På utveksling

Hei, nå er det en god stund siden sist. Det har skjedd mye! Jeg har blant annet vært på Soft Landing Camp i New York, noe som var helt fantastisk. Jeg fikk så mange gode venner som jeg enda her kontakt med. Jeg har møtt vertsfamilien min, startet på High School, opplevd min første amerikanske fotballkamp osv...

Det er utrolig mye jeg har måttet bli vandt til, og jeg møter på nye ting/utfordringer hver eneste dag. Skolen er egentlig ganske enkel, men det at alt er på engelsk gjør det litt vanskeligere, spesielt i US History. Ellers er det vel maten som har vært den største utfordringen. Alt er så utrolig søtt eller fett her. Jeg personlig er veldig glad i sunn mat og føler meg ikke helt bra hvis det blir for mye av sukker og fet mat. Men det er USA og jeg kan ikke forvente at alt skal være likt som hjemme. Jeg har min egen mat til frokost, og har til og med bestilt 12 pakker med knekkebrød fra walmart <33 Vertsfamilien min kjøper ofte mat ute eller drar ut for å spise mat, så jeg får bestilt meg litt av min type mat av og til. På lørdag spiste jeg faktisk laks, og det var supergodt!!

Nå har jeg vært i USA i nesten en måned, og jeg har det veldig bra her, men det skal sies at jeg har hatt heftig hjemlengsel flere ganger. Dette kom de første dagene hos vertsfamilien og den andre uken på skolen. Tenker å lage et egent innlegg om dette senere. Nå er jeg halvveis inn i den tredje uken på amerikansk high school. Jeg skal prøve å bli flinkere til å blogge, tenker å få til ihvertfall et innlegg i uken.

-Guro

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Tanker

Jeg får ofte spørsmål om hvordan det blir med meg og Marcus (kjæresten min) når jeg reiser til USA. Jeg tenkte å skrive et innlegg om mine tanker rundt dette og hvordan det blir når jeg reiser.

Jeg og Marcus er nok et av de parene som er sammen hele tiden, haha. Vi har vært borte fra hverandre i nesten en hel måned tidligere. Dette var utrolig tøft for oss begge, men vi kom oss gjennom det. I starten var det veldig sårt, men det ble nesten som at jeg ble vandt til å gå med den smerten. Dessuten var det ekstra deilig å FaceTime med han, og ikke minst møte han igjen etter den lange måneden. Jeg føler at det er en del av meg som mangler når jeg ikke er med han.

Vi har vært sammen i 1 år og 9 måneder når jeg reiser til USA. Vi begge vet at dette året kommer til å bli tøft. Vi har snakket masse om det å skulle gå inn i et avstandsforhold og har kommet fram til at vi skal fortsette slik som nå, og prøve å gjøre det beste ut av det. Vi blir å snakke sammen og FaceTime. Jeg gleder meg allerede til å fortelle han alt jeg skal oppleve. Han er virkelig en levende dagbok for meg, hehe.

Jeg har hele tiden vært sikker på at jeg ikke vil gjøre det slutt med Marcus pga. utvekslingsåret mitt. Vi har begge blitt enige om at vi skal prøve så godt vi kan. Jeg ser ikke noen grunn til at vi skal slå opp, vi begge elsker jo hverandre. Vi går faktisk i samme klasse hjemme i Norge så vi hadde trolig nok funnet tilbake til hverandre uansett. Men jeg personlig synes at det å ta ett års pause fra kjæresten sin bare for å dra på utveksling, blir litt feil. Hvorfor skal man ha den friheten bare fordi man ikke omgås på et år? Vil det si at gutten/jenta skal ha friheten til å drive på med andre? For min del blir dette helt feil og kan ikke selv tenke meg dette. En annen ting er at jeg tror ikke at jeg ville savnet Marcus noe mindre dersom vi skulle tatt pause i forholdet.

Det viktigste i et avstandsforhold er tillit, kommunikasjon og ærlighet, og dette er noe jeg og Marcus er veldig god på. Jeg vet at det kommende året kommer til å bli tøft for oss. Vi kommer begge til å vokse på det både som personer og som et par.


"Distance means so little when someone means so much"

-Guro

Likes

Comments

Før avreise
Nå er det bare en uke til jeg setter meg på flyet til USA. En uke til den dagen jeg har ventet på i 9 år. Wææ, jeg kan nesten ikke tro det. Jeg er så spent! Jeg merker at nervene begynner å komme sakte, men sikkert. Jeg har hvertfall mange blandende følelser rundt det at jeg skal reise. Det har enda ikke gått helt opp for meg, at jeg ikke skal se alle folka mine i Norge på ett år. Den siste uka i Norge skal nyytes sammen med de jeg er glad i.

Jeg har foresten begynt å pakke. Tenkte å legge ut pakkelisten min etterhvert som jeg begynner å bli ferdigpakket.

-Guro

Likes

Comments

Før avreise

Til hvilket land skal du på utveksling?

Jeg skal til USA.

Hvor i landet skal du?
Jeg skal til byen Craig som ligger i staten Colorado.

Hvilken organisasjon reiser du med?
Jeg reiser med Explorius, og har ICES som underorganisasjon.

Hvor kunne du aller helst tenkt deg å ende opp?
Jeg hadde håpt på å komme til et varmt strøk, men jeg tenker at vertsfamilien skal velge deg, og ikke du velge dem, derfor var jeg åpen for alt og er superglad for plasseringen jeg har fått!

