Då var barnkalaset över för den här gången. Puh!

Jag gillar att pynta och fixa med kalas INNAN, men själva utförandet är jag väl inte riktigt lika förtjust i. Tycker mest det blir stök och liv och allmänt högljutt och jobbigt. Ensamvargen i mig får väl lite panik😊

Iallafall så hade vi styrt upp ett 1,5 timme långt kalas mellan 17-18.30. Den tiden var maxad med hamburgare och pommes som övergick i en gissningslek där varje barn fick ledtrådar till ett specifikt djur. När de gissat fick de titta i påsen och se om de hittade det djuret (som de sen fick ta med sig hem). Efter det blev det tipsrunda på temat djur. Under tipsrundan dukade jag fram tårta och saft så när de var klara med frågorna fick de sätta sig direkt😊 Sen blev det tatueringskö- alla fick välja en djurtatuering och ställa sig på kö för att få den ditsatt. Under tiden blev det paketöppning och slutligen fick alla godispåse och fem minuter senare var det hemgång😂 Fullt ös! Men det är nog ändå mitt bäst tips med mindre barn- att fylla ut tiden med organiserade aktiviteter. Det blir annars väldigt stojigt och alltid någon som hamnar utanför. 1,5 timme tyckte jag var precis lagom och det var flera föräldrar som var tacksamma för att vi valde en vardagkväll. Helgerna är så maxade ändå för väldigt många och jag tycker periodvis det är kalas jämt.

Sonen var lycklig för sin födelsedag och sitt djungelkalas- och det var det allra viktigaste❤️


​Duken är ett vanligt underlakan😊 Djuren är barnens mjukisdjur och så ett par växter från vårt vardagsrum. Alla tyckte det blev väldigt djungellikt😊 Så visst går det att göra ett temakalas med saker man redan har hemma! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag fyller sonen år och vi började dagen med att sjunga och gratta med paket på sängen. För ett par veckor sen köpte jag en bricka på loppis som jag målade och tapetserade. Idag blev den en av sonens presenter. En legobricka! Det är då lätt att bitarna försvinner och tidigare har han lagt de olika påsarnas bitar i små skålar men det är svårt att få överblick då. Nu kan han hälla ut en påse i taget och få bra koll på alla bitar.

​Han fick fängelseön i present (inköpt på gekås till superbra pris, 399:-), och brickan kom till användning direkt😊 Jag är hemma med barnen idag så det blir nog legobygge hela dagen. Klockan 17 väntar barnkalas! 

Likes

Comments

Imorgon släpper Netto dessa fina saker för barn. Netto är en såndär butik som ibland har jättefina oväntade saker billigt.

Jag skulle mkt är a vilja ha tältet till minsta dottern och den stora kudden med giraff och elefant till sonen. Vi är precis i startgroparna med att börja måla och tapetsera hans rum och det är djungel och djur som är hans stora önskemål för rummet.

Vi har ju dessvärre köpstopp😂 Men å andra sidan har vi endel presentpengar och presentkort och presentpengar har vi sagt att vi får köpa vad vi vill för.

​Får fundera på saken tills imorgon. Kan mkt väl va så att om jag åker dit imorgon så kan grejerna va slut även om jag skulle va där 2 min efter de öppnat. Så det kanske självsanerar sig😂

Likes

Comments

Imorgon fyller sonen 6 år. Förra söndagen firade vi med farmor och farfar. Idag blev det firande med mormor och morfar och imorgon med oss i familjen och sen kompisar på kvällen. Kalas i dagarna tre😊


Vi bjöd på vegansk tomat och purolökspaj och semlor till efterrätt. I paketen låg en liten dörrmatta med en tiger på fyndad på rusta för 15:-, ett bäddset med en tiger på, en mjuk boll från BR klubben, ett bamse badskum och ett stort kinderägg. Jag gillar inte såna men nu sålde de ut på vårt Coop för 25:- så då fick han ett😊

Hemresan från jobbet ikväll gick jättebra- södra ön hade betydligt mindre snö så vägarna var fina. Såhär fint var det i solnedgången på vägen ner.

Likes

Comments

Såhär såg det ut på vägarna här på ön när jag skulle åka till jobbet på morgonen. Inte plogat någonstans på flera dagar. Vi har inte oft snö här men när den väl kommerblir iallafall jag påmind om vilken ödemark det är här. Där bilden är tagen är det milsvida sträckor utan ett enda hus, gatlykta eller människa. Här vill jag verkligen inte bli stående. Som tur är blåser det inte nu men när det väl händer är det bara att ställa bilen och stanna hemma för då driver det öppna landskapet igen på direkten.

