Guldkant, Livet

Vi började kalaslördagen igår hos en liten kille som fyllt 3 år. ❤️ Det bjöds på blå tårta, bakverk och fiskdamm och efter kalaset lämnade vi barnen hos mamma. Hade sen några timmar att döda (gjorde lite ärenden på stan) innan det var dags för 25årsfest, en av mina närmsta vänner har även hon fyllt år och det bjöds på meze, dricka och ringdanser, det var serbisk möter syriansk och det var faktiskt första gången jag var med om en serbisk ringdans(!), syrianska är jag van vid. Älskar sånt och så kul när folk är riktigt bra på det.

Vi tog en taxi hem 23:30 för en sovmorgon till 08:03. Life as a Mom.

Tack alla för igår!❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Guldkant, Inredning

Tänkte tipsa er om det här Grymt fina hotellet i Örebro! Åker ni dit så måste ni bo där. Blev helt kär i inredningen och läget.

Clarion Collection Hotell Borgen.

Likes

Comments

Livet

Jag bytte från iPhone till Huawei för några månader sen. Kul att prova något nytt från att ha haft iluren i ett antal år.

Om ni inte visste det om mig så Älskar jag att fotografera. Gärna och ofta. Det blir mest med telefonen (därför tycker jag att det är viktigt att ha en telefon med en grym kamera) men systemkameran åker även den fram ibland och vid speciella tillfällen.

Något annat som jag är en sucker för är att organisera. Ordning och reda pengar på fredag, typ. Därför har jag varit lite smått galen på att jag inte förstått eller trott att det går att markera flera bilder på samma gång på den här telefonen, är ju inte alls van vid android, men min käre sambo upplyste mig häromveckan om att det visst går! Jippi tänkte jag och funderade på när jag skulle ta arslet ur vagnen och organisera och ordna nya mappar i kameraalbumet i mobilen. Då måste man ha lite tid över och gärna vara ostörd (har typ 4000bilder på telefonen) och idag kunde jag äntligen börja rensa lite. 

Novalie sov hos sin farmor och farfar inatt, jag sov middag fyra timmar igår och kände mig utvilad och på gång imorse så nu har jag organiserat hälften av bilderna. Klapp på axeln till mig! Jag var uppe med tuppen imorse och efter att Colin vaknat kunde jag fortsätta att organisera en stund tillsammans med han i soffan då han kollade lite Youtubeklipp.

Nästa steg efter att ha ordnat med mappar som Midsommar, Selfies, Övrigt och annat är att radera bilder som inte blev så lyckade. Skönt att vara en bit på vägen då en sån här sak kan ligga och gnaga i huvudet på mig. En släng av OCD eller bara en pedantisk ådra? Vad vet jag? Tror det senare, vad tror ni?

Likes

Comments

Guldkant, Livet

Idag var jag på synundersökning. Allt som har med synfel att göra är främmande för mig men är tydligen astigmatiker. Jag ser inte "dåligt" så men mina ögon försöker hela tiden korrigera sig, kallas det brytningsfel? I alla fall... Hade glasögon för en massa år sen som jag inte använt på hundra år. Den optikern sa att jag hade jättelitet fel så jag kunde välja själv om jag behövde använda glasögon...

Nu, i och med att jag har det yrket jag har där man letar fel, är framför en datorskärm mycket, synar och utför okulära kontroller av produkter så ansträngs ögonen i princip hela tiden och försöker hitta fokus förstod jag det som...

Beställde i alla fall ett par snygga pilotglasögon i, tada(!) gissa vilken färg! som jag får om ett par veckor. Hoppas slippa både huvudvärk och trötta ögon.

Ett par såna⬆️bågar fast i guld då. Snacka om guldkant.

Likes

Comments

Livet

Igår brummade vi ner till Linköping för att närvara vid George kusinbarn Lillys dop. Så vackert och jag blir alltid så tagen när jag är i en kyrka. Speciellt när det ska sjungas psalmer, det är Så vackert!

Den ena psalmen som dom hade valt, nr 791, hade ett riktigt fint budskap också. Åh, det blir nästan för mycket att lyssna på sånt och jag blir alltid rörd. Hade laddat väskan med servetter, just in case, men C behövde besöka herrarnas i slutet så jag behövde inte bita ihop mer. Ord som "du är värdefull" är underbara. Tycker ni inte?

Hade på mig två kors igår, mitt och Novalies. Tog på henne sitt hemma men fick ta av det då jag även frågade om hon ville ha sitt andra halsband med enhörning också och då vägrade hon ha på sig båda så jag fick ha hennes också.

God mat och fina bakverk.

