View tracker

Halihalå:) nu är det söndag kväll och skolan börjar om sisådär 15h... jag är inte särskilt taggad:/
Igår gjorde ju jag å Louise sockerbitschallenge. Så här kommer ett klipp med kvalité i världsklass👇🏻

Haha helt underbart att mobilkamerorna har på fantastisk kamera....

Det blev oavgjort för er som inte uppfattade det;) båda hestarna failade på 2st men Moonie kom över lätt på andra försöket (filmade d ej) så Louise testade även på en, månen fattade inte att det var nåt å hoppa över men jaja:) Sture hoppade åxå 2 efter 2-3 försök å jag kände att de räckte så testade inte på en:) men båda hästarna va aspigga å tillochmed Sture som typ alltid snällt lyssnar på små förhållningar ville inte stanna så hestis blidde nästan stark😱😱😱😱 nä men båda tyckte det va jättekul:)

För er som uppmärksammat att Sture enbart hoppar i ett varv å Moonie hoppade lite i båda så va det så att vi bestämde ena varvet men sen kom Moonie på att det var livsfarligt springa i samma varv så hon fick ta andra varvet😂

Om du har provat denna challengen får du gärna kommentera hur det gick för dej i kommentarerna!! Ha det bra så ses vi BAYY👋🏻👋🏻

Likes

Comments

Hejsan! Idag tänkte jag skriva lite om vad jag tycker om att äta kött. Först vill jag bara säga att jag äter tyvärr kött. Iaf ett par gånger i veckan... Inte i skolan och oftast inte ute men hemma gör jag det.

Jag tycker inte att hela världen ska sluta äta kött. Jag är bara emot den massproduktion som försiggår. Alla liv förtjänar ett värdigt liv. Sen får man tycka vad man vill om det. Det kanske är dubbelmoral av mig att äta kött och sen säga såhär? Men just nu har jag gjort så gott jag kan. Jag bor hemma, jag har ingen egen inkomst och jag har inte tid att laga min egen mat. Därför har jag inte så mycket annat att välja på.

Det är en miljöfråga. Man kan tycka vad man vill om djuren osv men vi kommer inte undan att våran jord skadas väldigt mycket av våran extrema köttkonsumtion. Att vara vegetarian eller att välja en mer växtbaserad kost är bättre för miljön. Det kan man tycka vad man vill om. Jag är medveten om att man skövlar regnskogar för att fixa plats åt bönodlingar. Här tror dock många att bönorna går till det så kallade "fake-köttet" men nej. Oftast går faktiskt bönorna till foder åt djuren. Alltså, det bättre att äta bönorna direkt än att ge dem till djuren för att sedan käka upp djuret.

Jag vet inte varför, men folk frågar mig relativt ofta om jag ätit hästkött och vad jag tycker om det. Och ärligt talat så rör det mig inte i ryggen. Inte mer än att det är ett djur som vilket annat som förtjänar sitt liv. Men stackars häst, såklart, men om det är en häst, kossa, kanin, kyckling, fisk, gris eller hund spelar inte så stor roll i mina ögon. Det är ett djur, ett djur med rätten till liv. Jag förstår inte varför vi hela tiden särbehandlar våra djur så extremt! Eftersom att jag aldrig skulle vilja slakta Ariel enbart för att få en bit kött så vill jag heller inte stoppa i mig en kossa som fick gå det ödet till mötes. Men jag gör det... Än så länge gör jag det, TYVÄRR, i mina ögon. Men jag gör så gott jag kan för tillfället. Du kanske inte heller kan göra allt, men något! Och alla gånger man väljer bort kött räknas faktiskt!

Jag har massa mer att säga, verkligen! Men jag vill inte skriva en uppsats på 817368282 sidor här;) Så jag tror att jag bör avrunda! Men detta är ett ämne som jag praktiskt taget älskar ett diskutera! Det intresserar mig hur människor resonerar om denna fråga. Om du har åsikter och synpunkter, eller kanske tycker som jag, så får du väldigt gärna kommentera! MEN om du är en person som inte kan skilja på argument och personangrepp så behöver du inte göra dig besväret att delge din existens här, TACK! Den typen av människor har jag fått tillräckligt av denna veckan...:/

Hoppas att du får en Supermysig lördag! Kram på er alla. Kom ihåg, jag respekterar dina åsikter, vad du än tycker. Bara du respekterar mina. Det tror jag man bör tänka lite extra på ibland💕 //Tilde

Likes

Comments

Äntligen helg, det finns nog inget skönare än att gå hem från skolan en fredag. Men dock har jag vart lite nojjig nu på eftermiddagen då Månsan inte hade druckit nått i natt:/ Och ja, dom flesta hästägarna fattar nog vad jag va orolig för, kolik...usch fattar inte varför det finns. Men som tur var så har hon vart pigg i övrigt och vi ska ge nattmaten så kollar till henne lite extra då. Men hon fick äppeljuice i vattnet så hon förhoppningsvis dricker lite bättre:)

Men idag hade Tindra och Tilde Månsan. Jag vet ej vem som red eller hur det gick, men tror att det gick rätt så bra men vet inte riktigt.

