Bild från Google

Jag tänkte försöka utmana mig själv lite och göra yoga varje dag i 21 dagar för att få in vanan. Inga långa pass utan har hittat en bra youtube kanal som har lite olika pass som är 15-30 minuter långa. Perfekt att börja med för att komma in i det. Har nu gjort i två dagar, och känner redan nu hur skönt det är efter. Har bara gått upp när jag vaknat, tänt lite ljus och satt mig på yogamattan och kört ett kort morgonyoga pass. Perfekt start på dagen! Förhoppningsvis kan jag hålla i det och gör mina 21 dagar, för då tror jag verkligen att jag kommer få in vanan.

Om någon är intresserad är länken till youtube kanalen HÄR

Likes

Comments

Bild från min morgonpromenad igår

Ni var det ett tag sedan jag skrev något här. Har haft fullt upp med att plugga till mina tentor jag skrev förra veckan. Så i helgen har jag bara återhämtat mig och samlat på mig energi, så nu är jag pigg och glad igen. Mitt rotationsschema har gått jättebra, är lite krångligt ibland med det har ändå gått. Åt sista kuren med detoxen igår, så idag började jag med mina goda tarmbakterier. Var lite kämpigt med detoxen i början men nu mot slutet har jag mått bra och jag tycker magen känns lite lugnare och gladare, Woop Woop!

Idag är första föreläsningen för denna läsperiod. Bara en föreläsningen vid 10 idag så blir en skön start! Tänkte sedan äta lunch i skolan och åka till gymmet för att köra lite. Känner mig så energifylld idag så då passar ett gympass bra. Började till och med med ett kort yogapass imorse, kände att jag måste komma igång med en bra och lugnande vana nu när jag har det lite mer lugnt omkring mig, så jag redan är inne i de när de mer hektiska perioderna börjar.

Ikväll ska jag hem till en vän på "Halv åtta hos mig". Jag tar med egen mat, men ska bli mysigt att bara ses och umgås. Få höra om hur exjobben går för de som började igår, ska bli trevligt! Men nu ska jag fixa mig och bege mig mot skolan.

Likes

Comments


Torsdags frukosten är uppäten och jag har precis kommit fram till skolan. Hann med en tidigare buss idag eftersom jag inte behövde koka gröt i 20 minuter denna morgonen. Frukosten idag var sojayoghurt med glutenfria cornflakes och en majskaka med kalkon på som jag gjort själv i ugnen. Den var faktiskt helt okej god, smakade inte jättemycket, cornflakesen var väl det som smakade mest. Men den gick ner och tror jag ändå kommer hålla mig ett tag på detta eftersom både yoghurten och kalkonen innehåller en del protein.

Idag ska vi börja göra en tenta i ena kursen, håll tummarna för att det går bra och att vi känner att vi kan en del i allafall. Om inte det tar hela dagen ska jag försöka göra klart alla föreläsningar i ena kursen. Har med två matlådor idag, så behöver jag kan jag sitta länge så att jag blir klar. Förresten, var hela åtta minusgrader idag när jag skulle gå hemifrån, KAALLT! Snöade ju igår, så var ändå lite mysigt att gå även om det såklart hade varit ännu mer mysigt om jag kunde stannat hemma och kollat på en film och bara myst.

Nu ska jag börja med plugget innan klockan blir för mycket!

Likes

Comments


Idag kokades det Amarantgröt till frukost med päron, kardemumma, fikon och valnötsmjölk. Så mycket godare än gårdagens frukost, mums! Gröten skulle enligt receptet koka i 30 minuter, men eftersom jag lade fröna i blöt igårkväll så tänkte jag att 20 minuter kunde räcka, men fröna var fortfarande lite halvhårda. Nästa gång får jag ta och koka dem lite längre och se om det blir ännu godare då de kändes idag som om man hade hela munnen full med halvhårda små frön. Valnötsmjölken gjorde sig mycket bättre tillsammans med denna gröt än vad hasselnötsmjölken gjorde igår, kan ha varit grötens fel igår eller så var denna mjölk mycket godare.

