Hur ofta dundrar inte propagandamaskinen vi har inga pengar till sjukvården, vi har inga pengar till skolan. Kort sagt dom har inga pengar till den offentliga sektorn. Men om vi kikar lite på sjukvården, hur den påstår sig (inte) fungera.Många med mig har säkert varit med om att när man söker vård så finns det varken tid eller resurser.

För en lång tid sedan i en kommun inte så långt långt härifrån sökte jag hjälp. Tre till fyra gånger per år sökte jag under decennier hjälp både inom primärvården och den vanliga sjukvården. Men ingen hjälp fanns att tillgå. Det påstods att det saknades resurser. Dom hade förmodligen inte hört talas om att det bara kostar två pizzor att hjälpa människor. Nåväl detta resulterade i att symtomen om vi kallar det så eskalerade och till slut blev jag inlagd akut. Då hade nog pizzorna hittat fram för då verkade det helt plötsligt finnas massor med resurser.

Utifrån det här verkar det nästan som om det är billigare för sjukvården att patienterna blir inlagda på akutvårdsavdelningarna. Så om det nu är så att det faktiskt kostar mindre med akutvård än att hjälpa patienterna via primärvården. Varför då helt enkelt inte lägga ner primärvården och utöka akutvården och därmed spara en massa pengar.
Men om nu händelsevis situationen är den omvända, att akutvården kostar mer än primärvården. Är det då inte lite läge att tänka efter lite på vad man egentligen håller på med.

För vem vet istället för två pizzor så kanske vi klarar oss med en Big Mac & co. Det skulle innebära att kostanden halveras ungefär. Även om patienten riskerar att förlora aptiten på köpet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Dagligen kan man i olika grupper på sociala medier läsa om avlivningshotgentemot husdjur. Detta gäller husdjur i största allmänhet men våra älskade katter i synnerhet. Fenomenet som sådant uppstår av någon anledning så här frampå höstkanten. Helt plötsligt bara sådär ifrån tomma intet så upplevs dessa underbara djur som besvärliga och därmed anser man sig nödgad att helt utan anledning avrätta dessa charmiga varelser. Människan verkar ha svårt att förstå naturens gång i detta läget. Små djur växer upp till stora djur precis på samma sätt som barnen växer upp och därmed blir även dessa varelser större.

Att avliva svårt sjuka eller skadade djur kan vi alla acceptera. Däremot denna smått otroligt korkade trend att med berått mod dumpa eller mörda friska djur. Enbart av den anledningen att dom inte längre anses vara söta eller det faktum att dessa djur faktiskt kräver ett engagemang från människan. Är väl ett tecken på hur skadad denna människa egentligen är,rent mentalt. ​

Men nu är det bara på det viset att även katterna har känslor. Så har även medlemmarna på sociala medier som många av dom mår mycket dåligt av att läsa sådant här. Men det gäller inte minst personalen på våra katthem som dagligen får dessa samtal och är rent förtvivlade över människans fullständiga brist på empati och känslor. Katter lever mellan 15 till 18 år, har du inte den tiden så ge helt enkelt fqn i att ta på dig ansvaret att ta hand om djuret. Det är ju bara att konstatera att den moderna människan ju verkar vara mentalt och psykiskt (för)störd samt helt oförmögen till några som helst känslor gentemot levande varelser.

Likes

Comments

Så har då årlig pristagare utsetts.Ett pris instiftat av en svensk lite explosiv herre nämligen Alfred Nobel. Årets pristagare till Nobelpriset i litteratur har utsetts av Svenska Akademienoch priset gick år 2016 till Robert Zimmerman. En som många anser vara en stor poet. Många av oss är uppväxta med hans musik och oräkneliga timmar har spenderats vid högtalarna där vi har lyssnat till hans underbara lyriska och poetiska texter.

Nu kan vi ju bara hoppas att det ärhans fantastiska sångtexter som bidragit till utnämnelsen och inte något annat.
Nåväl priset som normalt delas ut till författare som inte många känner till, som skriver böcker som inte många orkar att läsa. Har nu delats ut till en mer folklig själ. En person som många beundrar och ser upp till. En person som genom sina texter har berikat världen och är en inspirationskälla för många.

