Illustrasjon

Jeg aner ikke hvordan jeg har hatt tid, men av en eller annen grunn har jeg tegna veldig mye i høst! Synes det er veldig godt å sitte med tegning etter en lang dag på skolen eller når jeg skal slappe av i helgene. Man blir fort sittende å tenke på alt man må gjøre og ordne, og da er det deilig å få seg et avbrekk med tegning og en god tv-serie, litt sjokolade og en kopp med te. Her er i alle fall noen av tegningene jeg har laget i høst:Nå er det snart klart for Inktober også, om dere ikke har sett innlegget mitt fra i fjor, så kan dere se det HER. Dette omhandler at man skal tegne en tegning/illustrasjon/skisse hver dag som har blekk og/eller tusj i hele oktober måned. Den trenger ikke å være stor eller fin, man skal bare bli bedre med tusj/blekk! :-) Jeg er veldig glad i å tegne tradisjonelt, så dette passer meg perfekt!

Håper alle har en super helg og får tatt inn det siste av solskinn som er i Norge nå! I Bodø har det vært fint vær på formiddagen, men nå ser det ut som skyene kommer hit. Heldigvis ble jeg ferdig med joggeturen før 13, så nå blir det bare kos resten av kvelden, med taco, ostepop og litt brus. Nam!


Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Animal Science, Studentlivet

Hei!

Da er vi endelig her igjen, klar for skolestart og motivasjonen er på topp! Uheldigvis er vi allerede inne i den andre måneden av studiet, så det er bare jeg som er veldig treg. :-) Men, bedre sent enn aldri! Har hatt mine første timer i alle fagene nå, og i år har vi fagene som følger: Chemistry and Biophysics, Aquaculture, Ecology og Biodiversity. Alle fagene er generelle fag som så og si er det samme som biologistudentene studerer. Eneste vi har som er annerledes, er aquaculture og Biophysics. Begge disse to tror jeg er spesifisert for oss (selv om jeg ikke begriper hvorfor vi skal ha mye om fiskeoppdrett).Biophysics (og Chemistry): Kjemi har jeg ikke dette året, selv om de fleste andre har dette. Jeg fikk innpass (heldigvis) siden jeg hadde samme pensum i fjor. Wohoo! :-) Noen goder må det være å studere ved samme universitet og ha samme lærer to år på rad. Biophysics er et litt spesielt fag. I dette faget kommer en lærer fra Slovakia og underviser oss i to intensive uker. Vi har forelesning 08-12 hver dag til fredag, og da skal vi ha hatt hele pensum og forstått alle formler og utregninger før eksamenen i desember. Yes. Det er et greit fag egentlig, men tyngre enn det jeg var klar over. Heldigvis mindre utregning enn vanlig fysikk, det er jo godt. :-) 

Aquaculture: Aquaculture er oversatt til akvakultur og fiskeoppdrett. Det er generelt om Norge, og dekker alt av fiskeanatomi (det artigste) til filtre i oppdrettsanlegg (griner av kjedsomhet). Det er ikke et artig fag, men jeg skal nok komme meg gjennom. Nok forelesninger, generelt mindre pensum enn de andre fagene. 

Ecology and Biodiversity: Disse to er 5-poengs fag som er satt sammen til et 10-poengs fag for oss veterinærstudenter. Dette er selvfølgelig bare tull, siden vi har like mye pensum som biologistudentene som har dette som to 10-poengsfag. Dermed er det utrolig mye å lese i dette faget, selv om det er ganske lett. Synes selv at dette er morsomt og lærerikt! :-)

Har eksamener mellom 15. november og 9. desember i år, så ser ut som det det blir en tidlig juleferie, wihuu! Gleder meg allerede til januar, da skal vi ha Animal Physiology, Biochemistry og Genetics and Evolution. Men, dette halvåret er også helt greit, og det er godt at det starter litt rolig og behagelig. :-) 


Likes

Comments

Hverdag, Reise

Hei!

