Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vi börjar spåna på menyer, lätta rätter som är fräscha. Till huvudråvara har vi tänkt lax och kyckling, vi har även tänkt på lax/räkor till förrätt, men även någon soppa till exempel nässelsoppa eller sparrissoppa.
Till dessert har vi tänkt mycket på fräscha råvaror. Vi tänkte på bland annat rabarberpannacotta, citronmousse, citroncrunch, flädermaräng och "snö". Vi tänkte testa att försöka provlaga varje enskild komponent till desserten för att se om det blir gott. Sen har vi tänkt en dessert som ska flamberas, till exempel banan eller äpple som vi i köket gör en god vaniljglass till. Vi skulle kunna göra en variant på marängsviss med flamberad banan.
Våran huvudfokus är en fräsch vårig meny som ska passa dom flesta.

Likes

Comments

Andra lektionen och vi fortsätter spåna på teman. Vi har tänkt att skippa temat grillkväll som vi tidigare spånat om. Nu har vi valt att gå in på temat "Vår". Vi kände att temat vår har mer utbud till både mat och dukning. Vi ska nu börja gå in på meny tänk.

Likes

Comments

Första lektionen, vi pratar om olika teman till middagen, samt spånar olika rätter. Vi har ännu inte fastställt tema eftersom vi inte är alla tre idag. Men vi har några få teman vi har som förslag än så länge.
Vi har än så länge kommit på dom här förslagen på tema: mexikanskt, svensk klassiskt mat, grillkväll.
Det vi har tänkt mest på är temat grillkväll. Vi tänker att kring våren/sommaren så börjar många grilla. Både mat och desserter förekommer. Vi har tänkt mycket kring "vanlig" mat som man vanligtvis grillar, men att göra det i en ny tappning och göra det mer modernt och annorlunda. Vi vill också försöka få in en bra dessert som passar servisens flambering, samt hitta bra inredning och få till en bra dukning.

Likes

Comments