Header

Vakande upp till ett 15 tradigt rum, brr så kallt! Ville verkligen inte gå upp men var bara att slänga fötterna över kanten och dra sig upp. Fyy vilket väder det är ute, blåser för fullt på tvären och regn-snöar. Måste man gå ut? Idag är det iallafall tisdag, lite mer händer på jobbet idag då vi har två hjärnor som ska bäddas in och snittas så det ska bli kul. Har fått sådan ont i armen, överansträngt den tror jag, så kan vara bra om jag inte behöver sitta allt för mycket vid datorn idag så jag kan få vila den. Vill gärna träna i kväll, men det får vi se hur ont i armen jag har i eftermiddag. Den liksom bränner i axel och biceps och känns tung och stel. Hoppas verkligen det går över snart! Nu ska frukosten ner i magen och så ska jag snart ute i vintervädret. Önska mig lycka till!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När mamma och jag var och handlade igår hittade vi dessa sötpotatischips, med endast sötpotatis, salt och kokosolja, mums sa jag och köpte såklart en påse för att testa. Och de var riktigt goda, kunde kanske varit lite mer salta för min smak men annars var de riktigt sådär krispiga som man vill ha chips. Så ett MEGASTORT tips till alla. Vill ni ha ett annat snacks på kvällen än de vanliga potatischipsen så köp dessa!

Har förresten suttit hela dagen i princip, förutom ett break för ett träningspass, med att skriva på mitt CV. Usch vad jag tycker det är jobbigt att skriva för att det ska ju såklart låta bra och lite säljande men ändå inte för klyschigt. Sedan vill man ju dra på ens egenskaper lite extra, för de gör väl de flest?, men samtidigt inte så det blir för mycket och tillslut inte stämmer..haha oja vad svårt det är.. Men nu har jag fått sluta då jag har problem med en överansträngd högerarm som värker efter att ha suttit vid datorn så länge. Så egentligen ska jag inte skriva detta inlägg heller, men vill bara ta en snabbis in och uppdatera lite snabbt!

Likes

Comments

Vaknade precis efter en liten sovmorgon, sitter och läser lite bloggar och dricker en kopp älggräste medan jag väntar på att frukosten ska bli klar i ugnen. Blir ugnsbakad gröt idag, har verkligen blivit min favvofrukost nu på senaste tiden. Smakar ju verkligen som blåbärspaj men innehåller bara bra grejer, kan det bli bättre? Idag blir det nog en lite fixardag här hemma så som att veckohandla och lite så. Jag måste också någon gång under helgen ta tag i mitt CV och fixa till det lite då det nu börjas med allt jobbsökande och är redan en trainee-tjänst på Astra som går ut nästa helg som det kan vara bra att söka. Tror inte jag ens kommer få intervju då det är så många som söker och vet inte ens tycker det är av intresse men söker man inte får man ju det absolut inte. Tycker bara sådant är så jobbigt, promota sig själv och att det nu framförallt närmare sig att jag måste bestämma mig vad jag vill göra i framtiden. Framförallt om jag vill doktorera eller jobba på ett företag. Någon som har fördelar/nackdelar med de båda? Just nu är jag nog inte supersugen på att doktorera men tänker att man kanske kan jobba ett tag och efter att ta börja om man hittar någon kul doktorandtjänst.. men jag vet verkligen inte?

Likes

Comments

Härlig utsikt man har från jobbet denna morgon. Har precis kommit fram till jobbet och dagen ska snart dra igång här.Blir en intensiv morgon men tror att eftermiddagen lär bli lugn. Så blir nog en hyfsat tidig hemgång idag med. Skönt såhär i början efter ledigheten. Lär väl bli en hel del övande för presentationen jag ska ha imorgon ikväll istället. Egentligen ska jag nog inte ta den på för blodigt allvar, jag vet ju vad vi har gjort men jag gillar ju inte att prata inför folk oavsett vad det handlar om. Blir ofta så nervös att jag bara babblar och pratar i gåtor om jag inte övat mycket innan, så får helt enkelt förbereda mig väl och hoppas att jag kan få bort lite av nervositeten imorgon för då lär det gå bättre.

Likes

Comments

Har preis kommt hem efter en dag på jobbet. Var inte så mycket att göra idag, hann med allt på förmiddagen så jag gick hem lite tidigare och tänkte kolla igenom presentationen jag ska ha för gruppen på torsdag. Hade redan i morse förberett bästa mellanmålet, chiapudding med färska blåbär. Blandade ihop 3 msk chiafrön, 2 dl havremjölk och sedan smaksatte med kardemumma och äkta kanel. Tillsatte lite hampaprotein också för extra mättnad. Så otroligt gott! Får bli ett bra uppladdningsmål för ett träningspass senare, kan bara inte bestämma mig om jag ska köra Indoorwalking eller Step, hmm..

