Idag säger vi Grattis på 18 års dagen till världens finaste pojkvän 💓
puss

Likes

Comments

Idag är jag 17 år och blir 18 i januari, under hela mitt liv har jag aldrig haft något riktigt sug efter att testa på alkohol.

Jag har aldrig känt något behov av att utsätta mig för den situationen där man dricker sig redlös. Hur kan man ens vilja utsätta sig för risken att bli medvetslös?
Eller hur kan man vilja vara med om den känslan när man inte längre har kontroll över sin egna kropp eller sitt psyke?

Jag har aldrig heller satt min fot inne på en fest, inte heller har jag tackat ja till en inbjudan. Då får man oftast höra;

Men kan du inte hänga med? Det är ju bara en fest med lite alkohol

Självklart, ja det är bara en fest... för er.
Men så mycket som alkohol kan ställa till med i en människas kropp och psyke, det är det jag är rädd för.

Hur vet jag hur min kropp eller framförallt hur mitt psyke ska reagera på ett främmande ämne?

Min rädsla är inte för själva drickandet, rädslan handlar om hur jag kommer reagera, hur hjärnan kommer reagera och framförallt hur kommer min kropp att reagera?

Det är så många gånger man läser eller hör personer som berättar om så mycket hemska saker som de varit med om under deras fylla, jag känner bara;
Hur fan orkar ni? Och hur fan vågar ni ens utsätta er för det?

Tänk om er hjärna en dag bara hade slagit runt och du helt plötsligt fick för dig att testa något helt psyko, som aldrig annars skulle falla dig i smaken?

Eller tänk om du bara tuppade av och du var tillsammans med kompisar som vid just det tillfället var lika fulla som dig, tänk om de bara gick därifrån och lämnade dig där på marken? Då hade du bara legat där på marken och vem vet, du kanske hade dött?

Åh jag spydde ner hela hans toalett

Hur många gånger hör man inte om sina kompisar som spytt ner toaletter?
Som bara spytt och spytt och sedan lämnat festen utan att ha städat efter sig, jag känner bara att får man inte en jävla ångest? Eller blir man inte äcklad av sig själv? Eller rädd?

För mig är alkohol något jag (som jag skriver ovanför) är otroligt rädd för, rädd för hur min kropp kommer reagera och hantera det främmande ämnet på, hur mitt psyke kommer att förvandlas, jag är rädd för allt som har med alkohol att göra.

Jag vet inte om jag någonsin kommer testa på alkohol, men något som jag vet med all säkerhet är att;

Jag är rädd för alkohol,
Jag är rädd för människor med alkohol i kroppen,
Jag hatar alkohol,
Jag hatar vad alkoholen gör med människor,
Jag vet inte om jag någonsin kommer våga utsätta mig för alkohol,
Jag vill inte utsätta mig för alkoholens farliga konsekvenser.

I mina ögon är alkohol det läskigaste som finns.

Likes

Comments

God förmiddag eller vd säger man när klockan snart är två, haha?

Sitter just nu hemma i min och filips lägenhet och skall snart gå bort till Emil.
Idag har jag inte gjort ett piss, förutom att jag åkte till skolan imorse och när jag kommer dit säger de att vi inte har lektion idag för att den läraren som skulle haft lektionen har en annan klass på måndagar. Så jävla irriterande, och det löser vi med att eventuellt få praktik varannan måndag 👍

Nej, usch. Vi är faktiskt i skolan för att få skinn på bena och inte för att komma till en arbets plats utan grundläggande kunskaper. 
Vi får hålla tummarna för det bästa och hoppas på att problemet är löst inför kommande måndag.
Skall strax åka till skolan iallafall för min första lektion på hela dagen, jag läser utökat därför hamnar svenska 2 efter ordinarie skoltid.

På söndag tror jag ni kan vänta er bilderna från semestern uppladdade här på bloggen, bilder från lägenheten kommer någon gång efter det.

Likes

Comments

God kväll!
Tyvärr har jag inte kunnat uppdatera då mitt lösenord har varit ur funktion fram tills idag , då jag kom på att det finns något som heter glömt lösenord.

Iallafall,
jag kom hem från ett väldigt varmt punta cana för ett par veckor sedan vilket det kommer lite bilder på. Kommer göra ett inlägg med fler bilder, såfort jag får min kamera som för tillfället är hos Filip.  Har varit så stressigt så varken jag eller Filip har kommit ihåg att ta med den.

Igår flyttade vi ju alla våra saker till vår gemensamma lägenhet i sunne , wohoo 🙌
Jag har hållit på hela dagen för att få ordning medans Filip varit iväg och hämtat fler grejer och ordnat annat. Kommer bilder på lägenheten imorgon eventuellt när vi fått upp lite tavlor som skall upp, men vi är som sagt inte helt klara än.

