Visst låter det bra?
Och enkelt?
Men att älska sig själv är inte så lätt. Vi är så fokuserade på omvärlden idag, på vad andra gör och tycker och tänker. Vi lägger vårt fokus på bloggar, på insta, på snap och massa flera forum som jag inte har koll på.
Så vi glömmer bort att vi är bra som vi är. Eller att vi ska koncentrera oss mer på hur vi är, än på vad andra tycker att vi verkar vara....

Vissa kan tycka att det är egoistiskt att älska sig själv. Va?! säger jag då. Det är det mest grundläggande som finns ju.
DU.
Jo, det är ju faktiskt så att din värld kretsar runt dig! Det är ju fakta. Du lever i din värld. Du är du. Sen behöver inte det betyda att du är egoistisk, okänslig eller skiter i andra. Tvärt om. De som har tyngden i att må bra i sig själva har så mycket lättare att ge till andra. Att bry sig och kunna vara ett stöd för de som är mer vilsna i sig själva.
Stämmer, eller hur?

Och hur kommer man dit då?
Det finns massor av olika vägar. Men det första är att inse att det är så det är. Att koncentrerar sig mer på sig själv, sina önskemål och förmågor. Utan att göra någon illa med mening så klart.
Sträva alltid efter att göra gott!!
Sen måste man också inse att livet har olika faser. Man kan inte göra allt hela tiden. Har du små barn är det en förälders ansvar att tillgodose barnens behov först och främst. Så är det. Sen kan man ju delegera och ta hjälp förstås, men en vuxens vilja får aldrig gå före ett barns behov. Det är en tid i livet, den kommer att utvecklas och snart är barnen större och din tid kommer igen. Det är min starka åsikt och övertygelse.
Den största harmonin kommer i insikten, inte i resultaten.

Annars är mitt råd: undvik allt som ger dig negativa känslor. Personer som får dig att må dåligt gör det sällan möjligt att älska sig själv. Likadant med vänner, jobb mm. Observera att det inte är negativt att försöka sig på nya saker för att det känns läskigt! Att lära och utvecklas är bra. Det växer man av. Och det ingår i livet att inte ha det jippie jämt. Men om känslan är kvarstående så är det något du bör göra något åt.

Men börja med att faktiskt erkänn att du är värd att älska. Och att du bör älska dig själv! Du kom inte till världen för att du är dålig, sämre än andra eller fulast och klumpigast. Du kom hit för att du har en plats här.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det finns inte mycket som slår en solsemester, i härligt sällskap, gällande gott mående 😊
Jag har just kommit hem från en vecka i Turkiet. Var där med sonen och hans bäste vän, hans mamma och lillebror. Vädret var faktiskt varmare än jag vågat hoppas och vi fick lite färg på vita vinterkroppen. Otroligt vad sol gör för kropp och sinne! Eller hur? Man ser fräschare ut och så blir man som fylld med energi. Fast man blir trött. Ett tag. Efter att ha legat och degat vid poolen några timmar. Hm...
Men en sak jag inte förstår med turistställen som Side är varför dom ska vara så jäkla påflugna? Man vågade knappt titta i ett skyltfönster innan det kom någon som typ ville dra in en i butiken. Och alla ropar och tutar. Då blir jag trött igen. Och sur. Att dom inte har förstått att de flesta nordbor gillar att strosa runt och kolla på saker ifred. Jag vill inte ens gå in i en butik när det står folk och hojtar utanför. De skulle få sälja mycket mer om de bara höll tyst och lät människorna få välja själva... jag tycker att det är nåt de borde ha snappat upp nu, de har ju haft turister rännandes i flera år 🙄
Nåja.
Nu längtar jag efter den svenska våren och fika på balkongen. Kom igen våren! Kämpa!

Sol i sinne, brun inne... eller hur var det nu? 😆

Likes

Comments

Har precis läst klart den här boken. Den var ganska jobbig att läsa, för skriften flöt inte på som jag önskade. Men budskapet gick fram ändå, och det är så jäkla bra och självklart!
I korthet så är det så att positiva tankar genererar positiva händelser och negativa tankar genererar då också självklart negativa händelser.
Som exempel: om jag är sjuk och hela tiden tänker på hur dåligt jag mår så kommer jag fortsätta må dåligt. Om jag i stället tänker på hur bra jag vill må, och hur bra det känns när jag är frisk, då kommer jag må om inte helt bra, så i alla fall mycket bättre.
Och detta gäller självklart allt omkring mig. Och dig.
Kan helt klart rekommendera den här boken för insikten den ger.

