Åh det är verkligen så roligt när man känner att allt bara funkar, idag va Månsan såååå stark men efter 10000 övergångar så satt den samlade galoppen på en så länge bara volt men gud så fin hon är min älska påni måni❤❤

Imorgon tänkte jag träna vidare på den samlade galloppen men i paddocken istället för på fältet. Hoppas verkligen att jag kan få en lika bra känsla som idag eller kanske ännu bättre💛 om vädret är bra ska jag även duscha henne då hon är en riktig liten skitgris🙈

Min allra finaste prinsess ponny💕💕

//Louise<33

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Såhär kommer Mayas vecka se ut:)

Måndag: lugnt på fältet barbacka

Tisdag: Dressyrspecial

Onsdag: Vila

Torsdag: trimma lite på fältet

Fredag: dressyrträning/ markarbete

Lördag: markarbete/ hoppning

Söndag: Hoppning/ uteritt

Förmodligen kommer hennes vecka se ut såhär:)
Ha det bra så ses vi!! //Tindra

Likes

Comments

Hejsan:)
Borta bra men hemma bäst, eller vad är det man säger? Men satan vad kul jag har haft i helgen!!

Jag skrev för ett tag sedan att jag skulle tävla i rix-finalen i 4H. Tävlingen var i helgen. Vi åkte i fredags och kom hem för ett par timmar sedan. Eller jag gjorde det iaf, de som bor långt bort har många timmar kvar;)

Finalen ägde rum på Ingelstadgymnasiet. Vi sov i gympasalen och som en liten parantes, det var svinkallt! Vi skrev teoriproven på fredagen och tävlade en massa på lördagen. Dagen avslutades med gala, dans och massa sång runt lägerelden samtidigt som vi grillade korv och gjorde våfflor på gammalt vis.

Det var det absolut roligaste på väldigt länge. Så roliga saker och så härliga människor. Det var 10 lag och vi kom 6a. Vi är nöjda, det var vårt första år, vi var bland de yngsta och en av oss blev sjuk precis innan så vi blev bara 3. Så under dessa omständigheterna är vi väldigt nöjda;)

Har inte hört hur det är med Ariel, ska dit imorgon och jag håller tummar och tår för att hon är hel, hjärtat!!❤️

Ni får ha det så bra så hörs vi! Kram!!!!
//Tilde

Likes

Comments

Tjenixen folks! Idag hade jag planerat en uteritt men det blev lite ändrade planer då mitt sällskap glömde bort detta;) så vi tog ett pass på banan istället, riktigt fin var hon!! Provade rida henne på ett tredelat bett och det var hon verkligen väldigt fin på. Men det är ju så svårt att detta vad man ska ha, Mayo går super på både rakt och tredelat men jag vill lixom testa massa olika för att hitta ett som hon trivs på till 100% men det är ju så dyrt att köpa ett bett bara för att testa. Ja det finns billiga allternativ till typ tvådelat, tredelat och rakt, vilket jag kanske tänker att jag kommer använda mig av. Men jag skulle lixom vilka se om det märks någon skillnad att rida på dessa lite mer budget-betten eller på typ sprenger-betten, men ett sprenger kostar ju lixom 1500 å den ekonomin har jag inte till att bara testa något nytt.
I vilket fall som helst tyckte jag att hon gick bra på detta tredelade, väääldigt trevlig form och va lätt att få jämn kontakt med. Sen är det ju just övergångar neråt som hår lite sådär men det går framåt tycker jag. Har lite på känn att det snart kommer komma ett bakslag när allt bara kommer gå skit, menmen det får jag väll ta då, just nu känns hon👌🏻👌🏻👌🏻 satt vi får väll se hur länge det håller i sig. Förhoppningsvis är hon lika fin iaf en månad till, för söndag vecka 16 så ska vi på vår första tävling tillsammans. Den är i långasjö och det är en lokal tävling så vi ska rida LC och LB:) kulkul:))

Förövrigt så är det våffeldagen så käka massa våfflor å ha de gött så ses vi, BAYY👋🏻👋🏻
//Tindra

🌟🌟

Likes

Comments

Idag var Mayo verkligen såååå fin!! I början så testade hon lite för att de om man verkligen behöver lyssna eller om det är okej att bara gå som man själv känner, men på slutet när hon började ge sig lite så var hon verkligen så fin.

