Header

Postad i: 2017, Foto, Nova

Idag vaknade vi till ett vitt landskap. Jag hoppade inte av lycka lika mycket som hundarna kan jag ju ärligt talat säga. Men efter en långdragen frukost så gick jag och Nova ut för att leka i snön. Helt underbart att se glädjen hos henne.

I eftermiddag blev det tyvärr ingen promenad då allt började töja senare under dagen och det resulterade ju såklart i isbana..

🐶 ​​Guldtassar
Johanna, Nova, Yenna & Lexie

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: 2017, Yenna

På fredag är det dags för vårt första blåbärlopp, eller till och med 2 första. Det skall bli spännande och se hur det kommer att gå. Det kommer vara fler hundar än när vi tränat och en lite mer taggad miljö tror jag. Plus att det är inomhus. Jag har inga mål mer än att jag ska komma ihåg banan och hinna med Yenna. Det största målet är egentligen att klara av att åka dit, vara med, göra vårt bästa och sen fortsätta för att skaffa oss mer erfarenheter och lärdomar. Självklart ska jag försöka se till att det filmas så jag kan dela med mig av hur det går. Jag tycker även om att se det själv så jag själv kan se vad vi behöver träna på.

🐶 ​​Guldtassar
Johanna, Nova, Yenna & Lexie

Likes

Comments

Postad i: 2017, Utrustning

Jag läser i många trådar på Facebook där det diskuteras täcken eller ej och raser hit och dit. Jag tänkte själv berätta om hur vi gör och hur jag tänker kring den biten.

Våra hundar har regntäcken, Back on Track nättäcke och även varsitt tjockare från Back on Track. Yenna har även ett obtrack-täcke och Nova ett fleece.

Regntäcken är i första hand för vår del faktiskt. För att hålla hundarna torra även när det är dåligt väder. Men jag börjar känna att det inte skadar dem att ha dem på sig under promenader när vädret är regn på tvären. Jag är väldigt mån om mina hundar och deras muskler . Att hålla dem varma och torra känns otroligt viktigt för mig. Men självklart är det skönt att allt blir genomblött inomhus när man kommer in.

I bilen när det är kallt eller efter träning har hundarna täcken på sig. Vilket beror på temperaturen. I samband med träning används oftast BoT-täcke och även efteråt går dem med dem någon timme. BoT har ju en läkande effekt och är snäll mot musklerna. Jag använder själv deras knästöd och ryggstöd. Känns absolut värt att hundarna ska ha samma sak.

Vid minusgrader använder hundarna sina lite tjockare täcken om dem går ut i trädgården i några timmar eller i hundgården. För att återigen värna om musklerna och förhindra skador.

Lexie använder just nu sitt täcke mest av alla eftersom hon är ordinerad att ha det med tanke på sin rygg. Vid kallare temperaturer har hon sitt tjocka täcke som är ett fodrat regntäcke.

Nova behöver ett nytt täcke som är varmare då hon just nu använder Jaakkos gamla så det är egentligen lite för litet. Så det står på inköpslistan. Men vi har som "regel" (läs med glimten i ögat) att alla hundar har regntäcken och BoT-täcken.

🐶 ​​Guldtassar
Johanna, Nova, Yenna & Lexie

Likes

Comments

Postad i: 2017, Vardag

Godmorgon! Idag är det otroligt fint men kallt ute. Idag ska Lexie & Nova vaccineras. Några större planer än så har jag inte. Funderar på lite olika promenader och att fota lite om det fortsätter vara såhär fint.

Vi får se helt enkelt. Än så länge sitter jag i soffan med en kopp te och tittar på serie.

🐶 ​​Guldtassar
Johanna, Nova, Yenna & Lexie

Likes

Comments

Postad i: 2017, Foto

Hundarna verkar älska att snön har kommit. Jag hade önskat lite mer kyla innan snön kom men vi får väl se hur länge det ligger nu också. Tyvärr får ju inte Lexie busa med de andra i snön, men hon leker det lilla hon kan och får.

Klorna är klippta som varje söndag. Efteråt får man gottis vilket har börjat resultera i att alla hundar kommer fram frivilligt eftersom dem vet vad man får efteråt.

​Hoppas ni fått ett bra avslut på veckan, hur är det hos er, har ni fått någon snö?