Ska nu totalt ge fan i att låta mig dras med i negativa tankar och handlingar.
Det kan kanske verka egoistiskt att vända ryggen åt allt elände och orättvisor som flödar fritt omkring oss, men om positiva tankar och sinne i gengäld genererar positiva handlingar och skeenden så är det värt det.
Svårt att förklara utan att återge allt som står i boken så, läs den!

Likes

Comments

Idag har jag tagit mig till gymmet. Rehabträning för ryggen var det som stod på agendan. Jag har fått ett träningsprogram av min fantastiska sjukgymnast som hjälpt mig med alla mina krämpor de sista åren, som skador från en påkörning (axel och nacke), tennisarm (troligen överbelastning pga de andra skadorna) och lite andra rygg-och nackproblemet. Jag går på ryggkurs också, varje måndag, där jag får tips och övningar. Jättebra!
Något frustrerande är det dock, att rehabträna. Lätta vikter, kontrollerade rörelser och ont. Jag som är van vid att maxa! Pressa, öka, ge liiiite mer än jag egentligen orkar.
Inte nu.
Jag var tokslut efter kursen i måndags där vi fick göra små övningar. Och vissa klarade jag inte ens av att göra alls... Rörelserna var hackiga och musklerna slut, liksom orken. Av att ligga platt på rygg och lyfta ett ben nån decimeter från golvet, med kontrollerade rörelser och spänd mage. Skitjobbigt var det! Både fysiskt och mentalt.
Jag är tillbaka på ruta ett. Otränad.
Jag tror att det är pga att jag slutade träna som ryggen tog mer stryk, helt klart. Själva problemet med den dåliga disken har nog funnits länge, men eftersom jag tränat regelbundet och har haft muskler som stöttat tidigare så har det inte märkts så mycket. Men när jag blev skadad och inte tränade lika intensivt så försvann de musklerna jäkligt snabbt, plus att jag gick upp mycket i vikt. Drygt 10 kilo plus på ett år. Inte bra.
Så, jag som inte skulle prata träning, nu gör jag det igen!
Japp. Men faktum är att jag kunde inte göra så mycket annat just då. Motivationen att hela var större än att träna. Att det gjorde att jag mådde sämre i slutändan, tja, shit happens!
Vad jag vill ha sagt är i alla fall att man ska göra det bästa av det som är just nu. Nu är jag på ruta ett och vad är det bästa att göra då? Sikta mot ruta två så klart.
Inte ruta fem och inte ruta -1. Ett steg i taget framåt. Och Inga tycka synd om fasoner och offerkoftor, sånt stjälper bara. Sakta framåt, se verkligheten för vad den är och knalla på. Ge inte upp. Sätt gärna mål men se till att de är realistiska för annars är det superlätt att ramla tillbaka mentalt om man inte lyckas uppnå dom.
Var kompis med dig själv. 🙂
#hejamig!

Likes

Comments

Jag har fått ett bakslag i min ryggrehabilitering. Från att nästan känt mig helt ok och med full framtidstro har jag gått till insikt att jag måste ändra något i mitt arbetsliv drastiskt om jag inte vill nöja mig med att peta i mig massor av smärtstillande och antiinflammatoriskt för all framtid ( tja, typ 20 år i alla fall) för att klara av mitt jobb. Och det vill jag inte. Jag är less på att nöja mig. Så lever man inte fullt ut. Och det finns ju massor av alternativ! Faktiskt! Det kan bli något helt nytt och jättebra till slut!
Jag älskar mitt jobb på intensiven, det gör jag. Fast det har dämpats de sista åren, på grund av den inkompetenta ledningen som styr vården i Sverige idag. Sämre villkor, dåliga löner, ingen utvecklingsmöjlighet eller uppskattning. Vi arbetar för vår lojalitet mot våra kollegor och patienter. Men orken tar slut när man inte får bränsle. Nu är det bensinångor kvar bara... så egentligen kan det kanske bara vara bra, att jag blir lite tvungen att tänka nytt. För många i vården vill inte "ge upp". Florence Nightingale-syndromet bränner ut fler än det räddar just nu.
Jag har ingen aning om hur, vad eller vart jag hamnar, men jag får se till att det blir bra. Det lutar åt friskvård. En stor dröm jag har är att utbilda mig till pt. Med rehabilitering eller idrott som fokus. Tänk att få jobba i en positiv miljö! Wow! Fast det finns en verklighet som handlar om ekonomi och möjligheter också. Men som sagt, jag tänker göra det bästa av det här. Sluta deppa börja steppa! 😁
Nu ska jag se "family guy" Star Wars special, så jag kan somna med lite humor i huvet.
Suss sött!

