Header

Contains affiliate links Glutenfritt, Proteinrikt, Sockerfritt

Muffinssemlor dagen till ära :)

Jag använde tre olika nyttigare, sockerfria fyllningar
1. Min sockerfria marsipan/mandelmassa, receptet hittar ni häär
2. Protinella, som nutella fast utan socker. Min egen sockerfria nutella hittar ni här
3. Proteinpudding med smak av vanilj, sockerfri.

Till dessa goda muffins behöver du;

2 ägg
2 dl sötströ
5 droppar stevia vanilj (frivilligt)
100g natrurell kvarg
1 3/4 dl rismjöl
1 dl havremjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk kokosolja
1 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk
Kardemumma

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg och steva sötströ
3. Tillsätt samtliga ingredienser utom mjölken, rör ihop
4. Tillsätt mjölk, blanda till en jämn smet
5. Häll upp i formar och grädda i ugnen ca 25 minuter

När muffinsen är färdiga, skär försiktigt ut ett lock och gröp ut lite av muffinsen för att få plats med fyllning.
Fyll med valfri fyllning, toppa med grädde och lock.

Jag strödde sukrin melis över muffinsen som ersättning för florsocker.

Likes

Comments

Cleanfood

Influensa, vabruari, förkylning, feber och ont i halsen. Ja vi är mitt i en av de månader då allra flest blir sjuka och jag har både vänner och familj inklusive mig själv som varit sjuka senaste veckorna. När min pojkvän kom hem från sin resa förra tisdagen blev han sjuk och jag kände att det va dax att döda alla baciller med en hälsosmoothie ;)

Du behöver;
1 avokado
Ingefära (två tunna skivor)
Citrondroppar
Baby spenat ca 1 näve
100 g mango
Vatten

Häll upp i en skål, mixa och jaga bort alla elaka baciller ;)

Näringsinnehåll: 237 kcal per smoothie
5g protein
21g kolhydrater
19 g fett

Likes

Comments

Proteinrikt, Snacks, Sockerfritt

Snickers - glutenfri och sockerfri
- no bake
- görs enkelt laktosfria genom att välja en laktosfri choklad.


Sugen på att mysa framför tvn med nått gott ikväll? Men du har bestämt att du ska vara nyttig? Då är dessa små godbitar perfekta. :)

Innehåller protein vilket är bra för alla, inte bara dom som tränar och dom innehåller heller inget tillsatt socker, det är så bra som det kan bli ;)

Man kan även baka dom utan protein, så jag ger er två varianter :)

Du behöver
Till botten;
10 utkärnade dadlar
2 msk kakao
0,5 dl mandelmjöl
20g choklad kasein, protein (frivilligt)

Fyllning ;
Protein varianten; kasein med salted caramell och cashewnötter

Utan protein; jordnötssmör


Översta lagret;
100 g choklad utan tillsatt socker alternativt mörk choklad
30 g hackade cashewnötter

Gör såhär

Botten;
Mixa dadlarna
Tillsätt mandelmjölet och kakaon
Tillsätt lite vatten och arbeta ihop till en jämn smet
Om du använder choklad protein, blanda i det också och tillsätt extra vatten.
Var försiktig med vattnet så att inte smeten blir för lös.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och ställ i frysen ca 60 minuter

Fyllning

Om du använder jordnötssmör;
Ta ut botten lagret från frysen och bred försiktigt på jordnötssmöret.

Om du använder protein (OBS måste vara kasein);
Blanda kaseinet med vatten (lite i taget) tills du får en konsistens ungefär som en chokladmousse
Bred ut proteinsmeten ovanpå botten hacka jordnötter och strö ovanpå.

Ställ in kakan i frysen igen medan ni gör översta lagret

Översta lagret;

Smält chokladen över vattenbad,
Ta ut kakan ur frysen och stryk över den smälta chokladen.

Hacka lite mer jordnötter och strö över som dekoration.

Ställ in kakan i frysen ytterligare 30 min eller tills chokladen stelnat.

