Hejhej!! Förlåt för att det blir väldigt enformiga inlägg nu, men även idag har Mayo skött sig utmärkt. Riktigt fin va hon faktiskt, det var tänkt att vi skulle markarbetat lite idag, men jag red lite dressyr istället och lilla Ariel fick avstå passet idag då hon va halt:( det tillhör verkligen inte vanligheterna!! Så håller tummarna för att Ariel ska bli frisk igen<33

Men som sagt så va Mayo superfin idag, känns som att jag redan börjar hitta knapparna, sen finns det ju självklart jättemycket kvar innan allt är 👌🏻👌🏻👌🏻 men än sålänge går det ju framåt:D skitkul!! Riktigt trevlig ponny!!

Idag blir det inget långt inlägg, hihi, sorry, men imon så ska vi till GHS, JIPPI!! Så Mayo ska vila, men det kommer nog en liten summering av morgondagen imonkväll.

Ha det bra!! BAYY👋🏻👋🏻 //Tindra

Saknar❤

Likes

Comments

Hejhej!! Hoppas du mår bra!! Idag tänkte jag testa en ny grej, eller rättare sagt ett nytt upplägg för detta inlägget:)) Så hoppas att ni gillar det;)


Nu är klockan 11:17 och jag och Felicia är påväg till stallet, YEYY:D
Jag tänker att jag ska trimma lite på fältet, göra lite övergångar och sånt så att jag känner att hon lyssnar på mig. Som sagt, sitter inte bromsen helt än😅
För övrigt rider ju Louise ikväll i semifinalen i Sverigeponnyn, de börjar 16:00 å hon startar som nr 11:)

---
Vår buss från resecentrum till stallet kom på att den inte ville komma, tack som fan bussen😒 men Felicias mamma kan köra oss, så tack tack🙏🏻🙏🏻

---
Nu är klockan 12:25 och vi har lunchat hästisarna:) jag å flis har åxå käkat lite;)
Vi har spånat boxen å fixat krafften än sålänge, spännande liv, ellerhur;))

----
Nu e klockan 12:24, vill bra tipsa om att prata med Siri å säga korta ord många gånger efter varandra, Siri låter askul när hon upprepar det;)

----
Nu är klockan 15:34 och Louise klass börjar om 26min!! Tagga tagga tagga:D Jag har ridit nu och Fellson har fotat lite så de bilderna kommer komma i inläggen framöver:)
Mayo va så fin idag också, vi red i paddocken som var lite lagom lerig,,, he he.. men hon lyssnade bra fram och bättre tillbaka än vad hon gjort tidigare, så vi gör små framsteg hela tiden:)
Pånin är dock jäkligt pigg nu så bromsa funkar inte alltid, men även det går bättre och bättre, jag vill få henne mer uppmärksam på mina förhållande hjälper, nu går hon iväg väldigt mycket men det är väll mest för att vi inte känner varandra helt än.
Och sen är hon svagare i höger varv (tror jag det blir, höger å vänster är inte riktigt min grej....) så jag jobbade lite mer i högervarvet i skritt för att jag ska hinna tänka mer på min sits så att hon inte ska komma undan genom att bara gå iväg när det är jobbigt och på så sätt stärka den sidan också.
När hästen skrittar så jobbar den med samma muskelgrupp som den gör i galoppen så har man en häst som är svag i galoppen så är det faktiskt väldigt bra att jobba hästen i skritt, skritta i lång låg form i uppförsbackar är bra träning också:)

Detta var allt för idag, och om 5 min ska jag kika på Louise!!! Hejdå // Tindra:)

Likes

Comments

Tjenixen!! Hoppas ni mår bra:))

Nu har jag haft prinsessan i typ 3 1/2 dygn å idag har jag å Tilde ridit ut en sväng, så det var första gången med fina Mays och hon skötte sig utmärkt!!