Nu myser vi framför tv:n med ostbågar och Coca Cola, samt pluggar jag till vårat test som handlar om knappar i skotar maskinen.

Ha en fin vecka!

Daniella Guttke

Likes

Comments

Godkväll!
Är hemma hos min fina pojkvän igen sedan ett par timmar tillbaka. Efter en fruktansvärt bra vecka i Lysekil ute på kusten med alle dessa fina människor som sprider en sådan varm kärlek och glädje. Ullared, Havets Hus , Smögen och annat roligt ☆
Hoppas på flera otroliga stunder som denna med alla dessa fina människor snart igen!

Imorgon åker jag hem igen och då har vi förhoppningsvis fått hem vår fina Miriam som väntar föl nästa år under valborg!!
Alla är så himla glada, hon kommer bli världens finaste mor. 

Likes

Comments

Godkväll!
Jag har inte uppdaterat här så mycket efter inläggen från mellerud , eftersom jag åkte därifrån väldigt snabbt därefter att jag kommit ner. Jag pallade verkligen inte vara kvar där efter att min dåvarande bästa vän satte mig där hon ville ha mig.  Något som är bra att veta om mig innan ni får en inblick i vad som hänt är;
Jag

är den här personen som alltid vill ha mina vänner nära mig antingen kontakt ofta eller så att man ses ofta, även en person som ofta sätter mina bästa vänner före andra.

Nu till inblicken;

Eftersom jag numera bor i Värmland och den här personen som jag kommer välja att kalla för X  bor i dalsland, händer det inte att vi ses så mycket.

Jag har alltid backat upp X, alltid funnits för X ,alltid ställt upp och satt X före allt annat. För mig är detta en självklarhet att bästavänner gör för varandra, vad tycker ni?

Iallafall, jag och X hade i säkert 1 månad innan jag skulle åka ner till mellerud planerat när jag skulle åka ner och vilken dag vi skulle ses. X var så himla taggad och glad över detta, vilket jag självklart var också. Vi bestämde att vi skulle ses måndagen, tisdagen och eventuellt onsdagen.

Måndagen när jag åkte till mellerud var måndagen som vi skulle träffas och umgås första gången, när tåget anlände till Mellerud kände jag bara en pust, och allmänt jobbiga känsla eftersom jag hatar Mellerud mer än något annat.
På något sätt blev det också jobbigare eftersom jag inte riktigt visste vart jag hade X, eftersom X tidigare inte hört av sig till mig utan jag som endast fått höra av mig.

När jag stigit av tåget såg jag ett välbekant ansikte med blommor i handen...
Det var X som mötte mig där med en mycket fin bukett, jag blev så himla glad. Jag tänkte;
" Åh, X anstränger sig äntligen, det här kommer bli en helt fantastisk vecka."
Denna dagen skulle X på ett viktigt möte, och därefter skulle vi ses.

15.00 på måndagen ringer X och meddelar att X är hemma och att X inte orkar vara med någon idag men att vi skulle ses efter mitt frisörbesök på tisdagen (dagen efter).

11.30 på Tisdagen dagen efter sätter jag mig hos frisören och efter någon timma kommer X in och säger att hon skall åka hem för X behövde göra annat, självklart vart jag lite besviken. Men vadå vi skulle ju ses dagen därefter, onsdagen.

Runt 12 tiden på onsdagen får jag ett samtal där X säger att X fått en allergisk reaktion på gräs och snabbt behövde hem och ta sina mediciner ,för att sedan åka in till mellerud för att träffa mig efter X frisörbesök. Fine tänkte jag.

När jag hörde av mig runt 15 tiden, svarar X att X orkar inte vara eller träffa någon idag för X hade fått migrän på allergin men att jag gärna fick komma upp och säga hej, vilket jag självklart gjorde sen återvände jag hem.

Nu till det som jag är så himla otroligt upprörd över, när jag sitter och surfar på telefonen när X åkt hem efter sitt frisör besök kommer det upp en bild på X tillsammans med en annan kompis....(?!?!?!??!)

What???????????

Det här är så rent ut sagt så jävla grisit och falskt gjort.
Vill du inte vara med en person säg det till hen istället då?
Varför tro att man kan dölja det?
Sanningen kommer alltid fram ändå? *oftast*

Jag själv har tagit detta jätte hårt och har väll inte riktigt släppt det än, jag har otroligt svårt att släppa saker som gör mig ont. Det sitter kvar ett bra dag. Misstänker att ingen skulle ta detta positivt av en person man vart bästa kompis med sedan man var runt 7 årsåldern.
ALLA FÖRTJÄNAR ÄRLIGHET.

