Hela familjen har fått fått nej på flera asylansökningar och andra ansökningar om uppehållstillstånd i Sverige. Varför tar man inte dessa i förvar och utvisar dem?
Hur kan man ha ett tvåårigt återreseförbud förutom ett aktivt utvisningsbeslut och samtidigt vara dömt till skyddstillsyn? Dessutom skulle dessa tvår

I maj i år visades ett utdrag om bröderna från belastningsregistret över 30 brott från olika tingsrätter i Skåne, Småland och Blekinge. Detta är på personer som vägrats asyl och uppehållstillstånd.
Vad är fel på systemet och varför ska vi behandla folk som kommer hit om vi inte ser till att avisa dem.

Här handlar det inte ens om att hitta dem utan att bara förverkliga utvisningen.
Visst man har överklagat besluten till Migrationsverket men hur många gånger ska man få gör detta och hur lång tid ska det få ta (10år). Borde man inte ha familjen i förvar under överklagande iden och pengarna som en del av dessa får skulle dras in omgående. Nu leder det till brott i stor skala men om man inte låter dessapersoner vara ute i samhället under tiden så minskar in på alla brott av det här slaget.

Något är enormt fel iSverige!

–Hade man tagit i det här redan när de fick sitt utvisningsbeslut hade vi inte varit här i dag. Nu är det svårt att vrida klockan tillbaka. Och jag förstår inte varför - för vi hade ingen flyktingkris i Sverige när de fick sina utvisningsbeslut. Något är fel i Myndighetssverige,säger Roger Fredriksson., kommunalrådet i Ronneby

En dag i oktober blev Hassan Abdulaziz svårt knivskuren av brödernas gäng, eftersom han vägrade köpa in datorer till sin butik av dem. Incidenten nämndes i nyhetsrapporteringen som efteråt kallade misshandeln för ett stortbråk mellan två gäng för att Hassan fru och mamma hade hjälpt honom.

Av företagarna får man höra om brödernas metod att bli vänner med nyanlända och få dem att begå små rättsliga övertramp.

”–De bjuder på droger. Gratis första gången. Efter det har de något på dig. De har fått dig att bli en smutsig person och då kan de sätta dit dig om du inte gör som de säger.

En av småföretagarna fick nog efter alla attacker och hot att han till slut ledsnade…

–Okej, jag ska vara ärlig, säger han.

– Jag känner maffian. Jag ringde dem. Jag sa: "Ni får 50 000 om ni fixar killarna."

Företagaren påstår sig senare ha tagit tillbaka beställningen.

– De kan Sveriges regler exakt och vet hur de ska göra. De kommer med hoten, men sedan skickar de någon som inte är straffmyndig för att kasta sten på våra rutor.”

Men sedan tog han tillbaka allt för att för att han insåg att det bara skulle sluta illa för honom själv.

Första gången den äldre brodern dömdes för rån hade han varit i Sverige i lite mer än ett år.

Han var 17 år och i domen står att hela familjen har ett utvisningsbeslut som vunnit laga kraft men han kan inte utvisas själv när mamma och lillebror håller sig undan. Sedan dess har han rymmt från förvaret i Åstorp och även haft utvisningsbeslut under uppsikt samt suttit i häktet för de brott han dömts och misstänkts för.

På frågor om varför man inte utvisar familjen....

”–De har inget land, svarar polisen då.”

Om man ser till andra länder så utvisas personer som befinner sig illegalt i landet utan hänsyn till om de har ett land eller inte. De skickas till de land där de kom ifrån och alla har det haft något land att komma ifrån. Men Sverige är så fina i kanten och det anses väl att var inhumant att utvisa kriminella bara för det slängt sina pass och ändå kommit in i landet på grund av de slappa regler som vi har.

Detta är ett skapat problem av regeringen eftersom man släpper in asylsökande utan identitetshandlingar. Visst skulle detta sköts om vid den yttre gränsen men tyvärr fungerar det inte och då ska varje land ta sitt ansvar. Asyl eller inte så ska man kunna bekräfta identitet och land innan man släpps in.
Nu släpper man in kreti och pleti och det resulterar i brott i många fall för man har satt sig själva i en återvändsgränd av sina egna lagar.

Utvisningen är dock en liten hjälp men inte något som fungerar speciellt bra eftersom man återkommer med ny identitet och som sagt man behöver inte visa id-handlingar vid asyl. På detta sätt kan man återkomma och utvisningen blir som att gå ut genom en svängdörr.

Öppna gränser som vi har i EU medför enhel del problem för vanligt folk och göder den kriminalitet vi ser i dag. Vill man ifrån detta bör gränserna stängas till vart land och kontrollen ska vara hård för att man ska kunna ha kontroll på vilka som vistas i landet och var. Det handlar inte om att vara inhumana utan att gallra ut kriminella från vanligt folk som är i behov av hjälp. Har man rent mjöl i påsen är det inga problem med att visa sitt rätta jag.

Vad det gäller bröderna och deras mamma står det i papperna att de är medborgarei okänt land. I den äldre broderns första dom står det till och med "Medborgare i Statslös".
Palestinier som levt hela sina liv i andra arabiska stater utan att ha blivit medborgare är en följetong i migrationspolitiken.

