Många är dom domedagsprofeter vars skräckblandade röster nu höjs för att ett presidentval inte har fallit dom ismaken. Likt en lantbrukare som sprider sin dynga på sina marker, spriden nu dessa domedagsprofeter sin illaluktande propaganda över folket. Man påstår med en retorik som verkar hämtad från medeltiden att mörkret har tagit över samt att universums undergång är nära förestående. När man istället kanske borde ställa sig frågan. Varför röstade invånarna i detta land på just denna kandidat? Kan det möjligen vara så att invånarna i detta land känner att etablissemanget inte lyssnar pådom och därav vill ha någon form av förändring.

Det här fenomenet med att inte lyssnapå befolkningen utan bara köra sitt eget race oavsett vad som händer, har vi ju även här i Sverige. Folkvalda som inte får vara med i sandlådan och leka enbart för att dom större barnen anser att dom tänker fel. Även om dessa folkvalde nu har en stor del av befolkningen bakom sig så vågar ändå inte dom stora barnen leka med dom (i skolan kallar vi detta för mobbing). Ett beteende som detta kan få oanade konsekvenser för dom stora barnen. Eftersom befolkningen helt enkelt kan tröttna och rösta ut dom stora barnen ur sandlådan.

Nu har ju dom stora barnen tänkt på detta och kommit fram till slutgiltiga lösningen. Vi sprider helt enkelt så mycket skit (precis som bonden) om dom folkvalda som möjligt. Efter det så sprider vi en massa falsk propaganda (precis som domedagsprofeterna) om dom folkvalda som vi bara kan. Detta borde skrämma upp befolkningen så till den milda grad att dom helt enkelt inte vågar rösta ut oss ur sandlådan och vi får ostört leka vidare. Skulle denna plan nu inte fungera (mot förmodan) så har dom stora barnen faktiskt en plan B.

Då har dom stora barnen kommit på den storartade idén att man helt enkelt förbjuder dom folkvalda från att finnas till. Man förbjuder dom även att ha möten samt att sprida information. Nu tror sig dom stora barnen ha mobbat ut dom folkvalda ur sandlådan och skrämt befolkningen till tystnad.
Ett stort fel med dessa planer (dock inte det enda felet) är att dom har provats vid tidigare tillfälle. Före andra världskriget i Tyskland bestämde man sig för att förbjuda ett parti, man förbjöd även detta parti att hålla möten och sprida information. Anledningen var att man precis som dom stora barnen skräms av oliktänkande och vill till varje pris förhindra dom att komma till makten.

Dom man i Tyskland ville hindra från att komma till makten genom dessa förbud var Nazisterna med Adolf Hitler som partiledare. Så med facit i hand hur tycker ni att den planen fungerade. Finns där möjligen en lärdom för oss i nutid att ta till oss?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Frågan många ställer sig just nu är denna. Vad kommer att hända med världen nu ? Anldningen till att denna fråga uppstått är att mupparna som valde mellan Kermit och Miss Piggy enligt många tydligen valde Animal. Utgången av detta val är nu ett faktum som vi inte på något sätt kan påverka (även om några fortfarande försöker). Våra grannar i väst har valt en ny president och då det är deras land får dom faktiskt lov att själva bestämma vem som skall leda landet.

Vad kommer då att hända med världen. Väljer vi att titta på det ur ett lite mer historiskt perspektiv så upptäcker vi snart ett återkommande mönster (även om domedagsprofeterna inte vill se det). Jorden har sedan den skapades roterat runt sin egen axel vilket gör att dag följer natt ett fenomen som repeteras varje dygn. Eftersom jorden även lutar samt färdas i bana runt solen så uppstår varje år årstidsväxlingarna vinter, vår, sommar och höst.
Vi kommer även att få mängder av möjligheter presenterade för oss gällande karriärsval, utbildningar, nya människor att träffa, bygga nya relationer. Vi kommer att göra bra val och vi kommer att göra dåliga val. En del av oss kommer till och med att misslyckas med något vi företar oss. Men så här har världen sett utan ända sedan skapelsen och världen kommer att fortsätta på detta sätt.

Personligen har jag svårt att tänka mig hur utgången i ett presidentval kan påverka detta. Så jag oroar mig heller inte för det. Vi har ju faktiskt klarat oss hittills trots några mindre lämpliga statsmän. Sovjetunionen hade Stalin. Tyskkland hade Hitler. England hade Thatcher. USA har haft Nixon, Reagan och Bush. Sverige har Löfvén. Ändå roterar jorden fortfarande runt sin egen axel och kretsar fortfarande runt solen.

