Header

Gott nytt år allesammans! Hoppas att starten på 2016 har varit bra och att resten av året blir det bästa med mycket hästar!

Förlåt för att vi inte har bloggat på länge, men vi har inte tagit några bilder på år och dar. Men för några dagar sedan var vi i stallet och tog några bilder, så här kommer våra sista bilder som vi tog 2015!

Vår nyaste medlem i familjen Raale! Som ni ser på bilden här nedanför ⬇

Csenge är glaaad för snön som äntligen har kommit!

Knase-Beng 😜👆

Är inte han den gulligaste som du har sett? Pilo <333

Bästisarna <3

// Maja

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag fyller världens bästa Maja år!!❤️ Du ska veta att vi älskar dig sjukt mycket och att vi är sååååååå tacksamma över att vi har fått träffa dig❤️ Du har liksom varit en av dem där sista pusselbitarna bland oss, som vi har letat och letat efter, å vi har äntligen hittat den som passar perfekt❤️ Alla våra skrattattacker, ärligt talat, dem kan vara om världens tråkigaste och dummaste saker men vi skrattar ändå alltid tills vi knappast får luft💓💓 Nu är du äldst utav oss och en riktig Fjortis💗 Det går inte att beskriva hur ***** mycket du betyder för oss!!

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Nu får du verkligen ha en underbar dag, med många presenter å mycket tårta👐🏼💕

VI ÄLSKAR DIG MAJA❤️❤️❤️
MILJONTALS GRATTIS KRAMAR FRÅN OSS ALLA💞

Likes

Comments

Vi ber så hemskt mycket om ursäkt för att vi inte har uppdaterat på jätte länge...


Vi kommer fota mera så snart som möjligt så vi kan uppdatera med nya bilder. Men så länge kommer en liten uppdatering om vilka hästar som finns på gården just nu.


Obs!!

Dem flesta bilderna är ganska gamla, men det är dem enda vi har nu.


Csenge


Pilo

Easy

Skorpeprinsen

Princese

Likes

Comments

Hej!

Som jag berättade i Fredags så har vi fått två nya hästar i stallet! Dom har redan blivit bästa vänner men det är lite bråk i hagen med gamla ledarhästen... Men det är väl sådant som händer, han har tappat sin roll mer och mer. Men här kommer bilder på de båda och samt på våra gamla kusar också!

Jag redigerade även dessa bilder (annars skulle man inte se hästen..) vi brukar inte göra det på våra andra bilder. Säg gärna till om ni tyckte att det blev bra/dåligt och vad vi/jag kan förbättra i sådana fall!

// Maja

Likes

Comments

Hej!

Som nästan alltid närt vi skriver ett inlägg här så kommer det en bildbomb också, som det även kommer att göra i detta inlägget...

Detta är bilder från en ridlektion tjejerna hade. Bara njut av allas ansiktsuttryck! Hehe...

En utav våra nya hästar i stallet, Pilo <3

Likes

Comments

Hej förlåt för att vi inte har uppdaterat på ett tag...Men till saken. Idag åkte Rutger hem till sin ägare.. Vi alla saknar honom något enormt och han lämnar ett stort tomrum efter sig..


Rutger we miss you and we love you <3

Likes

Comments

Hejsan!

Jag känner att jag behöver skriva av mig lite om dethära med bett.

Jag läste en blogg och där stog det att hon behövde byta bett till ett starkare bett. Varför måste man göra det? Jag tycker inte att bett är så bra, speciellt inte skarpa bett. Det ligger i munnen och skaver, och tänk fall man råkar rycka hästen i munnen? Det måste göra så ont. Vanliga tränsbett och så är väll okej, men jag skulle rida bettlöst alla dar i veckan. Men varför gör du inte det då? Undrar ni säkert nu, men det är inte så våran ridskola lär ut, dels så är det ganska svårt för nybörjare att rida bettlöst för man får tänka på ett lite annorlunda sätt, använda sätet mer vilket alla nybörjare inte riktigt fattar, och lär sig direkt. För det tar lite tid att använda sätet när man rider, det är mycket man behöver tänka på 😉