I brödernas fall är det Libanon de lämnat. De har haft giltiga libanesiska inresedokument, så kallade laissez-passer, tills de gick ut för tre år sedan. Med andra ord finns det ett land att skicka dem till men problemet är att passen gick ut för tre år sen och nu har man problem med att skaffa fram nya. Tiden man tagit på sig med tillåta överklaganden som tagit 10 år har försatt hela karusellen i gungning och problemmed att utvisa även om man har skäl till utvisning.

Förstår att det är så många som går under jorden för att komma till dessa lägen då Sverige står handlingsförlamad och vet inte hur man ska hantera problemen. Snabbare beslut, ett överklagande som snabbt tas om hand om och sedan utvisning skulle få situationen hanterligare.

”Hassan Abdulaziz, som själv kom från Idlib i Syrien för fyra år sedan, har en annan infallsvinkel på migrationshistoriken.

– Jag drabbas när killar som de inte hamnar i fängelse eller lämnar landet. Det blir mycket hat mellan svenskar och invandrare för de ser inte skillnad på vem som är bra och vem som är dålig, de ser bara en "jävla arab".”


Detta skapar en invandrar fientlighet och enbart för att regeringen visat en sådan flathet att man inte klarar av sin uppgift. Att man dessutom ger dem mindre straff i många fall och många fler ”Bosse filer” ses inte med blida ögon av de som lever i landet och gör rätt för sig.
Att man dessutom ska betala för att folk ska kunna leva på brott är inget som en person som jobbar och sliter för att kunna försörja sig på ärligt sätt upplever som trevligt, utan snarare som kränkande.

–Vi har en lång resa att göra och detta samtidigt som vi ska byta ut hela innanmätet på vår organisation. Omorganisationen har påverkat vår del av regionen mycket, alla resurser går till Malmö. Vi har lyckats lagföra ett par av händelserna, sedan gör tingsrätten ibland andra bedömningar av fallen men det finns också domar som överklagats, säger lokalpolischef Magnus Bergman som konstaterar att polisen inte lyckats lösa situationen i Ronneby centrum.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vad kommer det bli för svar på frågan om USA väljer ett tredje världskrig med kärnvapen eller en president som vill ha fred.
Enligt Putin så kommer det att bli ett krig om Hillary Clinton väljs till President. Lyssna på vad hon sagt och lyssna noga för det handlar inte bara om USA. I ett krig dras även vi med i.

Likes

Comments

En 18-årig man, bosatt på ett asylboende i Dalarna, är misstänkt för flera våldtäkter mot barn.


Vad som blir resultatet av detta är för tidigt att säga något om men följer det samma spår som allt annat i Sverige så blir han säkert friad och får uppehållstillstånd Sverige.. (Källa)

30-åringen följde efter kvinnan och tog sig in i hennes hem – där han våldtog henne.
Innan han gick därifrån tog han bilder på henne med sin mobil.
I tingsrätten dömdes han för våldtäkt och kränkande fotografering.
Men hovrätten friar honom för kränkande fotografering – eftersom kvinnan såg när han tog bilderna.


Hur ska man kunna skydda sig mot fotografering bara för man sett att bilderna tagits. Bilderna är kränkande och kan delas ut hur som helst utan att hon har en chans att säga ifrån. En lagändring borde införas genast om det inte är så att lagen är skriven just för de som kränker genom att ta bilder. (Källa)

En av de afrikanska asylsökare från Eritrea som var med när en kvinna i Ludvika blev bestialiskt gruppvåldtagen beviljas nu 140.000 kronor i skadestånd från Sveriges skattebetalare. Detta trots att han deltog vid våldtäkten och även kysste kvinnan.

Detta är det mest skrämmande av allt när dessa 3 som var med om att våldta henne nu blir friade för att man inte kan avgöra vem som gjorde vad. Kvinnan säger att en höll i henne och kysste henne medan 2 fullbordade våldtäkterna. En har erkänt att han kysste henne medan de andra två vill inte erkänna vem som gjorde vad och slipper då straffas för det de har gjort. Sverige i ett nötskal, där brottsoffret får lida och målsägarna får friande domar med ersättning. Skulle inte förvåna mig om utvisningen också dras tillbaka. (källa 1) (källa 2)


Likes

Comments

Clinton Foundation är enamerikansk icke skatteskyldig ideell förening. Den grundades 1997 av Förentastaternas dåvarande president Bill Clinton. Föreningen driver ett antalvälgörenhetsinitiativ för ökad hälsa, minskad fattigdom och insatser ikatastrofområden.
Föreningen hette från början William J.Clinton Foundation och bytte 2013 namn till Bill, Hillary & Chelsea Clinton Foundation.

