FÖRRA ÅRET: såg jag denna julshow, superbra. Presentatör Mark Levengood. Artisterna Lena PH, Lisa Nilsson, Alcazar, Danny Saucedo, Miriam Bryant. Älskar ju Lena Ph, så jag tyckte ju så klart att hon var bäst.

Nu skall jag igen gå och se en julshow, återkommer med bilder. Lika stora och fina svenska artister kommer att delta detta år också.

Denna julshow förra året var hel bra😊 Hoppas jag får uppleva en lika bra julshow detta år.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja, ni vet. En sån dag då man bestämmer sig för att stanna kvar i sängen hela dagen 😌

Likes

Comments

Julbordet fanns på färjan Eckerölinjen. Buss från Centralen, en bussresa på 1 timme 40 minuter. Just i dag snöyra och blåst😱😱


Detta företag bjöd på glögg Kan rekommendera det var gott.
Efterrätt time 😁👍 nu åt jag inte allt utan godisen hamnade i min väska, hihi. Men det jag åt var verkligen Mums!
Ser verkligen tomt i på borden efter vår framfart.
Från Åland till Grisslehamn behövde vi dricka. Här blev kaffe och vatten. Vatten, glas efter glas. Maten måste varit salt 😁
Nu är jag på tunnelbanan, sedan buss och sängen. Tack för en trevlig dag!

Likes

Comments

Det hitta jag i H&M skyltfönster.

​​

Räven raskar över isen,
räven raskar över isen.
Får vi lov, ja får vi lov
att sjunga flickornas visa?
Så här gör flickorna var de går,
och var de sitter och var de står.
Så får vi lov, ja får vi lov
att sjunga flickornas visa?
Räven raskar över isen,
räven raskar över isen.
Får vi lov, ja får vi lov
att sjunga gossarnas visa?
Så här gör gossarna var de går,
och var de sitter och var de står.
Så får vi lov, ja får vi lov
att sjunga gossarnas visa?
Räven raskar över isen,
räven raskar över isen.
       O.S.V.

                                                                                🎄🎅🎁

😁  Vem minns inte den sången från barndomen!

Likes

Comments

Alla vet väl att man kan äta julbord hos IKEA till en billig penning. Många gör det förstås men än har jag inte ätit något julbord där. Därför kan jag inte uttala mig om de har bra julbord eller inte.

Jag åkte häromdagen till IKEA Barkarby.


Jag skulle köpa något så enkelt som en tvättlina. IKEA skall ha blå tvättlina. Helst skulle jag vilja ha tvättlinor i grön, gul, rosa eller liknade färger. Men det finns knappt tvättlinor att köpa längre. I alla fall, IKEAs tvättlinor var slutsålda och skulle komma till hyllorna i slutet av februari 2018.

Denna tvättlina fick jag köpa hos Clas Ohlson. Grå går bra. Sedan en färg till. Vill ha två färger på tvättlinorna. Mitt nästa projekt kommer att bli tvättstugan. Där duschmöjligheter finns. Innan sommaren 2018 skall jag ha fixat det. Målar själv. Kommer att visa före och efterbilder på tvättrummet.

Från IKEA åker bussen till Jakobsbergs busstation. Rätt ny byggnad. Modernt! Detta är nedgången till pendeltågstationen. Det är också nybyggt. Samtidigt som busstationen. Tycker det var fint jul dekorerat här.

Men jag tog istället ännu en buss som avgick till Vällingby.


Likes

Comments

December, en månad då alla blir så kreativa. Eller vad sägs om denna reklam 😁


Julgran av handskar, för kroppen. 😁 Gillas av mig 👍

#julreklam

Likes

Comments

Idag gick jag förbi NK och såg deras julskyltning. Har tyvärr missat några NK julskyltningar de senaste åren.


Temat på julskyltningen i år är filmen Fanny och Alexander, en Ingmar Bergmans film. Ingmar Bergman skulle ha fyllt 100 år 2018.