Likes

Comments

Att må bra när man mår dåligt är inte lätt, jag vet. Att vara fysiskt sjuk och vara positiv i tankarna. Och det är klart att man måste få vara ledsen, det är en normal reaktion. Men om man kan bearbeta det och ändå försöka hitta saker att vara glad över så mår man så klart bättre och det förbättrar ju hela situationen.
Jag har sista året gått upp- och- ned i både hälsa och tankar. Som den vane motionären jag faktiskt är så blev det en ordentlig omställning för mig att först få tennisarm, sen en tarminflammation som sen resulterade i att det i uppföljningsröntgen upptäcktes cystor både i lever och bägge höftbenen. Det tog många veckor och undersökningar innan det till slut ändå visade sig att det inte var något elakartat. Jag hann tänka och känna massor. Men mitt i allt det där så silades det viktiga fram, vad som verkligen betyder något för mig. Viljan att leva! Att vara med barnen. Att upptäcka och lära. Skita i det bekväma och trygga hela tiden. Leva livet helt enkelt. Jag hade tur som fick den insikten utan att behöva lida för mycket. Jag är tacksam. 😇
Under tiden som jag inte visste så var jag så klart nere, men jag försökte att ta vara på de positiva sakerna. Jag tog promenader, var med barnen så mycket jag kunde, planerade för både positivt och negativt besked, vilade när jag var trött, och tog vara på energin när den fanns. Vi reste runt mycket, jag och barnen, skapade fina minnen.
Det upptäcktes sen även en nedsliten disk i ryggen, som orsakar mycket besvär i bla ena höften. Så när jag äntligen fått glada besked så blev jag ändå sjukskriven igen. Jobbigt, minst sagt. Och ekonomiskt obra. Men då fick jag ändå tid att i lugn och ro, liggande som en flundra på soffan, tänka igenom vad jag vill. Utan ångest och oro. Jag har lärt mig att det där med att oroa sig, det är jävligt onödigt. Gör vad du kan, planera, agera, men sen kan man inte göra så mycket mer än att se tiden an. "Det är som det är och det blir som det blir", som det sägs i "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Klokt.
Vissa tror kanske att jag är värsta Gandhi/Jesus-personligheten nu. Nja, knappast... jag svär massor, irriterar mig till vansinne på alla nötter i trafiken, jag blir trött på trångsynta och dumma individer, och jag älskar sjuk humor och metal.😉 så det så!
Man behöver inte transformera sig till något nomad, hippie, nunna för att komma till insikter som får dig att må bättre. Att vara en normal gladskit funkar utmärkt! En gladskit med insikt. Kan det bli så mycket bättre? 😄
Nu ska jag börja med kvällsmaten. Min fjortonårige son äter som en hel armé just nu. 😊 och goa dottern är med pojkvännen sin idag. Glädje är att umgås med personer som får en att må bra❤