Insyn
År 2007 blev stiftelsens hemliga finansiering omstridd. Matthew Yglesias på Los Angeles Times skrev att det skulle vara olämpligt om finansiärerna fortsatte att hållas hemliga när HillaryClinton kandiderade till att bli Demokratiska partiets presidentkandidat. En lista över donatorer offentlig gjordes 2008 och väckte reaktioner då den innehöll politiskt känsliga sponsorer som Saudiarabiens kungafamilj ochmilitär företaget Blackwater.
När Hillary Clinton utnämndes till amerikansk utrikesminister utlovade stiftelsen att all finansiering som kunde innebära intressekonflikter skulle upphöra innan Clinton tillträdde sin nya tjänst. År 2015 visade The Wall Street Journal och andra tidningar att donationerna från utländska regeringar och andra politiska intressen hade fortsatt under Clintons tid som utrikesminister

Academi/Xe(Blackwater)
Academi (tidigare Xe, Blackwater Worldwide samt Blackwater USA) är ett amerikanskt säkerhetsföretag/militärföretag som startades 1997, och har sitt högkvarter i North Carolina. I december 2011 meddelade företaget att de åter igen byter namn, denna gång till Academi.

Historia
Efter att ha fått ett mång miljonarv från sin fars dödsbo startade Eric Prince företaget Blackwater USA. Eric hade en kort militär karriär och hade bland annat fullgjort tre terminer för att bli en Navy Seal, men avslutade utbildningen i förtid i samband med faderns död.
Verksamheten och affärsidén var inledningsvis att genom säkerhetsinstruktörer erbjuda militära och polisiära myndigheter utbildning. Efter en mycket framgångsrik start expanderade verksamheten till nya områden som till exempel att sälja säkerhetstjänster till USA:s utrikesdepartement och dess personal utomlands. Denna verksamhet fick namnet Blackwater Worldwide, vilket i oktober 2007 blev namn på hela företaget. Man har även fått en federal order på flera miljarder dollar för bekämpning av narkotikasmuggling, huvudsakligen i projektet Plan Colombia vilket bland annat innebar träning och support åt den colombianska polisen och militären.
Företaget är indelat i flera olika affärsområden och har enligt egna uppgifter världens största privata militäraträningsläger, beläget i Moyok, North Carolina samt bland annat egen tillverkning av övningsutrustningar och bepansrade fordon. Det har blivit mycket populärt bland amerikanska förband att utföra övningar på Xe:s moderna anläggningar, men även vapenindustrin i USA använder Xe och dess personal för att utvärdera nya vapen.
Xe äger också företaget Greystone.Skillnaden mellan Xe och Greystone är att Xe i huvudsak arbetar med amerikanska federala kontrakt, medan Greystone vänder sig till andra nationer samt tillföretag.
Det tidigare namnet Blackwater syftar till de svarta torvmyrar som finns inom företagets 2 833 hektar stora övningsområde.
Enligt uppgifter från Associated Pressden 13 februari 2009 har företaget meddelat att man från och med nu kommer att arbeta under namnet ”Xe” (uttalas ”zee”). Enligt ledningen är detta en del av att ändra syftet med företaget. Företaget blev mycket kritiserat efter dödsskjutningen av över ett dussin civila i Irak. En talesman för företaget deklarerade att de känner att det tidigare namnet Blackwater är alltför starkt förknippat med företagets arbete i Irak. Xe:s två största konkurrenter är Dyncorp och Triple Canopy.

Xe:ssnabba framgång
Bush administrationens strategi att starta Kriget mot terrorismen blev finansiellt det stora genombrottet för Xe. Man anlitade PR- och lobbyföretaget Alexander Strategy Group, som redan hade nära samarbete med Bush administrationen.
PR-firman stängdes dock senare ner på grund av flera fällande domar i en mutskandal kring PR-firmans frontfigur, lobbyisten Jack Abramoff samt en rad republikanska politiker. Xe använder numera företaget C&M Capitolink för sina politiska uppvaktningar, och har under 2007 betalat 302 000 dollar för lobbying.
Xe har framgångsrikt lyckats värva flera högt uppsatta personer inom både CIA och Pentagon. Till vice ordförande värvades Cofer Black. Han var tidigare ansvarig inom CIA för vissa terrorist frågor,speciellt tillsatt av Bush administrationen efter 11 september. Xe:s lyckade värvningar har medfört att företaget har fått de rätta politiska kopplingarna och därmed de stora beställningarna.
Eric Prince ägde även företaget Terrorism Research Center vilket sedan 2007 ingår i Total Intelligence Solutions (TIS), där även Cofer Black är delägare. TIS verksamhetsområde är insamling och bearbetning av underrättelser, vilket traditionellt har utförs av CIA. Ägarna har valt att hålla TIS separerat från Xe.

Kritik
Företaget har verkat i bakgrunden av Irak kriget likt en privat armé, och har blivit allt mer uppmärksammat för oprovocerat våld, och dess inblandning i ett otal dödsskjutningar av till synes oskyldiga passerande civila. Bland Iraks befolkning är denna typ av företag ökänt och avskytt för dess vana att "skjuta först och fråga sedan.
Bush administrationen har använt säkerhetsföretag i syfte att reducera antalet döda amerikanska soldater i Irak,detta genom att lägga ut farliga uppdrag. Därmed slipper försvarsmakten att redovisa ännu fler stupade amerikaner. Den amerikanska försvarsmakten ansåg till en början att de kontrakts anställda utför viktiga uppdrag som frigör amerikanska soldater för andra uppgifter men den uppfattningen har förbytts till det motsatta; Att försvarsmakten måste åka på uppdrag för att återupprätta ordningen efter att kontraktsanställda har skapat kaos. En rapport från Congressional Research Service från 2007 visar att 182 000 anställda till privata militära företag och privata säkerhetsföretag är kontrakterade under amerikanska myndigheter i Irak. Av dessa är 118 000 irakier, 21 000 amerikaner och 43 000 kommer från andra länder, bland annat Chile, Fiji, Nepal, Sydafrika och Storbritannien. Det finns inga uppgifter om hur många säkerhetsvakter som har omkommit i Irak.