På söndag ska vi till tandläkaren med Moonie och jag hoppas verkligen att det är tänderna nu så att det inte är något annat, för hon har vart lite konstig o ovanligt rörig i munnen:/

Fiina Månsan💗💗

//Louise<33

Likes

Comments

Hello!! Har inte så mkt att att skriva om idag faktiskt... men tänkte kolla om ni har några roliga saker ni vill att vi gör? Asså hare vatt kul å veta vad ni vill lixom;)

Hoppas ni mår bra iaf, det gör jag, just ni kollar jag på farmen, gör ni åxå det?? Asså jag är typ fast... man ba JA, smidigt... men tycker det är lite kul med allt drama, rekommenderar starkt om ni inte kollar:)

Störig har fått ta det lite Keno nu ett tag pga av det pissiga vädret som inte kan bestämma sig om det ska vara vinter eller vår... men har traskat runt med Störig på fältet å fick lite sällskap av LouLou å Månen:)

På lör tror jag vi ska kutta av pälsen på Månen och Störig:)

Asså jag har typ separationsångest, snart kommer jag inte ha kvar Sture längre... känns verkligen jättetråkigt:( men jag tror jag kommer fortsätta hjälpa till med honom lite ändå, kommer ju hå sönder annars<33 denna fina ponnyn, usch, börjar fan nästan gråta när jag tänker på det...

Ska kolla klart på farmen så ses snart igen BAYY

Älzki<33 han är faktiskt lite söt i rosa ändå //Tindra

Likes

Comments

Hejsan!! Mår du bra?, det gör jag:)

Det regnar snöslask och blåser. Det är svinkallt och glashalt. Alltså, allt är som det ska här i våran regnstad...

Egentligen tänkte jag skriva ett jättelångt inlägg om vad jag tycker när det gäller att äta upp våra små fina kompisar som vi delar denna jord med. Men jag känner att jag inte riktigt hinner det just nu, skulle tro att det blir på lördag istället:)

Men istället tänkte jag skriva lite om gårdagens "hopp"-lektion. Jag har varit rädd för att hoppa under en lång tid. Därför har jag aldrig tagit mig över några höjder. Jag har helt enkelt inte vågat. Jag vet inte om det har berott på att jag inte litar på hästen eller vad det kan vara. Jag har bara inte gillat det.

Igår red jag då på ridskolan. Akira, igen. Har tidigare nämnt att hon är stark men detta var något ut över det vanliga. Vi jobbade med grundläggande övningar. Så först låg det ett par galoppbommar och sen ett kryss. Föst gick det bra, hon var stark men jag hade kontroll. Sen skulle vi börja räkna galoppsprång mellan bommarna och krysset. Tre stycken skulle vi få in. Låt oss säga att jag inte äns han med att räkna. När inte halvhalter hjälpte mer så fick jag ta tag i henne ordentligt. Då drog hon upp huvudet så långt det gick, stack och flög över krysset. Hon stannade inte äns för väggen. Den kunde väll minsann flytta på sig? Så gick det till ett antal gånger och det blev aldrig riktigt bra. Men det blev bättre. Hon fick en lugnare galopp och sista gången fick jag stopp på henne ett par meter innan väggen iaf. Min ridlärare tyckte jag skötte henne bra, så gott jag förmådde för annars hade jag behövt ha mer tid för att få tydligare resultat.

Men vad har detta med hopprädsla att göra? Jo för nån stans där han jag tänka att detta skulle jag aldrig gjort för ett par år sedan. Då hade jag blivit ledsen när jag först inte kände att jag hade full kontroll längre. Jag hade aldrig kommit gång efter gång och försökt förbättra, jag hade gett upp. Jag tror att jag kan säga att min hopprädsla är så gott som borta. Så egentligen ville jag väll bara säga att du kan om du vill.

Jag har hela tiden påmint mig själv med att inte kalla det "hinder". Iaf inte när jag är där inne i ridhuset och det snart är min tur. För det har gjort mig stressad. Hinder är något som är svårt att ta sig över. Därför har jag istället tänkt på det för vad det är, en oxer, räcke, kryss osv. Det är faktiskt ett litet tips, det har hjälpt mig!

