View tracker

Hej! Idag var jag med på elevens val bild. Jag jobbade väldigt bra, men lite långsamt. Det tog lite tid för mig att komma igång. Jag målade "jorden". Först vit för att täcka över det originella som var på. Sedan målade jag den grön. Den gröna blev inte jättebra, inte naturlig, så jag blandade lite olika gröna färger för att få en lite mörkare grön. Det blev mycket bättre. Jag gjorde också tak för mina byggnader och målade dem när mitt jordklot torkade. Jag är snart klar med mitt arbete!


Gwenaelle

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Dagens lektion v.47

Idag har jag jobbat med tema natur. Jag har målat alla mina byggnader. Jag är nöjd med dem för att de är kreativa och färgglada. De ger något slags hopp om en färgglad och bra framtid. Jag jobbade rätt effektivt och slösade ingen tid på något annat. Dock var det inte tillräckligt. Jag hade gärna velat även hinna med att göra träd och annat som behövs för arbetet. Jag hade inga större problem idag. Türkie inspirerade mig lite med idéer.


Jag vill gärna hinna med ett till arbete innan terminen är slut och jag har flera idéer. Inom identitet tänkte jag antingen måla eller skulptera en hjärna. Vi lär oss mycket om hjärnan just nu på biologin och jag tycker att det är väldigt intressant. Alla känslor och allt som gör en unik är faktiskt i hjärnan och därför ville jag göra detta. På hjärnan tänkte jag skriva cogito ergo sum, som på latin betyder jag tänker, därför är jag. Det är ett känt citat från den kända franska filosofen Decartes och jag tycker att det passar in på temat.


Inom tema sport har jag också en idé. Jag tänkte göra en målning där barn spelar fotboll. De har inte mycket, bara fotbollen och varandra. Här, i mitten av målningen, är det mycket färg och mycket glädje. Mot kanterna av bilden blir det gråare och gråare. Jag vill att detta ska visa hur mycket glädje sport kan ge även i mörka tider och sammanhang.


Jag tänkte att jag kan jobba på något av dem här teman hemma, eftersom vi inte har så många lektioner kvar.


Min bildanalys och text om konstnär kommer upp på bloggen snarast.


Gwenaelle

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Idag jag gjort byggnader. Jag har limmat ihop 7 st byggnader. Jag jobbade rätt effektivt med inte tillräckligt. Det här är bara mitt första projekt och jag måste skynda mig. Jag hade inga problem med byggnaderna.

Likes

Comments

Hej! Idag har jag jobbat med tema natur. Jag har inte gjort jättemycket. Jag har gjort en byggnad och klippt ut kartong till en till. Nu när jag har gjort en byggnad kommer det att gå snabbare att göra fler. Jag måste börja arbeta mycket snabbare, måla med bättre färger, fler färger. Nästa lektion ska jag en bakgrund, en låda, jag ska skulptera träd och göra fler och bättre byggnader. Jag är inte särskilt nöjd med denna lektion. Jag försökte jobba mycket, men det gick långsamt. Jag vill gärna även få med mer natur eftersom temat är natur.


Jag har även valt att skriva om Picasso. Han använder kubism och jag gillar matte och former. Det han gjort är även lite annorlunda jämfört med andra konstnärer.

Likes

Comments

Hej! Idag, 27/10, har jag arbetat med tema natur. Jag fick lite hjärnsläpp ett tag och frågade Beata om hjälp. Hon tipsade mig om att göra en installation. Jag tyckte att idén var bra och har jobbat med det under lektionen. Jag kollade på lite inspiration. Jag började göra väggar för byggnader i kartong. Jag vill ha lite olika byggnader, lite moderna och lite äldre. Jag är rätt nöjd med min tegelvägg, jag tycker att den ser helt ok ut. Jag hade problem i början med komma på hur jag skulle göra. Jag löste problemet genom att prata med Beata.

Likes

Comments

Hej! Idag har jag arbetat med tema natur. Mitt budskap är när natur och stadslivet möts, att vi i framtiden kommer att ha mer träd och "natur" i städer. Idag har jag börjat med skissen för mitt arbete. Jag ville se till att jag verkligen förstår hur man målar perspektiv och ville göra det rätt. Därför tog det mycket tid att göra min skiss. Jag är rätt nöjd med mina byggnader. Det tog lite tid för mig att förstå hur jag skulle skissa. Jag var i caféet förra veckan och ligger därför lite bakom.

Likes

Comments

Hej! Idag har jag letat efter inspiration och gjort en tankekarta. Jag bestämde att mitt först projekt skulle vara med temat natur för att naturen är så vacker nu på hösten med alla färger på löven. Jag hittade några bilder som inspirerade mig på internet och kom på en hel del med idéer. Jag ville ha med färger och tänkte då på färgerna som uppkommer på hösten och i naturen: röd, orange och gul. Plötsligt började jag tänka på min hund. Han har vit och orange/röd päls. På bilder på honom i hösten ser det väldigt bra ut, färgerna kompletterar varandra bra. Men, om jag ska ta bilder på honom måste jag göra det hemma, på min fritid. Jag skulle dock kunna ta en bild på honom och sedan måla en bild. Det kan jag göra på lektionerna.

Jag tror på en hållbar framtid. Jag tror att vi, i framtiden, kommer att ha färre bilar i städer och mer träd. Att istället för vägar mer många filer, kommer det finnas odlingar som tex tomatplantor eller potatis. Det kommer att finnas fler träd och grönt.

När jag var i Vancouver förra året såg jag en byggnad med stort träd på. Jag tyckte att det var coolt och tänkte att i framtiden kanske man kommer att se sådana på många byggnader.

För några år sedan hade Loka en reklam där en tjej hade en Lokaflaska som var öppen där bak på hennes cykel. Vattnet spilldes då och när det träffade marken växte det träd genom asfalten. Även det här inspirerade mig, att ha träd som växer ur asfalten. Man kan se det som symboliskt. Det kan vara något nytt, annorlunda och kreativt som som bryter upp genom allt vanliga och tråkiga.

Hör nedan kommer bilder som inspirerade mig under lektionen (inklusive en bild på trädet i Vancouver) och min tankekarta.

Likes

Comments

Hej! Jag heter Gwenaelle, jag går i 9a och det här är min bildblogg. Här kommer jag att skriva om mina konstverk i bilden. Reflektioner över mina projekt kan hittas här. I bilden gillar jag att måla med mycket färger och geometriska former tycker jag är vackra. Terminens teman är sport, natur och identitet.


Här nedan kommer en bild på min bildmapp. Det är en fotbollsplan som är uppbyggd av en massa trianglar. Temat på mappen var identitet och jag tycker att fotboll är en stor del av mig. Jag gillar även matematik och det har jag visat i mappen med trianglarna. Att spela i trianglar tycker många är bra. På träningar gör vi ofta övningar som Ajax-triangeln som syftar på att man ska hitta vinklar och passa i trianglar och därför tyckte jag att det passade bra in att måla trianglar på fotbollsplanen. Trianglarna är i olika färger och symboliserar känslorna i fotbollen, för det finns det mycket av. Jag blev rätt nöjd med mappen, men det finns detaljer som, så klart, hade kunnat vara bättre. (Som t ex hur små straffområdena är)


Ha det bra!

Likes

Comments