Ur ett juridiskt perspektiv har Xe och andra privata säkerhetsföretag samt privata militära företag haft en oklar juridisk status i och med att chefen för den civila administrationen i Irak, amerikanen Paul Bremer utfärdat "Order 17" som fattades 2004, då USA styrde Irak. ”Order 17” innebar att amerikanska styrkor och myndighetspersoner samt kontraktsanställda endast omfattas av lagen från den stat de skickats från och därmed innehar immunitet mot irakisk lag. Man befinner sig alltså i en gråzon med fritt spelrum av laglöshet, där kontraktsanställda som har begått brott blir hemskickade utan påföljd, i samverkan med USA:s utrikesdepartement. Det har också förekommit att amerikanska myndigheter verksamma i Irak har överlåtit till Xe-anställda att skriva utredningsrapporter om sina egna dödsskjutningar. Bush administrationen har nyttjat Blackwater för att optimera framgångarna i Irak, delvis genom att gå förbi de amerikanska myndigheterna. Xe lyder inte under vare sig militären, Pentagon, FBI eller CIA.
Den irakiska regeringen har arbetat med att få den dominerande aktören Xe att lämna landet efter att företaget varit inblandat i en dödsskjutning av 17 civila. Man anser också att utgifterna försäkerhetsbevakningen tär på budgeten som annars skulle gå till infrastrukturbyggen. Under 2006 erhöll Xe totalt 593 601 951$ av federala medel för sina insatser i Irak, där stora delar har kontrakterats utan offentlig upphandling eller insyn. Företagets mest hemliga uppdrag får inte redovisas finansiellt av säkerhetsskäl. En normallön för en Amerikansk soldat ligger på cirka 57$ per dag, medan en Xe-anställd beräknas tjäna mellan 500- 600$ per dag.
Grundaren och ende ägaren av Xe, Eric Prince, har starka band till den kristna radikala högern i USA, och Princevisar öppet sina sympatier till Republikanerna. Eric Prince har donerat över 250 000$ till Republican National Committee, vilka arbetar med politiska strategier, samt till olika republikanska politiker. Flera i släkten Prince är djupt engagerade i det republikanska partiet, och Erik Prince har i yngre år praktiserat i Vita huset, under Bush den äldres tid.
Efter Orkanen Katrina anlitades Xe till den drabbade regionen för att motverka bland annat plundring. De tungt beväpnade säkerhetsvakterna har jobbat utan någon övervakning från myndigheterna, i strid mot gällande lagar. Även de arvoden som Xe erhöll från myndigheterna på 950$ per man och dag, vilket blev ca 33 000 000$ anses inte skäliga.

Utredningar
Kongressen i USA har granskat Xe med flera i den privata säkerhetsindustrin i Irak, på grund av alla incidenter och dödsskjutningar. I september 2007 drogs Xe:s licens i Irak in, efter att de har dödat ett tiotal civila, men de återfick senare licensen igen. Utredningarna har bland annat resulterat i att militären nu har en överordnad roll gentemot säkerhetsbolagen. FBI har utrett skottlossningen från Xe-anställda som dödade 17 civila Irakier, men det visade sig att anställda på amerikanska UD hade gett de inblandade åtalsimmunitet.
Ett Blackwater-plan havererade 2004 under ett uppdrag med personal- och godstransporter för den amerikanska staten. Vid tillfället rådde bra väder och god sikt på flygrutten mellan Bagram AirBase och Farah. Änkan till en av de omkomna stämde Blackwater för vårdslöshet. Änkan som själv är pilot reagerade på en rad märkliga omständigheter. De hade åkt utan att meddela någon planlagd rutt. Blackwater hade ingen utrustning att spåra flygplanets position. Det havererade planet hittades långt från den mest logiska rutten. Flygplanstypen hade inte kapacitet att ta sig över ett av Afghanistans högsta berg. Blackwater besvarade änkans stämning med att fallet borde tas upp under islamisk lag då olyckan skedde i Afghanistan. (lagsystemet Sharia). Efter att fallet uppmärksammades i amerikanska medier slöts en förlikning mellan parterna. Myndigheterna drog in Blackwaters tillstånd i en månad.
Under 2007 på började åklagare i USA att undersöka Xe:s inblandning i de illegala amerikanska automatvapen och militärutrustning, som har hittas på den svarta marknaden i Irak. Ärendet har sitt ursprung i att vapnen hittades hos den terroriststämplade organisationen PKK i Turkiet. De turkiska myndigheterna har krävt en förklaring från de amerikanska myndigheterna. Två Xe-anställda har valt att samarbeta med åklagaren. Fem personer, före detta medlemmar i företagets ledning, kallades till domstol i april 2010. Detta efter att myndigheterna hittat oklarheter kring vapen exportefter ett tillslag mot huvudkontoret i Moyock 2008. Xe fick betala 42 miljoner i böter för att ha brutit mot gällande exportregler. Åklagare utreder även företaget för mutbrott i Irak, detta i samband med att myndigheterna i Irak har börjat titta närmare på de dödsskjutningar där säkerhetsföretag har varit involverade.
PR- och lobbyföretaget BKSH (Black,Kelly, Scruggs & Healey) anlitades för att stödja Erik Prince inför kongressutfrågningarna under oktober 2007, angående Xe:s förehavanden i Irak. BKSH har starka band till den republikanske strategen Charles Black, som också var ansvarig kampanj rådgivare inför presidentvalet 2008, för den republikanske huvudkandidaten John McCain.

