Header

Pepp, Personligt

Min första tanke var not me. När jag läser historierna som kretsar kring #metoo så känns det så himla overkligt och surrealistiskt. Jag kan nämligen inte riktigt förstå att detta skulle vara dagens sanning. Men desto fler jag läser desto mer ser jag mönstret. Mönstret av den manliga makten som en stor andel män anses sig ha. Makten att stå över och bestämma över kvinnan.

Jag skulle inte påstå att jag klär mig i feministens kläder men jag delar många åsikter kring jämställdhet och den individuella jämställdheten. Jag tycker att vi har kommit långt på vägen och ser mig själv som en stark och självständig kvinna som har goda förutsättningar här i livet där män och kvinnor behandlas lika. Men sen dyker de där tillfällena upp där återigen en kvinna utsätts för något på grund av kroppen hon föddes i. Då blir jag så besviken på manligheten. De män jag har växt upp med har visat mig trygghet, kärlek och omtanke till största del. De har inte kränkt mig som kvinna, sårat mitt inre eller ärrat mig för livet.

Men sen minns jag tillbaka till de gånger jag varit ute och en man tagit sig friheten att tafsa på mig. De gånger jag varit ute med kompisar på klubben, eller när vi dansat i trängseln på en grym konsert. Alla de gånger en hand ofrivilligt tagit mig på rumpan, under kjolen, som ingenting. Det är nästan något man tagit för givet ska hända i en trång folksamling med både män och kvinnor, speciellt där alkohol ä inblandat. Sen är det alla kommentarer, som i stunden kan tyckas vara ingenting, men som successivt sänker självkänslan och tryggheten i att vara kvinna. Osäkerheten i att vistas ensam på vissa platser, att möta en man man inte känner.

Jag kan inte säga not me. För det har hänt #metoo. Jag känner mig inte 100% säker just på grund av att jag är kvinna. Pågrund av kroppen jag föddes i och pågrund de förutsättningar som jag hade noll möjlighet att påverka. Gud skapade mannen, men även kvinnan. Vi är skapta för att komplettera varandra!

#metoo

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links Amanda tipsar, Hälsosamt, Recept
BCAA Kola

Testade som sagt att göra glass på BCAA (aminosyror). Det blev helt okej och är absolut ett gott, nyttigare alternativ till glass. Jag tog ganska mycket pulver, i proportion till glassformens storlek, och blandade med vatten för att få mycket smak. Så pass mycket att jag inte hade kunnat dricka det som vanligt.

Smaken blev ganska bra. Jag använde BCAA med kolasmak och den blev väldigt lik en calippo kola. Enda nackdelen var att den blev ganska isig men om jag jämför med Noccos Caribbean glass så var det samma konsistens.

Ska fortsätta testa mig fram. Tror det går att göra den snäppet starkare med smak men det är ju självklart upp till var och en hur stark man vill ha den. Nästa gång testar jag med smak av hallon.

Glassformarna är köpta på Ikea i ett 4-pack . Fungerade riktigt bra!

Likes

Comments

Personligt

Det är segare och segare att stiga upp om mornarna så det märks att vintermörkret är på gång. Segt även i morse men har man bestämt att man ska ut och gå så är det bara att komma ur sängen och bege sig ut. Blev en tur med syster och Wilma vid havet idag och därefter frukost tillsammans. Skönt med lediga dagar mitt i veckan.

Nu ska jag plugga på lite kring olika fetter. Sjukt intressant att lära sig vad kosten och de olika näringsämnena har för funktion för kroppen. Förhoppningsvis blir jag även taggad på ett träningspass efteråt. Får se vad det blir idag men lutar mot ett cirkel- och/eller intervallpass med lite högre puls.

Ska även smaka BCAA-glassen som jag blanda ihop igår och stoppade i frysen. Får se om det är en hiss eller diss. Kanske inte passar lika bra nu i kylan men men. Ska även slänga ihop lite kvargfrallor tänkte jag.