Många som har det såhär hela vintrarna tycker väl jag är larvig. Men detta är sannerligen inte vardag för oss som sagt.. Det är däremot stormar och det tror jag att många som inte är vana vid kan tycka är obehagligt och skrämmande.

Jag jobbar längst söder ut på ön ikväll så hopps verkligen att det fortsätter hålla sig lugnt och hinner plogas under dagen!

Likes

Comments

På vårt bibliotek erbjuder de sagostund en lördag varje månad. Ett väldigt trevligt initiativ som våra två yngsta barn uppskattar. Biblioteket är överlag ett väldigt bra ställe tycker jag. Vi är där oftast någon gång varje vecka och läser och lånar endel. Ganska ofta säljer de ut magasin för 1:- styck också och då brukar jag passa på att fylla på med lite läsning😊

Idag var det tema katter på sagostunder, med efterföljande pyssel och tillverkande av egna toarullekatter😊

På vägen hem gick vi inom Röda korset och fyndade ett par saker. De får ni se i ett eget inlägg😊

Likes

Comments

Det är sällan det finns några köp och få kampanjer som jag är intresserad av men idag fanns det en på vårt lokala Ica som jag nappade på!

Vi äter mkt knäckebröd och nu kunde man köpa två paket Wasa och få en vattenflaska i metall på köpet. Vi försöker undvika plastflaskor och med fem personer i familjen går det år flaskor så denna passade oss perfekt!

Likes

Comments

Jaha, då har vi fått magsjuka. Igen. Det är tredje omgången under december/januari i vår familj. Och allt kommer från förskolan. Förstås. Jag är så TRÖTT på att föräldrar inte följer de föreskrifter som finns. Det är inte svårt att fatta att man ska vara hemma minst 48 timmar efter att barnet kan äta/dricka normalt och är symtomfri. Folk skiter i det helt enkelt och så blir det såhär, magsjukor som går runt runt i en evighet.

Vi hade planerat en utflykt idag och barnen såg fram emot det och att vi skulle åka buss. Nu får vi ställa in det och vara hemma och torka spyor istället😣 Ska prata med min mamma om hon kan ha barnen lite framöver för nu lämnar jag inte barnen på förskolan förrän den här skiten är definitivt utsanerad därifrån!

Likes

Comments

De här blommorna fick jag på min examen.

Nu efter en vecka var de lite ledsna, men endel var fortfarande fina. Jag tog isär buketten och ordnade om dem. Så nu har vi ny fredagsbukett😉

Likes

Comments

Det lilla samhället där jag bor har fått tråkiga nyheter den här veckan. En av matbutikerna ska stänga och den lokala banken stänger också ner sitt kontor. Det är ödesdigert för en liten ort på landsbygden förstås och många blir oroliga för vad som står näst på tur.

Vi lämnade staden av många olika anledningar och en av dem var att vi vill frigöra oss så gott vi kan från delar av konsumtionssamhället. Vi vill inte vara två heltidsarbetande/lönearbetade vuxna som kommer hem trötta på kvällen och lever för helgerna och några sommarveckor. Vi vill inte jobba mer och hårdare hela tiden bara för att få in mer pengar så att vi kan köpa fler prylar och åka på fler resor så att vi kan fly från vardagen. Vi vill att vardagen ska vara livet så som vi vill leva det. Men vi liksom de flesta tror jag, är ju en del av konsumtionssamhället och kapitalismen. Det är inte lätt att bryta sig loss.

För oss föll i alla fall valet på att köpa ett hus på landsbygden, för en bråkdel av vad det kostade i staden. Här på ön finns hav, skog, alvar och ängar. Allt det som vi alla får njuta av alldeles gratis. Dessutom är huset verkligen vårt drömhus! Men allt är ju naturligtvis inte enkelt på landsbygden och butikers och bankers flykt är definitivt ett hot mot att kunna leva här.

Vi handlar till 90% i våra lokala matbutiker. Endel tycker det är konstigt eftersom vi försöker leva billigt. Det är ju dyrare i vår lilla butik. Men jag tror inte alla tänker på vad det kostar för miljön och för plånboken att sitta och köra till en stormarknad. Bilen ska ju underhållas och bensinen är dyr. Dessutom är hetsen kring alla köpcentrum fruktansvärd tycker jag. Det går att leva billigt även om man handlar i en mindre butik. Dessutom får vi tid över till vår familj istället för att hetsa runt i stora köpcentrum, leta parkering och annat.

För oss känns det enklare att visa våra barn ett annat sätt att leva här jämfört med hur det var i stan. Och det känns så sorgligt att landsbygden hela tiden utarmas. Det är verkligen dags för oss som vill leva här att med kraft och inspiration hitta idéer och hopp för en framtida levande landsbygd!

Likes

Comments