Dagens projekt var intressant men känner mig som om jag dragits efter en traktor på någon åker......Hjärnan skriker på vila!!!

Meningen med projektet jag deltar i är att förbättra gemenskapen på arbetsplatsen och vad kan "lilla jag" göra för den saken. Mycket att fundera på, mycket att diskutera om och idag kom det fram mycket goda tankar som vi deltagare diskuterat om. Alla fick i uppgift att fundera ut något praktiskt man själv kan göra på arbetsplatsen och lova att prova på det härefter, sedan kommer vi att ha uppföljning på hur det gått, vilka upplevelser och reaktioner vi fått och själva upplevt. Även diskussioner om förmän vs arbetstagare har vi haft idag.

Fick känslan efter dagens projekt att det här är sådan mental coaching som alla på arbetsplatsen borde gå för att få bra resultat. Det här är även saker som inte enbart hör hemma på arbetsplatsen utan överallt!!

Regnar ute, urtrött och hjärnan ropar på vila, så idag satsar jag på vila och mys hemma resten av kvällen och tidigt i säng så man orkar med en massa program hela dagen imorgon igen....

Högtflygande tankar.......

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Då har veckan startat och med fasa ser jag i kalendern hur alla dagar är fyllda av möten och olika projekt samt alla kvällar fullbokade .... när och hur ska jag hinna ta hand om mig själv??

Ingen idé att stressa eftersom stress gör allt värre så bara att inse att den här veckan får jag försöka ta det lugnt under min egen tid och koncentrera mig mera på vad jag stoppar i mig istället för att röra på mig. Under veckoslutet var det ju kalas båda dagarna så då blev det lite mera sött o gott än vanligt, men är relativt stolt över mig själv ändå för jag tog mindre än jag vanligtvis hade gjort.....dvs åt med lite eftertanke....och jag tror själv att jag kan påverka en hel del med att ta mindre portioner, bara äta så man blir mätt istället för att vräka i sig allt möjligt med båda händerna.

Av FitLine vitaminerna kan jag ännu inte säga att jag märker något, inte för att jag räknat med det heller så här snabbt men lite spännande är det ändå.... trött har jag varit, det behöver ju inte bero på dom, kan ju annors också vara det, men funderar ändå lite....läste att man kan bli trött i början.....

Imorgon börjar ett intressant arbetsprojekt, som på sätt och vis tangerar min hälsoresa, med olika funderingar kring eget ork och arbetsgemenskapen, hur orka och trivas bättre på jobbet; hur kan jag påverka och vad kan jag göra för förbättringar.... det här får jag berätta mera om imorgon.......

Den här bilden passar bra just nu inför morgondagen;
stressigt på jobbet men ändå tar jag mig tid att delta i ett projekt som jag inte vet så mycket om.....regnet har upphört och ser ut att klarna.....tankarna lite disiga just nu men borde klarna imorgon, finns rum för massor med tankar och idéer runt om mig när jag imorgon sätter mig på bänken.....efter regn kommer solsken sägs det.....

Likes

Comments

Det där med att äta hälsosamt, det är ju lättare sagt än gjort. Det finns ju tusen och en olika påståenden om vad som är bäst eller rätt så hur ska man kunna välja det rätta? Och så ska ju maten smaka också.....

Jag tänker mig att man behöver ju lite av allt, viktigt dock att tänka på mängderna. Många gånger blir det ju så när man har bråttom att man river något från skåpet och är det gott äter man ofta för mycket. Det är ju såååå svårt att bara ta lite när det är supergott. Det är mitt största problem.....TÄNK PÅ MÄNGDERNA!!

Idag var det kylskåpstömning och för mig blev dagens lunch en omelett med tomat, ost, basilika, gräslök, persilja, och lite örtsalt med gurka och sparris på sidan om och ett glas kall gaspacho och vatten.... supergott blev det dessutom!!
Till efterrätt tog barnen hemlagad isglass som jag gjorde i förrgår. Världens godaste enligt barnen!!! Tidigare har jag gjort isglass av saft men nu mosade jag en banan och en persika med stavmixern, tillsatte lite vatten och sen i glassformar i frysen. Så i princip kan man säga att det är "frozen fruit så låter det finare och så är det ju mycket hälsosammare än fryst saftkoncentrat. Inga tillsatsämnen eller socker, bara frukternas eget socker. Måste tillverka mera sådana idag ännu....

Nu har jag dessutom lyckats få in en bild.....yeeee...dagens lunch....så härefter blir det säkert oxå flera bilder i bloggen framöver!

Likes

Comments

Förutom att äta hälsosammare ska jag ju börja motionera mera.... Jag är inte den typen som springer på gym och jag tycker det är tokigt att betala dyra pengar när man vet att man inte har möjlighet att gå på ledd verksamhet alla veckor en sleciell dag.

Min motion kommer till stor del att bestå av promenader. Jag har även en motionscykel, som för tillfället fungerar som klädställning....den kan jag använda tex regniga dagar. Hantlar finns någonstans i källaren....dom borde jag söka fram....