Huvudvärken är fortfarande närvarande idag, lite piggare är jag i allafall idag. Magen känns lite halvt bra, lite halsbränna och illamående men känns mer idag som att jag kommer få riktig ont i magen framåt dagen, får väl se hur det utvecklas! Bara att kämpa på under dagen med plugget så får jag vila i kväll. Har tänkt att jag ska ta det lite lugnare i början av denna veckan och äta middag hemma och vila på kvällen. Men längre fram i veckan ska jag nog börja ta med middagslådan också så jag kan sitta längre.

Likes

Comments

Såhär mysigt har jag det just nu

Började med detoxen och alla tillskott idag och har väl mått lite sisådär. Efter att jag tog första detoxkuren på förmiddagen fick jag väldigt ont i huvudet som har hållit i sig i princip hela dagen. Vet inte om det är detoxen som kom igång så snabbt eller om det är något annat. Förhoppningsvis är det borta imorgon. Börjar även nu bli riktigt trött, längesedan jag var så här trött så tidigt på kvällen, så det är kanske den där detoxen som spökar. Spännande detta må jag säga. Detoxpulvret innehåller 35 olika örter och kändes ganska starkt när jag tog det, så får se hur lilla magen mår imorgon. De där pulvret var inte direkt någon smaksensation, och konsistensen ska vi inte prata om. Den innehåller psylliumfröskal vilket gör att så fort den kommer i vatten så tjocknade den, vilket gjorde den trögflytande. Inte det godaste, så fick varva liten klunk med stor klunk med vatten för att få ner det hehe. Men jag vänjer väl mig snart.

Har i allafall suttit hela dagen i skolan idag, lärt mig en hel del i min ena kurs. Gått igenom uppgifter tillsammans med en kursare vilket gjorde att mycket ändå fastnade. På eftermiddagen satt jag med föreläsningar och försökt anteckna allt viktigt, går så mycket långsammare än vad man tror men förhoppningsvis fastnar det väl då!

Nu har jag precis lagt mig i min säng med en filt och massa tända ljus och myslampor och tänkte titta på en serie och bara vila och mysa. Ny dag och nya tag imorgon igen!

Likes

Comments


Idag är det bovetedagen, så då fick det såklart bli bovetegröt till frukost. Kokade med bitar från ett skalat äpple och lite vaniljpulver. Toppade sedan med russin och egengjord hasselnötsmjölk. Kan sammanfatta denna frukost med ett ord: ÄCKLIGT! Tycker bovete smakar som gammalt gräs, vilket inte är jättekul att äta till frukost. Konsistensen var inte heller trevlig, var bara mosigt geggigt. Hasselnötsmjölken var väl egentligen inte jättegod heller, ganska vattnig, men det gick ner. Äpplet och russinen gjorde frukosten iallafall ätbar till viss del, så tryckte i mig nästan hela portionen för att jag vet att jag behöver energin idag och inte får äta något annat idag.

Började med alla mina kosttillskott idag. Började med Glutamin som vanligt när jag vaknade tillsammans med 30 droppar av blandningen med maskros, citronmeliss och hjärtstilla och 25 droppar kanadensisk gulrot. Det smakade så beskt och alkoholhaltigt men bara att svälja och se glad ut. Sedan tog jag A-vitamin, B-komplex och Minplex-B till frukost. Snart ska jag ta Ultra detox och Ultra balance som ska tas mellan måltider och vid lunch ska jag ta någon annan tablett och till middag massa annat. Mycket att hålla reda på nu i början, men jag kommer nog in i det så småningom.

Har precis kommit till skolan nu, så ska strax dra igång plugget! Igår var den en ganska lugn pluggdag, vi fick ändå gjort en hel del men idag ska jag försöka få in ännu mer under dagen, får se hur det går!

Likes

Comments


Idag fick jag leverans från min näringsterapeut med alla kosttillskott, pulver och droppar jag ska ta. Allt detta ska förhoppningsvis hjälpa min mage och tarm att läka och bli glad igen. Så många olika tabletter och pulver jag ska ta nu, så fick göra ett schema över när jag ska ta vad och hur mycket för att få någon ordning på det.
Dessa olika tillskott är det jag ska ta från och med nu:

A-vitaminen ska vara bra för läkningen av tarmen som antagligen är skadad vilket lett till alla överkänsligheter.

Även Zink är slemhinneläkande, bra för immunförsvaret och hormonerna.