. När jag praoade på våran ridskola så red jag ut med en ridskolelärare där, bettlöst. Jag red på en häst som oftast inte lyssnar sådär jättebra och är ganska slö när man rider honom på banan, med bett. Men när jag red ut med honom bettlöst så kändes han så annorlunda! Han var mycket mer framåt och han verkligen lyssnade på mig. Han var kanske lite mer framåt för att vi red ut, men som jag sa innan, han hade öronen riktade åt mig hela tiden och lyssnade mer på mig. Han var helt magisk!

Det finns ju olika styrkor på bettlösa "bett" också. Som ett hackamore är tydligen ganska starkt, nästan som ett bett. Men jag tycker ändå att det är bättre, för hästen har inte den stålbiten i sin mun, och man måste verkligen lita på sin häst, och hästen på en själv. För det finns inte en stålbit i munnen som rycker när man ska stanna, utan hästen måste lyssna mer på sätet, och en själv måste använda sätet och rösten ännu mer.

Men sen så finns det ju vissa hästar som inte tycker om att ha bettlöst, att det är bara när man ska gå runt och lulla i skogen. Det tycker iallafall en häst på våran ridskola. Han tycker bäst om att ha bett när man ska arbeta, och inte ha bettlöst då. Detta är även en sak som är så fascinerande om hästar, dom har en alldeles egen personlighet och tycker saker och ting, precis som alla andra djur, och om det är någon där ute som inte tycker det... Ja då är nog den personen ganska dum, haha.

Sen så finns det ju en ännu mer friare sak, då hästen och ryttaren måste lyssna på varandra och förstå varandra för att det ska funka, och det är att rida med halsring, eller utan någonting alls. Detta har aldrig jag prövat på, men det ser så coolt ut! Att man kan få hästen att svänga och stanna utan några tyglar kopplad till dens huvud som trycker! Där har man riktig ridning, tycker jag. För då har man verkligen fått relationen mellan ryttare och häst att fungera som jag tycker är viktig inom ridningen.

Men sen så är det ju en smaksak, vissa hästar kanske inte tycker om det och fungerar bättre med bett, medans vissa hästar kanske älskar att rida bettlöst eller med halsring. Men jag tycker inte att bara för att ens häst inte lyssnar på bettet, att man ska ta ett skarpare bett. Utan kanske se mer vad problemet sitter och pröva med bettlöst, för ibland kan det vara bättre tycker jag. Sen så är jag ju inte direkt så van med bettlöst, har bara ridit med det två gånger. Men jag ser folk på internet och andra ställen, och deras relation med hästen är helt magisk! Sedan när man har bettlöst så får man lära sig att använda sätet mer om man inte är så van med det. Det tycker jag är bra, för många ryttare sitter och styr mest med tygeln, men när man rider bettlöst så får man lära sig att rida mer med sätet vilket jag tycker är super bra! 


Men detta var en liten åsiktsinlägg om bett, ha en fortsatt trevlig dag! 

Kram från mig Maja! 

(​Jag hoppas att ingen tar illa upp av dethär inlägget. Detta är mina åsikter, så jag tycker att det är helt okej om ni tycker något annat. :) )

Likes

Comments

God kväll allihopa! Här kommer lite bilder, från flera olika tillfällen.


Maja och Linn!
Linn och Moa!Finaste Rutger!Maja och Sessan!Maja, Linn och Moa rider;)
//Hanna

Likes

Comments

Här kommer ännu lite fler bilder på dessa underbara vänner, vi bjuder även på lite bus i hagen!

// Linn❤

Likes

Comments

De här bilderna kommer från en liten uteritt som jag, Moa, Lara, Julia, Florina och vår kära ridlärare Linnéa var med på.

Men jag råkade tyvärr radera ganska många bilder men jag hoppas att dessa bilder räcker.

// Linn❤

Likes

Comments