Header

Idag har jag klippt den damklippning som jag använt mig utav klippsättet helform där kunden hade kortare hår framtill och längre hår på den bakre delen av huvudet. Kundens önskemål var att ha det jämt över allt. Jag använde mig utav en klippkam, sax, effileringsax och klipps.


​/ Ida

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Idag har jag klipp en herrklippning på Julius, Där använde jag mig utav klippsättet helfrom. Och hans önskemål var att det skulle kunna vara uppsatt i en tofs, därför så klippte jag bara 5 cm och effelerade hans toppar eftersom att han har väldigt tjockt hår.

​/ Ida 

Likes

Comments

För ett litet tag sedan så bestämde min syster sig för att hon ville sätt i löshår vilket passade perfekt eftersom att jag behövde en modell att sätta i på. Hon kom till skolan först en gång för att slinga sitt hår då hon önskade en ljusare och naturligare färg på sitt hår innan vi satte i löshår därför så la jag 2 slingpaket med blondering och 1 paket med en mörkblond färg. Det fortsatte jag med över hela huvudet. Jag hjälpte henne också att beställa löshår i rätt färg. Vi beställde 2 olika färger 4 paket #p24/60 light golden blond mix och 2 paket #30 dark copper brown båda var 40 cm långa då hon inte ville ha de jätte mycket längre. Färgerna passade in jätte bra till hennes naturliga hår och både hon och jag är nöjda. Jag fick klippa in de lite och också klippa av de längst ner i topparna då dom va lite tunna.

Att sätt i löshår var ganska pilligt men ändå jätte kul att lära sig men det tar även väldigt lång tid. Att sätt i håret på min syster tog ungefär 3,5 timmar. 


//Fanny


Likes

Comments

En väldigt basic men ändå snygg herrklippning. 

Dejan ville ha de både kortare på sidorna och på längden. På sidorna använde jag maskin med ett 3,2 mm skär. Sen i övergången från nacken till de långa håret så använde jag mig utav sax över kam.  De är alltså både lika längder och gradering i nackpartiet. Sen uppe på huvudet ökade längder. 

Både jag och han va nöjda med resultatet! 

//Fanny 

Likes

Comments

Då vi ska sätta in löshår och hon inte va nöjd med sin utväxt så fick vi ju självklart se till så att den försvann. Hon ville också ha ett mer naturligt resultat och hon har vissa mörkare partier så la vi 2 paket med slingor och sen 1 paket med 7B för att få lite mer liv i det. 

//Fanny

Likes

Comments

Inför delprovet som kommer i april så måste vi öva på alla moment. Ett utav momenten är att antingen föna eller rulla upp en festfrisyr på en modell som har axel långt hår. Jag har valt att föna då tycker jag att de blir snyggare och lättare för att de inte blir lika mycket benor man måste toupera bort och jag tycker även att de är lättare att redan innan veta hur de blir. Här är lite bilder på hur jag hade planerat att göra min festfrisyr!


//Fanny

Likes

Comments

​I måndags så klippte jag en kund på kundpasset som hette Gunnel, Först utav allt så tvättade jag det eftersom hon hade haft mousse i och en efter det så klippte jag och jag använde mig av klippsätten Gradering och lika längder. Jag hade gradering hela vägen upp i nacken och på hjässan hade jag lika längder och jag pointade ut hennes lugg och gjorde den lite kortare och där tog jag hjälp av effileringssaxen. 

/ Ida

Likes

Comments

Hade tänkt tipsa om ett SÅÅÅ bra märke. Bättre schampo och balsam har jag nog aldrig haft, mitt hår blir helt amazing av detta. Jag som har blonderat mitt hår ett antal gånger har ju självklart skadat mitt hår mer än vad jag skulle behövt göra egentligen kanske. Hela serien är bara inriktad för skadat hår och man märker verkligen att de återfuktar håret väl. De är också sulfat och paraben fritt och de är ju just de man inte ska ha i sitt schampo. 

Inte bara det att dom återfuktar bra utan produkterna luktar även så himla gott. 

Ett väldigt hett tips. Produkterna hittar ni HÄR!!

//Fanny 

Likes

Comments

​Igår satte jag in extensions på min lillasyster som var min extensions modell. Vi färgade in hennes hår förra veckan och sedan beställde vi hår som passade perfekt färg mässigt. Så igår kom hon in till mig och vi började processen med extensions. Håret var i färgen #60 och 50 cm långt. Att sätta in håret tog ungefär 3,5 timma. Hon tyckte väldigt mycket om längden så vi klippte inte till håret så mycket. Utan ska göra det när hon haft håret ett tag och det kan behöva fräshas upp lite. 

/ Savannah

Likes

Comments

Idag tänkte jag tipsa om något som man kan använda istället för vanligt torrschampo. Har du inte hunnit duscha? Varit alldeles för stressad? Inre haft tid på morgonen? eller helt enkelt inte äger något torrschampo? Då kan du använda dig utav Majsstärkelse. Man häller i lite stärkelse i en sil för te och sedan pudrar man på lite lätt i rötterna. Efteråt ska man massera stärkelsen i botten. Det som var fett och såg lite risigt ut, ser nu nytvättat ut.

/ Savannah​

Likes

Comments