View tracker

Hola espanjolla:) hoppas ni mår toppen:))
Idag har alla tre varit ute i stallet å alla tre har gjort olika saker DAM DAM DAAAM, när men inte nå vidare rakkabajsans-roliga saker men Jaja;)

Jag "lydnadstränade" Sture å JA DU LÄSTE RÄTT;) detta va något som Sture kanske va lite i behov av då han har lite bristande respekt å tycker att vi människor är lite för lätta att manövra (eller vad d nu heter:|)
Nä men varför lyssna när man kan skita i at lixom?!

Nä men de va inte så avancerade saker vi gjorde, jag ledde å stannade å han gick på mig å ba va lite jobbig, han är ju inte skitstor men asså en småtjock ponny på 140cm väger ju ändå en del...;)
Men jag backade honom lite å traskade omkring ute i paddocken i ett Sverige-klimat som mina fingrar inte är gjorda för att surviva i:/

Vill ni ha lite tips på hur man kan hålla värmen nu i vinter så har vi en "serie" här på bloggen, änsålänge bara en del men det kommer fler det lovar jag:) har ni bra, prisvärda, varma kläder så är vi öppna för förslag, vi är typ döda:|

Men tack för att ni läste detta något mindre roliga inlägg så ses vi //Tindra

Denna bilden tog min kusin så kjute tkr ja<33

Lite kuriosa (tror jag de heter) popcornkrydda med cheddarost å nån mer ost smak är 👌🏻👌🏻👌🏻

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Eller dan för dan före dan osv som gamla människor säger (andra också men mest gamla).
Hej hej hej! idag är det tisdag så jag börjar inte förens 10:20 whiiii!!!

Men sen slutar jag 15:10 och bussen till stallet går 15:35 så jag är där typ vid 16. Men idag ska jag hoppa stuts och om någon som känner mig läser detta så ska jag faktiskt plocka fram de själv👌👌
Annars ska jag inte rida så jätte mycket denna veckan tänkte rida ut på torsdag men på fredag åker jag til sölvesborg och ska gå i kyrkan för jag ska komfimera mig. Sen på söndag är det luciashow på klubben och jag fyller även år då👍👍👍.

Min förra ponny Odinsal Bianca som jag saknar välldigt mycket. Även om hon kastade av mig typ varje dag och va rätt dum ibland va hon mycket lättare än Månipåni men ja gillar min månipåni ändå även fast hon inte är sveriges bästaste dressyrhäst♡♡
//Louise

Likes

Comments

View tracker

Hejsan! Hoppas du mår bra.
Vi bor i Småland så egentligen har vi kanske inte det så JÄTTEkallt men jag tar mig rätten att klaga ändå. Men tack och lov så har det inte varit så kallt de senaste dagarna.

Tror de var i förra veckan som jag sa att jag köpt ett par nya handskar. Idag tänkte jag berätta lite om dem.

Än så länge har handskarna fungerat riktigt bra. Mina händer har verkligen varit varma, vilket var förhoppningen. Så jag tycker att de verkar riktigt bra! Greppet är, enligt mig, lite si och så men hellre dåligt grepp än inga fingrar alls känner jag!;) Så de rekommenderar jag, än så länge;) 179kr, om jag inte minns fel. Som hittat! på hööks finns du de, skynda dig, innan dina fingrar fryser till orörliga ispinnar.

Nu ska jag försöka sova lite, imorgon har jag hoppträning:) Skriver om det imon, puss och kram skumbanan, GoNatt!
//Tilde

Likes

Comments

Hoppas ni mår bra själv mår jag rätt så bra. Idag har jag inte ridit men jag kollade när dom anndra red dock va det välldigt kallt❄ asså vet inte riktigt vad jag ska skriv men imorgon tänkte jag kanske hoppa lite stutts och på onsdag tänkte jag fråga en om hjälp med att tömköra för det går ofta bra när den personen hjälper mig👍

Bjuder på ett fint litet citat♡♡♡
//Louise

Likes

Comments

En trevlig filur är hon den där Akira:)
Tilde red ju henne tidigare i veckan, och idag fick även jag äran att rida henne, så mysig!! Lite egna åsikter i boxen men i ridningen, SÅ TREVLIG!! Pigg å framåt å har än sålänge inte smittats av ridskolehästbetende;)

Stilig är hon med dessutom:)

Vi jobbade på volter i hörnen och på mittvolten. Det gick helt okej, bra för att vara första gången jag red henne tycker jag så jag är nöjd:)