Likes

Comments

En sak som många gör är att bara se framåt hela tiden. Imorgon ska jag, när jag gått ner de här kilona kan jag, när jag gått i pension kan jag unna mig.... visioner är bra, sånt pushar framåt, men bara om det blir av. Att bara planera är inte att leva.
Eller så ser de bakåt. Om det inte varit för det som hände förra gången, mina föräldrar gjorde aldrig ditt o datt, jag har aldrig....
Och ibland måste man ju se sig om, men glöm för sjutton inte att vara här och nu!
För det spelar väl ingen roll vad som hänt eller vad som ska ske egentligen, du väljer själv vad som ska ske och vad du vill göra. Just nu. För Livet är resultatet av dina val, kom ihåg det! Och varje dag är en ny chans, men ta chansen också, dröm inte bara om den!
Studier visar att det de flesta ångrar i livets slutskede är de saker de inte gjort, inte de saker de faktiskt har gjort.
Det behöver inte vara saker som att hoppa fallskärm eller resa jorden runt, det kan räcka med att faktiskt våga göra något nytt i vardagen till att börja med. Säg hej till den där trevliga personen du ser på bussen varje dag. Ta en omväg på vägen hem från jobbet och utforska omgivningarna. Gör den där resan du drömt om, jobba extra innan om det behövs, eller be om förlåtelse till någon du haft dåligt samvete för. Det kan vara vad som helst som gör gott.
Det är något jag njuter av nu. Att jag har kommit över min rädsla för att göra saker "fel", och därför inte gjort dom alls. Nu är jag så pass stark i mig själv att jag kan bjuda på mina misstag om det skulle bli några såna och ändå njuta av mina upplevelser på vägen. Jag kan göra saker själv, fråga om sånt jag inte vet, prova och utforska. Leva helt enkelt! Du behöver inte vara bäst, snyggast, smartast eller populärast för att få göra häftiga saker. Men du kan ge dig på att du blir bra mycket intressantare (och mycket mer komplett och glad) när du gjort dom. Man växer och utvecklas av utmaningar och det är ju det livet är till för, att vi ska leva och utvecklas. Det vore skittragiskt att bara gå en rak och bekväm väg genom åren, vad för minnen ger det att glädja sig åt sen?
Du gör själv dina val. Livet går inte i repris. Ångra inget!
Så, idag är jag ganska ordentligt trött efter ett dagspass på jobbet. Måndagar på sjukhus är en utmaning i sig 😃 så nu ska jag sova. Igen. Gonatt!

Likes

Comments

Det här med träning. Jag har sagt att jag inte ska skriva så mycket om det och jag ska förklara varför.
Jag har tränat mycket i intervaller sen jag var 20 ungefär. Spinning, aerobicspass, styrketräning och yoga. Styrketräning är det som dominerat och det jag fortfarande helst gör. Yogan är det som fått mig att må bäst, men jag jobbar väldigt oregelbundna tider och efter tre terminer av slit med att få ihop jobbschema, träning och familj så gav jag upp. Vinsten försvann liksom då. Men nån gång ska jag yoga så mycket jag vill , det har jag bestämt!
Jag har också gjort en Halvklassiker med min bff när vi fyllt 40. Klassiker. Det var skitkul! Och jobbigt. Och ångestframkallande. Och så jäkla skönt att klara av. Varje moment ställde massor av olika krav på oss och att klara av alla dem var rent ut sagt skitskönt!
Just nu tränar jag inte alls. Jag tar inte ens några långpromenader som jag annars älskar. Inte för att jag inte vill eller för att jag tycker det är onödigt, utan för att jag fått problem med en kota i ryggen som fått mig delvis soffliggande i flera veckor. Som van motionär så är det lätt att få panik i en sån situation och det är därför jag menar att det är viktigare att må bra på insidan. Träning är jättebra, men det är inte allt. Man mår så mycket bättre om man är trygg i sig själv och kan se till att göra det bästa av de situationer man hamnar i och kanske tom kan se det som något bra. Jag tror att mycket sker av en anledning. Och att när huvudet inte vill lyssna så tar kroppen till slut över rodret och säger stopp, stanna, lyssna, agera. Var sak har sin tid. Jag har under de här veckorna blivit tvungen till att känna och tänka massor och det har gjort att jag kommit fram till vad jag egentligen tycker är viktigast för mig och vad jag vill göra. Inget ont som inte har något gott med sig. 😜 Om man väljer att se det så och inte bara vara bitter över situationen. Du väljer själv.
Så ja, jag älskar att träna och känna att kroppen mår bra, men jag vet att det viktigaste är våra sinnen. För det är individen. Du, och jag. Och det är kärnan. Håller du med?
Nu ska jag sova så jag har chans att vara någorlunda pigg på jobbet imorgon. Natti!