Congratulationsto the Nobel Prize in literature Mr. Bob Dylan


Likes

Comments

I dagens upplaga av Expressen kan vi läsa följande ”Polisen har tröttnat på clownerna LÄGG AV”. Nu gäller detta inte politikerna våra inte heller vår fantastiska rikspolischef. Ni kommer väl ihåg han som delar ut plastarmband för att inte kvinnorna i vårt land skall bli sexuellt ofredade. Utan det gäller dom människor i vårt avlånga land som klär ut sig till clowner. Inte för att jag kan se någon skillnad på vem av dessa som är vem. Det skulle isåfall vara att clownerna är utklädda.

Polisen ser tydligen detta fenomen som ett allvarligt brott. Att människor klär ut sig till clowner hoppar fram och skriker buuhh. Clownerna har ytterligare en ofin vana, dom tittar nämligen på folk. Det finns visst dom som i dessa lägen väljer att bli skrämda av och rädda för dessa clowner.
Flertalet av individerna som reagerar på detta sätt verkar göra en koppling till DET. DET är en roman skriven av StephenKing som är lite av skräckens mästare. DET är även filmatiserad och är en mycket bra film. I denna roman finns det just en clown som inte är direkt snäll. Men om man nu är oförmögen att skilja på dikt och verklighet så är kanske inte polisen den rätta hjälpen att söka.

Men det är ju betryggande att polisen tar krafttag mot dessa vansinnigheter. Att klä ut sig till clown (undrar just vad som händer med maskerader i framtiden). Detta fruktansvärda och allvarliga brott kan tydligen generera fängelsestraff i upp till fyra år. Så det är väl bra att polisen tar tag i dessa förtappade själar och styr upp samhället så att det blir en tryggare plats för oss alla.

Man kan ju inte undgå att fundera lite på när polisen tänker ryta till mot andra brott, brott som faktiskt är lite allvarligare. För en tid sedan blev en rullstolsbunden kvinna gruppvåldtagen på Gotland. Gärningsmännen spårades upp och anhölls av polis, men släpptes tydligen senare av åklagare. Rättsväsendet verkar inte anse att våldtäkt mot en rullstolssbunden kvinna är ett allvarligare brott än att klä ut sig till clown.

Denna händelse har hu resulterat i attbåde polisen och vänsterfeminister är förfärade och rädda. Inte över det faktum att en rullstolsbunden kvinna har blivit gruppvåldtagen. Detta bryr man sig helt enkelt inte om. Inte heller över det faktum att gärningsmännen blev frisläppta. Detta skiter man fullständigt i.
Nej det man förfasar sig över är att folk blir förbannade och upprörda över att en kvinna blir våldtagen och att rättsväsendet fullständigt skiter i detta.

Man kan inte annat än att förundrasöver rättsystemets prioriteringar för vad sänder detta då för signaler till samhället. Jo att det är fullt tillåtet att våldta en kvinna, i synnerhet om hon sitter i rullstol. Men klä för guds skull inte ut dig till clown då jävlar sätter vi dit dig.

Likes

Comments

Vem mår inte dåligt emellanåt, vem känner sig inte då och då lite som persona non grata (person ej önskvärd). Vem har intelagt märke till att i samma stund som ohälsan gör sitt inträde, så gör dom så kallade vännerna sitt utträde. Att sedan exempelvis psykvården inte fungerar pådet sättet den faktiskt borde gör ju inte situationen lättare för dig.
Kontaktar du vuxenpsyk så får du besked om att dom inte hinner hjälpa dig och att det är primärvårdens ansvar. Kontaktar du primärvården så får du beskedet att dom inte hinner hjälpa dig och att det är vuxenpsyks ansvar.

Eftersomdu nu upplever att ingen vill eller kan hjälpa dig, kan du då göra något åt situationen själv? Svaret på den fråganär lika enkel som den är svårbemästrad. Ja du kan göra något åt situationen som sådan. Det är inte lätt och det tar tid att lära sig men det är väl värt det.
Vad det handlar om är att se på saker ur ett annat perspektiv, att styra sina tankar och framför allt flytta fokus från det som får dig att må dåligt till något som får dig att må bättre. För att förklara närmare så använder jag hären av mina egna upplevelser från livet. Något som plågade mig under många många år.