Xe:sframtid i Irak
Den 1 januari 2009 erhöll myndigheternai Irak rätten att själva utfärda licenser för säkerhetsfirmor verksamma i Irak.Detta har resulterat i att Iraks regering, som sedan 2004 jobbat med att få Xeut ur Irak, låtit meddela att Xe inte får tillståndet förnyat. Xe:s sista uppdrag i Irak upphör i maj 2009. Även amerikanska myndigheter har meddelat att inga nya uppdrag går till Xe i Irak, om de inte har licens för sin verksamhet. Mellan 33- 55% av Xe:s omsättning grundar sig på federala kontrakt för Irak. I januari 2010 gjorde Irakiska säkerhetsstyrkor razzior mot privata säkerhetsfirmor i Irak, vars arbetstillstånd löpt ut. Bland beslaget fanns stora mängder gevär, ammunition, granater med mera.

Nyamarknader
Under 2006 startade Xe sitt dotterbolag Greystone Inc med säte på Bermuda. Företagets VD Chris Burgess och dess ägare Eric Prince är bekanta sedan deras tid som soldater inom Navy SEAL. Greystone har registrerat sig som leverantör till FN inom områdena träning, bemanning samt logistik.
Xe har försökt att köpa ett 330 hektar (3,3 km²) stort markområde vid orten Potrero i Kalifornien, nära den mexikanska gränsen. Marken var tänkt att användas som ett nytt träningsläger för polisiära och militära verksamheter. När planerna blev kända för ortsbefolkningen väcktesen stark opinion mot företagets etablering intill ett naturskyddsområde, vilket till slut fick Xe att dra tillbaka sin bygglovsansökan. Två personer i de lokala myndigheterna avskedades då de utan mandat utfärdade bygglov. Xe har genom lobbying arbetat med att få federala kontrakt inom gränsbevakning.
I november 2008 hölls en demonstrationsflygning av Xe:s egenutvecklade zeppelinare "Airship llcpolar 400" för myndighetspersoner. Den fjärrstyrda enheten skall kunna användas för övervakning av till exempel gränsområden, eller militära områden.
I oktober 2008 skickade Xe sitt 42-metersskepp "M/V MacArthur" till vattnen utanför Somalias kust. Det före detta statliga forskningsskeppet har en 14 man stark besättning samt helikopterplatta, därtill kommer säkerhetsvakter med helikoptrar. Företaget erbjuder hjälp till skeppsredare, vilka har blivit drabbade av pirater.
Uppgifter som har framkommit under 2010 genom Wikileaks, visar att skeppet har haft uppdrag för staten Djibouti att jaga pirater. I samma rapport meddelas att "Företaget inte har några intentioner att ta pirater till förvar eller arrest".
I februari 2008 köpte Xe ett propellerdrivet flygplan från den brasilianska tillverkaren Embraer.Flygplansmodellen "314-B1 Super Tucano" används även av den brasilianska försvarsmakten. Planet (tvåsitsig variant för flygutbildning) har registrerats och levererats till Blackwaters dotterbolag "EP Aviation LLC". Totalt finns cirka 30 plan och helikoptrar registrerade i företaget.
Xe/Greystone försökte 2008 starta företaget Satelles Solutions, ett militärt träningsläger men inriktning på djungel, i den före detta amerikanska militärbasen Subic Bay i Filippinerna.Planerna lades dock ner då arrendet inte beviljades.
2009 startar företaget "CampIntegrity" i Afghanistan. Det 40 hektar stora logistikcentret nära KabulInternational Airport är avsett för alla västerländska trupper i landet.Största kund är amerikanska militären, som kallar anläggningen för en “forward operating base”. Centrets tjänster tillhandahålls dygnet runt, och utbudet är bränsledepå, verkstäder, logi, kontor och konferensanläggningar. Hela anläggningen ses som en hårt bevakad befästning, och ett nav för hela branschen inom militära företag verksamma i regionen.
Xe har under 2009 fått uppdrag av CIA att flyga UAV, dvs fjärrstyrda små bombflygplan, med målet att terminera (döda) talibaner. Många civila offer har skördats. UAV: er har skickats från baser i Afghanistan och Pakistan. Tidigare var detta ett uppdrag som utfördes av anställda på CIA.
Under 2010 har Xe fått nya multimiljonuppdrag i Afghanistan, under namnet Paravent. Myndigheterna känner sig dock vilseledda eftersom vapentillverkaren Raytheon har agerat som ombud. Xe har även deltagit vid en omfattande upphandling av polisutbildning i Afghanistan, men då under namnet "U.S. Training Center". Xe har uppträtt under ett 30-tal olika namn vid federala upphandlingar efter Irakkriget.
2011 släpps videospelet Blackwater avsett för TV-spelkonsolen Xbox 360. Spelet togs fram av företaget  "505Games" på uppdrag av Eric Prince. På en webbutik med nostalgi artiklar, och det ursprungliga bolagsnamnet Blackwater, beskriver man spelet som: "Medryckande närvaro som ger spelaren en chans att känna hur det är att vara med i ett team på uppdrag, utan risk att hamna i en verklig krigssituation."