Denne ferien ble fylt med Finlandtur i to uker, Rammstein- og Provinssikonsert, Sverige og Strömstad, ny hund, jobbing og erfaringer innen veterinæryrket. Absolutt en ferie å se tilbake til! Her kommer det bilder, ettersom jeg ikke orker å skrive et kjempelangt innlegg:


Kom inn på veterinærstudiet i Bodø også, så om ett og et halvt år er jeg på vei til Slovakia! :-) Er veldig motivert, og så langt så går studiet veldig bra. Kommer tilbake på dette i et senere innlegg der jeg kan skrive litt om fagene vi har og hvordan studieløpet vil gå. :-) Kjempegira! 

Håper i alle fall at alle hadde en kjempesommer, selv om været ikke var å applaudere av. Som dere ser er jeg i alle fall veldig fornøyd! Nå får vi håpe at høsten blir like meningsfull og spennende! :-) 

Likes

Comments

Hverdag

Må si jeg er ganske fornøyd med min nye kalender jeg mekka her før jeg skulle sette opp alle sommervaktene mine! Ser ut som jeg må lage en til for de resterende ukene i sommer, men synes denne ble så bra. :-) 

Er det noen der ute som er like planleggingsglade som meg? 

Likes

Comments

Illustrasjon

Nå er jeg endelig på vei hjem til Toten, og med det så tenkte jeg å legge ut en illustrasjon jeg har jobbet med en stund som nå venter på å bli malt!

Gleder meg veldig til å endelig male denne her, nå som det er mer fri på ettermiddager! :-) Har laget to versjoner; en skal bli malt med gouache, og en med normal vannmaling. Skal bli spennende å se hva som vil fungere best og hvor forskjellige de vil bli! :-)

Håper alle får en fin uke, det skal i alle fall jeg ha!


Likes

Comments

Reise

På mandag startet dagen med en god frokost, før vi gikk til Tinden, et stort fjell ytterst på Skipnes. Der møtte vi ei dame som bor på øya permanent og eier en turistbutikk og museum. Hun var veldig særegen og kjempeartig. Vi fikk lov å se oss rundt og turistbutikken og museet der var veldig spesielt! Alt gammeldags var spart på: gamle klær. kjøkkenredskaper, kaffebokser, melposer, gamle blikkbokser, flasker, byggeredskaper, utstoppa dyr, gamle radioer og alt annet man aldri ville tro at man finner i et hus på ei øy i havet.

Turen til sammen ble over ei mil lang over øya, så det var deilig å komme tilbake og slappe av... Helt til vi trodde ferga vår kom. Det ble rydding og febrilsk løping ned til kaia, men det var heldigvis feil ferge og vi fikk en ekstra time til å rydde og gjøre alt klart. Alt i alt var turen til Skipnes utrolig flott! :-) Så sjarmerende plass der alle kjente alle og alle skulle ta en prat. Vi kan ikke si at vi var de som hadde mest og prate om eller mest forberedt på en prat, men alt i alt var det så koselig å snakke med de som ofte var på øya og hvordan de levde.

Vi tok ferga fra Skipnes klokka 18 og var igjen på veien klokka 19. Turen gikk da til Svolvær i Lofoten, der vi hadde leid rom for ei natt. Turen dit gikk veldig fort, og naturen i Lofoten er det villeste jeg har sett. Store, høye fjell som strekker seg ut i havgapet. Selve Svolvær var en liten by som var veldig koselig og dagligdags. Vi kom frem til Lofoten Rorbuer ved 21-tiden. Da fikk vi sett rommet vårt, som var sjarmerende, lite og superkoselig. Senga hadde vi trodd skulle være to enslige, men det brydde vi oss ikke noe om. Kvelden ble brukt til å sitte på terrassen med vin til klokka 23, før vi fortsatte til 02 på rommet, med soloppgangen. Sola gikk egentlig aldri ned, noe som er veldig nytt og artig for meg!


Katrine blir sikkert kjempeglad for at jeg legger ut bilde, men når man er i blinken, så er man i blinken!¨

Dagen etter ble det å pakke og gjøre seg klar for en ordentlig rundtur i Svolvær, før turen gikk videre til Å i Lofoten og Moskenes der ferga vår skulle gå klokka 20. Før turen i Svolær dro vi til Lofotakvariet der vi fikk hilse på seler, otere og masse forskjellige saltvannsfisk fra det norske dyrelivet i havet. Det ble også stopp ved et vikingmuseum!