När jag gick i mellanstadiet (åk 4-6) så var vi placerade i grupper om tre och tre i bänkarna. Pojke-Flicka-Pojke och Flicka-Pojke-Flicka. Jag fick då sitta bredvid en blond tjej med dom vackraste blåa ögon jag då tyckte fanns. Vid ett tillfälle under lektionstid så satt vi och smålekte lite grann. Hon gömde saker i en hand och jag skulle gissa vilken hand hon gömde föremålet i. Detta uppmärksammades av läraren som pekade på oss och med hög röst sa. Kolla in turturduvorna åtföljt av ett skratt och från klassen diverse tillmälen och mindre trevliga kommentarer. Inte en så värst angenäm upplevelse för en känslig 12-åring som i både skolan och hemma har fått lära sig att allt som rör relation kille-tjej är onaturligt och måste på något sätt bestraffas.

Den här upplevelsen gav ju inte direkt någon varm känsla så jag tyckte den passade bra till ett litet tankeexperiment. Det var ju det här med att lära sig att flytta fokus från det som ger en dålig känsla till det som ger en bra känsla. Så jag provade just det att flytta fokus. Istället för att tänka på läraren och alla i klassen så valde jag att fokusera på tjejen med det blonda håret och dom blåa ögonen. Hon som satt bredvid och som jag hade ett gott öga till. Nu blev det helt plötsligt mycket intressant. Situationen var ju exakt densamma inget hade ju förändrats mer än hur jag valde att se på saken men gissa om jag fick en annan känsla i kroppen, en känsla av värme,glädje och kärlek.

Så min tanke blev då att om det går att göra så här med en mindre bra upplevelse.Kan man göra likadant med flera mindre bra upplevelser och det mina vänner det tänker jag faktiskt ta reda på.
Så mitt råd till dig som av en eller annan anledning inte mår bra. Varför inte prova ett nytt tankesätt. Prova att flytta ditt fokus. Du kommer inte att lära dig det över en kafferast du kommer troligen att mer än en gång falla tillbaka i dina gamla invanda tankemönster. Men ge inte upp i förtid för i samma stund som du bemästrar detta så kommer du att lägga märke till hur världen förändrar sig och blir lite varmare, lite tryggare men framförallt mer kärleksfull.


Likes

Comments

Moral och Etik i all ära, det är säkert bra om det nu bara används på ett lite genomtänkt sätt. Vilket kanske inte alltid görs och i synnerhet inta av moralpaniken på Facebook. Där anmäls bilder per automatik som facebook anser ha ett stötande innehåll. Det kan vara bilder på exempelvis lastbilar, skogsvägar eller som i mitt fall en bild på min katt. Ja ni läste rätt en bild på min katt. Visserligen så låg katten på min hand och susade lite men att se den på något sätt stötande säger kanske mer om det smått perversa tankesätt som genomsyrar Faebook än något annat. Jag har sett bilder på mer eller mindre lättklädda, män, kvinnor och barn. Detta verkar vara helt okey men en bild på en sovande katt är tydligen inte okey.

Nu är detta inte den första bilden jaghar lagt ut på mig och dom katter som jag bor hos. Utan ni som följer mig på Facebook och brukar kika in på min sida där vet att jag väldigt ofta lägger upp bilder och små filmsnuttar på mig och katterna. Dels för att jag älskar dessa katter, dels för att jag tycker det är lite mysigt när dom sover på husse. Men tydligenså faller dessa perversiteter inte Facebook på läppen om man säger.
Men då kan jag bara upplysa moraltöntarna på Facebook att jag kommer fortsättningsvis att lägga upp bilder på mina katter. Det kan även bli så att jag lägger upp fler bilder på dessa djur. Bara för att jag kan och vill. Kan inte Facebookhantera detta så bör nog dom ansvariga söka professionell hjälp och då menar jag inte av veterinärer.

Man kan inte annat än att tycka det är lite märkligt att bilder på misshandlade människor, våldtagna kvinnor och barn,lättklädda människor, närbilder på könsorgan o.s.v. anses vara korrekta och moraliskt acceptabla. Men inte oskyldiga bilder på sovande husdjur.
Undrar just hur dessa individer som bestämmer tänker och framförallt vad har dom för moraliska värderingar.

Bedöm själva detta är den av Facebookper automatik anmälda bilden.

