Tänkte berätta lite om min kommande resemånad. Har en känsla av att det finns några där ute som undrar, då jag vet att ett några från mina hemtrakter läser bloggen.

Så jag ska resa tillsammans med Hanna, en svensk tjej som är au pair utanför Boston och vi flög tillsammans från Göteborg samma dag. Vi påbörjade alltså våra äventyr samtidigt och vi har bestämt att avsluta det tillsammans. Känns otroligt kul och vi är båda väldigt exalterade över vårt kommande äventyr.

VÅR RESEMÅNAD
-
Emilia och Hanna
Vi påbörjar vår resemånad i slutet av augusti, alltså efter vårt 1-åriga au pair liv slutat. Vi flyger då till San Fransisco där vi spenderar några nätter innan vi hoppar på en tour som kommer ta oss runt på västkusten. Touren är 15 dagar lång och vi kommer besöka hela tre stater - Kalifornien, Nevada samt Arizona. Vi kommer att åka med en organisation som kallas APA (Au Pair Adventure) så de kommer ta oss runt till massa fantastiska ställen och vi slipper därav att tänka på transport och istället bara flyta med. Under touren kommer vi att sova på hotell, hostel samt campa, vilket gör mig något oroad då jag inte är en camping-person. Älskar att sova i sängar och ha tillgång till toaletter osv. men jag antar att det gör det hela lite mera spännande. Som ni kan se här nedanför så kommer vi besöka en rad olika platser, bla. Yosemite National Park, Las Vegas, Grand Canyon, San Diego och Los Angeles.

Efter vår tour runt USA:s västkust, med allt den har att bjuda på, kommer vi ta vårt pick och pack för att bege oss till vår nästa destination, nämligen Hawaii. För att vara exakt så ska vi till ön Maui, vilket ska vara paradisön av de hawiianska öarna. Vi stod och valde mellan två olika öar, men det slutade med att vi valde Maui. Den ska tydligen ha lite av allt och framförallt fantastisk natur och kritvita stränder. Vi hoppas att det kommer passa oss bra. Vårt mål är såklart att upptäcka ön men vi hoppas också på att bara kunna chilla och slappna av, lite som en belöning efter vårt år av slit. Vi ska stanna på Hawaii i lite mer än 1 vecka och vi har bokat en condo (alltså en liten lägenhet) som vi ska bo i. Boendet ligger på sydvästra sidan av Maui i ett område som kallas Kihei. Vi valde att bo på ett och samma ställe istället för att resa runt och vi har därför valt att fixa en hyrbil istället så vi kan vara självgående. Vår condo ligger som på en resort, vilket gör att vi får tillgång till bla. pool och tennisplan. Känns skönt att vi kommer att ha vårt egna lilla place efter vi rest runt med massa annat folk i över två veckor.

Vår resemånad avslutas med att vi tar oss tillbaka till San Fransisco innan någon dag senare bordar planet som ska ta oss hem till svensk mark igen. Först med en flygning på närmare 11 timmar (dubbeldäckare!!) med en mellanlandning i London och sen sista flygningen från London till Göteborg. Det är alltså så vårt resemånad kommer att se ut kortfattat. Både jag och Hanna är väldigt taggade och allt (förutom hyrbil) är bokat så det känns fantastiskt bra. Har ni frågor eller funderingar så hör av er!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nedräkningen tills jag avslutar mitt au pair år har börjar - på riktigt! Igår tömde jag mitt rum på allt. Igår sov jag för sista natten i min säng och i mitt rum. Känns dock som att jag är den enda som verkar tycka att det är deprimerande, att jag redan varit här i ett år och nu får packa ut alla mina ägodelar. Alla är så stressade med annat att jag nu sitter och väntar på att mitt täcke ska torka i torktumlaren för att jag ens ska kunna sova torrt för natten...

