av dem som uppskattar den vita virvelvinden. När det gäller hästarna så uppskattar inte virvelvinden dem. Nä dessa stora djur är tydligen jättefarliga och måste försöka skrämmas bort med massa skall. Hästarna viftar inte ens på örat åt den skällande galningen.

Hon gillar att bita i allt hon kommer över. Fingrar, stolar, leksaker mm. Mellandotterns skor är riktigt mumsiga. Ute så är fliset i hagarna så smaskigt. Fick vart på Gekås och införskaffat mer leksaker och ben. Får hoppas på att det får henne att låta bli allt annat.  

Hon är en helt vanlig valp som synes. Sover, busar och bits. Jättemysig tjej. Imorgon ska hon få hänga med på hästtävling. Får se vad hon tycker om det. Hästar är ju inte favoritdjuret 😊.

Likes

Comments

Detta är Diva. Diva är en ny medlem i våran familj. En helt underbar valp. Hon är precis som valpar ska vara, busig, lite bitig och jätte lekfull.  Hon luktar så där underbart som valpar gör. Ja en helt vanlig valp. Men något gör henne lite speciell. I min omgivning så har Diva skapat väldigt mycket känslor. Detta hos människor som aldrig ens träffat henne och vissa har inte ens träffat någon av hennes ras.  Inte de där känslorna som man förväntar sig med valpar, "nä men åh vad söt"-känslorna. Nä här är mer åt hållet "hjälp-hon-kommer-äta-upp-oss-alla-känslorna". Kommentarer som "vad ska du med en SÅN till", " men fy, nä", "tänk på barnen". Ja så har det låtit. Vad folk inte förstått är att det just är barnen jag tänkt på.
När vi bestämde att det var dax för ny hund så satte jag upp lite punkter för vad jag INTE  ville ha hos en hund. Päls var en punkt, ren jakt en annan mm. Ja sen var det vara att börja bläddra i böcker, söka på Internet. Kennelklubbens sida och gamla, väl lästa boken,  All världens hundar ägnade jag många timmar med. Tillslut fanns det bara att fåtal raser kvar. Vad jag sökte var en hund med vakt, en som är lugn inne och pigg ute, en stor hund. En som älskar familjen över allt annat, en som jag kunde få alla i familjen att gå med på. Allt detta stämde in på denna rasen. Efter att lagt fram rasförslaget för familjen och gett dem lite betänketid så var alla med på det. Mannen tycker väl fortfarande att hunden kunde vara mindre och av jaktras, äldsta sonen tycker det hade vart bättre om den vart ett spel. Man kan ju inte alltid lyckas helt.
Började kolla uppfödare. Flera timmar lades på Kennelklubbens sida. Här kollades stammar, höftbekymmer, letades fakta om rasen. Rasen är rätt liten i Sverige så inte så mycket att gå på. På Facebook hittade jag en sida fullt med folk som älskar just denna rasen (ja de finns och de är många). Massa underbara kort. La ut en kommentar om att jag var intresserad av rasen och fick där förslag på uppfödare. Efter kollat igenom mer om dessa så fastnade jag för en uppfödare som verkade ha väldigt fina och trevliga hundar och en bra tanke bakom sin uppfödning. Kontakt togs och ja där skulle bli valpar under året och jag fick gärna köpa en av dessa.
Så efter lång väntan kom de. När de var ca 6 veckor så tog jag, mannen och yngsta sonen och åkte den nästan 4 timmar långa vägen för att hälsa på. Vilken lycka. Kommer fram till deras gård där glada hundar möter oss. Inget skällande ( behöver ju inte vakta när husets folk är ute och ser inkräktarna) och ingen som åt upp oss. Mamman till valparna låg lugnt och solade medans vi lekte med hennes ljuvliga bebisar. Alla valparna var framåt och sociala. Uppfödarna var jättetrevliga. När man köper en valp så får man ju uppfödaren på köpet, så bäst att man gillar och känner förtroende för dem. Allt kändes jättebra. Lång väntan igen till leverans. Men äntligen är hon vår och vi är så nöjda. Kommer säkert stunder där vi kommer riva oss i håret, men så är det ju med alla barn oavsett de är hundar, hästar eller människor (katter ska vi inte ens tänka på, blir ju stressad bara jag tänker på allt dumt de gör).
Bara omgivningen som fortfarande är skeptiska. Så nu börjar mitt och Divas stora jobb, att omvända alla till att lita på och gilla en DOGO ARGENTINO.