Att oroa sig inför en eventuell förändring av detta verkar inte ha någon större mening. Faktum är att all denna ängslan löser heller ingenting. Utan det ända som egentligen blir löst av allt detta oroande är avföringen. Den riskerar att bli så lös så en oskyldig liten nysning kan rendera i en dusch samt ett klädbyte.
Så konsekvensen av allt detta oroande i onödan riskerar att bli mest skit med tillvaron.

Likes

Comments

Alla har vi dom på ett eller annat sätt. En del av oss har dom till och med runt omkring oss. Ofta återfinns dom över oss, under oss eller bredvid oss. Dom påträffas ibland ute på gården vid hyreshusen där vi bor (men dom hälsar oftast inte). Dock kan man vid enstaka tillfällen träffa på dom i trappuppgången (om dom nu törs visa sig). Dessa människor som bor alldeles intill oss eller uttryckt på ett annat sätt. Våra grannar.

Mycket fascinerande varelser dessa grannar. Dom vet av någon anledning allt som överhuvudtaget finns att veta om dig. Dom vet till exempel att du inte jobbar, trots att du faktiskt jobbar tio till tolv timmar per arbetspass (bara en sådan sak). Men enligt grannarna så har du inget arbete eftersom du ligger och sover på dagarna (tydligen känner dom inte till fenomenet nattarbete). Dessutom vet grannarna att du gör inget annat än super, knarkar och tittar på porrfilm. Allt detta vet dina grannar om dig trots att dom inte pratar med dig eller har varit hemma hos dig (spännande inte sant).

Antagligen så beter sig grannar på detta viset mest beroende på en blandning av tristess och avundsjuka. Deras egna livär troligen tråkiga och innehållslösa bortom all vett och sans. Inte är det heller helt osannolikt att deras egen popularitet är av den svagare sorten.Möjligen är vetskapen om dessa tillkortakommanden anledningen till varför elak ryktesspridning och allmänt skitsnack uppkommer hos vissa (goda) grannar.

För det verkar ju hos vissa grannar vara en mindre bra idé att faktiskt prata med människor än om människor. Förslagsvis skulle det kanske inte vara så dumt att undvika den elaka ryktesspridningen och istället knacka på hos övriga boende i trappuppgången. Den som grannen baktalarkan ju visa sig vara den skönaste människan på denna planet. Vem vet? Inte grannen i alla fall.

Likes

Comments

Många i Sverige har ofta negativa synpunkter på vården jag själv inkluderad. Men i detta fallet kommer jag att vara lite motvalls. Jag känner att jag helt enkelt måste skriva några rader om min vårdcentral. En vårdcentral som bortsett från det faktum att dom har installerat en sådan där telefonsvarare med femtioelva val, och efter att man tryckt sig igenom alla valen så får man fortfarande inte prata med någon. Visar sig vara en väl fungerande organisation med en fantastisk personal.

Vid varje tillfälle som man besöker denna inrättning möts man av ett leende samt ett kvittrande hej eller välkommen. Spelar ingen roll vem i personalen det är städerskan, sköterskorna eller läkarna, samtliga hälsar och ler (undrar just om det kan bero på minnet av den gula ankdräkten). Har dom lite tid över så hinns det även med att byta några ord.

Nu har jag beroende på min sjukdom och lite dåliga erfarenheter av människor mest kontakt med sköterskorna och kuratorn. Av vilka man alltid blir väl omhändertagen och respekterad. Dom utstrålar professionalism och medmänsklighet. Man får intrycket av att dom faktiskt bryr sig. Som patient känner man sig otroligt lugn och trygg när dessa underbara nästan gudomliga sköterskor är närvarande.

Det är nästan så att man funderar påatt bli sjuk bara för att få komma dit och träffa dom. Detta måste vara en avdom absolut bästa vårdcentralerna i landet.

Likes

Comments

Svenskarna måste vara världens i särklass mest lättkränkta folkslag. För blir dom inte kränkta av myndigheter, skolor, företag, kyrkor eller media. Ja då är det istället namn, maträtter, bakverk, hudfärg, vädret eller något annat hitte på som inte från början var kränkande. Passar nu händelsevis inget av detta in på vad man för dagen skall bli kränkt av, så kan man ju alltid bli kränkt bara för att någon annan borde bli kränkt. Man tar helt enkelt självmant på sig rätten att bli kränkt på andras vägnar. För kränkt måste man ju som svensk bli, vare sig det finns anledning till det eller inte. Det är nämligen svenskens genetiska arv från vikingarna, bli kränkt eller dö (undrar just vad vikingarna anser om detta).

