På måndag börjar jag jobba på en ny avdelning i en annan stad. Jag har varit på min enhet i 9 år och de är tid att gå vidare. Det har under månader känts avlägset med flytten men nu när det börjar närma sig, svajar världen kring mig.

Är på väg att bli nedstämd och allt nytt spär på min osäkerhet. Det är ju normalt att må upp och ner vid en större omställning men jag är så kopiöst känslig för förändringar. Känner mig så långt ifrån mig själv. Är det tillfälligt eller blir det långvarigt? Skulle försöka göra någon slags skattningsskala dag för dag och se hur det utvecklar sig men jag orkar inte.

I går kväll gick jag på bio med två av mina arbetskamrater. Jag drack vin innan för att slappna av och inte må som jag gör. Det hjälpte hela kvällen men såklart inte dagen efter. Det dövar ju bara känslorna. Det var en en engångsgrej för att orka umgås.

Känner inte för att ta några initiativ, komma igång med arbetsuppgifter eller umgås med andra människor än mina närmaste. Jag har gråtit på jobbet vilket är länge sedan, känner mig så värdelös. Känslorna sitter i och vill inte försvinna. Jag vill vara hemma och fly undan livet, vill inte vara jag.

Tittar på min gedigna symtomlista för depression, hur var det nu igen?

Blir osäker på mig själv. Tar illa vid mig och klarar ingen kritik. Oföretagsam, ingen energi, seg, trött, mycket känns motigt, blir lätt sittande overksam, svårt att komma upp på morgonen, vill stanna kvar i sängen och sova, vill gärna sova på dagen. Vill inte träffa folk, blir tystlåten, fåordig, undviker att svara i telefon, känner mig inte omtyckt. Undviker ögonkontakt, tycker att jag går konstigt. Vill inte fika eller äta med andra på jobbet, har svårt att finna nöje i det jag gör och verkar sur. Farhågor, väntar mig det värsta, är mer känslig och sårbar, mer stresskänslig. Har sämre självförtroende, koncentrationssvårigheter.

Vad ska jag göra nu då för att bromsa upp och försöka bryta nedstämdheten. Jag ska bibehålla mina rutiner. Orkar inte. Skulle ha haft en att-göra-lista.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ska packa ihop och dra mig tillbaka efter frukost. Sov halvbra som vanligt. Är lite ovan med att sova i skogen ensam. Var lite rädd där i mörkret. Sovsäcken och underlaget gjorde mig så pass varm att jag kunde ha säcken öppen som ett täcke. Vilken skillnad mot min förra säck. Comfortempen är också mycket lägre. Nu hem och hänga upp mitt dyngsura yttertält. Carl Larsson-leden, inte check på den alltså.

Likes

Comments

Här tog vandringen slut för mig. Leden går genom regementsområdet och det visade sig att det är skjutövningar hela helgen. Tog en kort paus, smörgås och te medan jag försökte tänka ut en ny plan. Under tiden kom tre militärer på motorcyklar och frågade om jag sett någon på cykel som de letade efter. Kort efter de lämnat platsen dök en orangeklädd cyklist som försvann med access till min tilltänkta led.

Två tjejer kom med bil. De skulle plocka bär och erbjöd skjuts tillbaka om jag ville följa med. Snällt av dem. Nu hade jag ju med mitt nya tält och en av anledningarna att gå på tur var ju att testa det, så jag tackade för erbjudandet men avböjde. 

Hittade, inte den bästa platsen och satte upp tältet i halvmörker. Precis när jag krupit in i tältet och fått väskan på plats i absiden, började det regna. Lyssnade på regnet en stund och sedan på boken K2 som jag laddat ner från Storytel.

Likes

Comments

Carl Larsson-leden är en väl markerad led som utgår från Skyttepaviljongen invid skidstadion i Falun. Det kryllar av cykelentusiaster som far fram med sin mountainbikes på välpreparerade leder kring Lugnet.

Jag började gå vid ca 17.30 och det stiger lätt uppför fram till Mjölnarbo som är beläget ca 6,5 km från starten. Leden går en kortare bit utmed mindre asfalterad väg, skogsväg samt stig. Det luktar friskt och gott i skogen. Jag har tur med vädret eftersom det regnade tidigare under dagen men nu är det uppehåll och solen spricker fram mellan molnen då och då.

Likes

Comments

Har bytt ut det mesta av min utrustning. Har hunnit prova mig fram och vet vad som passar mig. Har haft en alldeles för kall sovsäck vilket gett mig några onödiga vakennätter. Fick iväg väskan, tältet, sovsäcken, skorna och liggunderlaget. Tänkte först byta ut lite i taget men det var sådant sug efter vandringsutrustning på nätet att allt såldes och skickades under bara två dagar. Galet men jättekul att de kommer någon annan till nytta. Fick givetvis lägga några tusenlappar emellan men nu finns en fylld väska med prylar som jag kommer att kunna använda många år framöver.

Har köpt en bok med 21 vandringsleder i Dalarna och jag tänkte testa ett par av dem. Första turen är en led som går från Falun till Sundborn och Carl Larsson-gården och Lilla Hyttnäs.

Likes

Comments

Har en go och rolig arbetskamrat, vi kan kalla honom Kalle. Fick en liten present av honom idag på jobbet eller var det en gliring tro? Tänker att han syftade på mitt "lilla" skoskav från norgevandringen. Kul kille.

Likes

Comments