Mays är ju iaf jäkligt lugn å snäll att rida ut på iaf, för på denna rundan så var det ett oplanerat kosläpp, ingen reaktion (nårra kossor smet från ladan), en lastbil och en glassbil, utan reaktion. Vi mötte även en fyrhjuling och 3 islandshästar som med var ute på en runda i skogen. Allt detta i ny miljö, så något spänd men inte mer än så, sen på slutet kom en traktor med en höbal med massa plast som fladdrade, och traktorn körde nog på näst intill full gas, de va lite läskigt tyckte hon, men det är helt förståligt kan jag tycka, så återigen vill jag påminna alla bilister att köra FÖRSIKTIGT förbi ekipage, vi va ändå på en grusväg å Mayo dansade iväg och va ganska nära en husvagn, asså om hon skulle pajat den, vem skulle stått för dom skadorna lixom?? Vi vill ju inte köpa en ny för att nån annan kör som en idiot å jag är typ 99,9% på att han inte skulle erbjudit sig att stå för de kostnaderna. Men de roliga är att han saktade inte in när hon blev rädd utan han tittade på oss å körde med glädje vidare med höbalen:/ dålig respekt asså!!

Men asså helt ärligt, vad är oddsen att allt det händer på en runda, som dessutom va första uteritten med henne, är det nåt jävla skämt eller?!!😂

Efter uteritten red jag en stund på fältet för att hon skulle få sträcka ut och springa av sig litegrann:) hon va superfin bort från stallet å jäkligt stark mot stallet, men de tolkar jag som att hon trivs;)
Tränade lite galoppfattningar på fältet och mitt mål va 3 språng å sedan tillbaka till trav igen, det gick inte så bra, första två gångerna så fortsatte hon galoppera hela volten, BRA JOBBAT😂 men det gick bättre och bättre så jag nöjde mig när avbrottet kom efter 1/4 av volten så jobbar vi vidare på det imon när jag tänker mig att vi ska trimma lite på fältet:)
Just nu tycker hon lite att man får göra som man vill på fältet så detta ska vi nog ändra på, jag vill ju att det ska va ett ställe där vi tränar precis som i ett ridhus eller en paddock, så det är därför jag rider där mycket nu så att jag ska få henne å lyssna ordentligt där.

Detta va allt för idag, så som lovat kommer uppföljning på hur det går med Mayo imon

För övrigt så gillar hon apelsin ganska väldigt mycket;)

Ha de bra så ses vi BAYY👋🏻

//Tindra

Likes

Comments

Hallå hallå!! Nu är det en ny vecka (Nähä, säger du det) och vi har sportlov, dock har LouLou lämnat mig och Tilde helt ensamma, en riktig svikare;)

Idag kommer ännu en uppföljning på hur det har gått med Mayo, det går superbra faktiskt!! Hon är riktigt trevlig att rida, dock behöver nog bromsen repareras för den funkar bara ibland😝 Nej men idag lyssnade hon bättre än igår så framtiden ser ljus ut:)

Vi hade ju planerat att ta en tur i skogen idag men det blev lite ändrade planer, de fick bli fältet för de blåste asmycket och tydligen så hade både Mayo och Ariel varit helt galna i hagen under dagen. Så det kändes lite dumt att ta med henne över vägen första gången med de förutsättningarna lixom;)
Så vi har lagt in en uteritt imon istället, då ska de va sol å näst intill vindstilla så då är dom nog lite lugnare.

Som det ser ut just nu så kommer Mayo få ridas lite på fältet, så att hon blir av med lite energi. Jag Felicia skulle med ut imon så det kan hända att det blir lite mer bilder då också!!

Snart ska jag ta in hästarna och storhästarnas täcken ska bli jättekul att ta av, känna doften av leran och känna hur den kladdar ner hela mej.. halleluja:/

De här mina damer och herrar är ett riktigt fuxsto;))

Fast hon e faktiskt inte alltid så arg❤❤

Saknar min fina prins nåt enormt💔💔 Finaste finaste Superman❤❤

//Tindra

Likes

Comments

Hoppas du mår superbra och tack så jättemycket för att du läser vår blogg!! Det betyder jättemycket för oss och vi hoppas verkligen att ni gillar den och vill fortsätta följa oss och våra hästar:)

Som ni läste i gårdagens inlägg så har jag fått hem en ponny, så har ni inte redan läst inlägget så tycker jag nog att ni ska göra det så ni vet va det är för filur som kommer vara med här en hel del framöver:)

Men eftersom att hon är ny och verken ni eller jag känner henne så tänker jag att jag uppdaterar om hur det går nu varje dag hela första veckan!!
Ett tips till er som kanske ska köpa häst eller ha på foder, eller vad som helst, är att skriva hur det gått, för det är väldigt kul att gå tillbaka och läsa och titta på bilder samt filmer. Se en utveckling, då får man lite extra motivation till att fortsätta och tycker det blir ännu roligare!!