Målet är att alla dagar göra någonting. Jag ska inte bli någon supermänniska, men att börja röra på mig mera istället för att bli på soffan om kvällarna är en bra början. Visst måste man ha soff-kvällar också och har man gjort något tidigare om dagen så kan man ev ha flera sådana kvällar.

Fick i våras ett presentkort på 100€ till en sportaffär så jag tänkte att jag skall satsa på att köpa ett par bra tossor åt mig.

Gjorde UKK-gångtestet i början av maj som gav ett uselt resultat. Testet gick inte så strålande då jag gick halva testet med kramp i ena benet och hade bihåleinflammation. Siktar på att göra ett nytt test i höst och då borde resultatet vara bättre. Ett mål, eller kanske mera en "dröm" som jag har skulle vara att orka springa Cooper-test med ett någorlunda hyggligt resultat.

Kanske dagens mål är att gräva fram hantlarna och tömma konditionscykeln från kläder.....sen på fest.....

Likes

Comments

Lördag 10.6 ....
....solen skiner och det ser ut att bli en fin dag idag. Min moster firar 70 år idag så ikväll blir det fest. Kanske inte den bästa dagen att börja hälsoresan men någonstans måste man ju börja och det finns ju aldrig en perfekt tid har jag konstaterat.

Vågen står på 80 kg och målet....ja målet ja.... vill må bättre, få bättre kondis och har massor med kläder som spänner eller inte går på mera som jag skulle villa använda igen.....skulle jag få bort 5 kg skulle det vara bra, supernöjd med -10 kg och idealvikten skulle ligga på 65 kg vilket betyder -15 kg. Jag stirrar mig inte så blind på kilona, mera måttet runt midjan som jag måste få att minska....alltså fram med måttbandet....

Midjemåttet 104 cm
Höfter 110 cm
Lår 60 cm
Bröst 85 cm

Jag har redan bestämt mig för att jag inte tänker lämna bort allt som är gott, man måste även få unna sig något man tycker om för i längden håller det inte annors. Det som man istället kan fundera på är mängderna man äter och att det inte är alla dagar. Godis har jag inget problem med, det äter jag just inte alls men choklad.....jag är ett riktigt chokladmonster!! Fazers blå är min favorit och kan äta den som knäckebröd.
Jag tänker inte heller väga maten och skall äta vanlig mat tillsammans med min familj. Jag vill inte ge mina barn den bilden att mamma bara äter salladsblad. Man måste också få njuta av god mat och gott sällskap ibland med ett glas vin i handen. Man måste leva!

Då har jag idag morgon startat dagen med två smörgåsar till morgonmål samt FitLines Activizer och Basic och så en tesked Manuka-honung.

Likes

Comments

Då är jag här igen.....på startlinjen....för hur mångte gången?? Otaliga är gångerna som jag försökt ta mig i kragen och få pli på mig själv, korta försök som några delvis även lyckats men sen har jag gett upp igen efter en liten tid. Kläderna krymper i skåpet....

Vågen står på 80 kg just nu och min yngsta son undrar om jag har bebis i magen?!?! NEJ, DET HAR JAG INTE!! Av utomstående har jag även fått samma fråga; huruvida jag dricker kaffe i mitt tillstånd?!?! VADDÅ, VILKET TILLSTÅND?!?! Det här får mig att inse att något måste göras......

I våras gick jag in för att börja motionera mera. Det gick bra första veckan....och andra veckan....och även tredje, men sen.....sen börjar jag igen hitta på "ursäkter" som "orkar inte idag, gör imorgon istället". En stor bidragande orsak förstås var ju alla evinnerliga flunssor som vi turvis drabbades av och nu som sista en fotskada som gjort att jag fått hålla mig stillsam de senaste 3 veckorna. Men nu börjar foten vara i skick så nu kan jag börja röra på mig igen.

Jag har alltid haft otur i lotterier; vinner typ aldrig något, men hör och häpna: förra veckan vann jag i två olika lotterier på Facebook. Vad glad jag blev!!! :-) Jag vann ett Echinacea-paket innehållandes en mugg, hot drink och pastiller och så vann jag ett FitLine-paket för en månad innehållandes en burk Activizer, en burk Restorate och en låda Basics.....hälsoprodukter båda två.....måste ju ha en betydelse!!!

FitLine har jag hört mycket om, även sett många med bra resultat, men även hört och sett negativa saker. Säkert bra produkter i viss mån men i mitt tycke fruktansvärt dyra. Visst är det ju värt att satsa på egen kropp och eget välbefinnande men jag anser att man inte ska behöva sånt. Eftersom jag nu då vunnit dessa produkter så tänkte jag ge det en chans en månad och tänkte att kanske jag nu då samtidigt ger mig in på min hälsoresa nr xx, men som ska bli min sista bestående resa! För att ytterligare förstärka detta började jag då blogga. Har aldrig gjort det förut men tänkte att om jag skriver ner min resa kanske det motiverar ytterligare och hjälper att fortsätta det man börjat och gett sig in på.

Så.....here goes......

Likes

Comments