Guldkant, Livet

... under vinterhalvåret. Man kan även stå ut med att det är grått och trist, att det är kallt och att man säger hejdå till solen. Men det som gör att man verkligen, Verkligen vill ha vår och sommar är på grund av att sjukdomar avlöser varandra när det blir höst och vinter. Detta är bara början och livet är bara helt enkelt lättare under sommarhalvåret. 

En fundering som jag har är, hur mår folk där det är varmt och soligt året runt? Har de liknande oss en sjukperiod som sträcker sig ett halvår eller är de mer sjuka spritt över hela året?

Men vad gör vi då för att försöka hålla oss så friska som det går? Vi försöker vara ute (även när man helst bara vill dra täcket över sig, iklädd tofflor och tittandes på en mysig film), frisk luft gör susen. Barnen får varsin vitamin varje dag, vi har en d-vitamintablett som är lite sötare i smaken och en multivitamintablett som är sur som dom kan välja mellan (beroende på dagens humör och vad de är sugna på). Multivitaminen kallar barnen för "nallemin" eftersom att den ser ut som en nalle. Hur gulligt? Sen så är luftfuktaren igång i stort sett dygnet runt också, vi inbillar oss att luften blir bättre av den. Det som man även borde göra är att fundera mer på Vad man stoppar i sig för mat, för en bra insida ger en ju bra välmående. 

Något som vi äter rätt så sällan här hemma är potatis och vad jag har läst om just potatis så ska den vara riktigt bra att äta om man vill få i sig mer kalium. Jag tror att anledningen till varför vi sällan äter potatis är för att det är "lite jobb" med att tillaga det. Det finns ju andra alternativ som går fortare och som inte behöver skalas till exempel men det borde vi ändra på. Som ni säkert har märkt om mig så tycker jag att det är intressant hur saker hänger ihop och nu ska vi ta det här med att äta mer potatis på allvar. Det kanske kan göra en lite piggare och ge kroppen en push i rätt riktning. Mot våren. Hur gör ni? Äter ni mycket potatis eller är/tänker ni lite som oss?

Apropå något helt annat. Kolla den här snygga "krukan" jag köpte häromdagen. 👌

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Livet, Underbaringar

Visade den här bilden för Novalie häromdagen på mig och G från när vi firade nyår på Teneriffa för en massa år sen. Hon sa som rubriken lyder och att hon ville ha en ram till den. Jag tog fram en ram, satte in fotot och sa att hon fick ställa ramen var hon ville. Tänkte inte mer på saken tills jag idag såg var hon hade "ställt" ramen. Hon hade hängt upp den på sin säng. ❤️ Hjärtat slår volter!

Likes

Comments

Livet

En av de viktigaste sakerna i livet är att sova. Alla vet det. Det är tiden då både psyket och kroppen får vila, återhämta sig, känna efter och bearbeta dagen som skett. Har man levt under stress en period (av vilken anledning det än må vara) och inte fått sovit ordentligt på länge så kan man känna sig nästa bakfull efter en natt då man har fått sova ifred och fått vakna när kroppen själv säger till, inte av att någon annan eller väckarklockan väckt en.

Vad som kan förvärra sömnkvalitén (vad jag har läst) är torr inomhusluft och det är tydligen inte bra för någon egentligen och då särskilt inte för personer med astma eller kliande och torr hud. Vi investerade i en luftfuktare i veckan som vi har på i Colins rum varje natt och peppar peppar så tror vi att den fungerar (han har ju astma och är lite känslig av väderväxlingar, luftkvalitet och så vidare). Det kanske bara är placebo eller en bra period men han har sovit hela nätter och knappt hostat alls, vad vi har märkt. Fortsätter vi att använda den och den fortsatt hjälper mot torr luft så ska vi köpa en till Novalie också. Hon har inte astma men lider istället av näsblod vid torr luft, förkylningar och så. Torr luft kan även förvärra redan torr hud och vem har inte känt att huden är tråkig och livlös om vintern (bortsett från att man inte har någon färg alls) och kanske känt att det kliar mer. Även detta problem ska en luftfuktare hjälpa mot och vi får väl se hur resultatet för det blir. En annan sak, speciellt för barn men för alla egentligen..., är ju att inte duscha eller bada dom små för ofta utan låta deras skyddslager naturligt få skydda deras ömtåliga hud. Överdriv inte med att barnen Måste duscha varje dag och Måste smörjas in. Man kan relatera det till hur torra läppar kan bli då man använder lypsyl/läppbalsam/läppglans för mycket, tillslut vill man ta på sånt hela tiden för att man känner sig torr och så undrar man varför... När man sedan inte använt sig av sånt på ett tag så märker man hur fina läpparna blivit och man behöver inte lägga på produkter för att mjuka upp dom. (En annan liknelse är ju om man går utan smink några dagar och känner hur fräsch huden känns. Bara en liten tankeställare...).