Idag så drar ju Louise till GHS å jag och Tilde ska rida lite på fältet tänkte vi, imon lutar det mot en uteritt tror jag!! Spännande, spännande;)

Bilderna är tagna av bästa Felicia!! Även hon har en blogg som jag tycker ni ska kolla in:)
(Länk till hennes blogg finns i slutet på detta inlägget)

Nu är klockan 17:35. Jag och Tilde har ridit på fältet. Mayo var såååå fin!! Asså verkligen jättestor skillnad från igår när vi bara skrittade å travade helt okontrollerat till idag när vi kunde rida alla gångarter med någorlunda kontroll;) Självklart kommer det ju ta ett tag innan jag hittar knapparna men om man jämför med igår så gick det toppen:)

Mayo är ganska stark att rida men hon lyssnar ändå rättså bra tycker jag. Imon så kör vi på uteritt med Tilde och Ariel till sällskap, blir nog en lugn runda för Ariel har gått ganska många dagar i sträck så hon e lite trött nu;)

Asså jag tycker det ska bli så spännande att lära känna min fina ponny och utvecklas tillsammans med henne, är redan helt fast❤

Men det är lite ledsamt för Mayo stod i Anderstorp hos förra ägaren. Jag tror att hon längtar hem lite, för alltid när vi rider åt de hållet som det ligger så blir hon typ helt okontrollerbar, stackars majs:( Som att hon har en inbyggd kompass liksom. Asså man känner sig verkligen så hemsk, dels för att man "tar" hästen från någon annan som egentligen inte ville lämna henne och värst av allt är ju att man flyttar henne ofrivilligt:/ Men samtidigt så skulle ju ändå någon annan köpt henne om inte vi gjort det så, så kan man väll kanske inte heller tänka...

Men jag gillar verkligen henne nåt enormt å jag hoppas verkligen att hon kommer trivas här hos oss lika bra som hos de förra ägarna om inte ännu bättre:)

Har du nån övning som är bra just när man håller på att lära känna hästen, så får du mer än gärna skriva i kommentarerna, tycker själv att det är skitsvårt att komma på nya roliga saker, blir så lätt att man låser in sig i bubblan å bara kör samma hela tiden och det blir ju jäkligt träligt då;) Så tipsa tipsa tipsa!!
Har ni andra roliga övningar kommentera gärna de åxå!!
Har ni nån rolig challenge som ni tycker vi ska testa så lämna en kommentar!!

http://nouw.com/felicia_lundborg

//Tindra

Likes

Comments

Hej allihopa!! Denna dagen har jag längtat efter nåt enormt!! Det är nämligen så att vi har en ny HäringetorpsPonnys-ponny:D

Så jäkla kul!! Det är då min första helt egna ponny och det ska bli sååå kul att lära känna en ny individ och jag hoppas ni tycker det ska bli spännande att få följa vår resa!!

Detta är Mayo, hon är ett d-ponny sto -02, belgisk import, jag känner ju inte henne nå vidare superbra, men på provridningarna klickade det direkt, så detta ska nog bli toppen tror jag:)

Asså jag har saknat att ha "egen" häst nåt enormt nu när jag inte haft Sture så jag är galet taggad!!

Så vill ni veta mer om min nya stjärna så får nu hålla koll här på bloggen;) hade bra så ses vi BAYY👋🏻


//Tindra

Likes

Comments

Hejsan! Hoppas du mår bra och att din dag har börjat på ett finfint sätt!:) Nu tänkte jag dela med mig av min och Ariels tid tillsammans. I stora drag förstås.

