Hej på er! Idag hade jag tänkt berätta om min vän. Vi har alltid gått i samma klass i hela låg och mellanstadiet. De första åren tänkte vi nog inte så mycket på varandra, men i tvåan började vi umgås (eller då kallade vi nog det för leka). Vi blev fort bästa vänner men i femte klass förändrades något. Jag vet fortfarande inte vad det var. Men hon började bli elak och gav mig små pikar i skolan, men när vi umgicks på fritiden var allt normalt. När detta hade pågått i ca en månad sa jag till henne att det inte var okej att bete sig taskigt mot mig när vi är med andra människor. Hon blev ledsen och sa att det inte var meningen, så vi gick vidare. Och jag trodde att det skulle bli bättre, men jag hade fel. Några dagar senare blev det pikarna fler och värre. Återigen pratade jag med henne, men hon avbröt mig och började ta upp saker som hon tyckte att jag hade gjort fel, och det slutade med att jag blev den som fick en tillsägelse och att jag behövde säga förlåt först. Och jag försöker inte få det att låta som att hon var den enda anledningen till våra bråk eller att bara mina åsikter räknas, men jag tycker bara att man kan ju lösa ett problem i taget. Men detta fortsatte att hända och tillslut så ignorerade hon mig nästan i skolan men hon ville ändå vara min bästavän utanför. Och hon verkade inte förstå hur jobbigt det var för mig när hon gjorde så. Så jag började ignorera henne på sommarlovet ( i år) men det var svårt. Jag försökte väll bryta kontakten med henne eller "göra slut" med henne, för att slippa att må dåligt. Men när jag började i min nya skola (som hon inte går på) och fick nya vänner, bra vänner insåg jag att det var fel av mig att göra så mot henne. Så vi pratade och löste allt och nu är vår relation starkare än någonsin.


Så vad är meningen med detta inlägg? Jo att om man inte blir behandlad bra i en relation så tycker jag att det är viktigt att först försöka jobba på den (sålänge den inte är våldsam, om den är det tycker jag att den ska avslutas direkt) för att om det är en gammal vän kan det vara lite synd att förlora allt man hade. Det var allt för denna gången. Tack för att du läste. Puss //Guldlock <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Många tonåringar har finnar, och det är helt normalt och det är inte fel att ha finnar, man kan ju trots allt inte hjälpa det. Men som en person som har mycket finnar känns det ibland lite jobbigt. Så nu när jag började högstadiet bestämde jag mig för att försöka få bort dem en gång för alla. Och jag har nog försökt med tre olika företags ansiktstvätts produkter men inget har fått bort dem. Men jag gjorde lite research och fick reda på att finnar inte beror på så stor del av oren hud som jag hade trott! Så nästa dag traskade jag ner till apoteket och pratade med dem som jobbade där. De tipsade om en tvätt och två krämer. Och det är dessa tre sakerna är det som detta inlägg kommer att handla om.
Produkt nr 1. Detta är en tvätt som jag ÄLSKAR. den ger alltid en sådan ren och fräsch känsla efter. Den luktar inte heller så mycket vilket jag gillar väldigt mycket. Denna tvätt finns även i större förpackningar.
Produkt nr 2. Detta är en "mild" aknekräm som dödar de bakterierna som skapar finnar. Den kan kännas lite "plastig" när man först sätter på den men den känslan försvinner så fort man börjar röra ansiktsmusklerna. Denna fungerar jätte bra för mig men för andra kanske den är värdelös, därför måste man alltid prata med de som jobbar på apoteket innan man köper något som detta. Finns även i starkare former.
Produkt nr 3. Detta är en ansiktskräm som fungerar både på natten och på dagen. Den är matt så man ser inte helt glansig och "fettig" ut i huden när man har använt den. Den återfuktar jätte bra och den känns inte heller som ett tjockt lager på huden. Jag använder de andra två produkterna varje kväll, men jag brukar använda den sista krämen innan jag tar på mig mitt smink på morgonen. För jag vet inte hur aknekrämen och den skulle fungera tillsammans.


Sist skulle jag bara vilja säga att ingen ska behöva känna sig pressad av andra att försöka ta bort finnar, det ska vara ett eget beslut som är gjort självständigt. Man kan vara jätte super mega fin med eller utan finnar


Tack för att du läste, puss o kram //Guldlock <3

Likes

Comments

Hej på er!

Idag har jag och mina föräldrar varit i Malmö på Malmö mässan. Vi var där för att se en utställning om Titanic. Den var riktigt intressant och berörande, de visade till och med föremål från folk som avled när båten sjönk.

Tyvärr kunde jag inte ta fler bilder, där var fotoförbud inne på själva utställningen.

Efter det, gick vi till Emporia och åt sushi där. Vilket btw är min favoritmat. Sedan gick vi en runda men jag hittade inget att köpa, vilket kanske var tur (jag får jättemycket ångest av att spendera pengar). Och nu är vi påväg hem. Så det var lite om min dag, det kanske inte var så kul att läsa men men.

Tack för att du läste, puss puss /Guldlock <3

Likes

Comments

Eftersom detta är en ny blogg så tänkte jag att det skulle kunna vara lite kul att veta lite saker om mig, och jag kommer göra detta genom LISTOR🙌.


5 saker som jag tycker om:

1. Resa

2. Lära mig nya saker

3. Vara utomhus

4. Havet

5. Prata


5 saker som jag ogillar:

1. Sexister

2. Läxor

3. Sveriges väder

4. Regn

5. Sitta stilla


5 ord som beskriver mig:

1. Glad

2. Rastlös

3. Osäker

4. Social

5. Nyfiken


5 saker jag är rädd för

1. Döden

2. Scener

3. Att bli hatad

4. Donald Trump

5. Att en nära ska avlida


Det var allt för denna gången. Tack för att du läste //Guldlock

Likes

Comments

1. 22 kvadrat

Denna podcasten handlar om Linda William och Hampus som bor tillsammans i en lägenhet på 22 kvadratmeter i Stocholm. Denna får mig alltid att skratta och jag längtar till vare söndag då de släpper ett nytt avsnitt då.

2. Frågar åt en kompis                                                                                                                          I denna podden så pratar Keyyo och Hampus Hedström om om bisarra saker som t.ex. är bröstmjölk veganskt och guilty pleasures.

3. Mordpodden                                                                                                                                 Här pratar Linnea och Amanda om olika svenska mord som har ägt rum över hela Sverige. den är riktigt intressant men den kan bli rätt obehaglig i vissa avsnitt.

4. Penntricket                                                                                                                                      En femenistisk podd som görs av Natashja och Cissi, där de pratar om allt från manshat till aborträtt.

5. Views                                                                                                                                              En podd på engelska som görs av David och Jason. Den handlar om deras liv och upplevelser.

Tack för att du läste xoxo /Guldlock

Likes

Comments

Hej! Detta är mitt första inlägg, så jag tänkte berätta lite om mig. Jag är en trettonårig tjej som bor i Skåne. Jag älskar att vara utomhus och jag älskar att springa och röra på mig. Jag har blond guldigt hår, därav namnet guldlock. Jag kommer att lägga upp allt ifrån hur min dag har varit till tips och listor. Btw jag ÄLSKAR listor, för mig så är listor ett jätte bra sätt att hålla reda på saker som jag ska göra. Jag ska försöka att lägga upp minst ett inlägg varannan dag.  

Tack för att du läste xoxo /Guldlock

Likes

Comments