Idag jobbade jag sista hela dagen (själv) med mina värdbarn. Om mindre än 24 timmar kommer nya au pairen. Om 4 dagar fyller jag 21 och det ska jag banne mig fira. Om 5 dagar sitter jag på TD Garden och sjunger med till Shawn Medes alla låtar. Om 10 dagar kommer jag jubla stort för då har jag klarat mig igenom de 12 månaderna i starterna som lovade mig själv att fullfölja. Om 12 dagar beger jag och Hanna oss ut på vårt äventyr till västkusten. Och sist men inte minst, om sisådär 40 dagar så kommer jag hem, och någonstans långt där inne så känner jag mig redo trots allt ❤️

Likes

Comments

Kommer verkligen sakna de amerikanska östkusts-vyerna! Så fint vid stränderna här uppe i Maine, inte konstigt att amerikanare vallfärdas ifrån USA södra regioner för att ta del av miljöerna här uppe. Älskar't!

Likes

Comments

Ännu en lång arbetsvecka har passerat. Denna veckan har bjudit på en rad aktiviteter och svårigheter så äntligen är det helg! Min värdmamma var på jobbresa i NYC måndag till torsdag så fullt upp för mig.

I tisdags gick strömmen och vi blev fast i huset halva dagen. När strömmen väl kom tillbaka tänkte jag och barnen baka cupcakes men ugnen krångla och drog igång brandlarmet närmare 10 gånger - snaaark! Slutade med att vi fick tillaga cupcaksen i micron, vilket som tur var funkade okej ändå. Onsdagen spenderade vi på stranden och sen var det tennis på eftermiddagen. I torsdags hade vi playdate med Towe och Anna (My au pair) samt deras värdbarn på New Castle.

Fredagen trodde jag att jag endast skulle jobba halv dag men slutade med att jag jobbade 8-16:40, bara lite överjobbad denna veckan! Tog med mig värdbarnen till en djurpark som även har massa karuseller. Vi kollade på massa djur, bl.a. tigrar, krokodiler, påfåglar, fjärilar, kängurus och bondgårdsdjur. Barnen älskade det och vi hade en jättebra dag!! Vi mötte upp två kompisar till barnen där och spenderade större delen av dagen där innan vi åkte hem och spelade spel samt pysslade ihop kort till nya au pairen som nu kommer om mindre än en vecka!! Tiden flyger iväg!! Om ... dagar avslutar jag mitt år som au pair och sen påbörjar jag min efterlängtade resemånad!!

Likes

Comments

Wave after wave

Igår var det dags mitt sista au pair möte, lite ledsamt när man tänker på det. På schemat stod "Surfing and water-safety" vilket jag känt mig otroligt taggad på, då jag alltid velat prova på att surfa. Vi träffades klockan 8 på morgonen (!!) vilket gjorde att vi var ett gäng ganska trötta au pairer som möttes upp hemma hos värdfamiljen som skulle hjälpa till med själva surfandet. Efter korta instruktioner om hur vi skulle bete oss ute i vattnet så var det bara och trotsa det kalla vattnet och ge sig ut. För er som kanske missat så är havet här uppe i Maine kallt, svinkallt!! Jämför man med svenska Kattegatt så har det fram tills augusti inte ens varit i närheten av nöje att ens kyla fötterna, dock har det börjat värma upp något nu senaste veckan men det är fortfarande kallt. Tog ett tag innan jag ens kunde stanna på brädan, liggandes! Jag startade med en av de minsta brädorna och den var vinglig som tusan. Men när man väl började få in tekniken så gick det bättre och känslan när man äntligen kom upp var fantastiskt! Gud vilken kick!! Testade även en av de större surfingbrädorna och då gick det betydligt bättre, vilket gjorde allt så mycket roligare. Vattnet må har fryst mina tår till isbitar men herrejäklar vad surfing var roligt!! Roligaste jag gjort på länge! Jag tror minsann att jag hittat en ny hobby.

