2017

Igår gick vi långpromenad och det var verkligen så skönt. På vägen hem hittade Nova en pinne och självklart skulle den med hela vägen hem.

Imorgon skulle vi egentligen dra Lexies tänder men den ena har lossnat och den andra är lös. Anledningen att jag bokade tid för detta är för att hon har ett överbett redan och jag ville inte att hon skulle bli mer påverkad pga extra tänder. 

Likes

Comments

2017

Halloj där ute!

Idag blåser det kallt så vi har myst massa i soffan under dagen. Ikväll blir det långpromenad med flickorna samt svärmor och ett gäng hundar till. Jaakko får gå en kortare sväng. Vi försöker hålla han i skicka och köra på lagom för honom, vi testar just nu utan smärtstillande men däremot går han på kosttillskottet MSM. Det funkar än iaf och jag längtar verkligen tills det blir varmare i sjön och vi kan träna i vatten ordentligt. Har nu gett mig f** på att han skall bli bra!

Började dagen med att hämta hem mera mat. Hundarna funkar så bra på detta också.

Likes

Comments

2017

Älskar detta väder! Vilken kick man får utav det. Dagar när solen skiner och det är varmt så kan vi ha dörren öppen hela dagen vilket hundarna älskar. Dem får välja själva om dem vill vara ute eller inne och mestadels är dem ute. Dem brukar komma in och sova en stund mitt på dagen men ute är verkligen bäst. Matte & husse har varit sjuka så varit lite segt senaste tiden. Men nu börjar vi friskna till 😊
Hoppas ni också njuter av våren.

Likes

Comments

2017, Foto, Lexie, Nova

Tog mig ut på en kvällspromenad med flickorna ikväll med en paus vid bäcken. Att se Novas lycka när hon får leka i vatten är helt underbart. Älskar att göra saker när man ser lyckan hos hundarna. 🖤

Likes

Comments

Frågor & Svar

Vi planerar avel och kennel i framtiden. Har redan nu en ganska klar bild på avelsmål osv. Men just nu undrar jag vad ni tittar efter när ni köper valp? Vad är viktigt för er?

Snälla kommentera gärna så jag kan anteckna det. Kvalité i aveln är absolut de största fokuset.

Likes

Comments

2017, Foto, Jaakko

Idag gick vi en underbar promenad i skogen och bland alla vitsipporna fick vi ju passa på att ta några bilder.

Likes

Comments

2017

Idag när svärmor och hennes goda vän tränade agility passade jag på att träna passivitet med Lexie. Jag hade en tanke hur allt skulle gå, men lilltjejen överraskar mig och sköter sig mycket bättre än väntat. Den känslan jag fick var fantastisk! Vi jobbar mycket med Lexie här hemma, ändrat om en hel del rutiner, och det känns faktiskt som vi börjar få en stabilare hund. Passar på och njuta av framstegen. För bakslagen brukar komma också. Men utan dem känner vi ju ingen skillnad så det är tur att dem båda finns!

Tänk så liten hon varit 🖤

Jaakko har fyllt 9 år 🖤 mattes goding. Vi har egentligen hundfritt sovrum eftersom vi tycker att vi ska ha en plats där det är jag och min fästman. Men då Jaakko stirrat massa när vi gått och lagt oss så ändrades även den regeln. Numera sover Jaakko på golvet bredvid husses del av sängen. Ikväll när vi tog in dem gick han raka vägen in och la sig.
Det går bättre med ryggen. Jobbar mycket med massage och stretdching just nu och han verkar inte ha lika ont.

I övrigt rullar allt på. Tankarna snurrar mer och mer på vilka tester osv Nova ska göra för att eventuellt användas i aveln. Höfter och armbågar är fria. Men mestadels snurrat nog tankarna på kennelnamn. Ska vi ta kull på henne vill jag ha egen kennel. Men just nu går det lite segt med namnförslag. Så om ni har några tips får ni gärna komma med dem 😊
Men det blir tidigast nästa sommar som det blir valpar isf.

Likes

Comments