Vad vet jag, denne personen kanske inte kände att den behövde min hjälp med något av alla dess problem som den har förtillfället?
Hen kanske hade det bekvämt för tillfället så hen  kände att jag inte var till någon nytta längre?
- Men i vilket fall som helst tycker jag att man säger vad problemet är , sedan pratar man om det och löser det. Man går inte bakom ryggen på någon man har sig så nära, på den personen som ställt upp mest för dig i ditt liv. Man skall ha den självsäkerheten att kunna ställa sig rakt upp och ner och berätta för personen vad och vart problemet finns och vad det är.

Min känsla efter detta är att jag som vän endast dög när ingen annan agerade när Ö eller B var elaka mot X, när X inte visste vad hen skulle göra.
Vad skall jag känna när X gör såhär?
Hur ska jag känna och framförallt hur ska jag agera?
När X slänger bort så många års vänskap med vilje som ett tuggummi?

Jag vet inte vilket ord som jag skulle vilja beskriva mig med just nu.
Förstörd? Arg? Glad? Ledsen? Deprimerad?

- Jag vet bara att detta tagit så hårt på mig att jag åkte hem till Värmland snabbt efter händelsen.

Skulle jag få bestämma skulle jag aldrig sätta min fot nere i Mellerud igen, men tyvärr bor min mamma och lillebror kvar i denna vidriga ort. Jag kände redan obehag och obekvämlighet i att vara tillbaka till Mellerud , jag hatade redan Mellerud men X satte sista steget över gränsen för att få mig att någonsin mer vilja åka dit.

Jag förstår inte hur man kan vilja se sin bästa vän såhär upprörd, efter allt hen gjort mot en själv.. På sättet den alltid ställt upp när ingen annan gjort, jag förstår verkligen inte.

Som ni förstår gick mina planer inte som planerat i Mellerud utan blev till ett helvete istället, jag har försökt hålla mig borta från bloggen för att inte skriva något fruktansvärt dumt som jag skulle ångra. 

Men nu valde jag att skriva det såhär för jag kände att jag behövde få det ur mig.

Kommer nog upp lite bilder från mitt besök hos min saknade Miriam från härom dagen senare hörs då.

Likes

Comments

Igår eller någon gång idag föll en kommentar på min blogg som fick mig att skratta, kommentaren löd: " hahaha så jävla ful e du" - Jesper

"Hej Jesper!
Jag antar att du vill gömma din identitet bland allmänheten, men på ett sätt som du tror inte får dig att se dum ut som alla anonyma människor. Tyvärr måste jag meddela dig att denna kommentarer ser fortfarande precis lika dum ut, oavsett om du skriver ditt förnamn , ditt hela fullständiga namn eller bara är anonym kommer din kommentar fortfarande vara se lika dum ut.

Det som får din kommentar att vara så dum och som får dig att framstå som en störd människa, är att du antagligen inte har något bättre och nyttigare i ditt liv att göra än att sitta och kommentera hur ful du nu tycker jag är.

Jag ser inte vart du vinner på den saken att kommentera mitt eller någon annans utseende här på nätet när ingen bett om din åsikt? Vad vill du få ut med att berätta för mig hur ful du tycker att jag är? Är meningen att jag skall sätta mig i ett hörn och lipa och gå in i någon form av depression och ångestpådrag endast för att just du skriver att jag är ful?

Jag skall vara ärlig mot dig "Jesper", jag bryr mig inte om hur ful du tycker jag är, jag bryr mig inte om det är mitt ansikte som inte passar din smak eller kanske är det min kropp som inte passar din smak... Men vem bryr sig? Varför skall min kropp börja producera onödig negativ energi pågrund av dina dumma kommentarer? Varför är jag den som skulle springa och gråta?

Helt ärligt, det är du som borde springa och gråta, du som borde skämmas för att du beter dig som du gör. Du borde skämmas över ditt sätt att försöka få andras kroppar producera negativ energi och dålig självkänsla, håll dina ord och tankar för dig själv eller vänta tills någon per om dina förnedrande ord.

Tur för dig har jag lärt mig att inte ta åt mig skit av personer som dessa, tänk istället om din kommentar hamnat på en flickas sida vars mående är sämst, en flicka som har någon form av diagnos som redan tynger hela hennes själ? Personen i sig kunde tagit sitt liv av en liten "ofarlig" kommentar som denna, förutse dig i den situationen och tänk på alla dina skuldkänslor du skulle få, hur ditt mående hade sänkts till samma nivå som individen vars liv du tog med hjälp av en "ofarlig" internet kommentar.

Jag hoppas innerligt att du fått dig en tankeställare om vad du ger dig in på när du kommenterar dessa fula kommentarer på någon annan sida.

Ha en bra dag.
Puss och Kram
Daniella"

Likes

Comments