Likes

Comments

Veckorna rullar på och jag försöker håller mina värdbarn sysselsatta så gott det går. I tisdags spenderade vi förmiddagen hos mitt äldsta värdbarns kompisars hus för playdate. På vägen hem åkte vi förbi stranden och plockade mjuka och lena stenar och eftermiddagen spenderades med att måla på våra stenar utomhus. Många av dem blev riktigt fina och barnen tyckte det var riktigt skoj. Bra tips till alla au pairer/barnvakter/föräldrar där ute! Dagen avslutades med att vi mötte upp min värdpappa downtown och vi gjorde vår traditionella "TacoTuesday a la pool", vilket innebär att vi köper tacos som vi käkar i bagageluckan och sen åker vi till utomhus poolen. Barnen älskar det och jag tyckte det var så skönt att kyla ner sig då det var väldigt varmt i tisdags. Onsdagen spenderades på hemmaplan, ännu ett par stenar målades och på eftermiddagen hade lillkillen tennis.

Idag är det torsdag och vår eftermiddag spenderades på stranden tillsammans med ett gäng kompisar till barnen. Så fint ute och havet hade banne mig börjat värmas upp - på tiden! Havet här uppe i Maine är nämligen väldigt kallt, ingen badar förens tidigast i början av augusti. Barnen var så lyckliga med sina kompisar, så kul att se glada barn, då det inte alltid är vad jag får se. Stojade runt i sanden, lekte "tag" och flöt fram på sina boogieboards - sån lyckad eftermiddag! Varför kan inte alla dagar vara så lätta??

Så ikväll är jag sliten, mitt ansikte ser även ut att gått sig en smått rödare touch än vad jag hoppats på. Är troligtvis ledig imorgon vilket känns riktigt skönt! Hoppas hinna med en hike i helgen, men vädret verkar inte riktigt vilja som jag. Söndag ser det ut att bli bättre dock, tur är väl det då vi ska SURFA på vårt au pair möte. Så taggad!!

Likes

Comments

Och så var det söndagkväll igen! Veckorna flyger förbi och helgerna (som jag nu mer eller mindre lever för!) likaså - trodde aldrig jag skulle känna mig så stressad av tiden här borta! Samtidigt som man räknar hur många månader och dagar man varit hemifrån och att de känns som milstolpar i hela det här äventyret, så har man också en nedräkning tills man är färdig här, tills det här äventyret avslutas!

I helgen passerade jag näst sista månads-milstolpen, nämligen 11 månader. Kan inte fatta att jag varit i USA i hela 11 månader, sjukaste!! Ett år är långt, men samtidigt går det så fort! Känner att jag har lite mixade känslor nu när man vet att ens vardag snart kommer se helt annorlunda ut, rättare sagt när man inte har en aning om hur den kommer att se ut. Känns som att verkligheten springer ikapp en och det känns nästan läskigt på något vis. Även om jag vet att jag hade/har inte motivationen till att förlänga (jag saknar familj och vänner hemma i Sveriges och att vara den som missar saker är så jobbigt, att inte kunna vara delaktig på samma vis som förut!) men jag känner mig samtidigt inte redo att åka hem och lämna mitt amerikanska liv bakom mig.

Den här helgen har jag verkligen känt mig lite nedslagen o deppig över allt som komma skall, det är mycket känslor inblandat. Dessutom ska min värdfamilj ha en ny au pair och hon anländer om inte mindre än ca 2 veckor. Jag och hon ska alltså överlappa ca 2 veckor tillsammans innan jag åker iväg på resemånad. Även om jag unnar min värdfamilj en ny au pair (då jag ändå anser att de behöver en) så känns det lite konstigt att någon ska komma och "ta min plats", bli familjen "nya Mia".

I lördags bestämde jag mig i alla fall för att rensa tankarna genom att ta bilen ut till havet och sitta på klipporna med musik i öronen och njuta av solnedgången - precis vad jag behövde! Så fint där ute, man kan promenera längst klipporna längst en liten stig från stranden längst havet.
Det är helt klart något jag kommer att sakna!!

Likes

Comments

Förra helgen spenderades med mina underbara kompisar. Släpade iväg mig sen fredagkväll till Christina där vi satt på hennes veranda o drack vin o tjabbade till 11 tiden. Sen drog vi in till downtown. Men efter att vi insett att alla uteserveringar mer eller mindre ändrat om klubbar och eftersom jag inte är 21 samt att Towe fick en rejäl krigsskada drog vi oss hem till Christina igen drack lite mer vin innan vi drog oss ner till hennes källarplan och somnade gott. Lördagmorgon stack jag och Christina till Farmers Market och käkade frukost samt andra godsaker innan jag också drog mig hemåt.