Xetill försäljning
I samband med att företagets toppledning och flera anställda kallades till rättegångar under 2010, valde ägaren EricPrince att lägga ut hela Xe till försäljning. Flygenheten EP Aviation LLC såldes separat. Eric Prince har även lämnat USA och är sedan juni 2010 bosatt i Abu Dhabi. Förenade Arabemiraten har inget utlämningsavtal med USA. Från dennya adressen kommer verksamheten att fortsätta med att tillhandahålla säkerhetstjänster för afrikanska stater samt Mellanöstern, bland annat genom företagen Saracen International samt Frontier Services. Eric jobbar även med ett uppdrag åt staten Förenade Arabemiraten, att bygga upp en 800 man stark legionärs bataljon.
Rykten spreds under 2010 att kemi- och läkemedelsföretaget Monsanto hade köpt Xe. Detta förnekades via ett meddelande på Monsantos webbsida. I samma meddelande angavs att man inte har haft att göra med Xe, men att uppdrag har gått till systerföretaget Total Intelligence Solutions (TIS). TIS har försett Monsanto med underrättelserapporter om grupper och aktiviteter som kan utgöra en risk för företaget och dess personal.Monsanto är verksamma inom bland annat genmodifiering, och blev under Vietnamkriget kända för tillverkningen av kemikalien Agent Orange, även sålt i Sverige som Hormoslyr.
Representanter för den amerikanska staten meddelade under 2010 att inga statliga uppdrag kommer att gå till Xe, så länge Eric Prince är företagets ägare. I början på 2011 övergick ägandet tillen grupp investerare genom ett riskkapitalbolag med ingen insyn. De nya ägarna representeras av Jason DeYonker of Forté Capital Advisors, vilka sedan länge är familjen Princes ekonomiska rådgivare. Som oberoende ledamot har John Ashcroftutsetts, han var tidigare justitieminister i Bush administrationen.

Sammanslagning
Under 2014 utfördes en företagssammanslagning med den forna konkurrenten Triple Canopy. Det nya bolagets namn är Constellis Group. All träning och utbildning kommer att konsolideras till f.d. Academi training facility i North Carolina.Likes

Comments

 Ingen skillnad mellan Expressen och Aftonbladet eller SVT man mörkar och vänstervrider sina nyhetssändningar till det Svenska folket. Det är skrämmande att man inte ens kan få veta vad som hänt i landet utan att misstänka att sanningen ligger på ett helt annat plan.

>>>SVT-profilen Janne Josefsson varnade under en debatt med Publicistklubben, PK, för att vänsterextremismen inom svensk media håller på att gå överstyr och hotar demokratin.
– Jag anser att det är antidemokratiska, totalitära strömningar inom journalistiken som är ett hot mot yttrandefriheten, sade han.

Under PK-klubbens debatt på måndagskvällen deltog Janne Josefsson för att diskutera "Aktuellts" beslut att bjuda in tidskriften Nya tiders chefredaktörVavra Suk.

På plats fanns också Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg och Mikael Olsson Al Safandi, före detta programdirektör på SVT, som var kritiska till att låta invandringskritiker vara med i tv.

Al Safandi passade också på att angripa Josefsson för det senaste avsnittet av "Uppdrag granskning", som handlade om tiggare.

– Det är ett så typiskt sluttande plan-reportage. Man ställer inte frågan "vad gör vi åt fattigdomen?" utan ställer frågan "varför gör inte våra myndigheter något åt de här smutsiga tiggarna", sade den före detta SVT-chefen.

Janne Josefsson svarade med att anklaga Al Safandi för att inte våga "ta debatten". Han fortsatte sedan med att anklaga sina journalist kollegor för att ha ett"totalitärt" synsätt.

– Debatten är fundamentet i yttrandefriheten. Det innebär också att försvara folk att yttra sig med de mest förhatliga åsikterna, inte bara dem vi är överens med, för då har vi ingen debatt, sade Janne Josefsson.

Han attackerade också den ökande "ängsligheten" och vänsterextremismen inom media.

– Man blir livrädd. Vi får listor på vilka ord vi får använda. Jag ska inte säga "förorter" utan "socioekonomiskt utsatta områden". Det kommer jag aldrig göra. Då får man låta mig gå ut i arbetslöshet.