Hon har inte gått så jättehårt denna veckan så det var ganska mycket överskottsenergi så det tog en stund innan hon la energin på rätt saker, i början var det mest bara framåt och mer mot slutet av passet jobbade hon verkligen genom ryggen och slappnade av. Hon har lite svårt att gå helt rak å det är något jag försöker jobba på så mycket som möjligt, just nu blir det mycket att hon sätter ut bogarna, lägger huvudet på sned eller bara går iväg, men det blir bättre och bättre.
För er som har hästar som skjuter ut rumpan, här kommer ett litet knep som funkade bra på Mayas iaf. Om hästen skjuter ut rumpan så hjälper det att sätta in motsatta bogen, för då kan hästen inte skjuta in rumpan på samma sätt och det blir lättare att jobba med. Tips tips;)

Nä men jag är faktiskt väldigt nöjd med min ridning och självklart Mayas också, väääääldigt lösgjord å fin. Älskar min påni mer än nåt annat på hela jorden❤❤ bäst är hon!!

Ha det bra så ses vi
//Tindra

Likes

Comments

Hejsan!
Hoppas din dag varit bra.
Först vill jag bara be om ursäkt för att vi inte avslutar våran tävling på Instagram än. Den startade för väldigt länge sedan och vi har inte glömt bort den! Vi satte som mål att den skulle avslutas vid 90följare. Det är enbart därför. Men in och delta! @Haringetorpsponnys

Nu till dagens pass. Om ni varit uppmärksamma så vet ni kanske att jag och Tindra har bytt dag. Igår "skrev" Tindra om löshoppningen, idag skriver jag för idag har jag ridit den lilla prinsessan, Mayo.

Vi skrittade fram runt fältet och då fick Ariel följa med. Hon är bättre med det är inte bra. Hon är fortfarande varm. Den lilla hästen...❤️

Till en början var hon, precis som sist, lite spänd. Men denna gången tycker jag ändå vi fann varandra fortare. Det kändes bättre och bättre. Vi jobbade rätt mycket på volter. Både stora och små, då jag i början kände att hon mest sköt ut bogen. Men även det blev bättre. Men hästen blir aldrig trött;) Hon va lika pigg i slutet som i början. Men men. Jag är ändå nöjd. Hon är verkligen en Supermysig häst att rida.

Här är ett par bilder från idag. Men, ni får ha det så bra! Vi höres och synes, kram💕 //Tilde

Likes

Comments

Knashäst⭐️❤❤

Men älsklingshästen😍😍 gottigt med mat eller?!😂😍😍

Likes

Comments

Hejsan!! Idag hade vi studiedag, yeeeey, sånna här dagar borde det finnas fler av tycker jag, najs att få en extra dag till att "plugga" lixom;)

Idag löshoppade vi Mayo, hon skötte sig väldigt bra, häztizbäztis<33
Vår förhoppning var att hon skulle vara lika på som hon va när Louise hoppade henne så att hon skulle komma lite fel in och på så sätt lära sig att man inte kan göra så. Men hon skötte sig utmärkt, blev lite knas ibland men hon löste det, bästa Mayas. Tror att hon fattade lite ändå för hon lugnade ändå ner sig efter det så det var bra. Vet inte om hon blivit löshoppad så mycket innan men hon verkade i alla fall tycka att det var roligt:) men bäst av allt var nog ändå maten hon fick efteråt, Mayo gillar mat;) vi hoppade upp till 1m med henne för vi ville lixom ändå känna att hon skulle tycka att det var roligt även om hon skulle klara att hoppa högre.
Guldstjärna till finisen⭐️

Kommer fler bilder i ett annat inlägg som jag tror kommer senare ikväll eller imon, vet inte riktigt:) men ha det bra så ses vi BAYY //Tindra

Likes

Comments

Nu väntas två roliga träningsdagar och ev löshoppning av mayas imorgon så dwt ska bli roligt:)
Något mindre skojjigt är att jag åker till London på torsdag och kommer inte hem förrens på söndga:( aja får vara snel när mamma fyller år:/

Santo får vara modell för dagens bild❤

//Louise<33

Likes

Comments

Hejehej!! Idag vilade Mayas lite så imorgon lär hon vara pigg å gla;) tänkte att jag skulle rida lite på fältet. Just nu tänker jag att jag ska jobba på att länga och korta henne i alla tre gångarter, men främst traven då jag upplever att on är svårare att reglera i traven än vad i galoppen å i skritten är det dock en viss risk att surtantigheten tar över;)

På onsdag har vi studiedag och vi tänker nog löshoppa Mayo lite. Jag tror att det skulle vara bra för henne då hon behöver fatta att man inte bara kan dra iväg, hon är ju ändå 15 år så de måste hon ju lära sig nu. Så löshoppning tror jag skulle vara bra för då får hon ju läsa det själv och förhoppningsvis fatta:)

Så det är planen för de kommande två dagarna, eventuellt att vi tar en uteritt på onsdag också eller istället för löshoppningen, inte helt bestämt än.

Ha de bra så ses vi BAYY!! //Tindra

Min fina💕

Likes

Comments