Likes

Comments

 

Inte nog med att läkarna på länssjukhuset i Halmstad inte vet vilka läkare som finns eller inte , man vet heller inte riktigt vart man skall lägga patienterna. Dom har även svårt att hitta saker, isynnerhet saker som borde finnas på plats. Om inte annat så för att kroppen skall fungera. Nu är jag inte någon direkt orolig själ men faktum är att denna händelse lite oroade mig typ så eller inte.

När jag låg inlagd på lasarettet i Halmstad så ansågs det vara en bra idé att genomföra en CT-röntgen på lilla mig. Detta eftersom jag hade svimmat hemma och vaknat upp med huvudet i en blodpöl. Man ville från läkarhåll säkerställa att jag inte hade någon skada på hjärnan.
För er som inte vet vad en CT-röntgen är eller har varit med om en sådan. Kan jag tala om att man får lägga sig på en mycket obekväm brits där man skallligga helt stilla under en tid. Sedan förs huvudet in i något som ser ut som en förstorad munk. Ni vet ett sådant däringa bakverk med ett hål i mitten. När dom sedan har jobbat klart så förs huvudet ut igen och man får resa sig upp.
Denna typ av röntgen gör tydligen så att man kan skiva upp hjärnan och titta på utvalda bitar utan att skära i hjärnan rent fysiskt.

Nåväl dagen efter som kommer en läkare in och säger att dom har tittat på bilderna.Efter detta så börjar jag llite fundera på om inte min omgivning trots allt ialla år har haft rätt.
Läkaren påstår nämligen att dom har tittat på röntgenbilderna dom har tagit påmin hjärna. MEN ATT DOM INTE KUNDE HITTA NÅGOT.  

Likes

Comments


Detär inte bara läkarna som inte vet om kollegorna finns eller inte. Inomsjukvården vet man inte heller riktigt vart man skall placera patienterna. Tasom exempel min senaste vistelse när jag blev inlagd på akuten i Halmstad. Påonsdagen (efter två dagars sjukhusvistelse) blev det så tal om att jag skulleförflyttas från akuten till en vårdavdelning. Något som ju vid första anblickeninte verkar vara så speciellt avancerat. Trodde ni ja, det skulle visa sig varalite av en följetång även detta.

 Den omtalade läkaren på akuten (han som påstodatt läkaren på ortopeden inte fanns) informerade mig på onsdagsmorgonen om attjag skulle bli förflyttad till ortopeden. Vilket ju låter vettigt med tanke påatt min ena tå var amputerad. Tårna tillhör foten och foten faller underortopedin, enkelt kan tyckas.
Men riktigt så enkelt är det nu inte i sjukvårdens fantastiska värld. Niförstår läkaren på ortopeden (han som enligt uppgift inte finns) var inte heltsäker på att foten faller under just ortopedin. Nu har jag iofs inte läst påuniversitet under fem till sju år, eller hur lång tid det nu tar att läsa tillläkare. Men jag är ändå ganska säker på att tårna sitter på just foten. Ni vetden där stora platta saken längst ner på benen.

Mendet är ju klart detta är riktigt krångliga saker. För enligt läkaren så fallermin fot med den amputerade tån mycket riktigt under ortopedin (avd.81). Men nuvar ju orsaken till att jag fick amputera min tå från första början en kraftiginfektion i foten som behandlades med antibiotika. Detta faller under infektion(avd.21). Men för att krångla till det ytterligare så är själva grundorsakentill det hela min Diabetes och den faller under medicin (avd.52 tror jag).

Såtill slut sa jag till personalen att jag går in på rummet och lägger mig. Nikan hämta mig när ni har bestämt er. Efter några timmar verkade läkarna (bådehan som finns och han som inte finns) så ha bestämt sig. Jag transporteradessenare till infektionsavdelningen.

Likes

Comments


​Läkaremåste vara bland det mest förvirrade som finns. Vid min senaste vistelse pålänssjukhuset i Halmstad skulle jag på ett bokat återbesök till ortopeden.Läkaren där ville undersöka min fot efter den amputation av en tå som jag hadegenomgått en vecka tidigare. Besöket var planerat till Onsdag klockan 13.40vilket jag upplyste personalen om på akutmottagningen där jag vid dettatillfälle var inlagd. Jag fick bekräftatatt transport skulle ordnas till ortopeden som ligger på andra sidan avsjukhuset.
​Så långt var allt frid och fröjd.