Mikael Olsson Al Safandiföreslog sedan att ledande företrädare för SD och andra som inte tror på" allas lika värde" inte borde få delta i direktsändning och sprida sin "propaganda" i public service, vilket till och med fick ÅsaLinderborg att säga ifrån. Al Safandi förklarade också att han inte heller skulle ha låtit Donald Trump vara med under direktsändning i SVT.

– Herregud. Det var väl en jävla tur att du fick sparken som programchef, svarade Janne Josefsson.

Josefsson berättadesedan om reaktionerna han fick från sina kollegor när han för några år sedan gjorde en granskning av våldsvänstern.

– Jag fick reaktioner som "Varför det? De gör ju någonting bra". Reaktionerna inom SVT var nästan som när jag gjorde ett reportage om Vänsterpartiets mörka historia 2002. Då fick jag reaktioner inifrån redaktionen: "Men varför gör du det här om vårt parti, Janne?"

Janne Josefsson sammanfattade problematiken så här:

– Jag anser att det är antidemokratiska, totalitära strömningar inom journalistiken som är ett hot mot yttrandefriheten.<<<

Underbart att detfortfarande finns några få journalister kvar som vågar trotsa vänsterpolitikenstvingande käftar.

Likes

Comments

Varför är vänsterextrema så accepterade i vårtsamhälle medan högerextrema anses vara något fult och ska utrotas så fort som möjligt. Demokratin ses inte i detta sammanhang, att kunna tycka som man vill bara det inte mynnar ut i brottsliga handlingar. Kan man då lita på tidningsartiklarna om de är vänstervridna i sina nyhetsutbud? Ska inte en tidning vara politiskt oberoende?

>>>Anställda på Expressens redaktion sympatiserar med vänsterextrema grupperingar och har själva deltagit i terrororganisationen AFA:s aktioner. Det uppger Expressens reporter Niklas Svensson.

Det var efter Göteborgskravallerna 2001 som Expressen-journalisten Niklas Svenssonbörjade granska de vänsterextrema nätverk som legat bakom upploppen, på order direkt av tidningens dåvarande ansvarige utgivare Joachim Berner. Tillsammansmed flera kollegor arbetade Svensson i veckor med en stor kartläggning av våldsbenägna vänsterextremister.

Men när reportaget var klart ändrade sig plötsligt Joachim Berner och satte stopp för publiceringen bara några timmar innan artikeln skulle gå i tryck. Berner vägrade gå ut med namn och bild på vänsterextremisterna – trots att tidningen bara två år tidigare hade hängt ut ett stort antal personer med namn och bild i samband med en granskning av högerextremismen i Sverige.

– Jag tyckte att det var fullständigt sanslöst att vi inte skulle publicera namn och bild där. Det handlade ju, menade vi som hade granskat de här människorna, om ett hot mot demokratin även i det fallet, berättar Svensson i ett inslag i Axess TV som sändes våren 2009.

– Det var personer som var dömda för mycket allvarlig brottslighet och som ägnade sig åtallvarlig brottslighet.

Niklas Svensson tror att anledningen till att Joachim Berner stoppade artikeln var att det under researcharbetet hade framkommit vad Svensson beskriver som "obehagliga kopplingar" mellan vänsterextremisterna som granskades och anställda på Expressens redaktion.

– Det fanns personer som sympatiserade med till exempel AFA på vår redaktion. Vi upptäckte när vi sökte igenom artikelarkiv att man mer eller mindre vid olika tillfällen hade hyllat grupperingar som AFA på Expressens kultursida. Vi hittade också andra kopplingar. Vi såg frilansskribenter som arbetade för Expressen som hade deltagit själva vid aktioner där människor hade dömts, säger Svensson.

– Vi hittade människor på Expressens redaktion som hade varit med vid aktioner som AFA hade tagit på sig.

Enligt Niklas Svensson skulle en nazist eller högerextremist som arbetade hos Expressen omedelbart få lämna sin anställning om hans politiska sympatier uppdagades.

– Men så länge du talar om AFA och vänsterextremister då är det på något sätt ok, då kan du arbeta kvar som journalist på en kulturredaktion på en av Sveriges största tidningar.

AFA är en vänsterextrem organisation som har gjort sig skyldig till ett mycket stort antal politiskt motiverade våldsbrott. I flera länder betraktas AFA som en terrororganisation<<<

Skrämmande att höra att journalister som egentligen vill bevaka en händelse opolitiskt får en munkavel och direktiv hur han ska skriva. Väl medvetna om att befolkningen sedan tror på dem till 100%, trots att tidningen förändrat sanningen.

Likes

Comments

Samhället håller helt och hållet på att falla sönder och inga reaktioner hörs från Stefan Löfven.

Nu vaknar man inte längre från en mardröm utan nu vaknar man till en mardröm. Man bävar för att slå på datorn och läsa vad som förändrats till det sämre.

I dag var det första som öppnade sig för mina ögon förändringen i polisutbildningen.
Poliser som alltid varit stötepelarna i samhället, de som man kunnat lita på, männen och kvinnorna i blått som alltid finns där för mig när jag råkar illa ut.