Ta ut och skär mindre fyrkanter och servera.
Förvara bitarna i frysen och ta fram ca 5 minuter före servering.

Likes

Comments

Sockerfritt, Glutenfritt

Det är lite drygt en månad kvar till fettisdagen men vad spelar det för roll ;) lite smarriga semlor kan man väl få unna sig till helgen ändå, dessutom har konditorierna sålt semlor sedan innan jul ;) nåja..

Socker och glutenfria semlor, det här behöver du:
2 dl rismjöl
2 dl havremjöl
2 dl mjölk
50 g smör
50 g kvarg
2 msk fiberhusk eller pofiber
2 tsk kardemumma
1,5 tsk bakpulver
1 kryddmått salt
1 ägg

Fyllning
Min sockerfria marsipan/mandelmassa, receptet på den hittar ni här
Grädde

Garnering: sukrin melis (ersättning för florsocker)

Gör såhär
1. Sätt ingen på 200 grader
2. Blanda alla torra ingredienserna
3. Se till att smöret är rumstempererat och rör ner tillsammans med mjölken
4. Tillsätt ljummet vatten tills degen får önskas konsistens (den ska gå att forma
5. Forma så bollar och lägg ut på en plåt
6. Pensla med ägg
7. Grädda i ugnen ca 25 minuter (dom sista 5 minuterna han du ändra till värme ovanifrån för att ge bullarna en fin färg

Låt bullarna svalna och skär sedan ut locken
Gröt ur en grotta i Bullen och lägg i mandelmassan
Toppa med grädde, lägg på locket och pudra över sukrin melis

Likes

Comments

Sockerfritt

Enkelt julfika, pepparkakssandwich.

Du behöver;
Sockerfria pepparkakor
Sockerfri glass, alternativt proteinglass eller lättglass
Sockerfri mörk choklad.

Gör såhär
1. Lägg upp glassen i en bunke, och låt tina ca 5 minuter
2. Bred på glassen på pepparkakan med en smörkniv
3. Lägg på en till pepparkaka som lock, frys i 1-2 timmar
4. Smält den sockerfria chokladen över vattenbad
5. Doppa pepparkakorna i choklad, frys ytterligare 30 minuter

Likes

Comments

Glutenfritt, Sockerfritt

Länge sedan jag delade med mig av något recept nu, men jag föredrar kvalitet framför kvantitet ;)
Idag har jag skrivit tenta och sedan arbetat med seminarie uppgift. Har inte haft riktigt haft någon julstämning då senare veckorna har varit väldigt stressiga därför är det dax att kicka igång lite julkänsla med lussebullar ;)

Du behöver:
För 15 bullar
1 paket jäst för söta degar
100g smör
2 dl mjölk
1 dl kvarg
1 ägg + äggula till pensling
3 msk fiberhusk/pofiber
1 dl stevia sötströ
5 droppar stevia vanilj
500g rismjöl

Gör såhär;

1. Smält smör
2. Tillsätt 2dl mjölk
3. Värm tills det är 37 grader
4. Smula ner jäst i en bunke och tillsätt degvätskan

5. Låt degvätskan svälla i 10 minuter
6.Rör ned ägg, kvarg, fiberhusk, sötströ och stevia droppar
7. Blanda ner rismjölet
8. Låt jäsa ca 1h under duk

6. Forma bullar och pensla med äggula
7. Grädda på 250 grader i 7-8 minuter

Klart :)

Likes

Comments

Sockerfritt

Saffrans muffins med mandelmassa och vanlijglasyr
Sockerfria & glutenfria


Du behöver:
Till muffins
50g sockerfri mandelmassa/marsipan recept häär
2 ägg
2 dl stevia sötströ
5 droppar stevia vanilj
100g naturell kvarg
1 3/4 dl rismjöl
1 dl havremjöl
1,5 msk pofiber
1,5 tsk bakpulver
0,5g saffran
0,5 dl mjölk

Till glasyren
100g Philadelphia
50g vanilj kvarg
0,5 dl sukrin melis (ersätter florsocker)