Jag har ridit Ariel i snart ett år. Jag minns när jag skulle provrida henne. Det var på fältet för hon var piggare där. Jag fick hålla mej på en ganska liten yta. En femtedel av fältet kanske. Hon orkade inte mycket. Jag fick trava nån runda i båda varven och galoppera 2 eller 3 långsidor. Med avbrott till skritt emellan, så hon fick pusta lite. Sen var hon trött och svettig. Jag fick som tips att det var lättare att skritta bort från stallet och hagen och sen fatta galopp mot stallet. Hon ville ju liksom hem och tillbaka till kompisen i hagen. Och så var det med, det var nästan omöjligt att fatta galopp åt andra hållet. Ett språng eller två var allt man kunde åstadkomma. Men sen nu. Nästan ett år senare. Är hon en helt annan häst. I början red jag henne inte mycket. 1 eller 2 gånger i veckan. Men då hade hon också 2 andra som red henne regelbundet. Det har successivt ökat tills där vi är idag. Nu rider jag henne ungefär 5 gånger i veckan. Om inte nån av hennes andra medryttare vill rida. Och hon orkar så mycket mer!

Moonie är ju tävlingskondition och riktigt där uppe är inte Ariel;) Men vi kan utan problem rida ihop. Och Ariel orkar hålla samma tempo som Moonie. Hon har blivit en pigg och bestämd gammal dam som kan bli både stark och busig. Det trodde jag aldrig dendär dagen förra året när jag satt upp på "stallets lugnaste gamla ridskolehäst". Så extremt roligt har jag haft det senaste året. Ariel har verkligen livat upp min vardag och fått året att springa iväg mycket fortare än vanligt!🐎

Denna hästen är så mycket värld och jag tycker så extremt mycket om henne! Hon gör mig så otroligt glad! Tack bästa häst❤️
Ha en fortsatt trevlig dag! Kram<33 //Tilde

Likes

Comments

Ja just nu sitter jag och räknar timmarna för på söndag drar jag till gbg😱 Försöker att inte tänka så mycket utan försöker istället hålla mig lungn.

Idag red jag och Tilde på fältet och Månsan va superpigg och tillomed lite busig😜 Eller hon tyckte att jag va superdum när hon inte fick galoppera efter AJ och Tilde så då stegrade hon lite men bra att hon är pigg o glad iallafall.

Imorgon ska allt packas, lite saker ska hämtas och hästen ska ridas. Ja det är iallafall inte så mycket, dock ska jag antagligen med och en kompis och göra en sak som tar lite tid, menmen det blir säkert bra ändå☺☺

FiinFiina Månsan från kalmar❤❤ Bilden är tagen av Falkenbergsfoto.se

//Louise<33

Likes

Comments

Hejhej!! Hoppas ni haft en bra dag, snart är det helg igen, asså veckorna går ju sååå fort!! Men de gör la inget;) sen är det lov, Yeeeeeeyyyy, jag har bara tre lektioner kvar, så jävla najz:D när har ni sportlov?

Idag har jag varit i stallet en liten sväng, borstade lite på Happy, en annan häst i stallet, å mycket mer än så gjorde jag inte, jag hade insläppet men hästarna va redan inne när jag kom, så då slapp jag ta av de blöta täckena;)

Jag är så sjuuuuuukt taggad på helgen!!!! Ahhhh kan inte vänta😁😁😁😁😁 så ni får se vad som händer på lördag;)

Ha det bra så ses vi!!

//Tindra

Önskar att jag kunde ha kvar min bäbiz..💔

Likes

Comments

Hejsan! Hoppas dagen varit bra för er!
Själv har jag bara varit i skolan och sen på möte med 4H, visst låter allt samman superkul?;)

Vi planerade faktiskt en hel del roliga saker inför framtiden, jätteroligt!

Igår hoppade jag Akira. På alla❤️dag:) Det var även den sista lektionen jag har för den tränaren då hon ska sluta. Tråkigt tycker vi, så vi köpte choklad och gelehjärtan till henne. Men vi avslutade bra.

Vi jobbade mycket med vägarna. Jag red, som sagt, Akira igen. För ett tag sedan så skrev jag om hur stark och okontrollerbar hon kändes. Det var MYCKET bättre igår! Kul med framsteg. Vi skuttade runt en liten bana. Hon var lite stark men det är mest roligt.

Jag glömde dock min hjälm:( Jag fick låna en från ridskolan. Har aldrig känt mig så mycket som en sånna vakter som finns i England;) De med höga svarta hjälmar. Eller jag antar att det är hjälmar? Jag har inte så bra koll.

Ni får ha det så bra!

Ni missade väll inte gårdagens inlägg? Om ni gjort det, LÄS DET!!!! Så extremt roligt, vi är alla så imponerade av super-ekipaget<3

//Tilde

Likes

Comments