Hej! Idag har jag arbetat med tema natur. Mitt budskap är när natur och stadslivet möts, att vi i framtiden kommer att ha mer träd och "natur" i städer. Idag har jag börjat med skissen för mitt arbete. Jag ville se till att jag verkligen förstår hur man målar perspektiv och ville göra det rätt. Därför tog det mycket tid att göra min skiss. Jag är rätt nöjd med mina byggnader. Det tog lite tid för mig att förstå hur jag skulle skissa. Jag var i caféet förra veckan och ligger därför lite bakom.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej! Idag har jag letat efter inspiration och gjort en tankekarta. Jag bestämde att mitt först projekt skulle vara med temat natur för att naturen är så vacker nu på hösten med alla färger på löven. Jag hittade några bilder som inspirerade mig på internet och kom på en hel del med idéer. Jag ville ha med färger och tänkte då på färgerna som uppkommer på hösten och i naturen: röd, orange och gul. Plötsligt började jag tänka på min hund. Han har vit och orange/röd päls. På bilder på honom i hösten ser det väldigt bra ut, färgerna kompletterar varandra bra. Men, om jag ska ta bilder på honom måste jag göra det hemma, på min fritid. Jag skulle dock kunna ta en bild på honom och sedan måla en bild. Det kan jag göra på lektionerna.

Jag tror på en hållbar framtid. Jag tror att vi, i framtiden, kommer att ha färre bilar i städer och mer träd. Att istället för vägar mer många filer, kommer det finnas odlingar som tex tomatplantor eller potatis. Det kommer att finnas fler träd och grönt.

När jag var i Vancouver förra året såg jag en byggnad med stort träd på. Jag tyckte att det var coolt och tänkte att i framtiden kanske man kommer att se sådana på många byggnader.

För några år sedan hade Loka en reklam där en tjej hade en Lokaflaska som var öppen där bak på hennes cykel. Vattnet spilldes då och när det träffade marken växte det träd genom asfalten. Även det här inspirerade mig, att ha träd som växer ur asfalten. Man kan se det som symboliskt. Det kan vara något nytt, annorlunda och kreativt som som bryter upp genom allt vanliga och tråkiga.

Hör nedan kommer bilder som inspirerade mig under lektionen (inklusive en bild på trädet i Vancouver) och min tankekarta.

Likes

Comments

Hej! Jag heter Gwenaelle, jag går i 9a och det här är min bildblogg. Här kommer jag att skriva om mina konstverk i bilden. Reflektioner över mina projekt kan hittas här. I bilden gillar jag att måla med mycket färger och geometriska former tycker jag är vackra. Terminens teman är sport, natur och identitet.


Här nedan kommer en bild på min bildmapp. Det är en fotbollsplan som är uppbyggd av en massa trianglar. Temat på mappen var identitet och jag tycker att fotboll är en stor del av mig. Jag gillar även matematik och det har jag visat i mappen med trianglarna. Att spela i trianglar tycker många är bra. På träningar gör vi ofta övningar som Ajax-triangeln som syftar på att man ska hitta vinklar och passa i trianglar och därför tyckte jag att det passade bra in att måla trianglar på fotbollsplanen. Trianglarna är i olika färger och symboliserar känslorna i fotbollen, för det finns det mycket av. Jag blev rätt nöjd med mappen, men det finns detaljer som, så klart, hade kunnat vara bättre. (Som t ex hur små straffområdena är)


Ha det bra!

Likes

Comments