Nu är ju detta med kränkningar väldigt enkelt för svenskarna. Det är nästan så att det har blivit en folksport att samla på sig så många kränkningar som möjligt. Jag har blivit kränkt fyra gånger idag. Bara fyra tar du kränkningar på halvtid eller? Jag blev kränkt femton gånger och det redan innan lunch. Kan det möjligtvis vara så att svenskarna är så lättkränkta att dom blir kränkta av att ingen blir kränkt (vilket man nästan kan tro faktiskt). Tyvärr så är det nu så att ingen av oss (inte ens svenskarna) blir kränkta oavsett vad någon annan säger. Den enda som på något sätt kan kränka eller såra oss rent emotionellt, det är vi själva. För det är vi själva och ingen annan som väljer hur vi skall reagera i dom situationer vi befinner oss i.

Så om du nu händelsevis väljer att bli kränkt av någon annans uttalande. Så ställ då följande frågor till dig själv.
VARFÖR VÄLJER JAG ATT BLI KRÄNKT ?
VARFÖR VÄLJER JAG ATT TA ÅT MIG ?

Svaret blir troligtvis att det finns ingen anledning till att välja att bli kränkt eller välja att ta åt sig av vad som sägs. Men om du nu trots allt väljer att göra detta så har du mest troligt dåligt samvete över något som du själv har sagt eller gjort.

OM OFFERKOFTAN PASSAR, BÄR DEN.

Likes

Comments

En liten fundering såhär bara helt apropå, angående hur människan egentligen är kopplad en våning upp. För det stora flertalet verkar det nämligen vara mer förvånande att det finns vilda djur i skogen än att halkan kommer varje vinter. Inget av detta borde väl komma som någon direkt överraskning för det djur som påstår sig vara det mest intelligenta på jorden (hmmm). Möjligen kan det vara på detta viset som en tjej sa till migför många år sedan. Människan är det mest intelligenta djur som finns för hon har lärt sig att njuta av sex. Så intelligensen sitter tydligen i hur mycket man gillar att ha sex. Nåväl det må vara hur det vill med den saken.

Människan bygger vägar tvärs över djurens vandringsleder, bara för att bli förvånade när djuren korsar vägarna(det finns även människor som korsar vägar bara som en uppplysning). Jägare släpper sina hundar lösa bara för att bli chockade över det faktum att rovdjuren tar dom (pssst rovdjur jagar och tar levande byten detta borde ni jägare faktiskt känna till). Människor bygger sina bostäder ute i skogen baraför att bli skräckslagna när dom ser ett djur i sina trädgårdar.

Men vem är det som tränger sig på hos vem egentligen. Vem är det som gör intrång i vems revir. Nu är det ju bara på det viset att i skog och mark så rör det sig vilda djur i allmänhet och rovdjur i synnerhet. Inget överraskande med det egentligen ,förutom för dom då som inte gillar att ha sex. Då förmågan att gilla sex enligt uppgift är jämställt med intelligens och tankeverksamhet (politiker har tydligen inte sex).

Men i ärlighetens namn. Vad förväntade ni eratt finna i skogen nu när ni flyttade dit. Ett kebabhak bakom varje fura, ellerMcDonald´s under varje gran.

Likes

Comments

Hur kommer det sig att du låter andra bestämma över ditt livsöde. Besluta över vem du umgås med, vad du skall arbeta med, var du skall bosätta dig, vilka husdjur du skall ha, vad du skall tycka och tänka.
Dessa personer gör nu inte detta av vare sig medkänsla eller kärlek till dig för att du inte skall känna dig ensam. Utan orsaken till deras ”omtanke” är enbart av rent egoistiska skäl. Dom anser sig helt enkelt ha rätten till att bestämma över ditt liv enbart för att tillfredsställa sitt egna kontrollbehov.

Du märker detta beteende främst inom en grupp människor med en specifik livsåskådning. En grupp människor som utav övriga anses vara omtänksamma och empatiska. Därmed vill dessa individer få dig till att tro på deras egen förträfflighet, samt på deras välvilja och generositet.
Men det dom i verkligheten sysslar med är att utnyttja din godtrogenhet gentemot dina medmänniskor till sin egen fördel, för att kunna få dig dit dom vill. Sådana här människor drar sig inte för att spela på dina känslor enbart för att vinna egna fördelar hur små dom än må vara.