Likes

Comments

Guldkant, Livet, Underbaringar

Fick sovmorgon till 7:30 idag. Eller hade möjlighet att sova längre men vaknade redan 5:30 och tvingade då mig själv att somna om och sova några timmar till. Det var skönt!

Vi röjde lite i trädgården efter frukost, sen tog jag tag i att tapetsera Colins rum. Nu behövs en ny säng även till han, spjälsängen känns för trång nu för min stora kille. Hans tapet är även den en Majvillan fast med mönster Cirkus. Den har beige grund med blå/gröna detaljer såsom cirkustält, lejon, björnar och bollar bland annat.

Han blev nöjd och glad att även en vägg i hans rum fick en fin tapet.

Tapetseringen tog två timmar och efteråt satte jag på mig ett ansikte och bytte kläder för att åka på kalas med Novalie. En av hennes bästa vänner hade bjudit in till kalas på ett lekland. Det var kul att se henne tillsammans med "sitt gäng" och de lekte för fullt.

Efter kalaset plockade vi upp grabbarna (som tagit en siesta hemma) för lite middagshandling. Hann dammsuga och röja undan det värsta innan våra kära vänner kom över på middag. Fick sötaste inflyttningspresenten!💚 En liten elefantöra i kruka på fint fat.

Likes

Comments

Guldkant, Inredning, Underbaringar

Fick ett ryck nyss och tapetserade väggen i Novalies rum. Nu är Allt gult borta och väggarna är numera vita med en fondtapet i rosa. Hon blev superglad men hade velat ha alla väggar tapetserade❤️ Mycket vill ha mer... Men, vad tycks?

Ursäkta för den halvdåliga belysningen, har ingen ordentlig lampa än.

Vill sätta ben på dockhuset, vore både snyggare och mer praktiskt så.

Slott, blommor, ugglor och kaniner.

Likes

Comments

Det är fint med långt hår, håller ni inte med? Mitt är väl typ 50-60cm långt och fint när man fixar till det. Men resten av gångerna då? Då man inte orkar göra något med håret utan sätter upp det i en klämma på huvudet efter dusch innan man går och lägger sig och vaknar sedan upp lite halvrolig... Har självfall/naturligt vågigt hår och det innebär att håret faller olika Varje gång man duschat. Det går liksom inte att styra... På så sätt är det skönt att ha långt hår som lätt kan döljas i en klämma eller knut men tycker att det vore kul att bara kunna duscha, krama i något i håret och sen låta det självtorka och få ett naturligt resultat (det gäller även färgen, för håller ju på att spara ut min egna färg då jag är innerligt trött på utväxter och fejkfärger).

Så vad är då mitt dilemma? Ska jag våga klippa av mig typ halva håret, ge det en riktig uppfräschning, eller ska jag ha kvar det långa håret? Skulle ju kunna klippa av mig håret så mycket att jag fortfarande kan ha det i en klämma... Åh, är så velig!

Likes

Comments

Underbaringar

Novalie ritade en teckning idag efter dagis på henne och hennes kusin samt märkte teckningen med hennes namn. Det är alltid så kul att se och följa barnens utveckling.
❤️

Barn mellan tre och fyra år brukar kunna:

▫️Klä sig själva.
▫️Gå upp och ner för en trappa utan att hålla i sig.
▫️Gå baklänges.
▫️Hoppa jämfota på stället.
▫️Sparka på och kasta en boll.
▫️Rita huvudfotingar.
▫️Skruva av och på korkar på flaskor och burkar.