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa sötströ, ägg och stevia vanilj
3. Rör ned kvargen
4. Tillsätt samtliga torra ingredienser
5. Häll i mjölken
6. Fyll muffinsformarna ungefär till hälften och klicka i små bitar av mandelmassan, täck sedan över med lite extra muffinssmet
OBS! Lämna plats för att muffinsen ska kunna svälla i ugnen

7. Grädda i ugnen i ca 15 minuter
8. Ta ut och låt svalna

Nu till glasyren...
Rör ihop, Philadelphiaost, vanilj kvarg och sukrin melis. Låt stå i kylen tills muffinsen svalnat

9. När muffinsen svalnat häll glasyren i en plastpåse klipp ett litet hål nere i ena hörnet och spritsa glasyren över muffinsen

Likes

Comments

Sockerfritt

Jag ääälskar kombinationen av choklad och marsipan och mitt absoluta favorit julgodis är Mozartkulor.

Eftersom jag hade choklad och ingredienser till marsipan hemma, gjorde jag några marsipangodisar såhär lagom till fredagsmyset.

Du behöver:
1 äggvita
300 mandelmjöl
2 dl stevia sötströ
2 dl sukrin melis
1 msk vatten

50g mörk sockerfri choklad
50g ljus sockerfri choklad

Gör såhär

1. Blanda stevia sötströ och mandelmjöl
2. Tillsätt äggvita och 1 msk vatten
3. Mixa!
4. Tillsätt sukrin och mixa tills det blir en jämn massa

5. Rulla bollar av marsipanen
6. Smält chokladen över vattenbad
7. Doppa marsipanbollarna i chokladen

Likes

Comments

Härligt att mitt i veckan få lyxa till det med lite kladdkaka, och inte vilken kladdkaka som helst utan en kladdkaka med marshmallows, sockerfria sådana från de bron. Mums! ;)

Du behöver:

1 ägg
1 äggvita
2,5 dl stevia sötströ
5 droppar Stevia vaniljdroppar
5 msk kakao
1 msk fiberhusk
2 dl rismjöl
150 g kvarg
100g marshmallows från de bron (sockerfria)

Gör såhär

1.
Vispa ägg och socker tills smeten blir gul-vit
2. Rör ned kakao, pofiber, stevia vaniljdroppar
3. Rör ned kvargen och tillsätt tillsist rismjölet
4. Häll över i en form och grädda i ugnen på 175grader i ca 20 minuter

5. Ta ut kakan och lägg på marshmallows,
6. Grädda kakan i ytterligare 5 minuter

Klart! Om du vill kan du smälta sockerfri choklad och ringla över.

Servera med grädde eller sockerfri glass ! :)

Näringsinnehåll

69 kcal per bit

Fett 1,3g
Kolhydrater 13,4g
Protein 4,6g

  • 176 readers

Likes

Comments

Sockerfria & glutenfria dammsugare

Dammsugare bakas främst på smulor från sockerkaka, recept på min gluten- och sockerfria sockerkaka hittar ni häär :)

Du behöver:
Marsipan - recept på min sockerfria marsipan här
5 dl Sockerkakssmulor
0,5 dl kakao
Arracksarom
50g mjukt smör
100g sockerfri choklad

Gör såhär

1. Rör ihop kaksmulor och mjukt smör
2. Tillsätt kakao och arracksarom
3. Rulla kaksmulblandningen till långa korvar och lägg på en plåt, ställ i frysen ca 1 timme
4. Kavla ut marsipan på en skärbräda, OBS! Se till att ha mycket sukrin melis till hands och använd till utkavling för att marsipanen inte ska fastna på kaveln

5. Ta ut smulblandningen ur frysen
6. Lägg den på marsipanen och rulla ihop

7. Skär rullen i flera bitar
8. Smält choklad och doppa ändarna i chokladen
9. Låt stelna, klart! :)

  • 206 readers

Likes

Comments

Instagram@jjuliastromberg