De här med att lägga upp stigbyglarna, varför egentligen?
Asså om man ska lära sig å sitta ner ordentligt så fine, men asså är d inte bättre att kunna sitta ordentligt å ha stigbyglarna?🤔🤔

I dont know, når bra är det säkert😁

Ha de bra, BAYY👋🏻

//Tindra

Likes

Comments

Hellow!! Idag tänkte jag dela med mej av lite knasiga saker som lärare har gjort, alla har eller har haft en konstig lärare, de vet jag;) å lärares misstag brukar vara ganska roliga:)

------
I 5/6 nån gång, på min gamla skola, hade vi en gympalärare, han va lite utöver det vanliga... mååååånga roliga saker gjorde han bla

Han skulle, precis som många andra lärare, visa hur bra han va på att sätta en basketboll i korgen, han satte den å han tyckte han va lite cool, så skulle han spexa te at lite å kasta den bakåt å träffa, men klumpig som han va så träffade bollen kanten å ba BOOOM tillbaka i hans huvud å hans glasögon ba BAYY👋🏻

Han skulle även visa hur duktig han va på hinderbanor, så skulle han hoppa över en bom med en bomsadel, den va inte så högt upp, utan jag å mina kompisar som va skitkorta kom över utan problem, men han tog sats å skulle lite smidigt ta sig över men så ba SMAAAAK, han fastnade med foten i bomsadeln å föll med ansiktet först rakt mer i golvet GOOD JOB!!

Han skulle visa hur man står på händer, men denna människa tenderade att vilja visa hur duktig han va, och hur mycket bättre än alla andra han är, han ba "så här ska man göra" å blablabla men så kom han till att visa det, han orkade inte bära upp sin kropp så han "ramlade" å landade mitt på huvet...
Man ba men nu tror jag de blev lite knas, det va stå på händer du skulle visa🤔
-------
Igår va en SOlektion utöver det vanliga, LÄRAREN gjorde en sak som jag inte trodde va möjligt..
Min kompis hade inte sovit så mkt natten till igår så hon va skittrött, å så märkte vår SOlärare de, å han ba är du trött så kan du gå ut å sträcka lite på benen så kanske det blir bättre, nä men jag måste sova sa hon, å vet bi vad han svarade?!!😂😂😂
A men lägg huvet på bänken å sov, fem minuter gör väll inget?
Man ba jo men uppmuntra dina elever till att sova på dina lektioner HEJJA😴😴

Kunglig hund man har mäd😂😂

Kanske ba jag, men han ser ut som jag vet inte vad😂😂 känns ba som att han ser ut som att han tkr han e bäst, precis som min gamla gympalärare😂😝😝

Hoppas ni gillade detta inlägget, kommentera gärna vad ni tycker:))

//Tindra

Likes

Comments

Hej på er och hoppas att er dag har varit bra!
Idag longerade jag bara moonie då vädrer va sämst men imlrgon ska jag nog rida:))
Just nu har jag rätt mycket i skolan, tre prov och dom läxorna jag har är välldigt stora:/
Annars är det rätt chill men ibland mast jag fokucera lite på skolan då detta är välldigt betygssättand vilket är välldigt tråkigt:/
Ni kanske har missat det men nästa år går em i göteborg och jag funderar på att åka dit några dagar dock har skolan börjat då efterssom det är precis efter sommarlovet men det gör nog inget:))
//Louise🦄

Likes

Comments

Hallåhallå!!:)
Idag tänkte jag göra en must have, med saker i min ryktväska, saker som jag verkligen rekommenderar och saker som jag använder i stort sätt varje dag:)

Hoppas ni får lite bra tips:))

Jag borstar manen och svansen med en sån hör borste, den översta är min men jag är ingen proffsfotograf så jag tog även med från hööks hemsida då det är från hööks jag köpt den, tyvärr har handtaget i gelé lossnat så man måste hålla fast mesans man borstar men det funkar, därför tror jag att den understa är bättre, även den hittade jag på hööks hemsida!!

Denna är mkt bättre än en piggborste, främst för att den är SJUKT mkt skönare att hålla i och för att den inte sliter lika mycket på taglet.

Självklart använder jag en sån här visste varje dag!! Den använder jag på hela kroppen och lite på hovväggen om den är lerig och jag tycker den funkar hur bra som helst, budget-variant från City-Gross.