Likes

Comments

Idag fick jag för mig att ta med de bägge små barnen på bio. Lite pizza/hamburgare först, sen självklart popcorn och godis till filmen. Detta var receptet för att få yngsta sonen att sitta stilla HELA FILMEN igenom. Han uppförde sig verkligen exemplariskt. Filmen vi såg var Baby-bossen. En jättebra film tyckte barnen, ja jag med. Det är lustigt med mina barn, kanske ni andras barn med? Innan pizza och film så uppförde de sig så bra. Under filmen sätt de knäpp tysta. Men när vi kom ut så började de direkt. Retas och jäklas med varandra. Puttade, trampas mm. Man får njuta av lugnet medans det varar.

Om någon dag drar jag på bio med de två äldre tjejerna. Blir väl troligen pizza då med (får nog bli en sallad för mig då, lite väl tätt med pizza). Jag hoppas att jag får se Pirates of the Carribean, får se om det blir den filmen som döttrarna väljer.

Likes

Comments

Timmys sår såg ok ut idag men hade blivit mycket svullnader runt såren. Såret på bakbenets sena var vi mest oroliga för. Såg helt ok ut men inget bra läge. Michaela på Stalljouren fick komma upp. Timmy känner henne väl, han har fått massor av härlig massage av henne. Idag fick han en omgång med Biolight-maskinen. Hoppas på att detta ska hjälpa honom att läka bra. Hjälpa honom med såret vid senan. Tidpunkten är ju inte drn bästa för att få sår. 

Även Arv fick träffa Michaela. Här körde de med djupvågsmassage. Arv gillar detta skarpt och det var en klar förbättring på hans muskulatur sen förra gången.

Tapiren Arv 😂. När Michaela kommer åt rätt ställe.

Ständigt positiv.

Likes

Comments

Tänkte lägga eftermiddagen åt några timmars Biologi-studerande. Men när jag satt där, lite halvt sovande, så ropar äldsta dottern nerifrån paddocken. Visade sig att våran kung, fjordingen Timmy, blev rejält uppryglad av sin hagkompis. New forest hingsten, som varit Timmys kompis under lång tid, fick helt plötsligt för sig att gå till anfall. Vet inte vad som triggade honom. Timmy stog längst bort i hagen. Var svårt att hämta honom då han var väldigt rädd för hingsten. Fick in honom, konstaterade att han fått ta en del smällar. Flertalet bett över kroppen. Vissa vara som just bitmärken, andra där hingsten fått bort en del skinn. De mesta var små, men fanns ett som var trekantig ca 3-4 cm stort. Helt skinnflått köttsår. Även ett rätt på senan på ett bakben. Detta var flikigt så att sy var uteslutet. Senan verkar klarat sig. Veterinär rådfrågades innan omplåstring.  Självklart började bandage mm ta slut. Bara att sätta sig i bilen för en tur till Gekås. Fick handlat lite saker. När jag gick mot kassan så kom det en kvinna gående rätt framför mig. Var inget konstigt med henne. Hon kollade kläder. Men helt plötsligt stelnade hon till och föll sen raklång rätt i golvet. På damavdelningen var det jättelugnt, så knappt några folk. Satte mig hos kvinnan för att se hur det stod till, då började hon krampa. Sprang och ryckte tag i första bästa person jag hittade. Var en annan kund. Hon satte sig hos kvinnan medans jag letade upp en anställd som kunde hjälpa oss få dit hjälp. Jag och kunden beslutade oss för att kolla i kvinnans telefon efter ett In Case of Emergency-nummer. Vi hade tur för hon hade lagt in detta. Fick fatt i hennes man som sa att hon var där med en väninna. Securitas hade då kommit och tog över. Ambulans tillkallades då kvinnan aldrig fått anfall förr. Behövdes ju kollas upp vad det var. Epilepsi eller kanske diabetes. Inget kul ställe att få anfall på. Då affären ville stänga så fick jag gå innan ambulansen kom. Bra att veta att man kan behålla fattningen vid ett sånt här läge. Man vet aldrig när sånt här händer.