Tips på saker att göra tillsammans med barnet:

▫️Lek följa John och härmlekar.
▫️Cykla.
▫️Lek bollekar.
▫️Låt barnet hjälpa till i köket. Baka exempelvis.
▫️Dansa till musik.
▫️Gör pärlhalsband eller lägg pärlplattor.
▫️Klipp ut bilder.

Likes

Comments

Guldkant, Livet

Igår kväll bilade jag och några vänner till Västerås för att närvara på vår fina väns överraskningsbabyshower. Hennes familj och närmsta vänner hade ordnat det så fint med mat, sötsaker och dekorationer och gissa om hon blev överraskad! Även om hon hade sina misstankar om att något lurt var på gång💙 Hon och hennes man väntar en son som beräknas komma om ett par, tre veckor. Can't wait! Av oss fick lillen två bodys och en "isbjörns"overall, ni vet en sån där vit och mjuk som man bara vill gosa in sig i. Efter mycket glädje och skratt så rullade vi hem med proppmätta magar och jag kom inte i säng före midnatt.

Tack för igår!💙

Likes

Comments

Livet, Stil

Tror inte att jag har visat mina nya brills så här kommer en bild. Har alltid tyckt att det är oerhört snyggt med folk som har "pilotform" och har inte trott att det har varit något för mig då jag inte passar särskilt bra i glasögon överlag. Jag provade först ett par hos optikern som inte alls var något för mig, formen var helt fel, men fann sen dessa som jag blev förälskad i (båda var pilot och tänk vad en vinkel kan avgöra ifall man passar i dom eller inte)...

När man väljer glasögon så är det som med så mycket annat, trivs du själv i dom så kommer det att synas och det viktiga är att Du tycker att dom är fina och att Du trivs i dom. Oavsett vad som är mode eller trendigt för stunden.

Är glad att jag tog tag i det här med synen och om jag inte bara inbillar mig så tror jag även att jag sover(?) bättre nu? Eller i alla fall känner mig utvilad... Det kanske inte alls har med saken att göra men taskig syn plus tandgnissling kanske hänger ihop, vad vet jag? Och är lika med dålig sömn? Nu är jag ju ingen raketforskare men är det något som är intressant så är det hur saker och ting hänger ihop, oavsett om det är ifall du får ont i magen av att äta banan eller om du får huvudvärk av att du ser dåligt.

Likes

Comments

Guldkant, Inredning, Livet, Underbaringar

Är inredning. Det finns så mycket som jag vill göra, inte bara för min egen skull utan för barnen och för hela familjen. Vi har ett hem som ska färdigställas och piffas till och jag Älskar att känna att resultatet kommer att bli Så bra.

Alla älskar att bo här. Barnen har inte nämnt vårt gamla hem en endaste gång förutom en gång i bilen då Novalie frågade varför vi åkte på vår gamla gata "... för att vi ska köpa en sak i affären på stan" fick hon då som svar.

Ofta brukar hon fråga ifall vi kan ta en promenad och det är något som vi också ofta gör. Bara klär på oss, oavsett väder (okej kanske inte i stormväder), utforskar och promenerar i omgivningarna där vi bor. Tittar på blommor, bär... Pratar med myror och djur som vi ser. Plaskar i vattenpölar och lägger oss i gräset och solar.

Har jag sagt det förut? Hur tacksam jag är? Det tål att upprepas.

Min lilla familj. Vårt liv.

Har lånat några bilder från Google och Instagram på sånt som inspirerar mig.

Åkte med barnen tidigare ikväll och köpte en säng till Novalies rum. Den sängen som hon har nu ska få flytta in i gästrummet (som ni ser på bilden). Det återstår att se ifall vi behåller den vit eller spraymålar den i någon snygg färg. Kanske rosa, silver, guld. Är lite sugen på att antingen köpa eller göra en egen sänghimmel också. Åh, det kommer bli Så bra.

Likes

Comments