Närså onsdagsmorgonen infann sig kom en av akutmottagningens läkare in på det rumdär jag befann mig. Han talade om för mig att dom inte kunde skicka upp migtill ortopeden, helt enkelt för att den läkaren jag hade en bokad tid till intefanns.
Jag stod dock på mig och påtalade för denna läkare att den läkaren jag skulletill visst finns. Dels så hade jag en kallelse till vederbörande (som jagtyvärr inte hade med mig då jag hade blivit transporterad till sjukhuset medambulans), dessutom hade jag träffat nämnda läkare på ortopeden några veckortidigare (trots att han inte finns).

Läkarenpå akuten påstår sig dock ha ringt upp till ortopeden med avsikt att bekräftatiden. Men enligt läkaren på akuten så finns ingen läkare med det namnet påortopeden. Nu började jag lite granna att härskna till. För hur i (varmtställe) kan jag i min ägo ha en kallelse till nämnda läkare och dessutom ha träffathonom några veckor tidigare om han nu inte finns. Läkaren på akuten kunde intesvara på detta, utan han konstaterade bara att läkaren jag skulle till intefinns. Det hade han minsann kollat upp (undrar just om han vet hur en telefonfungerar).

Nåväl jag kom till slut upp till ortopden ochblev efter en stund inkallad till en sköterska. Hon tyckte det var mycketmärkigt att läkaren på akuten påstår att läkaren på ortopeden inte finns.Kanske berodde hennes förvåning mest på det faktum att hon jobbat hela dagenmed läkaren på ortopeden, trots att han inte finns. Men hon skulle i alla fall gåoch se om hon kunde hitta läkaren som inte finns någonstans.

Menjag fick till slut min fot undersökt även om läkaren inte finns. Men han blevupphittad av en sköterska som trots allt jobbat med läkaren hela dagen (även omhan inte finns). Läkaren som inte finns ville även se på min tå och den tån ärväl det enda i denna historien som inte finns.
​För den är nämligen amputerad.


Likes

Comments

​Vi har dom alla i vår omgivning, dessa mycket märkliga varelser. En sällsamt underutvecklad form av Homo Sapiens, som verkar få det mesta av sin energi från att baktala andra. Vars enda mål i livet är att sprida så mycket lögner om andra som behövs för att kunna ta belöningen för andras hjältemod.
​Men som inte vågar göra något själva då dom helt saknar civilkurage. Människor som bara ger för att få och som aldrig skulle kunna tänka sig att ge för ett ge. Som när en medmänniska befinner sig i en livskris eller har råkat ut för en olycka, då vill dessas profeter enbart veta vad dom kan få ut av det själva. Kan dom inte se någon egen vinning i att hjälpa, ja då gör dom det heller inte.

Enligt egen utsago påstår sig dessa falska profeter vara humanister, medmänniskor. Dom påstår sig även vara villiga att ställa upp och hjälpa om det behövs. Ändå vänder dom ryggen till ett barn som har råkat ut för en olycka bara för att slippa hjälpa till. Ställer sig med armarna i kors och ryggen emot en människa som nar brutit ihop och storgråtandes står med tårarna rinnande nerför kinderna. Liksom låtsas att det regnar bara för att dom inte vågar trösta. Ställer till med bråk enbart för att visa att dom har hår på bröstet.
​Är det verkligen sådana här människor vi vill ha omkring oss. Människor som gömmer sig av osäkerhet och rädsla helt enkelt därför att inte vågar att visa sig just mänskliga.

Det intressanta är att dessa falska profeter mer än gärna ljuger inför andra. Sprider rena lögner om andra människor enbart för att dom själva skall framstå som präktiga och modiga. Hittar på saker som aldrig har hänt för att andra skall anse dom vara märkvärdiga. Kort sagt så är dessa profeter väldigt manipulativa och beräknande. Allt för att deras omgivning skall finna historierna trovärdiga så att dom kan sola sig i glansen av sina manipulerande lögner och därav kunna känna sig märkvärdiga och häftiga. Dom har ju trots allt genom lögner och falska rykten lyckats idiotförklara dom som faktiskt bryr sig och genuint vill hjälpa sina medmänniskor oavsett vad priset blir.

Men vem är egentligen den största idioten i en sådan här historia ?
Den falska profeten eller den som faktiskt lyssnar till den falska profeten.

Likes

Comments