Har du fått vertsfamilie?
Ja, det har jeg! Jeg skal bo med en vertsfar, ei vertsmor, to vertsbrødre og ei vertssøster.

Kunne du tenke deg å prøve en ny sport?
Sport har egentlig aldri vært noe for meg, men nå som jeg skal på utveksling har jeg tenkt å gå skikkelig ut av komfortsona og prøve ut en ny sport. Har tenkt litt på basket eller volleyball.

Skal du på forberedelsesleir?
Ja, jeg skal på Soft Landing Camp i New York.

Hva gleder du deg mest til?
Jeg gleder meg veldig til campen i New York og selvfølgelig til å møte vertsfamilien min. Ellers gleder jeg meg til å starte på High School, få nye venner og bli kjent med en ny kultur og det amerikanske språket.

Hva gruer du deg mest til?
Det jeg gruer meg mest til er å være borte fra familie, venner og kjæresten, da spesielt den sistenevnte.

Hva tror du du kommer til å savne mest?
Helt klart familie, venner og kjæresten min! Og norsk mat.

Nevn noen steder du kunne tenkt deg å besøke i landet ditt?
Jeg har veldig lyst til å besøke staten Arizona og California, andre steder jeg har lyst til å besøke er Las Vegas og Miami. Jeg håper også at jeg får mulighet til å dra på en av turene til Hawaii, har hørt masse bra om de.

Tror du det kommer til å bli et bra år?
Ja, så absolutt! Tror dette kommer til å bli en opplevelse for livet! Jeg kommer nok til å møte både oppturer og nedturer, men jeg skal gjøre alt for at dette skal gå bra og bli the year of my life!

Likes

Comments

Før avreise

Interesseskjema:

Det første du må gjøre er å sende inn interesseskjema. Dette var veldig enkelt. Var bare å skrive inn navn og mail på explorius sin hjemmeside. Etter at dette er gjort er det bare å vente på at de kontakter deg.

Intervju:

Jeg sendte inn interesseskjema den 3.januar 2016, jeg var veldig tidlig ute ettersom jeg har drømt om utveksling siden jeg var 8 år, og greide ikke å dy meg lenger, hihi. Allerede 5 dager senere ble jeg kontaktet av en explorius ambassadør. Vi avtalte når det passet å ha et intervju. Siden jeg bor i en liten by holder de ikke intervju her så vi fant ut at det var best med et skypeintervju. Dette ble holdt den 18.januar.

Jeg var egentlig ganske nervøs før intervjuet, men det hadde jeg ingen grunn til. Først skulle hun snakke med meg og mamma sammen. Da fikk vi vite litt nyttig informasjon om hvordan et utvekslingsår fungerer og alt om vertsfamilie osvosv.. Etter ca. 20 min gikk mamma ut av rommet og jeg fortsatte intervjuet alene. Da måtte jeg svare på enkle spørsmål om meg selv og hvordan jeg som utvekslingselev blir å takle enkelte ting. Ca.10 min av intervjuet var på engelsk, dette var enkle spørsmål.

Godkjenning:

Allerede dagen etter, den 19.januar, ble jeg godkjent av explorius. Da var det å lese gjennom enkle regle som explorius har. Jeg takket ikke ja til plassen før den 28.mars. Jeg fikk da en mail om at de skulle komme tilbake til meg til høsten ettersom at de skulle konsentrere seg om studentene som reiste høsten 2016.

Søknadspapirer:

I starten av oktober fikk jeg en mail angående søknaden til USA. Da hadde jeg 30 dager på meg å gjøre ferdig søknaden og få den sendt. Dette var masse å gjøre! Jeg ble egentlig veldig stresset bare av å se på alt som skulle gjøres, men når jeg først kom i gang gikk det egentlig ganske fint. Jeg måtte blant annet fikse med alle karakterkortene fra 8. til nå og oversette de til engelsk, dra til legen å gi han papir som han skulle fylle ut + avtale time til sprøytetaing, jeg måtte få en engelsklærer til å skrive en anmeldelse om meg, jeg og foreldre mine måtte skrive et brev til den fremtidige vertsfamilien osv... Det var en del som skulle gjøres på bare 30 dager, men det gikk i grunnen greit og alt var forklart på en grei måte så det var ikke vanskelig å få det gjort, var bare det at det var mye som skulle fylles ut og man må bruke litt tid på det.

Slik så søknaden ut. Dette er elektronisk så jeg måtte printe ut alt og fylle det ut, forså å kopiere det inn igjen.

Den 20.desember fikk jeg en hyggelig telefon fra explorius som fortalte meg at jeg hadde fått vertsfamilie. Jeg fikk vite at jeg skal bo i Colorado med en vertsfar, vertsmor, tre vertssøsken og fem katter.

-Guro

Likes

Comments

Hei, mitt navn er Guro. Jeg er ei 17 år gammel jente som går første året på videregående skole. Høsten 2017 reiser jeg på utveksling til USA. Dette er noe jeg har drømt om i mangemange år, og endelig er året kommet. Jeg har fått vertsfamilie i staten Colorado og gleder meg super masse til å reise i midten av august.

Jeg er veldig spent på alt som vil skje det neste året. Nå er det bare 50 dager til jeg setter meg på flyet. Første stopp er New York i noen dager, før jeg reiser videre til Colorado for å møte vertsfamilien min. Kan nesten ikke vente med å starte reisen min.

Hvis det er noe du lurer på, er det bare å spørre i kommentarfeltet så svarer jeg så fort som mulig.

-Guro

Likes

Comments