Det tok 2,5 timer fra Svolvær til Moskenes, noe som føltes mye kortere. Folkens, den turen: den er helt magisk. Noe jeg gleder meg til å gjøre igjen!

Fra Moskenes sto vi og venta på ferga i en time over tiden, før en annen fører kom bort og fortalte at ferga hadde tekniske problemer og hadde enda ikke dratt fra Bodø. Dermed visste vi at det ville være over 8 timer til vi ville ha kommet hjem, noe som passet dårlig for oss som hadde jobb på onsdag. Katrine, som er utdannet Motormann (I know, så ufattelig badass), visste fort hvor mye lengre tid dette kunne ta, så vi kastet oss i bilen og kjørte hjem fra Moskenes til Bodø på 6 timer. Vi kom endelig inn i byen vår klokka 04:30 - etter å ha sett to nye elger, et reinsdyr og tre harer. For en safari denne turen har vært!


Til slutt vil jeg bare takke den jenta her - tusen hjertelig takk for en artig tur og for at du ville vise meg så mye av Nord-Norge og hvor du har kommet fra. Jeg -gleder- meg til en ny tur med deg, du er herlig!

Nå er jeg klar for å dra hjem til Toten i morgen for en annen slags ferie, noe som også skal bli veldig deilig. Forhåpentligvis holder varmen seg i flere dager nå, så jeg kan få litt farge (altså, brun) - istedenfor rød som jeg ble denne turen. Til nå har denne sommeren vært magisk!


Likes

Comments

Hverdag, Reise

Hallo!
Her blir det blogginnlegg fra telefonen, siden jeg nå befinner meg i senga på et soverom på en øy i havet i Vesterålen. Dette er 6-7 timer nordvest for Bodø, ved Sortland. Øya heter Skipnes. Turen opp hit gikk kjempebra, og til nå så har vi hatt så og si nærkontakt med to elger og to reinsdyr! Igår så vi også to ørn på vei hit til øya! :-)

Lørdag sov vi hos moren til Katrine i Bjerkvik, mens igår dro vi ut hit i hurtigbåt, laget oss lasagne i jerngryte (!) og lekt biologer ved å snikfotografere ryper. Det ble vin, potetgull og kortspill vi gikk oss en tur for å se på midnattsola, noe som var helt fantastisk!

Her er noen snapbilder fra dagen igår og lørdag, pluss noen bilder fra kameraet som jeg hadde med meg på turen:

Lørdag:

søndag:

I ettermiddag går turen videre til Lofoten!

Likes

Comments

Grunnstudium

Er det noen der ute som lurer på hvordan første semester i Grunnstudium i Bodø fungerer? Hvilke fag har man, hvordan er intensiteten i et slikt år? Dette studiet er ganske spesielt, siden det tar for seg videregående fag med en universitets"vri". Dermed tenkte at jeg ville gå gjennom hvordan dette året har vært og hvordan det føltes å ta et slikt år. Jeg har aldri selv hatt mer enn ett realfag på videregående, jeg hadde matematikk P1 og P2, og ett år med biologi. Ellers var det verken kjemi, fysikk eller S1/S2/R1/R2 matematikk noe for meg.

Fagene man har dette året er veldig krevende. I høstsemesteret har man tre fag: Examen Philosophicum, Grunnleggende Kjemi (KJ1 og KJ2 på videregående) og Sjømat. Grunnleggende kjemi dekker også en god del av hva man videre har på universitetet innen kjemi. På vårsemesteret har man matematikk og statistikk for biologer, valgfag, biologi og norsk oppgaveskriving. Norsk oppgaveskriving og biologi skulle bli noe forandret fra og med høsten 2016.