Linfröolja är ett sätt för mig att få i mig Omega 3 vilket också är slemhinneläkande

Ultra detox och Ultra balance ska jag äta i 14 dagar nu i början för att rensa ut dåliga bakterier jag kan ha i tarmen och därefter ska jag börja äta goda bakterier för att ge en bra tarmmiljö.

Minplex B är ett sätt att få i mig magnesium och B-vitaminer. B-vitamin är bra för slemhinnan. Magnesium har en lugnande effekt vilket kan vara bra när man är stressad. Magnesium är faktiskt en mineral man ofta har slut på när man är just stressad och orolig som jag varit en lång period nu.

Sedan ska jag börja ta maskros, citronmeliss och hjärtstilla droppar för att ge mig lugn och läkande. Äter sedan innan älggräs, lakrits och kanadensisk gulrot men nu ska det införas ännu mer.

Glutaminet ska jag fortsätta ta, vilket är den byggstenen kroppen använder sig av mest och kan vara bra för slemhinnan den med.

Likes

Comments


Första måltiden av min rotationsdiet, Teffgröt med blåbär, kanel, dadlar och pinjenötter, Var faktiskt godare än vad jag trodde innan. Teffen var lite kornig, lite som polenta, men gott och tillhören gjorde ju såklart sitt. Blåbären gav lite syrlig smak och dadlarna god sötma. Denna frukost kan jag verkligen tänka mig att äta igen, och tur är väl det när jag ska äta den igen om fyra dagar!

Har nu på förmiddagen spenderat mina timmar i skolan och pluggat. Var 1,5 vecka sedan jag pluggade så tar en lite lugnare dag idag så jag kommer in i det igen, så kör mer fokus och mer intensivt imorgon. Nu är det strax dags för lunch, får se hur det smakar!

Likes

Comments

Har ju tagit ett test för att se om jag har några överkänsligheten då den näringsterapeut som jag varit hos trodde att mina magproblem kunde vara att jag är allergisk eller överkänslig mot något och att det är därför jag aldrig blir bra. De testet hon rekommenderade var ett IMUPRO 300 test. Det var väldigt enkelt att göra, bara att ta ett blodprov och skicka det till Tyskland där de analyserade de 269 födoämnena. Tog ungefär en och en halv vecka innan jag fick resultat. Fick då en lång lista ned vad jag kan och inte kan äta, och vilken nivå av reaktion jag har mot alla. Så vissa födoämne måste jag nu utesluta i två, tre, sex eller tolv månader. Ägg hade jag störst reaktion mot, så det ska jag utesluta i hela tolv månader, vet inte riktigt hur det ska gå men det går nog.

För att jag ska ha möjlighet att bli av med överkänsligheterna så ska jag nu gå på en rotationsdiet med alla livsmedel. Äter jag ett livsmedel dag ett så får jag inte äta det förens minst fyra dagar senare. Detta ger tid för magen att vila från just det livsmedlet och också gör att om det en mindre risk att jag utveckla fler överkänsligheten mot det jag idag klarar. Så det ska verkligen bli riktigt intressant att se hur det går och fungerar. Kommer bli mycket att jag laga i förväg och med mycket planering men det kommer nog gå super! Med målmedvetenhet och lite envishet ska det nog fungera alldeles utmärkt!

Delar av all matlagning och förberedelser jag gjort i helgen inför starten av min rotationsdiet

Såhär ser mitt första schema över vad jag ska äta, ska äta såhär i fyra dagar och sedan bara börja om på dag 1 igen. Allt har jag tillagat nu i helgen, förutom frukostarna, eftersom jag idag går in i tentamode. Från och med idag ska jag sitta varje dag de kommande två veckorna och bara kötta inför tentorna 12 och 13 januari, så då är det skönt så här i början att ha flera dagar framåt som bara är klara och väntar i frysen.