Äldsta dottern fick plåstrat om honom med det vi hade hemma, medans jag var iväg. Ingen bra tid med sår nu. Flugor i mängder och rötmånad.

Likes

Comments

Har ont i kroppen. Muskelfästen som värker, muskler som inget orkar. Känner mig fumlig och snubblig. Precis som om inte benen lyfter sig så mkt som jag vill. Huvudvärk och enorm trötthet, en trötthet som aldrig tar slut. Kvittar hur mycket jag sover, vaknar ändå trött. Fina , varma dagar så mår jag bättre. Solen gör mig piggare. Men nu hänger regnet i luften, jag sitter på en stol på jobbet och orkar absolut inget. Har städat, kaffet är bryggt och ostkakan uppvärmd. Bara väntar på kunder .... men hoppas att det inga kommer. Kunder betyder att jag måste ställa mig upp, gå till kassan, servera fika och sen diska. Allt detta är jättekul, när jag orkar. Fast kan ju inte sitta här hela dagen heller. Då kommer dagen kännas jättelång och chefen blir troligtvis inte jätteglad 😁.
Lite roligare saker nu. Paddocken, som fortfarande inte fått något staket, används flitigt av barnen. Äldsta dottern har ju många hästar att arbeta där, mellandottern skiftar mellan att rida Magne där och att hålla lektioner för lillasyster,  yngsta dotter på Kråkan. Helt plötsligt finns det så mycket mer möjligheter för yngsta dottern att kunna rida Kråkan. De rider dressyr, tränar bommar och har hoppat något skutt på 50 cm. Yngsta sonen längtar efter en egen ponny att rida runt på. En gammal snäll shettis vore perfekt, får se om någon sån finns. Men den som gillar paddocken mest är nog pappan i våran familj. Här harvas, ringvältas och grejas nästan varje dag. Han har byggt om en harv och ringvält för att de ska passa på banan. Han planerar att bygga om en gammal tank till bevattningssystem. Honom ser man ofta sittande i en skottkärra när barnen rider. Där ser han ut att trivas. Tror inte att det är hästarna eller barnen han tittar på, nä här bedöms hur djup sanden är, hur mycket det dammar och vad han kan göra för att förbättra detta. Jättekul att allt jobb han lagt ner på denna paddock, verkligen gett resultat. Alla är nöjda!!

Likes

Comments

Ja nu händer det grejer. Mannen har kört grus hela dagen och nu kl 21 sitter han i grävmaskinen och slätar ut gruset. Imorgon hoppas jag vi fixar staketet, sen kan vi börja rida där. Som vi har längtat...och väntat. Har bara tagit några år, men värt väntan om det blir bra. Nu ska unghästarna börja jobbas oftare.

På hästfronten händer det saker med. Daphne är konstaterat dräktig med TheMa's Arv. Längtar efter denna bebis. Även Lollan har vart på date.  Sörbys Ampere fick äran att ha Lollan hos sig. Hoppas på att det blir bebis där med ❤. 

Även gamla Essa har vart på lite äventyr. Hon fick följa med till Tvååker och på hästpremiering. Där blev hon premierad med ELIT. Pigg och glad travade hon på med långt steg, min 27 år gamla tant.