- Examen Philosophicum: Jeg hadde ikke Ex.Phil. dette året, men det virket overlevbart, selv om jeg synes filosofi er litt tørt. :-) Jeg er glad for at jeg hadde hatt det før. For de som ikke har hørt om faget før, så har man om helt "basic" filosofi og etikk, men det er stor forskjell på hva pensum er på forskjellige universiteter.

- Grunnleggende Kjemi: Dette er det desidert vanskeligste faget dette året. Det er to års fag (++) på et halvt år, og det er -ikke- lettlest. Dette faget startet jeg med å lese to dager før fadderperioden startet, altså fem-seks dager før selve første forelesning. Allerede etter et par uker så lå man bak skjemaet. Da er det viktig å ikke miste motet, men å jobbe godt med boka og oppgavene så man ligger godt an mot eksamen. Dette var et kjempeartig fag som jeg savner, til syvende og sist!

- Sjømat: Dette faget husker jeg at jeg gruet meg litt for, jeg trodde det omhandlet en god del industri og fiskenæringen i Norge. Her ble jeg positivt overrasket; ikke bare var det gode forelesninger og en god lærer, det var også et artig fag og veldig spennende! Man lærer alt mellom fiskefysiologi, forskjellige konserveringsmetoder og den norske oppdrettsnæringen i Norge. Så lenge man går til forelesningen, så får man fryktelig mye gratis. Men det kan bli sagt i alle disse fagene - i alle fall kjemien!

- Matematikk og statistikk for biologer: Phew, for en som har levd på å hate matematikk, så er dette et tungt fag fra starten av. Men, her var læreren -fantastisk- og man får gode oppgaver og nokså gode bøker. Jeg fikk ikke mestringsfølelsen før i eksamensperioden, da gikk det heldigvis opp noen lys. Dette var mye bedre enn det jeg trodde. Her tipset å bare jobbe med eksamensoppgaver og se litt på hva som ikke har vært før på eksamen. Statistikken ble til slutt verre en matematikken, på grunn av at man må ha tunga rett i munnen når oppgavene ser klin like ut. Noe å huske på!

- Norsk og biologi: Disse to fagene henger sammen dette halvåret. Her har man flere forelesninger i biologi som er greie. Multiple Choice eksamenene er nokså greie, og hvis man leser greit på forelesninger og i boka, så er man sikra. Norsken har mest med innleveringer og en fremføring å gjøre, noe som var mer plankekjøring enn det jeg trodde. Man må "gidde" å prøve, og da står man. Så - enkelt - er - det.

- Valgfag på vårsemesteret: Her vet jeg at det er "markedskommunikasjon og medier", og "logistikk". Det er også et fag som heter "personlig salg" og "havbruksforvaltning". Her tok jeg markedskommunikasjon og medier for et håp om enkelt fag og en enkel eksamen, noe jeg har bitt i meg i ettertid. Tunge og lange forelesninger, men kjempegod lærer. Tungt fag og -mye- å lese.

Intensiteten dette året har vært like høyt som jeg trodde det ville være, og da skal jeg love dere; jeg var forberedt. Ikke kom på dette studiet og tro det er party hver helg - i alle fall ikke på høstsemesteret. I kjemien var det 58% strykprosent, noe som er veldig høyt! Det var en flokk som dro etter kl. 09:30 på eksamen, som sier sitt. Ta høstsemesteret på alvor, så kan man slappe litt mer av på vårsemesteret, når man er ferdig med ukas mange matematikkoppgaver. :-)

Og til slutt vil jeg bare legge til, hvis noen er usikre på om Bodø er en liten plass der det ikke skjer noe - tvert imot! Jeg var en så usikker på om Bodø var noe for meg, men jeg er -så- glad jeg dro hit. Ikke bare har jeg blitt enda tryggere på meg selv, her har jeg fått alle tiders venner og en utrolig god start for realfagsutdanning. For en plass! Ikke er det for mange mennesker, men ei heller for få. Det er fortsatt liv i gatene når sola titter frem, og utelivet var mye bedre enn det jeg trodde. Så Bodø folkens, Nord-Norge er utrolig! :-D


Her ble det en vegg av tekst, men håper noen får svar på noe man lurte på innenfor dette studiet. Jeg ville enkelt ha gjort dette studiet igjen, selv med andre alternativ. :-)


Likes

Comments

Hverdag

Long time, no see!