Jag vet knappt vad detta inlägget handlar om men håll koll på lördag!<3 GoNatt!! //Tilde

Likes

Comments

En sak som jag har funderat på länge är hur jag egentligen kan hålla motivationen uppe 265 dagar om året. Som ryttare tycker jag själv att det är ok att känna sig omotiverad en dag för att bara få massa gotte en dag dör inte hästen av men jag känner lixom att om man känner sig omotiverad ofta så ska man kanske fundera på om man verkligen vill detta, om man orkar leva för sin häst för man kan inte säga att något kostar för mycket pengar för plötsligt står man där med en faktura på flera tusen för att hästen har trampat lite snett.

Men jag ser upp till dom som vågar sätta ner foten och säga nej trots pressen, för vill man inte så vill man inte och det ska ingen kunna klandra en för. Såklart nu när det är kallt ute så kan jag känna mig omotiverad för man måste ju åka till ridhus om man vill rida, men jag har ändå lärt mig så otroligt mycket av det. Det är nog svårt att förstå men nu när vi har tränat mycket trick så har iallafall Moonie blivit mycket mer lyhörd (hehe kanske för att hon vill ha godis men de är ju gott;) Nej men Månsan har varit lite/ätte trög innan och inte fattat ett skit och nu under dessa dagar har hon lärt sig buga, puss, stå still (en stund iallafall), följa efter utan grimskaft (om hon känner för det, komma när man ropar på henne (hehe för det mesta), ja men det kan ju låta som väldigt lite saker men allt kräver en del träning om man heter Månsan;)

Men kom ihåg ingen ska tvinga dig till att älska något, jag har själv valt detta och lever för hästarna men jag tvingar ingen annan till det.

Glöm inte att kolla in vår instagram där vi har en tävling @haringetorpsponnys så blir vi glada☺

//Louise<33

Likes

Comments

Hello:) hoppas ni mår bra och att ni haft en bra helg!! Men nu är det skola igen och idag går vi över 1,5h för att vi ska ha ett jävla studiebesök på ett sjukhus KUUUUUUUL eller inte..... Å värst av allt är att det inte är helt 100 att vi får komp för det.... Man ba men vafan, här sliter vi hårt som fan å så ska vi vara kvar extra länge å så får vi ingenting för det... Inte okej azzå...

Okej, tror alla fattar att jag är lagom glad på skolan just nu, och nej, hela inlägget kommer inte handla om det;)

I fredags var vi alla tre på hööks en sväng å shoppade litegrann, vi alla köpte likadana rosa mulle-grimmor, så nu är hestarna likadana:) tyvärr passar Sture inte nå vidare bra i den för han ser väääääligt killig ut om man frågar mej och då ska man inte ha rosa;) menmen... Jag köpte även en Horselyx mini med smaken orginal och vinterbroddar, åch allt detta fick jag för 27:- för jag hade en värdecheck på 180:- å de uppskattas;)


I lördags fick Störi även följa med till VFK och vara med på ridlektionen, den var faktiskt ganska tråkig för vi red bara på volter hela tiden man ba KUL:( Men vi jobbade på att ha hästartna helt raka å det gick väll helt okej, Sture skötte sig, lite pigg men inte så konstigt när han vilat/skrittat mest nu i veckan pga dåligt väder.


Vi fotade även hästarna i lördags, det gick ju lite sådär kan man väll säga... De ville inte riktigt stå still men de fastnade på bilderna iaf, men det blev inte assnyggt kanske, men det är ju djur man jobbar med så man kan ju inte ha för höga förhoppningar alltid:)

//Tindra

Likes

Comments

Asså just nu så hatar jag min dator, så sorry om det blir ett dåligt inlägg men jag hade redan skirivit ett och va typ klar och sen så bara krashade allt, man bara tack tack:( Idag har jag haft en heldag i stallet och har hunnit med ganska mycket om jag får säga det själv.

Men på morgonen var vi i ridhus och red lite lydnadsövningar med småhinder vilket gick väldigt bra med tanke på att det va en hund som skällde i andra ridhuset. Vi hade iallafall en linje med 18,5 meter mellan är jag fick in mellan 4-12 galoppsprång, Månsan tyckte att detta va jättejobbigt och fick nog lite mjölksyra, så hon surade lite men annars så gick allt super, och jag hittade ett sätt där jag kunde rida henne väldigt  mjukt fram till ett sug i bettet utan att hon sprang iväg från mig:)

Då jag inte har något annat att lägga upp så får Santo stå för bilden:))

//Louise<3

Likes

Comments

Hejsan! Hoppas din lördag varit bra hittills! Vad kul att just du läser detta inlägget:)

Minns ni när jag skrev om att jag köpt Free jumps? Inte? Men det har jag iaf:) Bruna i den lilla modellen.

