Vi har varit här på våran paradisö i Brasilien i 4 dagar nu. Vi bestämde oss för att inte ha en massa måsten på detta stället utan göra det som faller oss in. Vi har haft tid att skriva dagbok, blogga, sova, sola, se på film med de andra och gunga i gungamattorna. Första kvällen gick vi ut för att lyssna på musik och träffade två killar från Chile som vi blev vänner med och dagen efter åkte vi alla bil till en vacker strand för att lära oss surfa, det var inte lätt för någon av oss men vi lyckades ändå stå kvar och rida på vågorna i et par sekunder innan vi ramlade av och svalde några liter saltvatten istället. Vilken härlig känsla att rida på vågen så! Första dagen på resan som vi fick bada i havet- underbart! Sedan har det rullat på med strandbesök, hostellivet, nya vänner (men också gamla vänner från Buenos Aires, Sam och Deb aussie tjejerna som vi klickat bra med bestämde sig för samma hostel). Mycket hängmattehäng, Acai juicer och hippies här på ön. Bott på ett mycket gemytligt och familjärt hostel, bara 30 sängar här så jag och Elin har haft lätt att lära känna många. Stränderna har varit underbara, vädret är perfekt, vi har fått fin bränna, fina vänner och fin start här i Brasilien. Imorgon fortsätter resan med buss mot Rio med byte i Sao Paolo. Är roligast att resa med buss, trots vissa obekvämligheter som när man kanske inte får något toalettbesök, inte vet när man ska äta eller vad (läs om 12 paket kakor i förra inlägget) eller krockar med andra fordon på guppiga vägar. Tur att Elin och jag är tjejer för enligt pappa kan vi hålla oss längre när vi är kissinödiga.

Karnevalen närmar sig sakta och vi är förväntansfulla. Svårt med portugisiskan som är mer olik spanskan än vad jag trott, men vi klarar oss mer än bra på det vi kan. Kroppsspråk är universellt. "Donde esta el supermercado"klarar vi oss långt på. Ikväll är en kväll där områdets olika hostel går samman och ordnar en liten fest "hostelfest" som jag och Elin ska gå på. Men först ska vi plocka upp tvätten vi lämnat in och sedan ska vi ta ett sista dopp i plurret. Här är lite bilder från vistelsen på paradisön från mobilkameran!
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vi har haft 5 grymma dagar i BA. Guidad tur, sett olika stadsdelar, ätit världens godaste glass (dulche de leche, mumma!), ätit emaňadas, sett på många dansade tangopar, ätit gott kött, färska juicer, bbq kväll, varit en en oroligt vacker katedral, träffat många vänner, pratat alla möjliga olika språk- ofta samtidigt- och vi lyckades också beta av en organiserad pubcrawl där vi träffade David från Ecuador som kunde sjunga svenska sånger. Sedan överlevde vi också en 32 timamr lång bussfärd till brazilien, en upplevelse som gav utrymme för både knarkhundar, en lätt bilkrock, 12 paket olika kakor och ett flertal stopp i toaletten. Här är lite bilder från mobilkameran!
Likes

Comments

Tredje dagen här i BA. Vi har varit på rundtur och fått se och höra mycket historia. Vi har ätit världens godaste glass, vi har sett vår första gatu-tango (blev lite sugen på att gå upp och dansa med dom), och träffat super härliga backpackers från Australien, Nya Zeeland, Tyskland. Underbara människor. Vi gillar speciellt Jenny från Melbourne (på bild längre ner) Bohemisk livsnjutare som går omkring i bruna tjocka läderskor i denna värme.. Vi växlade våra dollars på gatan till pesos för en bra valutakurs. Och vi hade en supergod BBQ night på vår terrass här igår när köttet kom in på löpande band och vi rullade in på sängarna senare. Elin o jag blandar svenska spanska och engelska, det är bollande och det blir ofta många skratt! Här är lite bilder från mobilkameran!


Likes

Comments

Vi höll hela vägen! Mycket flygmat, film och förvånansvärt mycket sömn! Inget borttappat eller glömt. Bara att SAS på Landvetter sagt att du skulle plockat upp väskorna i Sao Paulo, Lufthansa i München var osäkra på vad vi skulle göra men menade att vi skulle gå på vad vi först fått höra. Men väl i brasselandet ville de att vi skulle låta väskorna vara. Nu är de på våra ryggar och vi är framme! Mår bra! Och vi tycker synd om er därhemma i kylan för här är det 28 grader varmt 😄😄💕 Bilder från mellanlandningar, hostelrummet och första dagen kommer här;
Likes

Comments

Nu sitter vi på flygplanet mot Tyskland. vi har med oss pass pengar och p-piller. Allt som man behöver. Vi är glada och spända!Likes

Comments