Header

Idag såg jag också vilda sälar som dock var väldigt svåra att fota!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja det har varit några dagar sedan jag skrev, det beror helt enkelt på att på vissa ställen har det inte funnits täckning eller så har wi-fi varit så dåligt att det inte har kunnat gått att ladda upp något!

Ikväll har vu varit på stranden vid solnedgången och gjorde en brasa och grillade marmellows. Efter ett tag var det en stjärnhimmel över oss, och ärligt talat pratade vi mycket om den.

Något jag är fascinerar mig lite är hyr tydligt du kan se alla stjärnor här och hur många mer du ser här. Sedan så har jag kommit fram till att jag kan inte hitta alla stjärntecken i stjärnhimmelen som jag kan göra hemma. Men det finaste av allt är nog hur tydligt du ser Vintergatan eller milky way galaxy.

Likes

Comments

Trodde att man bara kunde ta en plats i båten och glida med, men gud så fel jag hade. Men gud så roligt vi hade, detta är verkligen något som jag rekommenderar att göra! Jag lyckades hålla mig kvar i båten hela tiden i alla fall utom när den av gudierna drog ner mig i vattnet och sa "It´s time for the swedish princess to take a bath".

Likes

Comments

Hoppade från Nya Zeelands högsta bungyjump med vatten touch. Hoppas att ni kan se videon!

Likes

Comments

Idag tog jag mig ut min bekvämlighets zone igen och beslöt mig för att göra en hike på 19km.

På bussen påväg till Tongariro Alpine Crossing visste jag faktiskt inte om jag skulle klara av denna hike, då jag läste om den och många skrev att den var extremt jobbig. Så man kan säga att jag satt på bussen och ångra mig.

Men jag klev av bussen och kände hur kallt det var, önskade att jag hade tagit med mig långbyxor. Men för att få upp värmen så började jag genast att traska på. Kände redan de första kilometerna att jag hade definitivt packat ner för mycket i min väska, så började dricka vatten för att lätta på väskan.

Efter 40min, kom det som jag mesta fruktande under hela hiken, "devil's stairs". Det var trappor upp för berget, tror det tog mig en timme att avsluta dem. Det var som de aldrig tog slut, och här började även folk vända neråt igen eftersom dessa var så hemska. Men jag lyckades komma upp!

Efter detta var det klättring upp för berg, här gällde det att ha både konsertration och kondition, eftersom samtidigt som du klättrade upp var du tvungen att ha koll så ingen sten föll ner på dig. Upp för detta berg var det lösa stenar, jord, så önskade verkligen att jag hade haft mer än bara gympaskor. Men jag klarade detta också. Nu hade jag redan gjort 11km!

Efter allt klättrade var det dags att ta sig ner från detta berg, vilket jag trodde skulle vara enkelt men icke. Då marken under var lös som sand och stora stenar blandat med små sten. Har fick du försöka glida ner på fötterna, nästan köra lite slalom för att inte tappa balansen eller falla över.

Nu kom den mest tråkigaste delen, och komma enda ner igen, den vägen var så tråkig och tog på knäna. Men efter 8km var jag ner och hoppad på bussen hem igen, lycklig över att jag klarade det!

Likes

Comments

Idag var jag trött trött trött när jag blev upp imorse, kände även av att jag hade sovit i en dålig säng.

Något jag även upptäckte denna morgon var att dragkedjan på min resväska har gått sönder, så nu har jag gjort mig av med mer saker för att få resväskan att hålla hela vägen hem (förhoppningvis).

Tror jag sov hela bussresan idag, vilket min nacke inte tyckte om.

Vi gjorde ett stopp påvägen idag, kommer inte ihåg vad platsen hette men det var vackert. Vandringsleden var på en gammal tågräls, tågrälsen gick även in i långa tunnlar in i ett berg. Super häftigt men super mörkt!

När jag kom fram till hostelet idag, så betala jag och bokade jag ett rum som man delar med 7 andra personer. Men när jag låste upp mitt rum så fanns det endast en stor säng, alltså så har de gett mig ett eget rum. Kan ni gissa hur skönt det är? Ensamt men skönt med lite space från andra personer för ett tag. Ska verkligen njuta av denna underbara säng och tystnaden i natt.

Beslöt mig för att ta en promenad idag också, mer för att komma ut och rensa tankarna lite. Hittade en stig som lät bra och det stod att den endast var 1h, problemet var att denna led började och slutade inte på samma ställe. Så i mina vita sneakers fick jag traska tillbaka 1h igen, lagom bitter jag var då. Men landskapet här kan man inte klaga på.

Nu till det häftigaste på hela dagen, men den dåliga nyheten är att jag inte har någon bild från detta eftersom man inte fick ta med sig egen kamera. Idag var 65m under marken i en grotta!
- Det började med att vi fick kämpa på oss en blöt illa luktande våtdräkt, stövlar och en hjälm. Efter det fick vi en varsin svart badring. Innan vi klev in i grottan fick vi träna från en brygga hur vi skulle hoppa när vi skulle hoppa ner från vattenfall. Du tog alltså badringen bakom rumpan och hoppade baklänges, kan säga er att vattnet var kallt!!
Med badringen under axeln så började vi klättra ner i grottan, helt fantastiskt fin var det. Men ibland var det ganska svårt att gå och det var till om med ganska strömt i vattnet.
Nu till det bästa, kommer ni ihåg lysmaskarna som jag pratade om igår?
För efter ett tag hoppade vi upp på badringen och bara flöt med vattnet, vi var tvungna att stänga av lamporna på hjälmarna och titta uppåt. Det kan vara det vackraste jag har sett, en svart tunnel som lystes upp av små små blå lysen, de såg nästan ut som små stjärnor! Så fantastiskt, önskar ni kunde se detta.
Efter tre timmar klättrandes och simmande inne i en grotta, så frös jag ganska mycket och en varm dusch gjorde susen.

Nu är ser dags för mig att sova, gissa vad?
Imorgon är det dags för Hobbiton (sagan om ringen staden).

Godnatt!

Likes

Comments

Nu har jag börjat min resa i Australien. Mina mat vanor kommer verkligen vara annorlunda än förut, allt för att hålla min budget. Så numera är det rostmackor med avokado på till frukost, middag och lunch är det nudlar eller frukt. Längtar redan hem till riktig mat!

Idag badade jag i en sandgrop på stranden samtidigt som jag beskåda en vacker stjärnhimmel. Denna sandgrop var speciell eftersom vattnet som kommer upp när du gräver gropen varmt och ibland lite för varmt. Det är alltså en vulkan som värmer upp sanden och vattnet, så man bygger helt enkelt en sand jucuzzi.

Påvägen tillbaka till hostelet såg jag blåa lysmaskar på ett berg, det såg precis ut som någon hade hängt upp en blå ljusbelysning, Gud vad naturen är vacker.

Likes

Comments

Gör ett snabbt inlägg nu med endast bilder från sydney, ska lägga över alla mina bilder på ett USB och lägger jag inte upp dessa nu så kommer de förbli på USB:et

Likes

Comments

Trodde aldrig jag skulle frysa i Australien, men under denna roadtrip gjorde jag det. En av dagarna var det nere på 17grader, så kallt!!

Likes

Comments