Likes

Comments

Träning, Hälsosamt

Måndag är här och jag är superpeppad på träning just nu. Sitter på bussen hem och har precis smakat den nya PROPUD pepparkaka, love it!
Älskar allt med pepparkaka. Puddingen, filen, glassar, ja allt!!
Kanske tur det bara finns i affärerna under begränsad tid på året. Blir ju desto godare då också.

Men ja, när jag väl kommer hem blir det att hoppa i träningskläderna, förmodligen knäcka en Celsius päron och äta något med högre energiinnehåll. Idag blir det nämligen tunga lyft för benen när träningsvärken från fredagens pass äntligen lagt sig. Väljer sen att återhämta mig med något som innehåller mer protein för att reparera, bygga upp och framförallt för mer mättnad innan det är dags att sova.

Faktiskt ett bra tips för er som lätt överäter exempelvis mackor med smör. Tillsätt ett pålägg med protein, typ skinka, så kommer mättnadskänslan fram tidigare. Bara fett och kolhydrater kan förhindra att känslan av mättnad uppstår vilket gör att vi inte känner när vi fått i oss tillräckligt. Värt att tänka på ibland!

Likes

Comments

Träning

Jag tror att många som precis börjat eller som ska börja träna tänker ”det kommer bli lättare”. Men den bittra sanningen är att det kommer ju inte det.

Vad vore lätt träning? I det långa loppet väldigt onödig om du frågar mig. När vi tränar så gör vi det vi inte kan eller är så bra på med syftet att en dag klara av och hantera utförandet på en hyfsad nivå. Men redan innan vi nått dit så har målsättningen knuffats fram ytterligare ett steg. Vi har lagt på en viktskiva på stången, ökat antalet repetitioner eller skruvat upp hastigheten på löpbandet för att klara nästa nivå. Det tidigare steget är kanske desto lättare nu men vi är inte kvar där längre.

Träningen här och nu är inte lätt, det ska den inte vara. Syftet med träning är att det ska vara tyngre och jobbigare än det normala och bekväma. Detta för att vardagen ska bli desto lättare och mindre slitsam. Och tänk vad kanske en timme om dagen kan ge i välmående för de resterande 23?

Träning har inte ett slutmål, men en hel massa delmål att beta av på resans gång. Att träna innebär ett livslångt arbete där vi hela tiden stävar efter att bli bättre utifrån våran egen nivå här och nu.

Tänk inte att träningen är jobbig, för det är hela syftet med träning, fokusera istället på vad du är kapabel att klara av på vägen. För det finns inget slut där man kan säga ”nu KAN jag träna”. Det fortsätter driva på och när man tänker efter så är vi alla på samma nivå. För vi kan alltid bli bättre, oavsett utgångsnivå.

#hälsochock

Likes

Comments

Pepp

Nä ibland blir det inte riktigt som man tänkt. Min tanke var att springa skrylle trial igår, men det blev aldrig så!
Glömsk som man är så dubbelbokade jag både lopp och föreläsning på samma dag och eftersom det ena var bokat sedan innan tillsammans med mamma, mormor och syster så fick det bli att ställa upp där istället. Lite besviken då jag var väldigt taggad med det blev bra ändå.

Vi var och lyssnade på Emma Petterson som ni säkert känner till. Hon blev 2009 så brutalt misshandlad av sitt ex att hon var på gränsen till att dö. Nu har hon istället hittat vägen tillbaka till kärleken och livet efter att ha lärt om allt som behövs för ett normalt liv igen.

Gripande historia men övervägande väldigt positiv och motiverande. Livet är ju ganska värdefullt och det gör inget att det inte alltid blir som man planerat. I slutändan blir det alltid bra om man bara tror att det goda vinner.

Så nu tänker jag om, blev inget skrylle trial i år, men då får jag hitta en annan rolig utmaning istället. Det blev istället en tur till gymmet igår och det blev ganska så bra det med. Nu letar jag vidare - Stay tuned!