Likes

Comments

Så, hur gör man då för att må bra? Svaret är inte enkelt, inte vägen heller alla gånger, men resultatet är värt det! Helt klart. Ingen kan fuska sig till välmående, inga genvägar leder till harmoni. Man måste ta det från grunden.
En början är att ta reda på vad som får dig att inte må bra, som får dig att kanske må dåligt till och med. Har du ett jobb du vantrivs på, en partner som inte får dig att må bra, ekonomi i obalans eller hemligheter som gnager? Inga grönsaker eller träningspass i universum hjälper då. De kan förbättra situationen, helt klart, men problemet finns fortfarande kvar. Och så länge problemen finns så mår man inte helt bra. Punkt.
Man måste rensa bort det som inte är bra.
Lättare sagt än gjort, det vet jag också allt för väl, men inte desto mindre sant. Och då måste man först och främst vara sann mot sig själv. Ingen annan än du kan leva ditt liv och det betyder att det är du dom måste ta steget till förändring och förbättring. Se dig om efter andra jobb, säg nej till att bli dåligt behandlad av din partner, se över ekonomin, sluta dölja saker. Ta hjälp och stöd om du kan, men gör det.
Jobbig kärring det där, jag, kanske du tänker nu. Ja, men ärlig. Sanningen är ofta jobbig, och det är nog anledningen till att så många hinner så långt på den orätta vägen, för den känns enklare. Men du kommer inte rätt på den. Och då blir vägen tillbaka också lång. Men det går alltid att vända om. 😃👍
Du kanske har situationer från tidigare som du inte bearbetat ordentligt. Gör det! Det finns alternativ till psykologer, som brukar ha långa väntetider och /eller kostar massor av pengar. Kyrkan har präster som erbjuder själavård. De har en gedigen utbildning i att ta hand om människor, sekretess och det kostar ingenting! Jag fick fantastisk hjälp där. Och du behöver faktiskt inte vara troende. 🌟
Om du är öppen för det mediala så finns det även medium som kan hjälpa till att bearbeta situationer och känslor. Tänk på att det finns många oseriösa människor som bara vill tjäna pengar så kontakta endast någon du känner förtroende för och som har bra rekommendationer.
Mår du riktigt dåligt ska du självklart ta kontakt med psykiatrin. Men vilket sätt det än är på, se till att få hjälp!
I grund och botten så är det valen du själv gör som avgör hur du kommer att må. Även om det är andra som får dig att må dåligt. Säg nej! Gör om. Tro aldrig att det är för sent, eller att du inte är värd det, för alla har rätt att må bra!
Jag gick hårt ut här känner jag, men det är så det är. Var ärlig och sann och våga lev livet. För vem vill bara glida genom ett liv utan att uppleva och lära? Eller utan att älska och glädjas? Då är ett liv bortslösat på ånger och bitterhet, eller rädsla. Så är det inte menat!
Okej, det här var ett bra sätt att slippa mello på tv ikväll tycker jag 😁 nu ska jag försöka våga kolla på "Poltergeist" på 11:an.
Kram på dig!

Likes

Comments

Ännu en blogg om hälsa, vad kan vara nytt här då?

Tja, för det första så är det ju jag som skriver, det är nytt! Sen så handlar det inte så jättemycket om träning. Alltså muskler och svett-träning. Fast jag har erfarenhet av det också. Det jag kommer skriva om är mera den inre hälsan. Hur viktigt det faktiskt är att ta hand om sig själv från insidan.

Hur då ta hand om insidan? Vad menarJag med det? Pratar jag om stress? Magbesvär? Hjärta o hjärna? Ja, bland annat. Jag menar allt som påverkar dig på något sätt, vilket ju är massor. Alla har egna resor, packningar och vägar, ingen är riktigt någon annan helt lik. Så det som är bra för person A kanske inte alls passar för person B? Jag har läst massor av tidningar om träning och kost som många gånger peppar och inspirerar men som också kan skapa en massa stress, och känsla av att inte vara duktig och bra nog. Känner du igen det? Varför älskar inte jag att gå upp klockan fyra för att springa? Och varför kan Inte jag också njuta av att mumsa vetegräs och svarta linser? Om yogagirl kan så varför kan inte jag? Hm? Det gör inte att man mår bra. Och varför ska du träna? För att det är bra för dig, det vet ju alla. Men varför? Tränar man för att vara smal? Snygg? Få muskler? Bli snabb? Eller för att alla andra gör det? Vad vill du? Det är lite därifrån jag utgår. Inifrån. Vad är det du behöver för att må bra?

Nä, det kan ju inte jag veta direkt, vad du behöver för att må så bra som bara du kan! Men jag kan berätta om vad jag varit med om och vad jag fått för lärdomar av det. Kanske kan det få dig att tänka till och känna att det är något du kan relatera till.

Jag mår helt enkelt så bra nu att jag vill dela med mig och hoppas att jag kan få andra att må lika bra!Likes

Comments