Likes

Comments

Idag var första dagen tillbaka på ex-jobbet. Inte jätte händelserik dag, vi splittade lite celler och satte några fiskar i nya bägare för att vi ska starta upp lite nya experiment nu i slutet av veckan. Ska bli spännande och se hur det går, då hela hösten inte riktigt gick som det skulle. Så nu är det felsökning som gäller så får vi hoppas att det går bättre. Vaknade upp med världens magont/illamående imorse. Var nästan svimfärdig i slutet när jag duschat så fick ligga ner i soffan en bra stund innan jag kunde äta frukost och bege mig till jobbet. Illamåendet har lagt sig lite under dagen men nu är jag istället superhungrig konstant och har halsbränna istället. Usch, hatar mig mage alltså, aldrig ska den var nöjd och glad.. Så nu blir det att göra middag så jag kan dämpa hungern en aning.

Likes

Comments

Älskar alla typer av rawfood bollar, hur kan man inte när det både smakar och ser gott ut samtidigt som det är nyttigt för både själen och kropp. Såklart ska man äta även dessa med måtta då de innehåller både nötter och dadlar som även det kan bli "onyttigt" i större mängder. Men är fortfarande bättre än en bit "vanlig" äppelkaka, så gå nu och baka dessa och sätt dig sedan i soffan och njut av dessa denna lördag!

Gör så här: Mixa ihop 1 äpple (med skal), 1 msk äkta kanel, 1/2 tsk kardemumma, 1 näve mandlar (gärna blötlagda), lite vaniljpulver och 5 dadlar till en ”chunky” smet. Mixa därefter i 2 dl havrgryn i smeten och rulla till bollar. Rulla i kokosflingor.

Likes

Comments

Här kommer receptet till brödet jag bakade igår. Som sagt utgick från detta recept men gjorde lite förändringar. Jag hoppade faktiskt över själva "surdegningen". Det steget är såklart optimalt för att tillföra extra nyttigheter till brödet men denna gång ville jag ha ett bröd som gick lite snabbare att göra. Helt enkelt blev ett bröd som tillför andra nyttigheter istället. Tillförde även bakad sötpotatis för att ge mer saftighet och lite fler härliga kryddor.

Ingredienser:

4 dl hel bovete + 1 l kokande vatten till sköljning
6 dl vatten
1 medelstor sötpotatis
2 msk chiafrön
2 tsk bakpulver
1 msk äkta kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk nejlika
1/2 tsk ingefära
1 tsk salt

Gör så här:

Skölj bovetet i durkslag med kokande vatten. Lägg sedan det avrunna bovetet i blöt med nytt kallt vatten över natt. Efter att bovetet har svällt upp ska det knappt täckas av vatten. Om det behövs, häll av överflödigt vatten. OBS! Det är bättre att det först är för lite vatten så att du kan tillsätta mer om det behövs.

Sätt ugnen på 200°C. Baka en sötpotatis i ugn tills den är mjuk, ca 30-40 min. Lägg alla ingredienser i en mixer. Konsistensen ska vara som riktigt tjock gröt och mixad till nästan helt slät konsistens. Klä en limpform (1,5 l) med bakplåtspapper. Grädda i 200°C i ca 60 minuter långt ned i ugnen. Det går bra att sänka temperaturen och baka under längre tid. Låt sedan limpan svalna på galler under bakduk.

Likes

Comments

Idag tog jag och pappa en sväng till Hede outlet. Jag är ute efter en lite mindre väska och även lite finare tröjor av bättre kvalitet så tänkte att jag kanske kunde hitta det där. Men så blev det inte. Jag kom inte hem med något medan pappa köpte både strumpor och ett par Levi's jeans. Tror pappa provade 10 par byxor så det var väl för väl att han hittade några bra till slut. Vi tog en liten paus innan vi åkte hemåt på ett cafe där pappa köpte lite lunch och hade egen matlåda med mig. Skönt att sitta ner en stund och även få i sig lite varmt då det verkligen är råkallt ute idag. Nu har vi varit hemma en stund, jag har slängt in ett bröd i ugnen som jag väntar på ska bli färdigt. Är en variant av det här brödet men med en liten tvist. Får se om jag hinner lägga upp receptet här idag eller om det får bli under helgen.

Likes

Comments

Denna granolan har även den tagit som inspiration från Food pharmacy's bok, Luke Skywalker granolan. Denna granola är mer torkad än rostad då den tillagas på en lägre temperatur än vanligt. Detta gör tillagning mycket bättre för både råvarorna och då även för din tarmflora när granolan kommer ner i magen. Denna granola är full med nyttigheter som matar de goda bakterierna och ger näring till kroppen.Är inne i en period av att jag smaksätter allt med kombinationen av kanel och kardemumma så älskar den!

Ingredienser till 1 plåt:

2 dl helt bovete

1 dl pumpakärnor

½ dl linfrön

½ dl melonkärnor

½ dl riven kokos

1 dl hackade sötmandlar

1 dl hackade valnötter

2 tsk äkta kanel

2 tsk malen kardemumma

3 msk rapsolja


Blötlägg bovetet i 30 minuter. Sätt ugnen på 70 grader C. Blanda ingredienserna och bred ut över ett bakplåtspapper på en plåt och ställ in i ugnen. Detta tar några timmar, min var nog inne 4 timmar. Rör om några gånger och ta ut när allt är torrt. Låt svalna och häll upp i en burk.

Likes

Comments

Bloglovin
Instagram
Blogkeen
Nouw