Dessa mytomaner till människor kommer att ljuga för dig enbart för att du skall inbilla dig att dom tycker om dig. Dom kommer att bedra dig så ofta dom kan enbart för att känna sig starka och modiga. Dom kommer att sprida illavarslande rykten om dina medmänniskor enbart för att du skall bli osäker och ifrågasättande.
Dom kommer dessutom att manipulera dig och ditt sätt att tänka enbart för att du skall rätta in dig i deras led och inbilla dig att deras sätt att tänka och vara är det enda rätta.

Är det nu verkligen sådana här energitjuvar du vill ha i ditt liv? Är det verkligen dessa opåitlliga varelser du vill ha i din omgivning? Vill du verkligen att andra skall styra och ställa över ditt liv? Vill du verkligen ge bort din rätt att växa som människa? Vill du verkligen lägga över ansvaret för din lycka på andra?
Ja då är det ju bara att fortsdätta som du gör.

Annars är det väl dags att jobba för en förändring. Tiden är nu inne för att en gång för alla sätta ner foten och ta tillbaka kontrollen över ditt liv.

Likes

Comments

Under många år byggde arbetaren i Sverige upp ett välfärdssystem som syftade till att människan skulle få ett mer bekymmerslöst och bekvämare liv. Ett system våra folkvalda under iallafall två decennier gjort sitt absolut yttersta gällande att rasera mer urskillningslöst än orkanen Gudrun i söder raserade våra skogar.
Men trots politikernas skoningslösa ansträngningar finns fortfarande spillror kvar av det som en gång var kanske världens bästa välfärdssystem. Dessa spillror hur små dom än verkar vara är faktiskt bra mycket mer än vad som återfinns i många andra länder.

Kan det då möjligen i dessa spillror finnas delar som exempelvis föräldrar kan dra nytta av. Staten kanske kan betala ut ett månatligt ekonomiskt stöd till alla föräldrar (exempelvis kallat barnbidrag). Det täcker troligtvis inte hela kostnaden för barnen, men det hjälper väl upp den ekonomiska situationen lite kan tyckas.
Staten kanske kan tillhandahålla fri tandvård under skoltiden. Alla vi som betalar våran tandvård själva vet ju att detta är inte direkt gratis. Finns möjligheten att även detta lilla bidrag kan hjälpa familjerna att få det lite bättre.

Staten kanske kan vara behjälplig med en utbildning som är avgiftsfri. Där alla har möjligheten (oavsett kön, etnicitet, hudfärg, religös åskådning etc.) att tillgodogöra sig en hygglig grundutbildning. Är det inte härligt så säg att slippa bekymra sig över hur barnen skall lära sig läsa, skriv, räkna och en hel del annat. Att man sedan inte behöver bekymra sig för hur terminskostnaden skall betalas är väl bara en fördel som gör tillvaron lite lättare. En möjlighet som inte heller är tillgänglig överallt.
Skulle det inte varit underbart om det för föräldrarna funnits en förvaringsplats åt barnen. En plats där man kan dumpa av barnen medans föräldrarna arbetar (exempelvis dagis). Troligtvis mot en kostnad men som förälder måste man ju inte utnyttja denna möjlighet. Det finns säkerligen andra lösningar att tillämpa.

Staten kanske har möjlighet att låta föräldrarna mot en liten ersättning vara hemma med sina sjuka barn (exempelvis VAB vård av barn). Ersättningen är kanske inte så stor, men den är definitivt större än i dom länder som helt saknar denna möjlighet.

Frågan är ju då vad en del föräldrar klagarpå. Vi har ju trots allt än så länge det väl förspänt med våra spillror. Även om det i många avseenden genom åren har varit betydligt bättre än vad det idag är.
Nåväl det är bara att krasst konstatera att många blir inte nöjda hur mycket silverfat och silverskedar som än används vid serveringen.

Likes

Comments

Liten bild av havet tagen från Östra Stranden i Halmstad

--------------------

Räddningsväg till Östra stranden i Halmstad

--------------------

Höstlöv på Galgberget i Halmstad

Likes

Comments

Varje dag, veckan runt, året om genomlider flertalet barn helvetet på jorden. Dom blir så ofta som möjligheten uppstår smärtsamt påminda om att det är något fel på dom, att dom inte duger som dom är, allt enligt omgivningens gängse normer. Anledningen må vara barnens klädsel, vad dom heter, var eller hur dom bor. Kanske ett talfel, övervikt, funktionshinder eller något annat fysiskt men.
Det spelar egentligen ingen roll för det finns alltid dom som hittar på en anledning för att kunna trakassera andra. Men det finns tyvärr ännu fegare as och det är dom vuxna runt omkring som har möjligheten att stävja denna avart till beteende men som alltid väljer att fega ur.

