Header

Just nu är jag bara så trött. Jag skulle kunna bli Törnrosas syster. Istället för att väcka henne skulle jag lägga mig bredvid henne och sova. Sova i tusen år. Jag har inget att säga idag. Ingenting alls. Ibland får man ju för sig att man vill bli annorlunda. Jag har så många ide´er. Men just nu är jag för trött för att förverkliga någon av dem. Får ni lust att festa riktigt galet och vilt den ena dagen? Det får jag. Men nästa dag vill jag fly till ett kloster och hitta den rena kärnan i kristendomen, skaka hand med påven och bli välsignad. Just nu ser jag bara skuggor i spegeln. Ibland tycker jag mig ana något som kunde vara vingar. Men när jag känner efter på ryggen finns inget där. Det är bara en spegling av min själ. Och den är förvirrad. Min själ är förvirrad. Och jag vill sova. Sova i tusen år. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag var en sväng till Sverige i helgen och andades blå - gul luft. Nu är jag hemma igen och läser historia för jag har börjat gymnasiet igen!!! fast det har jag visst redan berättat.. Men Sverigeresan, den var underbar. Familjen var med. Och de var väldigt motsträviga när jag hittade ett bokcafe´ som såg ut som något ur en Sven Nordqvist bok. Min syster är inte så litterär av sig. Och inte pappa heller. Men jag var glad. Nu har jag nytt te och nya böcker. Om ni råkar vandra på Pilgatan i Umeå, kolla upp Pilgatan 14. Underbart ställe! Det är som ett antikvariat, ett cafe' och en musikaffär samtidigt. Jag skulle kunna bosätta mig under nån av hyllorna där. Men det fick jag inte för min familj. Så vi gick vidare. Jag köpte en gul halsduk, en sån där som är i samma färg som höstlöven och glädjen. Och så åt jag mat och köpte godis på båten. Och gick med mina fötter på Sverige!Likes

Comments

Jag och Hjalmar har lovat varandra att aldrig mer hamna in på sjukhus. Vi har skakat hand på att hädanefter må bra. Jag har sökt in till aftonläroverket. Från och med idag går jag gymnasiet på distans. Folkhögskolan har jag slutat. Att gå i en klass med en massa olika människor var trots allt inte så perfekt. Jag vet att nittonåringar inte brukar skaka hand med sitt gosedjur. Men nu är det bara så att Hjalmar tröstat mig som ingen annan. När jag var sjutton och inskriven för första gången var det så skönt att ha honom med. Vi har ju alla det där lilla barnet inom oss. En del har försonat sig med det som varit. Jag tror inte att jag accepterat allt som hänt och inte hänt. Jag är vuxen och självsäker på ytan, men ångesten inuti har så många färger. Jag är en blekrosa fjäril på en ångestfärgad himmel. Solen är lila och molnen framför den är gula som blixtarna, vilka slår ner i mitt hjärta. Men nu kan jag ändå säga att jag tror att jag vet vem jag är. När jag ser mig i spegeln ser jag mer än bara skuggorna av mamma och mormor. Jag ser en egen person. Jag ser Amanda. Jag ser henne. Amanda.

Likes

Comments

Samma dag jag blev utskriven for jag till biblioteket med mamma. Det var höstkväll och kallt men i biblioteket var det varmt och mysigt. Alltså jag kan över huvud taget inte sammanfatta det här på ett vettigt sätt. Det var tre författare där som berättade om sina böcker!! Jag damp rätt ner i en författarkväll!! Och efteråt frågade en av författarna om jag fått något pris nån gång. Hon kände igen mig från när jag fick andra pris i lilla Edith tävlingen! Herregud hur lycklig får man bli? Hon pratade med mig som om jag varit ... typ en riktig människa. Det är tyvärr så att jag upplever att jag inte är riktigt på riktigt förrän jag gett ut en bok. Men den här författaren, som själv skriver gudomligt, hon pratade med mig och sa att jag ska fortsätta skriva. Hon såg mig som en riktig människa! Shit, vad jag är glad!!!!!

Likes

Comments

​Jag är så glad så glad så glad. För några timmar sen blev jag utskriven och från och med nu, HÄDANEFTER ska jag må bra. Jag ska aldrig mer bli inskriven på någon avdelning. Jag ska leva nu. Jag ska må bra. Jag har så många drömmar. Att bli författare, att flytta till Sverige, att jobba på förlag, att gå i skrivskolan på Gotland och en massa annat. Jag är ung och jag har ett långt liv framför mig. Min tid är nu. Min tid har kommit. NU SKA JAG LEVA. Allt kommer att bli bra Amanda. Allt kommer att bli bra.

Likes

Comments

Jag lyssnar på Veronica Maggio. Mitt hjärta blöder. Jag är på sjukhus igen.

Likes

Comments

​Jag sliter ut mina hemligheter ur hjärtat och kastar de blodiga fragmenten rakt ut i vinden. Alla kan se dem. Det finns nästan inget ni inte vet om mig. Observera att jag sa "nästan". Ännu finns det hopp för mig. Än har jag inte berättat allt. 

      Vad gör ni med era hemligheter, och ännu viktigare, vad gör ni med andras? Behandlar ni dem som de bör behandlas, med försiktighet och kärlek? Det gör inte jag. Jag berättar visserligen inte vidare andras hemligheter. Men jag låter de äta upp mig inifrån. Försiktigheten gäller inte bara hemligheten i sig utan också den som bevarar hemligheten. Nu har jag tappat den oskuldsfullt vita tråden, någonstans på vägen. Vad jag försöker säga är, ha balans i vad ni säger och inte säger. Säg inte allt till alla, men håll inte allt för er själva heller. Egentligen pratar jag med mig själv. Men det här är saker som alla kan ha nytta av att tänka på. Vad gör vi med det stora hemliga mörkret i våra själar?  Vad gör vi med "det man inte talar om"?.

Likes

Comments

Fantasin och skaparkraften har sin födelse i vila och ro för själen. Det var typ allt jag tänkte säga idag. Jag är hemma från skolan. Jag är sjuk, så jag virar in mig i filtar och dricker te med massa honung. Att låta själen vila är så viktigt för kreativiteten och kroppen och individen. Man behöver de där rosa - pyjamas - dagarna när man ser på Saltkråkan och dricker te. Det är viktigt. Så viktigt! 

Likes

Comments

​Jag som inte ens är säker på hur man stavar till coauch har fått en alldeles privat skrivcautch!!! (Hur fasen stavar man det? Cotch, Cauatch, Catch) Jag träffade henne första gången idag. Det här kommer att bli så bra! Jag har skrivandet i blodet. Om jag är så speciellt nytänkande vet jag inte. Inte heller om jag hittar på spännande intringer. Men jag vet att jag måste skriva för att överleva. Att förlaget inte ville ge ut min bok, det betyder inte att den är dålig. Det betyder bara att texten är ett levande material som inte är fullvuxet ännu. Med min skrivcoatchs hjälp kommer jag att få ännu mer eld över mitt tangentbord. Det här kommer att bli så bra!!!

Likes

Comments

Det här är mitt teskåp! Jag vet att det egentligen är ett klädskåp, men ... allt får säkert plats. Hoppas jag.

Här är bokhyllan och skrivbordet. Jag vet att man inte får elda ljus på internat, men så länge jag inte tänder på dem kan de ju inte säga något.

​Och till sist. Min nyinköpta, jättegamla telefon som jag hittade på en marknad. Visst är den söt!?

Likes

Comments