OF COURSE, ett absolut måste, en hovkrats, tror inte jag behöver motivera varför;)

Bara för att jag är SÄMST på att klippa manen bra så behöver jag använda en sax gaaaanska ofta... Tindra leker frisör:)
Sen är det bra att ha en sax om man behöver den till något annat, öppna något kanske:)

En ansiktsborste är inte helt fel heller:) speciellt om man har en häst/ponny som precis som en jäkla massa andra hästar ständigt rullar sig i hagen å får lera i ansiktet och är jättemysig när den kommer in;)

Idag borstade jag av täcket med denna å det funkade betydligt bättre än med rotborsten:) antagligen är det för att stråna är så täta:)

Detta va en stämmande sak jag hittade på en försäljningssida på FB, trimsafe heter den och jag tror jag köpte den för 15:- om jag inte minns fel... billigt å bra:)

Rekommenderas starkt på sommaren när alla jäköa flugäggen kommer å ba Hello:-) å så vill de aldrig försvinna, men så kommer detta mirakel, en pinne med kind of a rakblad (med små skydd så man inte råkar stycka någon👌🏻) å det räcker med att dra lite lätt så är de putsväck:)) YEYYY!!!

Man kan även trimma lite på benen om man inte klipper/om man vill "trimma te" benen litegrann (eller självklart nån annan stans om man känner för detta men de ser lite kul ut eftersom att lite päls försvinner...)

Bra å ha sak:)

Man & svansbalsam
Jag använder det mer och mer Sälen då jag varje dag borstar ut svansen så jag är sällan i behov av det, men det är bra å ha iaf:)

Denna är från Gekås å kostade inte så mkt men den är ändå väldigt bra, speciellt i förhållande till priset!!

Jag har king of a magic brush fast köpt på gekås så lite budget, men den funkar utmärkt den med:) jag har en sån här istället för piggborste, mycket bättre tycker jag:)

Hoppas detta inlägget va lite kul, kom gärna med förslag på roliga grejer vi kan göra i kommentarerna så kanske vi kan fixa det!!


Ha det bra så ses vi!! BAYYY!👋🏻👋🏻
//Tindra<33

Likes

Comments

Hejsan. Hoppas du mår jättebra!
Idag har jag i vanlig ordning haft lektion på ridskolan. Jag red dock inte Jack som de senare gångerna utan en annan ny häst som heter Akira. Supertrevlig verkligen. Känslig och trevliga gångarter. Vi jobbade med bomövningar i galopp och trav. Hon blev lätt lite stark och ökade gärna farten men va absolut inte svår att samla ihop igen med hjälp av halvhalter. Har tyvärr ingen bild men en mörkbrun liten filur. På ridskolan rider vi i ridhus men det har vi inte tillgång till ute i Häringetorp. Där är det svinkallt och rida! Ibland tror jag att vi kommer få gå med ficklampa ute på fältet och leta stelfrusna fingrar och tår. Därför tog jag en sväng förbi hööks på vägen hem och införskaffade dessa:

Ett par ridvantar och öronvärmare. Jag har hittat vantar med värmesystem i men innan vi beställer sånna tänkte jag prova ett lite billigare allternativ först. Funkar dessa så har jag sparat iaf 700kr;) Jag prövade även nått lite varmare för benen. Ett par skodda överdragsbyxor, tunna men vind och vattentäta och en ridkjol. Nått av dom får det nog bli men jag vet bara inte vad än. Ridkjol är jag väldigt skeptisk till men har hört väldigt bra om det. Så jag tänker att jag ska googla runt lite och se vad folk tycker om det innan jag bestämmer mig. Men lutar mot byxorna. Lämna gärna en kommentar med tips på varma kläder!!!
(Bild från hööks hemsida på de jag väljer mellan)

Du får ha en fortsatt trevlig kväll, hade! //Tilde

Likes

Comments

Idag har jag och mina kompisar som jag bakade pepparkakshuset med, som jag berättat tidigare, tävlat med pepparkakshuset, hahaha asså vi typ skämde ut oss totalt🙉

De va liiite kaos, det såg dessvärre sämre ut i verkligheten...:/

Idag hare jag utsläppet så jag va i stallet tidigt och sen skulle jag till kyrkan och hjälpa till på en gudstjänst med Tilde, då vi konfirmerar oss, lagom drygt och kåporna (de vita klänningarna) STANK svett så vi höll på å dö typ... usch... men det gick bra iaf.

Sen va den där satans tävlingen🔫 det hela började med att det blåste iväg när vi hoppade ur bilen... ingen vinst:(

Men jag red ej Sture idag men hans ägare va ute å red honom lite å kollade så han va som vanligt å det va inget speciellt hon påpekade:)


Hoppas ni haft en bra helg och en bra första advent, see ya👋🏻

//Tindra

Likes

Comments