Postad i: 2017, Foto, Lexie, Nova

Igår satt jag ute med kameran i ett helt annat syfte än att fota hundarna, men som ni kanske förstår så fastnade hundarna på foton också, inte så bra tagna men med knapp batteritid fick man fota snabbt om man ville fånga dem på bild.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: 2017, Lexie

Igår var Lexie hos Anicura Västra Djursjukhuset för att göra en CT-röntgen av ländryggen där man har hittat att hon reagerar på smärta. Bilderna ska nu till England men förhoppningsvis har vi fått svar inom 1 vecka.

Jag har länge märkt att det är något som stör hennes rörelsemönster och hon är utredd för patella luxation och slipped tendon, men inget hittades. Däremot reagerade hon kraftigt när ryggen kollades och därav röntgen. Så just nu håller vi alla tummar vi kan och hoppas vi får reda på vad det är som stör hennes rörelser och i mellan åt låsningar.

Likes

Comments

Postad i: 2017, Foto, Vardag

Hundarna blev mycket glada idag när jag gav dem dagens tugg, lammben satt fint tyckte dem alla 3. Har en dröm om att kunna barfa men har inte den platsen än. Försöker iaf ge dem råa ben då och då, vilket ni kan se att det uppskattas.

Likes

Comments

Postad i: 2017

Idag har vi grejat med lite annat än hundsaker, gått hundpromenad och precis nu har jag tränat lite rallyförberedande med Yenna. Vi ska snart starta, mestadels känns det som att jag anmält mig för att utmana mig själv och våga mig ut på tävling och det var många från klubben som skulle starta så det kändes kul att haka på.

Lexie har i eftermiddag påvisat mer problem med sin kropp då bakdelen inte riktigt hakar på som vanligt och hon inte lyfter bakbenen som vanligt utan mer släpar dem. Sätter igång många tankar i mitt huvud och funderingar på vad det är som ställer till det hos henne. Sen självklart kan jag inte sluta fundera på framtiden och vad som kommer hända med henne och vad hon kommer klara. Jag fick stort förtroende för ortopeden jag träffade och hon kändes förstående. Jag skall försöka att inte tänka på allting för mycket men det är svårt att låta bli.

Imorgon åker jag till Herrljunga och tränar hund iallafall.

Hundarnas täcken har ju anlänt, dessa bilder kommer jag åt just nu.

Nu har alla hundar regntäcken och Back On Track nättäcken.

Likes

Comments

Postad i: 2017, Träning, Yenna, Youtube

Träningen igår gick mestadels ut på att gå igenom vad det vi fick i läxa från kursen i onsdags. Övningarna handlar om handling, öka hundens hindersug och vår kroppskontroll. Jag filmade gårdagens pass och är mycket nöjd med hur det gick. Känns som att mest fokus ligger på att jags ska lära mig ha koll på kroppen. :)

Likes

Comments

Typ såhär gick det idag

Benet är inga fel på. Smärtan kom väldigt tydligt när hon gick igenom ryggen. Antagligen en nerv som kommer i kläm när hennes ben låser sig. Hon låg även märke till att hon rörde sig konstigt när hon kom in i rummet för då gick hon lös. CT röntgen bokas in. En ortoped till kommer kolla på henne då också. Fram tills dess kommer hon få smärtstillande för att vi ska se om man märker skillnad på henne. Det skulle kunna vara medfött eller något annat. Ingen garanti på att jag kommer kunna tävla henne. Kanske bara blir sällskapshund. Får se vad röntgen visar  (Den är 20 september och bilderna skickas sen till England.) Får se om de visar något eller om det är rehab som kommer att gälla framöver.

Likes

Comments

Postad i: 2017, Vardag

Idag verkar inte regnet vilja ge med sig alls. Jag har dem senaste dagarna tittat efter regntäcken till sheltisarna. Nova har redan och jag tycker det är så skönt att kunna hålla dem lite torra vid promenader i regn iaf. Idag startade jag datorn och beställde från Hööks, känns skönt att ha det gjort. Tänker mig att jag lägger upp bilder när jag fått hem dem. Jag beställde även BoT nättäcke. Nova är ju välutrustad med BoT nättäcke, regntäcke och ett fleecetäcke som vi köpte på My Dog ett år. Snart är alla uppgraderade och vi känner oss redo för hösten.

Imorgon ska Lexie träffa ortopeden. Vi vet ännu inte riktigt vad det är med hennes bakben men dem senaste misstankarna ligger på slipped tendon, vill ni läsa mer om det kan ni läsa här: http://www.avelspoolensheltie.se/Grundbilder/sheltiehael.pdf

Vi får se helt enkelt, har inte direkt tänkt åka därifrån utan att ha en plan för henne. Just nu har jag ju liggat lågt med hennes träning. Jag längtar så efter att kunna börja träna mer med henne men hälsan är viktigast för mig. Jag börjar få tomt på idéer att träna med henne när allt ska vara lugnt, och idag helst inomhus också. Ska nog ta en stund och kolla runt på nätet och sen skriva en lista så jag har något att titta på när jag har tomt på idéer.

Om ni har några idéer så kommentera gärna!


Likes

Comments

Postad i: 2017, Yenna

Jag fick en kommentar om mitt förra inlägg, och inser att jag har nog missat att presentera Yenna helt här på bloggen. Så jag får se till att göra det.

Yenna ägs av min kompis Sandra. Jag lånar henne just nu och tränar med henne. Hon följde med samtidigt som jag hämtade hem mina andra 2 hundar efter vår semester. Hon har funnit sig fint i våra rutiner, flocken och träningen går verkligen. Yenna & Lexie är anmälda till rallydebut båda två i slutet av månaden. Vi får se vad ortopeden säger på torsdag om Lexie får starta.

Yenna är drygt 2 år och jag var med när hon föddes. Det känns speciellt att få låna henne och träna med.
Framtiden får visa hur allting blir, inget är bestämt utan vi testar oss fram. Så imorgon på kursen kommer Yenna få träna och Lexie vila. Vågar som sagt inte träna med henne än.

Likes

Comments