Hej igen tänkte göra en liten uppdatering om hur det går med alla ansökningar till mitt utbytes år i USA. Jag har gjort klart alla ansökningar om visum, ska bara åka och besöka amerikanska ambassaden i Stockholm för att få det helt klart. Det var jätte många dokument för visumet som vi jobbade på länge. Det känns väldigt skönt att det snart är klart.

I fredags tog min IEC kontakt med mig och berättade att han träffat min världfamilj! Jag blev så glad. Det har varit tyst på den fronten ganska länge nu. jag läser andras utbytesstudenters bloggar och dom flesta har redan fått sin placering. Jag fick inte reda på så mycket om familjen, men han sa att jag skulle få ta kontakt med dom förhoppningsvis nästa vecka. Kan inte vänta!:)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag var det återigen en sådan konstig vårdag, hagel och riktigt kallt.

Det är väll alltid så i Sverige att vi får vissa bra perioder och vissa dåliga i årstiderna men ibland blir man bara less på dessa dåliga perioder.

Det är liksom den 28 april och under den senaste veckan har vi fått överraskas av snö, hagel och minusgrader på västkusten. Det känns som att våren har vridits tillbaka några stepp mot vinter.

Nog om vädret nu! Idag var det en helt vanlig dag i skolan. Efter skolan gick jag hem i ösregnet och var sedan så blöt så jag fick ta en varm dusch. Nu har jag ätit och sitter här och kollar ut på den mörka himlen. Jag önskar att det kunde sluta regna så att jag slipper att bli alldeles genomblöt sedan när jag ska rida.

Efter att jag ridit ska jag nog hem och planera inför morgondagens simning/livräddning med klassen. Vi ska till ett badhus och visa för läraren våra simkunskaper. Vi ska köra både klädsim, vanlig simning och livräddning, ska bli kul att simma igen men är lite nervös för att göra fel vid livräddningen.

Ha en bra torsdag!

Likes

Comments

Nu har alla nior fått reda på priminär intagningen till gymnasiet. Jag kom in som reserv på mitt första val men jag kom istället in på mitt andra val. Antagligen höjs intagningen väldigt mycket innan slutantagningen så det är inte säkert att jag kommer in på andra valet heller eftersom det var ganska precis. Men jag hopps på det och ifall jag inte kommer in i år kan jag försöka ansöka nästa år igen eftersom jag ändå inte ska gå på gymnasiet nästa år och jag istället valt ett utbytes år. Jag ser väldigt mycket fram emot sommaren när jag åker till USA och lägger inte jätte mycket energi på att jag inte kom in på första valet i år.

Likes

Comments

Nu är våren 2016 här och det är nu man ska ha skaffat sig en vårjacka...

Jag tycker det är så svårt med just vårjacka! Man kan ha en kappa, en dunjacka eller någon annan slags jacka, men jag vet inte riktigt vad jag vill ha. Förra året hade jag en typisk rosa dunjacka men jag känner att jag vill ha någonting nytt detta år.

Vad jag har märkt har kappa varit väldigt inne nu. Jag tycker själv kappor är väldigt fina på andra personer men dem passar inte riktigt mig. Jag tycker jag passar bättre i en dun eller en annan slags jacka utan att veta hur jag menar.

Att hitta rätt jacka tycker jag också är svårt, dels för att jag inte har tid att springa runt i massa affärer. Att hitta den rätta färgen, passformen och i din storlek (om du beställer på nätet) är det allra svåraste, ibland känner jag att jag hade kunnat designa kläderna själv haha. Men jag har inte gett upp, jag har letat på sidor och jag tror jag hittat en jacka jag tycker om på Nelly.com. Den är ganska basic egentligen men jag gillar dom små detaljerna och färgen på den.

Kolla på jackan HÄR!

Likes

Comments

Idag var det dags igen, nationella prov.
Denna gången i fysik, ett ämne som jag tycker är väldigt svårt och jag hade nog hellre haft biologi. Men det gick ändå hyfsat tycker jag, jag gjorde mitt bästa.