Tyvärr blir ju glas som spegel då man fotograferar, fönstret speglar gatubilden också.


Detta var några bilder från NKs julskyltning 2017. Men den är ju förstås mycket trevligare att uppleva den själv än mina bilder.​

#nk #julskyltning

Likes

Comments

Anledningen är helt enkelt, i juli blev det klart, Gula huset fick en köpare. Den 1 augusti var huset sålt.

Ni vet orden, hemmablind. Min kloka och fina kompis från Frankrike skrev detta om området kring huset. Hade önskat att jag hade haft den texten då jag försökte locka turister till huset.

Huset ligger i Muodoslompolo, en liten vacker ort högt uppe i norra Sverige, norr om polcirkeln i Europas sista vildmark, nära den finska gränsen. Här kan du andas frisk luft, njuta av naturen, fiska, vandra, plocka bär, leta efter meteoriter, uppleva midnattssol och polarsken - ett paradis för naturälskare.
(I Kitkiöjärvi, drygt 2 mil bort, hittades år 2008 en jättemeteorit med en vikt om ca 1 200 kg och en diameter av 1 meter.)
Det är knappt 1,5 mil till den finska byn Muonio och där finns det olika aktiviteter som t ex hund- och renslädåkning, forsränning, laxfiske, vandring, längdskidåkning.
De fyra finländska skidorterna, Olos, Pallas, Ylläs och Levi, varav Levi är den mest kända, skidorterna ligger mellan 2,5 och 8 mil bort från Muodoslompolo.
Det är 19 mil mellan Treriksröset och Muodoslompolo.
Det tar ungefär en timme att åka till den internationella flygplatsen i Kittilä, Finland. Bussar går dagligen mellan Muonio och Kittilä flygplats.

Då jag köpte huset fick jag genast ta över som hyresvärd till byns vårdcentral. Den var redan på gång att flytta men ca 1 år var jag hyresvärd till dem. Tänk själv, ingen erfarenhet alls, mitt första hus och inte hade jag varit hyresvärd tidigare heller. Men har haft fast boende, både föreningsliv och kommunalverksamhet, har varit med mig som hyresvärd. Sedan har turister hyrt veckovis genom en uthyrningsfirma. Men endast 3 nationaliteter, tyskar, danskar och norrmän. Vilken lycka jag kände varje gång, ny bokning.

Det var med sorg i hjärtat som jag sålde mitt Gula huset. Men huset blir nu ompysslad av nya ägare och jag går mot nya mål i livet.
Det var stora lägenheten, ca 85 kvm. Det var den som turister helst ville hyra men p.g.a. fast boende flyttades möblerna över till den mindre lägenheten som inte var så stor. Och inte lika populär.

Mina möbler som flyttades fram och tillbaka mellan lägenheterna var köpta på IKEA, Haparanda. Dom fick stanna i huset och följde med köpet.

Likes

Comments

Det är trevligt att besöka julmarknader. Det tycker nog dom flesta. Kattstallet har också haft julmarknad. Det i Vällingby. Gjorde ett besök på deras julmarknad. Röstade på kattlucian bl.a. Tittade på kattorna genom glasfönstret. Tror inte att jag vill ha en katt men jag gillar dom.


En katt hade varit på Kattstallet sedan år 2014. Går ju ingen nöd på katten men kanske trevligare med en egen familj.

Likes

Comments

Bloggen har inte blivit uppdaterat p.g.a. slut internet. Men nu är internet här igen.


Idag, besökte jag Västermalms Gallerian. Träffade denna trevliga jätte 😁

Trevligt med lite överraskningar, haha. Eller hur?
Nej, men titta 😁 där har vi jätte killen igen 😁 Verkligen trevlig kille. Så trevligt då man kan skratta tillsammans med andra som man inte ens känner. Igen, eller hur? 😁

Likes

Comments