2017, Foto, Jaakko, Lexie, Nova

Hej!

Idag har det varit full fart och verkligen en dag i hundarnas tecken. Först var jag och Jaakko på Anicura Västra Djursjukhuset och träffade sjukgymnast Josefine och påbörjade hans rehab. Känns underbart att få så bra hjälp för att han skall bli bra i sin rygg. Jag hann nog inte ens hem och sätta mig innan Michaela frågade om vi skulle ses, vi har tänkt det ett bra tag nu så äntligen blev det av! En härlig tur i skogen och sen lite godissök på gräsmattan och lite försök till att få med alla på bild.

Jaakko, Signe, Lexie, Billie & Nova
Haha här är ju alla med på bild, dock syns inte alla huvud ;)

Ikväll blir det softa då sambon är på bandymatch samt ge Jaakko sin massage. En nyhet till kommer snart, vi ändrar lite här hemma med vissa saker. Något jag längtat efter!

Likes

Comments

2017, Foto, Nova

Idag blev det kvalitétid med Nova. Kände inte för att dra med Jaakko på promenad och Lexie fick också vara hemma då. Jag och Nova gick till sjön, hon visade tydligt att man absolut redan kan bada, gör inget om det ännu ligger lite is 😉

När vi kom hem var Lexie glad att få hem sin vän igen så hon samlade ihop lite tugghorn och la sig hos Nova ❤

Likes

Comments

2017, Jaakko

Idag åkte jag och Jaakko till Anicuras klinik i Kungsbacka för att träffa en ortoped eftersom jag märkt förändringar i hans rörelsemönster senaste tiden. Bara de senaste dagarna har jag känt att han inte varit samma go i som vanligt under promenaderna och inte heller i skogen som han brukar. Jag vill ju absolut ge mina hundar det dem är värda och Jaakko är äldst i flocken men självklart vill vi ha kvar honom länge till, dock utan smärtor. För det var just det vi fick se idag. Han reagerade starkt när ländryggen undersöktes, lite mer åt vänstra hållet. Fick allting väldigt bra förklarat om hur han använder sin kropp (eller inte använder den, hur man nu vill se på det) Han lägger i stort sett all vikt fram och bakbenen är mest bara där, typ som stödhjul på en cykel. Är otroligt tacksam för ortopeden som förklarade tydligt för mig hur det låg till och varför han gör på vissa sätt när han göra olika grejer.

Redan imorgon skall vi träffa sjukgymnsten och påbörja rehab för min gosse.

Likes

Comments

2017, Nova

Denna hund. Det finns så mycket jag skulle kunna säga om henne. Men hon är värd sin vikt i guld. Hon är nära när man inte mår bra, ibland kommer hon med sin tass när hon märker att man börjar bli upprörd, då petar hon till mig. Denna underbara hund kommer jag aldrig någonsin lämna ifrån mig. Då krävs det något allvarligt. Hon är min trygghet i alla lägen. Tänk vilken tacksamhet man har till sina djur <3

Likes

Comments

2017, Lexie

Hej,

Nu är tanken att bloggen skall komma igång igen och att designen skall få sig en makeover. Förhoppningsvis kommer det även bli mer bilder också, hade med kameran ut häromdagen och fotade hundarna lite, men även att det kan komma bilder från lite aktiviteter och träning. Ja träning ja, jag längtar efter att få mer energi till hundarna. Jag hoppas det kommer med våren och solen.

På tal om träning, ni läsare kanske har lite bra tips. Lexie, som nu är 13 veckor skäller och hoppar väldigt mycket efter våra fötter om vi går ut igenom grinden och hon är lös, hur tränar man bort detta? Jag tycker det är ett helt onödigt beteende och det känns bara som hon stressar upp sig samt riskerar att bli trampad på. Vi har hela tiden sagt att hon får lära sig ta hänsyn till oss så vi försöker inte ta hänsyn till henne utan vi bara går på. Men hur får man henne lugnare utan allt hysteriskt skällande och hoppande?

Har lite metoder vi ska testa men fler tips tas tacksamt emot :)


Likes

Comments

2017, Vardag

Idag tog vi oss ut i skogen. Det var uppskattat av alla 3 hundar! Det är väldigt kul att se Lexie i nya miljöer och hur hennes attityd är.
I övrigt tar hon efter Nova. Dem är lite som Bill & Bull. Där Nova är där hänger även Lexie. Novas lilla djungel hänger Lexie gärna i när hon är ute. Plockar Nova pinnar gör hon likadant och tydligen även isbitar. Dem är verkligen så söta ihop. Trots den stora storleksskillnaden som många är fundersamma till så kan det gå såhär fint. ❤

Likes

Comments

2017

Jag lovade ju ett inlägg med lite information om mina vänner i hundvärlden som jag är så tacksam för <3
Först ut har vi Sandra och Bluedog design, hon syr selar (även halsband) till mina hundar, måttanpassade efter just mina hundar. Så galet snygga! Så otroligt tacksam för att ha henne som vän och bekant då hon även är till stor hjälp i övrigt när det gäller hundhållning, som just nu när jag behövt lite hjälp med foder till Lexie. Jag ser framemot den dag Lexie växt färdigt och hon också kan få en snygg sele.

Sen har vi Madde, också till bra hjälp när vi ventilerar hundhållning och allt som rör foder och träning. Men när hon även började sy blev jag ännu mer tacksam. Inte jättetaggad på att kosta på mig kassa täcken/tröjor till Lexie när hon växer. Så hon har sytt till min lilla valpis så hon slipper frysa <3

Likes

Comments