Denna bild började sakta raseras för flera år sedan då fler och fler poliser åkt dit för en antal olika brottsliga åtgärder. Varför det fanns så många oärliga poliser inne i systemet är en fråga som borde ha utretts.Något var tydligen fel på intagningarna eftersom man inte lyckats reda ut dräggen från de ärliga poliserna.

Men nu har man tagit tag i förändringarna. De senaste förändringarna är, hör och häpna.
Nämnden anser att det är ”principiellt felaktigt” att lärosäten får rätt till fullständiga uppgifter urbelastningsregistret och misstankeregistret redan i inledningsskedet av urvalsprocessen när polisutbildningen blir högskoleutbildning.
(källa)

Skämtar man? Ska det vara frivilligt att informera om man är med i belastningsregistret och misstankeregistret? Det kommer med all säkerhet att resultera till högre säkerhet och trygghet.

Jag sitter stum avförundran inför denna skarpsinnighet som man lyckats frambringa efter år av arbete. Man sänker kraven för att få fler att söka sig till ett yrke som i dag inte har hög status. Men är det så bra att sänka kraven genom att kränka det Svenska folket och deras trygghet.

Förstår tanken bakom att man vill fylla upp utbildningsplatserna för att få ut fler poliser. Men om man samtidigt tänker på att fall med polisstudenter som måste lämna utbildningenefter att ha misstänkts eller dömts för brott ska ”behandlas skyndsamt” och att det måste framgå hur sådana fall ska hanteras av lärosätena.

Resulterar inte till annat än mer arbete och mer kostnader. Tanken att vara så här lössläppta leder inte till resultat som gynnar samhället varken ekonomiskt eller med pålitlig personal.

Varför är jag förvånad? Alla nya förslag som regeringen kommer med är bara ett sätt att bättra på problemen som dyker upp. Man sätter plåster över hålen i dammen som sakta spricker. Ingen tar tag i grundorsaken och gör något radikalt för att reparera grunden till problemen, i stället för att försöka göra halvhjärtliga åtgärder som bara leder till mer oreda.

Tidigare har man läst om mord, misshandel och våldtäkter där brottsoffren hamnat i andra hand och man tyckt synd om gärningsmannen.
Personer som dödat en annan är det synd om men inte den som mist livet.
Personer som misshandlat en annan person är det synd om men inte den som fått men för livet eller till och med avlidit.
Personer som våldtagit en kvinna eller barn är det synd om men inte den som utsatts för detta grymma brott.

Bilbränder och inbrott sker hela tiden men till allt detta kommer man bara med lama ursäkter. Inget tas på allvar… man känner en frustration som är enorm.

Vad är det man försökersäga med alla dessa idiotiska beslut och uttalanden? Kan det vara meningen att man ska bli kriminellför att få tillbaka sitt erkännande som medborgare i detta land?
Allt tyder på att brott lönar sig.

Likes

Comments

Det är i sanning oroliga tider i landet. Gränsen mellan solidaritet med en utsatt människa och en mobb som vill vara folkdomstol är hårfin.

Jag förstår tanken som sakta bildats i dessa personers hjärnor efter år av våld och missriktad lojalitet.

Jag är orolig för vi är på väg åt fel håll.

Människor är rädda för man fått sin trygghet splitrad i ett samhälle som man under lång tid byggt upp. Av rädsla börjar man bilda grupper eftersom man ensam inte kunnat påverka makthavarna till beslut. Maktens korridorer ekar tomma trots höga skrik om hjälp.

Grundstenarna:demokrati, rättssäkerhet och likhet inför lagen.

Man ville inte tro att det pågick en konspiration, ett mörkläggande. Men tiden har visat att mörkning och propaganda pågått under en längre tid. Sveket har nått fram som en cancersvulsts uppdykande ur tomma intet.

Folket skriker efter hjälp men ser bara makthavarna vända ryggen till medan man fortsätter motarbeta massorna. Förtroendevalda som valts för att föra folkets talan har plötsligt vänt dem ryggen för att driva en egen politik efter egna val som gynnar dem själva positivt.

Våldet kokar uti landet med eskalerande hastighet. Man ser landet försvinna under sina fötter utan att någon tar notis av detta. Kvinnorna förnedras genom sexuella trakasserier och skändas med våldtäkter. Människor misshandlas och får sina ägodelar stulna. Deras bilar sätts i brand med stora ekonomiska klyftor i sitt kölvatten.

Vad man gör är klassiskt. De använder en vidrig händelse för att driva på ett faktum på hur samhället fungerar. Ensam är inte stark längre utan grupper av människor som behandlats likadant bildas för att driva fram sin ståndpunkt. Man tar lagen i egna händer eftersom ingen annan gör det.

Frågan man driver fram är viktig men uppmärksammas inte på rätt sätt ändå. Man driver befolkningen till att ta ännu större makt mot makthavarna för att frågan inte gouterar med styrande regering.
Man har börjat glänta på Pandoras ask och bör vara försiktig med att fortsätta detta.

Ytterst handlar det faktiskt om att vårt samhälle står på spel.

Och om sanningen ska fram leder inte detta till något bättre och man borde stanna upp och lyssna på vad befolkningen har att säga innan allt tvingats in på en stig som inte går att vända.

Men tänk om det är så att spelplanen är riggad?
Tänk om!

Likes

Comments