Söndagen sågs vi allihopa igen då vi hade au pair möte (Blueberry Picking). Efter mötet åkte vi till Ogunquit och käkade lunch med havsutsikt. Vi promenerade även ner till Perkins Cove och kollade i lite affärer. Så galet fint där uppe!! Avslutade söndagen med en löparrunda och min värdmamma cyklade med mig hela rundan, slutade att jag slog personligt rekord på 5 km, kändes så bra!! Toppenhelg med andra ord! Jag kommer sakna dessa två brudar SÅ mycket när jag avslutar mitt år!!

Likes

Comments

Denna veckan har bjudit på toppenväder, mellan 25-30 grader varmt - heja amerikansk sommar!! I tisdags åkte jag, barnen samt min värdpappa till poolen så fort han kom hem ifrån jobbet. Först "Taco-Tuesday" i bakluckan på Subarun och sen poolen = lyckliga barn = lyckliga vuxna!

I onsdags åkte vi till Children's Museum och utforskade deras spännande rum och aktiviteter. Lillkillens favorit var den stora gula ubåten och flickan (samt min) favorit var den röda väggen men skjutbara "pinnar" som formade på motsatt sida. Det var trötta barn som lämnade museet då det var över 30 grader utomhus och lekplatsen som vi tänkte stannat till på var för varm, efter 15 minuter ville barnen åka hem och kyla av sig. Idag är det torsdag och vi åkte till lekplatsen på förmiddagen, stannade till i Kittery och köpte smoothies på vägen hem innan vi åkte hem och åt lunch. Eftermiddagen spenderades med vattenlek i trädgården, ännu ett par lyckliga barn. Sen kom världens regnskur med rejäla åsksmällar så vi alla tre satt i dörröppningen med regnjackor och handduk över benen och spanade på skyfallet och dess åskknallar.

När åskan lugnat ner sig tänkte jag "perfa ny kyler det av rejält ute så jag kan testa ett par av mina nya löparskor" och i samma sekund sticker det till i foten. Har lyckats trampa på en glas/porslins-bit i köket och börjar blöda tusan på foten. När blodet väl lugnat ner sig var jacket som tur var inte djupt trots att det blödde rejält. Dock hoppar jag nog löparrundan ikväll, sparar fötterna till helgen. Vad morgondagen bjuder på är oklart då min värdpappa ska vara ledig, vet inte riktigt om det inkluderar att jag är ledig också eller om jag jobbar förmiddagen? Det återstår att se!

Likes

Comments

Nike Free Run
VS.
Nike Lunar Skyelux

Förra helgen åkte jag och min kompis Christina (från Danmark) till Nike Outleten för att spana på löparskor till mig. Har länge funderat på att köpa mig ett par som passar bra till mina fötter och som ska vara lämpade för löpning samt "rätt" uppbyggda för mina fötter, knän och annat. Efter närmare 1 timme i affären gick vi ut och jag var plötsligt $190 fattigare... OBSERVERA att detta är ca 1600 svenska kronor och att jag fick med mig 2 par löparskor samt ett par korta träningsshorts!

Det bästa med USA (och något jag kommer sakna när jag kommer tillbaka till Sverige) är dessutom att man kan prova och använda en produkt och sedan lämna tillbaka den om man inte är nöjd med den - snacka om service! Velade nämligen mellan de två par löparskor jag provat ut, ett par liknande mina gamla (med mindre dämpning) samt ett helt ny typ av sko som jag inte haft innan (med mer dämpning). Då sa personalen att jag skulle kunna ta hem dem och prova-springa med dem och skulle de inte kännas bra kunde jag lämna tillbaka dem (inom 30 dagar). HUR NICE!?? GO NIKE!! Perfekt för mig som har världens kinkigaste fötter, får nämligen alltid skoskav! Så nu ska det banne mig testas och provlöpas!

Likes

Comments