En fantastisk utbildning för att bli energimassör med en otroligt bra lärare som heter Karin Görengren i en bra grupp, där vi lärde oss en massa energimassage med 40 olika ackupressurpunkter som har massor med effekter, Det var både en kul och skön behandling och nu har vi tillbringat en hel del tid med att ge och få massage och jag har en del ömma punkter efter många behandlingar och nu är vi färdiga energimassörer, super kul och jag känner mig stolt över mig själv som lyckats.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vad är energimassage ?

Energimassage balanserar kroppens energiflöden genom tryck på akupunkturpunkter, blodcirkulationen stimuleras och genomblödningen i musklerna ökar. Lymfsystemet aktiveras och blodtrycket påverkas gynnsamt.

Alla mår bra av behandlingen. Speciellt välgörande är den för Dig om Du har spänningar i axlar, skuldror, nacke och rygg. Massagen ökar också Ditt kroppsmedvetande.

Hur går energimassage till?

När du får Energimassage sitter Du i en specialbyggd stol i en avslappnad ställning. Det fungerar också att sitta på en pall, Ingen olja behövs och kunden behåller alla kläderna på. Massören arbetar på rygg, nacke, höfter, armar och huvud enligt ett visst mönster som följer akupunktursystemet.

Vilka effekter har en energimassage?

Regelbunden Energimassage på arbetsplatsen gör att personalen får mer energi, eventuell värk reduceras och man känner sig gladare. Att erbjuda sin personal massage har med andra ord många bra effekter och bidrar också till en bättre stämning på arbetsplatsen och förhoppningsvis mindre sjukfrånvaro.

Historia:

Energimassage/Traditionell Japansk Massage härstammar från Japan och är en massage som bygger på Akupunktursystemet. Tekniken att använda tryck med tummen i stället för nålar för att balansera energiflödet utvecklades omkring år 1050 i Japan.

Apple Computer i San Francisco var det första företaget i USA som introducerade Energimassage på stol som friskvård för sina anställda i mitten på 80-talet.

År 1986 introducerades Energimassagen i Sverige av Jasmin Ewanoski på Axelsons Gymnastiska Institut, Jasmin studerade åren 1982-85 i San Francisko olika former av Anma (det vi här kallar för Energimassage på stol, Kabuki och Avancerad Energimassage).

Likes

Comments

​Full fart på kursen i energimassage, jätte kul, skönt och härligt och förhoppningsvis är jag godkänd och färdigutbildad  på Söndag kväll

Likes

Comments

Tycker att vi ska stanna upp en stund i naturen och se det vackra, speciellt i dagar som dessa när det är så mycket elände i värden, så nu vill jag dela med mig av kärleken i naturen

Likes

Comments

Att kost och näringslära var sååååå omfattande visste jag inte..... vi läser nu fett, kolhydrater och proteiner och det finns massor att lära både vad det finns i, hur vi tar upp det och hur kroppen tillgodogör sig det samt hur vi lagrar det, bättre och sämre fetter och kolhydrater, jätte intressant och lärorikt, det här vill och ska jag bli bra på, då jag kommer att satsa på att bli diplomerad kostrådgivare.

Likes

Comments

I två dagar har vi nu jobbat med musklernas fäst, avslut och hur musklerna jobbar i olika övningar tillsammans med detta har vi fått grundpositionerna i styrketräning och gått igenom hur viktigt det är att göra rätt så man inte skadar sig och så att man får ut max av träningen på rätt sätt.

Likes

Comments

​Helgen har bestått av att jobba på spa avdelningen och detta är utsikten,  som är otroligt avkopplande och stimulerande,  det ger mig så mycket energi att jobba som spa terapeut, dels miljön och så alla härliga och tacksamma gäster.

Likes

Comments

Mycket anatomi nu, kändes helt ok med celler och dess uppbyggnader samt leder och skelettet på latin samt samt olika bentyper, alla dessa olika muskler på latin med ursprung, fästen och funktioner får mig att bli sååå trött, det känns som om det är hur mycket som helst...... bara att kämpa vidare i morgon.

Likes

Comments