En väldig förmåga att ständigt vara stressig. Spelar ingen roll hur tidigt jag går upp dom veckorna jag har barnen så är jag alltid sen. Inga undantag.

Stress verkar vara något som sköljer som en våg över vårt samhälle idag. Folk är sjukskrivna, deprimerade, irriterade, negativa och har allmänt svårt att få ihop vardagen utan stress. Vare sig man är småbarnsförälder, nybliven student eller ungkarl så verkar stressen stå utanför dörren likt en ovälkommen Jehovas predikare som försöker sätta in en fot innanför dörren innan du hinner dra igen den och lättat pusta ut.
Men ibland kan det vara svårt att smälla igen den där dörren i ansiktet på både Jehovas och stressen. Man står där och snällt försöker säga "nej tack, jag är inte intresserad" och rätt vad det är, sitter dom vid köksbordet och man står och undrar vad fan som hände.


Det är nog viktigt att lära sig kunna säga nej till stress och lära sig känna igen skillnaden på när den står med en fot innanför dörren och när den ligger inne i ditt hem och vältrar sig i din soffa. Och hur du på snabbaste sätt visar den vägen ut genom dörren igen.

5 Tips jag försöker följa

• Fråga dig själv med jämna mellanrum varför du stressar? Jag kommer ofta på mig själv med att stressa upp mig för skitsaker. Men spelar det verkligen roll om ungarna inte kommer i säng exakt 19:30? Hjälper det verkligen att ligga i 110 på väg till jobbet för att du försovit dig den där kvarten för att ta igen dom där minuterna? Vad köper jag egentligen mig själv till priset av stress?

Do the worst first. Vilken är den jobbigaste uppgiften du har framför dig idag? Gör en liten lista på vad du behöver göra under dagen och gör den saken du ser fram emot minst, först! Du kommer känna dig mycke bättre när den skiten är gjord och du bara har lättare uppgifter framför dig kvar. Tillslut kommer du göra den tunga saken först utan att tänka ens när du gjort så här ett tag.

Prioritera bort oviktiga saker dom dagarna du känner dig stressad. Paketet på posten kan nog tex kanske ligga kvar tills imorgon utan större bieffekter.

Håll det rent och fräscht runt dig. Man mår fan så mycke bättre i ett rent och fräscht hem där du slipper titta på högarna av disk eller bergen av kläder på golvet. Jag brukar ofta sätta på en ljudbok när jag diskar eller vika kläder framför tvn för att koppla bort hur sjukt tråkigt (men nödvändigt) det är. Slå på autopiloten och låt hjärnan tänka på något annat.

Träna! För mig är detta den största ventilen. Gå ner till gymmet eller skaffa hem lite utrustning och töm ur dig alla aggressioner och frustrationer. Föreställ dig att sandsäcken är din chef och boxa skiten ur den eller vad du nu behöver göra ;) Själv har jag slarvat en del med denna punkten VILKET JAG ÄR SKITSTRESSAD ÖVER 😱 haha. Men Rom byggdes inte på en dag.

Summan av kardemumman är att tillslut blir det ofta bra i slutändan ändå. Barnen blir större, du kommer på vad du vill göra med ditt liv, polarna slutade inte höra av sig för att du inte hann med den där fikan på stan. Jag har haft ett par riktigt tunga, stressiga perioder i livet men likväl sitter jag här idag, stärkt av det. Fler sånna perioder kommer garanterat komma men man tar sig alltid igenom, på något sätt och lär sig från tidigare misstag och växer. Jag tror det är det som kallas livet?

Likes

Comments

Eftersom att barnen inte är hos mig på söndag så kom fars dag tidigt i år :D Riktig go doft från Salming från goa ungar och go flickvän ❤️

Likes

Comments

landade jag här!? Jo det ska jag berätta för er gott folk. Min underbara "bättre hälft" vill nämligen starta sin egna blogg och samtalet "hur svårt kan det va?" kom genast upp efter hennes första ide torka. Sååå jag bestämde mig för att göra en egen. Dels för att försöka förstå varför all dessa tusentals bloggare envist fortsätter att posta inlägg på inlägg och dels för att jag tycker att man aldrig skall rata något innan man själv testat och har en grundläggande förståelse över vad något är innan.

Aldrig följt, skrivit eller läst en blogg i hela mitt liv. Om det blir min välsignelse eller förbannelse återstår att se. Kanske öppnar detta upp mina ögon för en helt värld och fullständigt slukas i den och min syn på bloggande ändras för alltid? Spännande tider...

Likes

Comments