🐶 ​​Guldtassar
Johanna, Nova, Yenna & Lexie

Likes

Comments

Postad i: 2017

Idag har jag & Nova hängt på bandyläktaren. Husse hade premiär på hemmaplan och jag försöker titta på hans matcher så ofta jag orkar/hinner. Nova har varit med tidigare och är otroligt lätt att ha med dit. Vi stannade kvar första halvlek och när vi gick ledde dem med 2-0, matchen slutade 6-2 Så det var kul!

Väl hemma så tog jag en promenad med Yenna och Lexie. Ska göra Lexies övningar sen lite senare med. Nu står maten i ugnen så snart ska jag njuta av en härlig lördagkväll med man och hundar.

🐶 ​​Guldtassar
Johanna, Nova, Yenna & Lexie

Likes

Comments

Postad i: 2017, Yenna, Agility

Jag är så nöjd!! Ser framemot att fortsätta utvecklas med henne. Underbara hund!

🐶 ​​Guldtassar
Johanna, Nova, Yenna & Lexie

Likes

Comments

Postad i: 2017, Lexie, Foto

När Lexie föddes vägde hon 236 gram, det är ett helt år sen.
Idag väger hon drygt 4 kg och det är sällan hon vill ligga still när man antingen kan terrorisera husse & matte med leksaker, försöka få igång Nova eller Yenna till lek, eller varför inte springa ut i skogen och leka. Hon är där i mellan väldigt mysig. När hon väl vill vila så kryper hon gärna nära eller upp i famnen för att sova.


Lexies liv har inte helt varit rolig. Vi kämpar på nu med att stärka henne för att få igång henne och få ordning på hennes rygg. Det har ni varit en lång sommar/höst med dessa undersökningar. Men nu är vi äntligen på gång! Hon skall snart få springa lite blåbär, förhoppningsvis får vi upp lite hindersug tills dess. Annars hoppas jag snart på en rallydebut om det får fortsätta såhär.

Sen första dagen har Lexie & Nova klickat. Dem tycker inte om att vara ifrån varandra heller.

Nu kommer det massa bilder på Lexie och hur hennes första år har sett ut!

🐶 ​​Guldtassar
Johanna, Nova, Yenna & Lexie

Likes

Comments

Postad i: 2017, Lexie, Yenna, Agility, Träning

Dagen började tidigt för att försöka ta mig fram till Västra idag. Det där EU-toppmötet ställde till det en hel del i trafiken med avstängningar lite här och var. Sjukgymnasten vi skulle träffa fastna i trafiken och vi fick välja om vi ville stanna kvar och vänta eller åka hemåt. Men så länge andra sitter fast så kommer ju inte heller jag någonstans så jag väntade. Tillsist fick vi träffa den andra sjukgymnasten vilket var uppskattat eftersom jag vill komma igång ordentligt med henne och hennes rehab.

Jag orkar inte gå in på allt eftersom vi jämt pratar om detta. Men planen för Lexie är att dels återigen kolla hennes patella. Visar inte det något så utgår vi från att det är ryggen eftersom det är där hon markerar på att det gör ont. Men innan vi kan starta igång rehabträning så skall vi jobba med massage och stretching för att mjuka upp henne.

Så snälla ni, håll tummarna för oss och att vi hittar något så vi får ordning på Lexie ❤
Aktiv vila, back on track och lite övningar så hoppas jag verkligen på rätt lösningar!

Inte bästa bilden men i eftermiddag spenderade vi 3 timmar i Tagene Hallen för agilityträning. Jisses vilken känsla! Film kommer imorgon 😉

Imorgon blir min lilla Lexie 1 år, det kommer en bildbomd på henne från sitt första år!

🐶 ​​Guldtassar
Johanna, Nova, Yenna & Lexie

Likes

Comments

Postad i: 2017

Igår kväll hade vi lite pälsvård här hemma, eller lite och lite vet jag inte. Yenna fällde en hel del och det slöt med att hon somnade medan jag höll på och borsta igenom henne. Hon njöt verkligen. Lexie njöt inte lika mycket kan jag säga, haha, men sen har hon inte riktigt lika mycket päls heller.

Hundarna tränar i övrigt på bra. Yenna har verkligen utvecklats och mycket börjar hända. Vi är nu anmälda till blåbärstävling och en träningstävling inom närmsta veckorna. Imorgon har vi träning med några klubbkompisar i hall med bana uppställd. Men först på morgonen ska Lexie få träffa sjukgymnast, ingen mindre än Josefine på Västra. Hon som hjälpte oss med Jaakko.

🐶 ​​Guldtassar
Johanna, Nova, Yenna & Lexie

Likes

Comments