Du behöver:
1 dl havre
2 dl fullkornsvetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1 msk bakpulver
2,5 dl lätt mjölk
2 msk honung
2,5 msk linfrön


Gör såhär:
Blanda ihop alla torra ingredienser och tillsätt sedan honung och mjölk. Degen blir rätt kladdig!
Dela upp degen i ca 8 jämna bollar och forma sedan till frallor. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen i ca 15 minuter på 200 grader.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Du behöver:
1 hel kiwi
1 näve spenat
1 dl sojamjölk
1 dl soygurt
1 tsk Green Cleanse Superboostmix


Bara att mixa ihop! Njut!

Likes

Comments

Godmorgon!

Havregrynsgröt i all ära. Gott och enkelt! Jag gjorde en mangosås för några dagar sen som jag sen frös in i större iskuber. När jag behöver så tar jag bara fram och värmer upp i mikron. Så på en minut + fem minuter (för att göra gröten) så har jag godaste frukosten.

Mangosås:
1 dl fryst mango
4 msk vatten
En skvätt honung


Detta mixar jag bara ihop och häller upp i iskuber, in i frysen och tas fram när det behövs.
Hade även chiafrön och kanel på!

Likes

Comments

Hade en skål med banan och chokladglass över (se recept här Övermogna bananer).
Gjorde istället en chokladdryck på detta, så gott!

Du behöver:
1 skål med fryst banan&chokladglass
1 dl lättmjölk
1/2 dl soygurt


Ta fram den frysta glassen och släng fort in i mikron (så det tinar upp lite det ska inte smälta).
Mixa sedan glassen med mjölken och soygurten. Drick och njut!

Likes

Comments

För alla kokos älskare!

Detta behöver du:
3 ägg
1,3 dl kokosmjöl
1 dl sojamjölk
1 matsked kokosolja
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Rör ihop sojamjölken och äggen. Tillsätt sedan hälften av kokosmjölet och blanda till en jämn smet och till sätt sedan resten av mjölet. Tillsätt sedan bakpulvret, saltet och den smälta kokosoljan. Stek på hyfsat hög värme. Detta blir ca 6-8 plättar. Toppa med valfritt tillbehör. Jag hade kiwi, mango och hallon!

Likes

Comments

Glass till frukost? Javisst.

Du behöver:
2 mogna bananer
1 avokado
1 näve färsk spenat
1 dl fryst mango
1 dl soygurt


Mixa ihop bananerna, avokadon, spenaten och den frysta mangon. Tillsätt sist soygurten och mixa till en krämig glass.
Serveras direkt! Funkar även bra att förvara i frysen och man vill äta dagen efter. Glöm dock inte ta ut glassen lite innan så den får tina. Jag toppade även med kiwi!

Likes

Comments

Detta är på riktigt mitt nya favorit recept på muffins fronten.
Jag experimenterade lite igår kväll och aprikoserna gör att dom blir sådär gott söta. Ni måste testa och jag lovar att ni inte blir besvikna.

Detta behövs:
1 1/2 dl kokos
1 dl grahamsmjöl
10 torkade aprikoser
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl linfrön
2 bananer
2 ägg


Gör såhär:
Blanda ihop alla torra ingredienser. Mixa bananerna med aprikoserna så gott det går.
Rör sedan ner banan och aprikosröran samt äggen med alla torra ingredienser. Dela upp smeten i ca 9 mindre muffinsformar. Se bild nedan. Baka i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Ät och njut!

Likes

Comments

Som sagt... Apelsin min stora favorit! Massor med C vitamin!

Detta behövs:
1 hel apelsin
1/2 dl fryst mango
1 dl sojamjölk
1 dl soygurt

Bara att mixa ihop! Dock tog jag även med allt apelsinkött. Mer smak!

Likes

Comments

Och det lyckades! Det är såklart aldrig lika gott utan socker. Men det är nyttigt gott om ni förstår vad jag menar.
Jag tror på riktigt att man lär sig. Sitter man med en "klassisk" kaka (med socker) framför sig och tar ett bett av den och sedan av den sockerfria varianten så är den "klassiska" godare. Just för att det är socker, det är sötare. Men jag tror man får lura hjärnan lite. Misstro mig inte, jag äter socker. Godis, kakor, bullar osv.. Men jag tycker det är kul att hitta nyttigare alternativ när jag står i köket hemma.

Du behöver:
1 mogen banan
2 dl glutenfri havregryn
4 msk riven kokos
1/2 tsk salt
Hackad mörk choklad


Gör så här:
Mixa havregrynen och häll sedan i kokos och salt. Mixa bananen och hacka den mörka chokladen.
Blanda allt till en deg. Rulla sedan ut 8 små bollar och tryck ut på en plåt med bakplåtspapper.
175 grader i ca 10-15 min. Tänk på att dom stelnar lite när dom svalnar, så ta gärna ut kakorna när dom är lite lite mjuka.

Likes

Comments

Acai Bowl, gott enkelt och nyttigt. Dock föredrar jag nog Chia Pudding men igår kväll förberedde jag just en Acai Bowl. Gick upp halv sex i morse så detta var perfekt! Även min bortförklaring till varför det inte blir så vacker, haha.

Såhär gjorde jag:
1 msk Acai pulver
1 dl laktosfri lättmjölk
1/2 dl fryst mango
1 dl frysta hallon


Mixade ihop och lät stå över natten. Toppade i vanlig ordning med apelsin (JA jag älskar apelsin).

Hoppas ni får en mysig kväll! Senare kommer ett recept på havre och kokos kakor upp OM dessa blir bra, haha. Står i ugnen just nu.

Likes

Comments