Här är en bild från gårdagens soliga eftermiddag. Jag och min kompis Amanda satt ute och försökte plugga fysik i det fina vårvädret, vilket gick sådär eftersom vi började prata om massor av annat.
Idag är det en mer regnig dag vilket alltid är tråkigt, man hade ju gärna haft solen på heltid.
Men man får ju komma ihåg efter solsken kommer värsta regnet och det går ju inte att göra någonting åt.

Ha en bra fredag!

Likes

Comments

Hej där!

Idag är det första April vilket betyder att det är dagen då man får luras lite extra. Tyvärr är inte jag alls bra på att luras eller ljuga, folk märker alltid när jag gör det.

Men iallafall, planerna för idag!

Jag tänker spendera eftermiddagen i köket med historieboken i min hand. Tråkigt att behöva spendera hela lovet åt plugg men så är det bara, inget jag kan ändra på. Senare på eftermiddagen ska jag nog bege mig till stallet och rida en stund, och efter det bara hem och njuta framför en film eller något liknande. Låter som en helt vanlig lovdag i mina öron, inget speciellt.

Men nu är lovet snart över och det känns som det inte ens hunnit börja, kanske för att jag inte direkt gjort något speciellt på lovet? Jag tycker det iallafall har varit skönt med detta påsklov och att det nu inte är jättelångt kvar till sommarlovet. Nu kämpar vi in i det sista med skolan och går ut nöjda med våra prestationer i grundskolan!

Likes

Comments

Imorse vaknade jag tidigt och tog en springrunda tillsammans med Rebecka. Det blev en ganska lång springtur ner till havet på två timmar. Men det kändes väldigt bra efteråt och vi kunde prata med varandra under tiden. Det är fördelen med att vara två när man springer.

Efter det pluggade vi tillsammans genom FaceTime. Vi har väldigt mycket läxor över lovet och prov direkt efter så det var på tiden att börja plugga till dom. Det är också mycket roligare att vara två när man pluggar än att vara ensam😄

Likes

Comments

Hejsan!
Igår såg jag att Kylie Jenner skulle släppa sina lip kit på hennes hemsida kl 4 i LA. Det betyder att det släpps mitt i natten här i Sverige. Jag har länge viljat ha hennes lip kit i färgen Dolce K så tänkte att det kanske var dags att köpa ett. Jag var vaken hela natten och väntade på att det skulle släppas och när det väl gjorde det försökte jag beställa så fort jag kunde. Men just igår kraschade hemsidan pågrund av överbelastning. Efter 6 minuter hade jag tillslut skrivit i alla uppgifter och jag trodde att köpet hade gått igenom. Men det visade sig att det redan var slutsålt! Jag blev så besviken. Men jag får väl försöka igen nästa gång och hoppas att jag får tag i det tillslut.

Men Imorse gjorde jag fruktsallad till frukost och efter det tog jag en springrunda. Det har varit en ganska lugn dag, från början var det bara planerat att jag skulle åka till stallet och vara med när veterinären vaccinerade Wille. Men efteråt ringde dom från vårdcentralen och frågade ifall jag kunde komma ditt och göra den sista vaccinationen till visumet för mitt utbytesår. Förhoppningsvis var det den sista vaccinationen jag behöver göra;)

Likes

Comments

Hej!
Jag är Judit och går just nu i nian på grundskolan. Nästa år ska jag göra ett utbytes år till USA. Jag har valt att börja blogga eftersom jag vill fortsätta hålla kontakten med mina vänner även om vi kommer att gå olika vägar efter nian. Många av mina vänner kommer också att flytta inom Sverige och börja olika skolor.
På fritiden rider jag och är mycket med kompisar.
Jag har med andra ord ett väldigt vanligt liv med mycket plugg, skola, hästar och vänner:)
Jag kommer att blogga och skriva om mitt liv som utbytesstudent och mycket mer.

Likes

Comments