Kidsen hade sina finaste kläder på sig. Under kvällen kom det lite regn men vi spenderade mestadels av kvällen utanför lokalen då dom hellre ville leka ute. Än är dom för små för att släppas fria utomhus och det är sånt man får räkna med. Det här var för övrigt deras första tillställning (förutom något nyårsfirande när Novalie var bebis) och dom skötte sig exemplariskt!❤️

Likes

Comments

Livet

Som den personen jag är idag kan jag för allt i världen inte förstå hur man kunde lägga så mycket tid och pengar på att festa och dricka. Bli berusad.

Någonstans på vägen till att bli mamma så gick det upp ett ljus för mig (och något som jag alltid sa innan festperioden i mitt liv kom), att man inte behöver dricka för att ha roligt. Det kan ha spelat in att man under den tiden ibland var i sällskap med folk som drack och man verkligen såg hur alla betedde sig. Den ena var mer full än den andra, samtalsämnena var mest tomt prat och man kunde komma tillbaka till samma samtalsämnen och diskussioner fleeeeera gånger under samma kväll. Kanske till och med efter varandra. Givande eller hur?

Jag väljer ofta bort att dricka, inte bara för att man har småbarn utan helt enkelt för att det inte är värt det. Vill man dricka så löser man det.

Fem av sju dagar är vi på jobbet, man är trött om kvällarna och ställer klockan varje kväll för att ta sig till jobbet dagen efter. Sen kommer helgen och det första många gör då är att öppna en flaska eller göra en drink. Varför? Nu ska jag inte säga att jag aldrig dricker för jag tar ett glas eller tre ibland också men just det där att bli full. Inte så värt tycker jag. Kommer ihåg i gymnasiet, då fanns det några som aldrig drack och alla ifrågasatte det. Varför? Tror helt ärligt att dom personerna har ett rikare liv än en själv. Dom har aldrig haft minnesluckor och har alltid haft kul bara som dom är, utan berusningsmedel. Hur ballt?!

Många kan nog känna igen sig i Magnus Ugglas - jag dansar aldrig nykter och den bästa lektionen för alla egentligen är väl att lära sig att dansa just nykter. Min tid då jag "lärde" mig att dansa nykter och prata med folk som jag inte känner (är rätt blyg egentligen) var när jag var gravid. Det är ett ypperligt tillfälle som alla som är gravida borde ta, när man ändå inte dricker alkohol. Då, om man är på fest eller tillställningar som man inte är helt bekväm i och sitter där nykter med en bulle i ugnen. Trist att män inte får det "måstet" i sina liv. Nio vita månader (eller snarare kanske åtta då man i början ofta inte vet att man är gravid).

Är det läskigt att dansa nykter så vänta tills en Riktigt bra låt kommer och du helt enkelt inte vill sitta still. Låt ingen tjata på dig att du måste dansa om du inte vill utan gör det när Du själv känner att du vill. Det ska inte vara ett tvång att dansa utan det ska komma naturligt. Likt ett barn som börjar dansa när den hör sin favoritlåt. Samma lärdom bör alla ta när de ska prata om jobbiga eller svåra saker. Prata bara. Vänta inte tills efter fyra glas utan säg det som du vill säga nykter. Annars behöver man ju inte säga det alls? Visst?

Du är tuff om du kan dansa, våga prata med nya människor och säga allt du känner när du är nykter. Och tänk vad roligt att faktiskt minnas vad du gjorde kvällen innan, kan stå för allt du sagt och släppt loss till bra musik! Det är något som jag kommer lära mina barn. Man ska kunna bjuda på sig själv och vara clown om man vill utan alkohol. Vilken grej! Och tänk vad man ska skratta tillsammans av minnena till det!

Vad ska ni lära era barn?

Dessa glas fick jag när jag fyllde 30 av en kär vän och champagnen fick jag av mina föräldrar. Valde att spara den till ett nästa stora tillfälle när man känner att man vill skåla i champagne.

Det "hör" ju till och känns högtidligt att skåla och fira när det händer stora saker i ens liv och denna ska jag dela med dom finaste jag har.

Det ska bli kul att se Vad som gör att jag korkar upp denna skönhet. Bara att vänta och se. ❤️

Likes

Comments

Livet

Tänk att vara tillsammans med någon i 40 år. 40(!). Vilken grej!❤️

Jag och George har varit tillsammans i 8 år i vår. Det tycker jag är en evighet. Man har gått igenom så mycket tycker man. Hur ser det ut om 32 år?

Man vet aldrig hur länge man kan kalla sig ett (sånt är inget som är säkert, det finns det bara en sak i livet som är) och det är något som bara framtiden kan visa.

