Pajer, Recept

Recept på rabarberpaj

Pajskal

2 dl Vetemjöl

1 dl Strösocker

100 g Margarin eller smör (kylskåpskallt)

2-3 krm Vaniljsocker (för smak)

Smuldeg

1 ½ dl Vetemjöl

2 dl Havregryn

¾ dl Rörsocker (funkar med strösocker)

100 g Margarin eller smör (kylskåpskallt)

Fyllning

Rabarber

Strösocker

Malen kanel

Potatismjöl

Gör så här ugn 200oc ca 25min i ugnen

Skölj och dela rabarberna och ta bort eventuella trådar.

Lägg dom i en skål och häll på socker, kanel och potatismjöl, blanda runt.

Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet till en boll och ställ i kylen.

Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen.

       Ta ut degen från kylen och tryck ut den i en form. Försök att få den jämn.

       Häll i fyllningen i formen och smula på smuldegen.

Likes

Comments