-Hiss eller diss?
Absolut hiss!!

-Värda pengarna?
Nja, jag köpte dom väldigt billigt av en kompis så mina var ABSOLUT prisvärda så jag vet inte om jag tyckt det i nypris. Det kan jag inte svara på.

-Är de så bra som alla säger?
Ja det tycker jag verkligen! Men ibland när folk ska berätta om dem så låter det som att "bara du har dessa så är du garanterad en VM-placering" men riktigt så bra är de inte. De rider inte åt dig och du måste fortfarande ha en häst;)

Utvärdering:
Dom ger väldigt bra stöd! Men jag glömmer trampa ner hälen i dom. Tror dock att det är en vanesak men jag upplever att det inte känns lika naturligt i Free jumps. Man får liksom så bra stöd så man glömmer bort det, vilket inte är så bra då det är en säkerhetsgrej. Jag gillar dom starkt, man tappar de verkligen inte. Om man haft problem med att man ofta tappar stigbyglarna så kan jag verkligen rekommendera dessa! Jag gillar också att de är lätta att byta. Det hjälper ju ioförsig inte jättemycket när dom som redan hänger där är krångliga att få av. Men de är inte så mycket att göra åt.

Nackdelar:
-Viktbegränsning (gäller enbart lilla modellen)
-Enligt mig, väldigt dyra!
Jag tror absolut att man kan hitta likvärdiga för under halva priset om man letar noga.

Den lilla modellen är enbart upp till storlek 39. Men sen gäller väll den vanliga regeln också(?), en cm bredare än fotens bredaste område. Eller är det inte nått sånt? Så jag antar att om man har tjocklek som en tandpetare till fot så kan man nog ha dem även om man har större storlek. Det är vad jag TROR iaf!

Jag vet att Tindra med gjort ett inlägg om dessa stigbyglar. Vi har ju dem alla tre och alla gillar dem starkt! Men läs gärna hennes inlägg med! Ligger under fliken "Lyxisch VS budgetisch"

Idag har vi fotograferat hästisarna i sina nya, matchande grimmor! Bilder av det kommer inom snar framtid:) Hoppas att ni ser fram emot att se hur det blev lika mycket som jag gör! Ha en fortsatt trevlig eftermiddag allihopa, haaade!! //Tilde<33

Likes

Comments

Okej nu är det så att jag vet inte ens om detta stämmer men jag går typ 32 h och 25 min i skolan varje vecka!!!!! asså är det ens okej? Men ärligt en vuxen människa jobbar 40 h i veckan och jag är typ 7,5 h mindre i skolan+jag har massa läxor att göra så om du är en vuxen som ska komma och säga att vi har ju massa raster så kan ni vara tysta för jag kan ju inte göra något på 20 min:/

I tisdags var då årets första träning för min del, och det gick faktiskt superbra. Hon va så himlans fin och visst jag la henne fel några gånger på en 1m oxer så hon stannade men man lär ju sig av sina misstag;) sen kan jag faktiskt skylla på att jag var helt död då asså klockan va ca 21 och då är jag kanske inte den mest vakna människan. Annars så va hon ganska stark men jag vill inte ta i henne för mycket så hon fick springa på och efter ett tag hamnade hon på bakbenen och jobbade på i en bra galopp utan att bara rusa runt:)

Jag pratade även lite med min tränare om tävlingar och första träningen blir i vänarmo där hoppar jag en ld och en lc men nu kanske ni undrar varför jag hoppar 1m banor på träning med lätthet och tävlar lågt, det är egentligen bara så att jag ska tävla för första gången på mitt baby pelham och om hon inte går så bra på det så kan jag ändå ta mig runt en ld och byta till nästa klass. Tävlingen efter det blir kalmar och där hoppar jag en lb a0+a0 på lördagen och en lb a0+a0 och en lb med inverkansridning på söndagen. NU ska jag vara ärlig för i vår ska jag inte vinna en ända klass på att jag har ridit runt som en dåre i omhoppningen utan jag ska rida långa fina vägar och i slutet av våren ligga på 0/4 fel i lb:)

(film från träningen finns på vår instagram:haringetorpsponnys)

Hoppas att ni får en bra dag BAYY:)

//Louise<33

Likes

Comments