Det finns dom som växer tillsammans och dom som växer isär. Hur gör man för att göda relationen? Så att den växer och mår bra? Jag tror att det är viktigt att lyssna Och att öppna sig för varandra. Fortsätta vara nyfikna och intresserade. Det finns bara en i hela världen som är som du och en i hela världen som är som din partner. Varför valde du hen? Vad var det som du föll för? Ibland kan småsaker börja irritera en och försöka förstöra en relation men kom då ihåg vad det var som du föll för hos den personen. Har den kvar dom kvaliteterna? Var det längesen som du såg dom? Varför är det borta? Mår hen bra? Är det något som tynger? Eller har du förändrats?

Man får aldrig glömma att den som man är tillsammans med är en helt egen individ med drömmar och minnen som man inte kan ta ifrån den. När en relation börjar bli infekterad, så känn efter och försök att förstå varför. Beror det på dig? Det bästa tipset till dom som har en svår tid i sin relation är faktiskt att fundera på hur man själv är. "Ändra dig själv och den andra kommer ändra sig". Det är Faktiskt Så sant.

Bara för att man är i en relation så äger man inte den andre och det är ett samspel i att ge av sig tid och få ha sin egen tid, att vara ett men att samtidigt vara en person i en relation. Man var en viss människa när man träffades och genom åren formas man tillsammans, förhoppningsvis till det bättre, och man är nog inte samma person nu som när man träffades. Man tar lite av varandra och försöker vara sitt bästa jag. I en relation måste man få vara bara sig själv, med dom som man själv tycker bäst om att vara med, för att funka. Var med den personen som du älskar men glöm aldrig bort vem du själv är eller vem den är för den delen...Så hur gör man för att sitta där om 40 år?

- Var öm, genuint intresserad och nyfiken mot din partner och fråga saker. Smått som stort.

- Ha en gemensam hobby, minst. Stor som liten, bara ni gör något som båda tycker om.

- Ha en egen hobby och eller gör saker på egen hand, sånt som Du tycker är kul.

- Ha tid ifrån varandra, känn på saknaden av din kärlek.

- Kramas och visa närhet. Var nära varandra. Om det så är att bara sitta bredvid och håll varandra i handen eller några steg längre...

- Ge varandra tid (om livet är svårt) och fråga hur din partner mår. Ta dig tid att lyssna och försök hjälpa. Låt den veta att du alltid finns där.

- Ha gemensamma mål.

- Tänk inte att gräset är grönare på andra sidan för det är det sällan.

- Ta mycket kort och minns allt ni gör tillsammans.

- Uppmuntra varandra till att ta hand om både sitt yttre och inre. 

- Skratta tillsammans och uppmuntra din partner att uppfylla sina önskningar i livet.

❤️


Har du några bra knep? Kommentera gärna.

Likes

Comments

Träning, Underbaringar

Novalie gick på bamsegympa i våras (det blev inte så många gånger på grund av sjukdom och annat, men några gånger fick vi till) och idag var det höstterminsstart. Hon tyckte att det var jätteroligt, dock fortfarande lite för blyg för uppvärmning men allt som allt gick det bättre än tidigare gånger och hon ville knappt gå därifrån efteråt.

Som jag nämnt tidigare så höll jag på med gymnastik i några år för huuundra år sen och anmälde mig idag frivilligt till att bli gruppledare för hennes grupp (en annan mamma anmälde sig också) och jag ska alltså prova på lite ny mark från och med nästa vecka. Spännande och roligt(!) känner jag och hoppas man både klarar av det och tycker att det är kul. Förhoppningsvis kommer Novalie vilja vara med på uppvärmningar i fortsättningen om mamma är med och skuttar och hoppar. Wish me luck!

Hennes dräkt håller hon på att växa ur så vi ska inhandla en ny till henne.

Likes

Comments

Guldkant, Livet, Underbaringar

Gör självklart något som framförallt barnen tycker är roligt. Det kan vara allt från att gå och titta på djur på Torekällberget, leka i någon lekpark till att leka med saker hemma i deras rum.

Det behöver inte vara något märkvärdigt, att bara ta på sig oömma kläder och ta en tur i skogen räcker gott och väl. Där får man (läs barnen) utforska, klättra och vara äventyrliga. När dom är glada så är jag glad och deras lycka är min lycka. ❤️

Idag var deras lycka att åka karusell. Colins favoritleksaker är brandbilar (och tåg) och lyckan var Total idag när han fick styra en brandbil!

Vet inte vem som hade roligast idag när vi åkte bergochdalbana, jag eller Colin, men kul var det!​

Likes

Comments