Dag 1:

Frukost: Teffgröt, blåbär, kanel, dadlar, pinjenötter

Mellanmål: Teffkex med linfrö, avokado, torkade blåbär

Lunch: Kokt Teff, blomkål, avokado, huvudsallad, fläskfilé med avokadoolja basilika och salvia

Mellanmål: Teffkex med avokado

Middag: Kokt Teff, blomkål, avokado, huvudsallad, fläskfilé med avokadoolja basilika och salvia

Livsmedel: teff, blåbär, kanel, dadlar, pinjenötter, blomkål, avokado, romansallad, fläskkött, basilika, salvia

Dag 2:

Frukost: Bovetegröt, russin, äpple, hasselnötsmjölk med vanilj

Mellanmål: Bovetekex med hasselnötssmör med flingsalt

Lunch: Kolja, rapsolja, spenat och sötpotatis, dill

Mellanmål: Bovetekex med hasselnötssmör med flingsalt

Middag: Kolja, spenat och sötpotatis, dill

Livsmedel: bovete, russin, äpple, hasselnötter, vanilj, kolja, spenat, dill, rapsolja

Dag 3:

Frukost: Amaranthgröt, päron, kardemumma, fikon och valnötsmjölk

Mellanmål: Valnötssmör

Lunch: Kokt Amaranth, kyckling med valnötsolja och timjan och rosmarin, rödbeta, gurkan, isbergssallad, haricots verts

Mellanmål: Valnötssmör

Middag: Kokt Amaranth, kyckling med valnötsolja och timjan och rosmarin, rödbeta, gurkan, isbergssallad

Livsmedel: Amaranth, päron, kardemumma, fikon, valnötter, kyckling, timjan, rosmarin, rödbeta, gurka, isbergssallad, haricots verts

Dag 4:

Frukost: Soygurt, cornflakes (majs)

Mellanmål: Majskakor (med kummin) med kalkon olivolja

Lunch: Nötfärs stekt i olivolja, sojapasta, spiskummin, romansallad, oregano, mejram, grönkål med sojagrädde (vatten, solrosolja, skalade SOJABÖNOR (4%), socker, emulgeringsmedel (sackarosestrar av fettsyror), stabiliseringsmedel (xantangummi, guarkärnmjöl, karragenan), havssalt, arom)

Mellanmål: Majskakor med kalkon

Middag: Nötfärs, sojapasta, romansallad, spiskummin, oregano, mejram, grönkål med sojagrädde (innehåller vatten, solrosolja, skalade SOJABÖNOR (4%), socker, emulgeringsmedel (sackarosestrar av fettsyror), stabiliseringsmedel (xantangummi, guarkärnmjöl, karragenan), havssalt, arom)

Livsmedel: Soja, majs, kummin, kalkon, nötfärs, spiskummin, oregano, mejram, grönkål, solros, xantangummi, guarkärnmjöl, karragenan, olivolja

Likes

Comments


Dessa bullarna har vi bakat för fullt här hemma under december, så goda! Vi bakade dessa i början av december men fick snabbt baka nya då de gick åt så fort, okej det är väl nästan bara jag som står för allt uppätande hehe! Tar man bara bort saffranen och kanske lägger till lite kardemumma och kanel kan man äta dessa året runt, vilket lycka. Det blev riktigt saftiga och lagom söta från dadlarna. Mums!

Ingredienser till ca 20 stycken:

Deg:
25 gram jäst för söta degar
50 gram rapsolja
2,5 dl ekologisk osötad sojadryck
1 paket saffran (0,5 gram)
3 msk agavesirap
0,5 tsk salt
2 dl fullkornsdinkelmjöl
6-7 dinkelmjöl (spara lite till utbakningen)

Fyllning:
150 gram dadlar
3 msk smör/nötsmör
0,5 tsk äkta vaniljpulver


Gör såhär:
Blötlägg dadlarna i vatten i cirka en timme. Smula jästen i en bunke. Värm olja, sojadryck och saffran till 37 grader. Häll över jästen och rör till det löst sig. Tillsätt agavesirap. Vänd ner mjölet i vätskan, lite i taget, tills degen är smidig och släpper från kanterna. Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, cirka 60 minuter. Häll av dadlarna och mixa tillsammans med smöret och vaniljpulvret till en slät massa. Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel. Bred på fyllningen. Vik upp en tredjedel av degen på längden och vik ner den andra tredjedelen över , så att du får en deg i tre lager. Skär i 20 remsor på bredden. Tvinna varje remsa försiktigt, och gör en lätt knut. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö över hackad mandel. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter, till gyllenbruna. Lått svalna på baktalar under bakduk.



Likes

Comments

  • Bloglovin
  • Blogkeen
  • Nouw