Litt treg i å legge ut noe her igjen, men jeg kan skylde på at det har gått i ett til idag. Har hatt to eksamener, det har vært 17. mai og det har vært mye jobb og opplæringsvakter. Dette er nok den første gangen jeg virkelig føler på hvor artig det er å ha en jobb. Før synes jeg jobbing har vært noe som alle må ha om sommeren, og jeg har tvunget meg gjennom sommerferien for å få nok penger til studiet. Nå har jeg endelig fått to jobber som er utrolig spennende, lærerike og givende!

17. mai ble ikke en så stor feiring i år som årene før og som for resten av Norge. Eksamen i markedskommunikasjon lå rett foran oss siste studentene i vennekretsen, så dermed ble 17. mai feiret gjennom verdens koseligste champagnefrokost med nesten alle av vi har vært sammen med dette halvåret. Men, selv om jeg ikke fikk feiret hjemme med familien, så var dette veldig koselig og artig - fy flate for noen venner jeg har!

Etter at vi dro hjem fra "frokosten", ble det eksamenslesing for alle penga. Jeg slet veldig med å få stoffet til å sitte - det ble notater, forelesningsnotater, bøkene og lese høyt, men ingenting ville sitte. Til slutt bestemte jeg meg for at nå må de kreative måtene brukes, så i alle fall -noe- sitter til eksamen. Dermed ble det tankekart med så mye farger som mulig, bare for å finne noe som var interessant å se på.


Nå er i alle fall eksamenen over, og jeg tror jeg bestod. Dermed kan vi takke farvel med grunnstudiumsfaget (vil gi en oppsummering av dette året i et senere innlegg) og se mot veterinærstudiet som er søkt på her i Bodø. Drømmen var en gang å komme inn på veterinærstudiet, og nå står jeg rett foran målstreken! Selvfølgelig, etter den målstreken er det seks beinharde år, men jeg er så klar. SÅ KLAR! 

Likes

Comments

Utfordring

Jeg ble utfordret av @CATSWONDERWORLD til å skrive 5 positive egenskaper om meg selv, og etterpå nominere andre til å gjøre det samme. Synes dette egentlig er en flott greie å gjøre, siden man fort kan glemme at man er flink eller god i noe.


Kilder: www.google.com


Fem positive ting om meg:

Jeg er hardtarbeidende. Dette er noe jeg virkelig har bevist for meg selv dette året: ikke bare gjør jeg det godt på skolen, jeg betaler for det også. Samtidig synes jeg det er utrolig morsomt å sitte og lese, studere og bli best mulig (innenfor mine grenser)! Det føles deilig!

Jeg er omtenksom. I alle fall føler jeg at jeg tar vare på vennene mine og at jeg bryr meg om store og små - om de betyr mye for meg eller ikke.

Jeg er glad. Jeg aner ikke om dette kan sees på som en god egenskap, men jeg er ofte i fryktelig godt humør. Selv på dårlige dager prøver jeg alltids å lyse den opp litt, for andre og meg selv. 

Jeg er kreativ. Ved hjelp av et par år i Oslo som illustratørstudent, fant jeg ut at jeg kan tegne og er kreativ. Kanskje ikke alle synes jeg er flink, men jeg er stolt over min utvikling og min stil. :-) Gleder meg til å tegne mye i sommerferien, etter et år der det har vært minimalt.

Jeg er lojal. Denne fikk jeg hjelp av kjæresten min av, men jeg er enig! Jeg er veldig lojal til de jeg er glad i, og jeg tror aldri jeg kunne ha gjort noe som kan ødelegge for de som jeg bryr meg om.


Jeg vil gjerne nominere: @@ingridnordli , @jutsie , @@nettothoughts , og alle andre som har lyst til å gjøre det her. Det trengs nå til dags, der alle higer etter det perfekte. Det er lov å tenke at "jo, jeg er faktisk en bra person!"... Så det så!

Likes

Comments

Instagram