Likes

Comments

Amanda tipsar, Personligt, Träning

Vilket pass, så jädrans skönt i kroppen nu!
Vi började med ca 10min uppvärmning i form av löpning med olika övningar. Idag steg min puls ganska snabbt men kändes faktiskt bara skönt!
Därefter var upplägget:

AMRAP (så många varv du kan) 4 min
-10 trusters med kettlebell
-10 upprätt rodd
-10 hopp över bräda med händer i

TABATA 20/10 x8
-mage, knä/armbåge ihop och isär
-utfallshopp

PYRAMID 15-30-45-30-15 (sek)
-Armhävningar

AMRAP (så många varv du kan) 5 MIN
-10 utfall med kettlebell
-10 smala armhävningar på bräda
-10 omvända burpees på bräda
-10 dips på bräda

TABATA 20/10 x8
-Skridskohopp i sidleds
-Tuck-jumps
-Höga knä
-Stjärnhopp

AVSLUT MED STRETCH!

Det blev ett riktigt brakpass för min del med en snittpuls på 78% och max upp på 93%. Nu har jag göttat mig med en Barbells Saltypeanut, banan och en propudd. Återhämtning is the key!!
Trevlig träningsfredag på er (:

Likes

Comments

Träning, Pepp

Idag blir det lite fredagsmys innan fredagsfyset för ovanlighetens skull. Kollar ikapp lite program på play som jag missat och äter frukost i lugn och ro i sängen (opsi).Valde att ställa klockan lite tidigare för att hinna ha denna stund innan det är dags att åka för att träna innan jobb. På schemat idag står HIT-pass 45min. Tänkte dela med mig av upplägget efter passet om det är någon som är sugen på att fredagsfysa innan sitt fredagsmys.

#hälsochock

Likes

Comments

Contains affiliate links

Denna typ av lätt dunjacka måste verkligen finnas i allas garderob. Det kan nog vara mitt absolut bästa tips att investera i, även om du ofta kan hitta till en hyfsat billig peng. Den är användbar till det mesta, perfekt till och från träningen, lätt att förvara eller packa ner i en väska och framförallt så sitter den jäkligt snyggt på kroppen tycker jag. Den sitter liksom bra på alla oavsett kroppstyp. Jag har haft två stycken, varav min favorit blev förstörd både med målarfärg och därefter i tvätten. Nu när hösten är här så känner jag att jag saknar den perfekta jackan men när jag hittade rabatten på Sportamore, som gäller på WYTE och BLACC, så kände jag att det var dags att beställa hem en ny. Tror även att jag klickar med denna t-shirt och linne för just på den fronten har det varit dålig uppdatering och utrensning på sistone. Out with the old, in with the fresh new!!

-->Passa på att klicka in och se om ni hittar något nytt för hösten ni med! <--

Likes

Comments

Contains affiliate links Personligt, Träning

Äntligen lill-lördag och det firade jag med (en celsius tyvärr) ett svettigt tabata-pass (20/10 intervaller). Tanken var egentligen att jag skulle springa en runda men av någon anledning så stängde jag av klockan imorse och vaknade en timme senare vilket innebar att det blev lite tight med tid för frukost och träning. Bestämde mig istället för att sticka till gymmet och köra 45 min effektiva tabata-intervaller.

TABATA 1

Burpee push-up på bräda / utfall med ett ben på bräda

TABATA 2

Frivändning med viktplatta / utfallshopp

TABATA 3

Snatch med hantel / situp på bänk

TABATA 4

Kettlebellswing / push-up

TABATA 5

Snake ropes / mountain climbers

Avslutade därefter med några gummibands-övningar för utsida lår och rumpa innan det blev bråttom hem och duscha för att hinna tåget till jobb. Nu sitter jag här och har lite rast, dagens aktivitet ligger på 112% så jag är nöjd. Någon mer som använder detta aktivitetsarmband från polar?

Likes

Comments