Skolan är troligen den plats där mobbing är vanligast förekommande, även om fenomenet uppkommer även på andra platser i barnens liv. På lekplatser, i hemmet, på fritids ja i stort sett var som helst där barn befinner sig.
Barnen blir utstötta eller bortstötta av dom andra barnen och får inte vara med och leka. Barnen blir retade av dom andra barnen av någon påhittad anledning som inte finns. Barnen får sina kläder sönderslitna av dom andra barnen bara för att man kan göra så.
Barnen blir tvingade att göra sådant som dom inte vill för att dom andra barnen skall kunna hånskratta åt dom. Barnen blir tvingade att snatta (stjäla) åt dom andra barnen ofta med hot om att görs inte detta så får dom inte vara med och leka (vilket dom ju inte får ändå). Om nu det mobbade barnet skulle motsätta sig denna behandling kommer det att straffas genom misshandel eller någon form av offentlig förnedring.

Vad gör då dom vuxna åt detta?
Om vi börjar med föräldrarna så finns det väldigt många som inte gör speciellt mycket typ ingenting. Då det anses att barnet överdriver för så gör inte barn mot varandra (enligt föräldrarnas tyckande). Dessutom så stör det föräldrarnas tv-tittande, facebookande och öldrickande att ta tag i detta och så kan ju dessa föräldrar inte ha det. Dom måste ju få ha sin egentid oavsett hur barnet mår.
Skulle nu (mot förmodan) några föräldrar vilja göra någonting så brukar alltid dom andra barnens föräldrar kontra med påståendet att ” mina barn gör inte så men dina jävla ungar går inte att ha i möblerade rum”. Sedan blir det ingenting mer med det (som vanligt).

Skolan som med sin (oftast) högskoleutbildade personal borde för våra barn vara en värld av kunskap, trygghet, vuxet föredöme, rättvisa samt en massa andra fina ord som skolpersonalen trots sin fina utbildning inte ens verkar vilja förstå innebörden av. Medans denna skola av det mobbade barnet mer upplevs som ett koncentrationsläger från det gamla nazityskland än någonting annat.

Vad gör då skolpersonalen åt mobbing?
Ja du flertalet lärare gör tyvärr exakt likadant som många föräldrar gör. Absolut ingenting för då slipper ju lärarna att engagera sig, då detta är SÅ jobbigt och obekvämt. Dessutom finns det lärare som nästan ser det som sin livsuppgift att deltaga i mobben hellre än att hjälpa det utsatta barnet.
Rektorerna å sin sida är mer intresserade av att i all oändlighet diskutera problemet än att faktiskt ta tag i mobbingen och en gång för alla stävja detta fullständigt oacceptabla beteende.

Så för att återgå till frågeställningen varför gör ingen något åt mobbingen?
Varför offrar skolan dessa barns trygghet och välmående? Vad har dessa barn gjort för fel för att förtjäna denna nonchalans från skolpersonalen?
Varför värdesätter vuxenvärlden tv-tittande och öldrickande högre än dessa barns liv? För det är tyvärr så att i alltför många fall så är det dithän det kommer. Det mobbade barnet tar helt enkelt sitt eget liv då det inte känner sig älskat eller speciellt välkommet. Det mobbade barnet tänker att det är lika bra då ändå ingen bryr sig om, lyssnar på eller tar det mobbade barnet på allvar.

Så medans skolpersonalen blundar på rasterna, rektorerna diskuterar olika sätt att slippa ta tag i situationen,vissa föräldrar tittar på tv och dricker öl samtidigt som dom är på facebook.
Så kommer det mobbade barnet fyllt av ångest, desperation, smärta att skära sig i handlederna, ställa sig framför ett tåg, hoppa från en hög byggnad, svälja en masa piller tillsammans med alkohol. Eller på något annat sätt välja att avsluta sin medverkan i en värld som i deras tanke ändå inte vill veta av dom.
Men det enda det mobbade barnet egentligen vill är att någon sätter sig ner och lyssnar på barnet. Tar deras ångest och smärta på allvar. Hjälper dom och stöttar dom.

Gör dessa mobbade barn en stor tjänst. Lyssna på dom, se dom, låt dom gråta ut mot din axel eller i din famn. Och vad gör det för skada om du skulle börja gråta själv. Svälj din förbannade stolthet den hör inte hemma här det handlar om ett barns liv och ingenting annat.
Vad du än gör så var inte så jävla rädd för vad andra skall tycka och tänka om dig utan gör vad du kan för att rädda det mobbade barnet. För vem vet det barn vars liv du räddar kan faktiskt vara ditt eget.

Likes

Comments