Själv så pluggar jag biologi på distans. Lät som en jättebra idé innan jag började. Nu undrar jag mest vad jag tänkte på 😎. Biologi 1 är avklarad fullt godkänt. Nu är det Biologi 2 som gäller. Är otroligt trött på eukaryota celler, cellmembran och ribosomer. Men ska fixa detta med.

Likes

Comments

Hade som mål att kunna tävla Daphne i dressyr. Just nu vet jag inte hur det blir med det. När både hästen och mina egna muskler motarbetar mig så tappas lusten för detta en hel del. Sitter nu och funderar på om detta verkligen är den häst jag ska rida. I vårat stall står 2 supertrevliga och lättridna valacker. Hästar som är samarbetsvillig och redan utbildade. Såna som skulle passa mig perfekt...bekymret är bara att det är mina döttrars hästar och de är totalt ovilliga till att låta mig få tävla dessa. De vill ju så klart ha deras egna hästar.
Tanken som kommit upp angående Daphne är om jag skulle betäcka henne. Hon har avkommor sen innan och lämnar inte ner sitt jobbiga temperament. Avkommorna blir samarbetsvilliga och trevliga. Men den ena hingsten jag tänkt till henne står alldeles för långt bort i år och de två andra visade sig vara lite för nära släkt. Detta kanske är ett tecken på att jag ska fortsätta träna henne. Får väl lägga om från dressyr och istället börja hoppa henne 😂. Hoppa kan hon, värre är det väl med mig. För att kvala till fjord-SM måste vi hoppa 80 cm. Vågar vi det? Kanske dax att sätta upp oss på hopplektioner? OM ni ser ett fjordsto vid namn Daphne ute på hopptävlingar, med en heffaklump utan balans på ryggen, så lova att inte skratta för mkt.
Har en del att fundera på nu. Äldsta dottern tror inte på idén. Hon skrattade högt och tydligt när jag sa att jag skulle hoppa med Daphne. Men hon är ju lite knasig med. Härom dagen sa hon att jag förstört hennes barndom för att jag köpt gula smultronplantor. Stackars barn!

Likes

Comments

Mellandottern fick för sig att börja kolla hästannonser... på shettisar. Bredvid henne satt yngsta sonen och tindrade med ögonen över alla hästar han skulle få. Bilder skickades via sms till mig. Titta så fin, denna verkar bra, denna måste vi ha. Ja så lät det om de mesta shettisar de hittade. Billiga var de, "bara 10.000 kr" lät det. I mina ögon väldigt mkt för oinridna och/eller hingstar, när det är en ponny till ett litet barn det gällde. När jag kom hem den dagen fick jag krossa min sons hopp om egen ponny. Försöka förklara att de är lite för oinridna, att hingst kanske inte är ett alternativ, att vi inte kan köpa ny häst nu. Han har ju Ananas! Med tårarna sprutandes förklarar han för mig att henne kan han ju inte rida och kommer ta lång tid innan han kan tävla henne!! Låter som om någon av syskonen peppat honom för att vilja ha ny ponny. I förrgår var sonen och jag inne på Gekås. Där köptes lite presenter till yngsta dottern. Samtidigt gick sonen där och pekade. Den ska jag ha till min svarta ponny jag ska få, ja så lät han. Känns som jag kommer få lyssna på detta under en lång tid framöver. Skoj att han har hästintresse, mindre skoj när systrarna ger honom hopplösa idéer. Visst har vi möjlighet att ha en shettis här...MEN! jag har sagt att här inte kommer någon shettis mer till gården. Har haft min beskärda del av små busiga rymlingar. Fast klart har även haft den trevliga varianten som visste vitsen med staketet. Kunde jag få fatt i en ny Trulsan så skulle den klart få komma hit. Bästa barnponnyn som ställde upp på allt barnen ville och bäst av allt var priset, 500 kr, för denna ponny som gav oss så mkt glädje under många år.

Liten shettiskavalkad. Några av de som bott hos oss. Trulsan är den underbara skäcken.

Likes

Comments