Header

Att biskvier är glutenfritt är ju allmänt känt, eller i alla fall bland oss som är glutenallergiker, men utan socker, det brukar inte hända så ofta ;)

Jag bakade biskvier fyllda med proteinkräm i vintras och sedan dess har biskvier legat högst upp på min pojkväns önskelista, så i lördags blev det av. Denna gång med smörkräm ;)

Du behöver för 8 biskvier

Botten
1 äggvita
200g
0.5 dl stevia sötströ (kan uteslutas)


Fyllning
150 g smör (jag använde lätta)
2 dl sukrin melis (ersättning för florsocker)
0,5-1 dl kakao

Chokladöverdrag
150g Sockerfri choklad eller 80% choklad


Gör såhär;


1. Starta ugnen på 175 grader
2. Separera äggvita och äggula
3. Vispa äggvita och sötströ fluffigt
4. Rör ner mandelmjöl
5. Rör tills smeten blir knådbar
6. Rulla små bollar och platta ut på ett bakplåtspapper
7. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter


8. Rör ihop smör och sukrin melis
9. Blanda ner kakao,

Smaka av eftersom så att du får den chokladsmak du vill ha

10. När bottnarna har svalnat, bred försiktigt på smörkrämen
11. Smält chokladen i vattenbad och doppa biskvierna, låt stelna

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 50 readers

Likes

Comments

Hallon & chokladmuffins med chokladfrosting

Du behöver;

Muffins:
1 ägg
1 äggvita
1 dl sötströ
1 dl rismjöl
0,5 dl havremjöl
Bakpulver
1 dl kakao
2 dl hallon
1 msk kokosolja
2 msk smör
1 dl naturell kvarg

Frosting
200g Philadelphia light
1 dl sukrin melis
70g mörk choklad utan socker

Gör såhär:


Muffins
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, äggvita och stevia sötströ
3. Smält smöret i en kastrull, låt svalna
4. Tillsätt de torra ingredienserna
5. Rör ner kvargen, smöret och kokosoljan

6. Rör ned hallonen i smeten
7. Häll upp smeten i formar
8. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter

Frosting
1. Rör ihop Philadelphia och sukrin melis
2. Smält sockerfri choklad övervattenbad
3. Låt chokladen svalna någon minut innan du rör ner den i Philadelphian
4. Spritsa på de färdiggräddade muffinsen

  • 55 readers

Likes

Comments

Glutenfritt, Sockerfritt

Sockerfri och glutenfri chokladmoussetårta med hallon överdrag

Du behöver;

Botten
100g mandelmjöl
2 ägg
3/4 dl stevia sötströ

Choklad mousse
4 dl vispgrädde
2 gelatinblad
1 dl kakao
0,5 dl stevia /sukrin melis

Hallon överdrag
200g hallon
1 gelatinblad
2 msk honung

Gör såhär:

Botten
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg och stevia sötströ
3. Blanda ner mandelmjölet
4. Smöra en form med avtagbar kant, jag använde kokos som "ströbröd"
5. Grädda i ugnen i ca 20 minuter

Chokladmousse
1. Lägg gelatinbladen i vatten, låt ligga ca 20 min
2. Häll upp 1 dl grädde i en kastrull och värm på låg värme (ska inte koka)
3. Tillsätt kakao och sukrin melis, vispa tills smeten blir jämn
4. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i smeten, ta av kastrullen från plattan och låt svalna

OBS! Håll koll på smeten så den inte stelnar.

5. Vispa 3 dl grädde (normal konsistens)
6. När smeten når rumstemperatur, rör försiktigt ner den i den vispade grädden
7. Ställ in i kylen medan du gör hallonöverdraget



Hallonöverdrag

1. Lägg gelatinbladet i vatten, låt ligga ca 20 min
2. Värm upp hallon i en kastrull på låg värme
3. När hallonen fått en syltliknande konsistens, ta av kastrullen från plattan och söta med honung
4. Krama ur vattnet från gelatinbladet och rör ner i hallonen.
5. Låt svalna till rumstemperatur, bred försiktigt över kakan

Likes

Comments

Våfflor till våffeldagen :)

Tänkte dela med mig av två recept på våffelsmet. Ett mjölbaserat, utan gluten och banan våfflor. :)


Våfflor - socker och glutenfria
Ca 4 portioner

2 ägg
2 dl havremjöl
1 dl rismjöl
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
3 dl laktosfri lättmjölk
1 dl kallt vatten
1 tsk bakpulver
1 kryddmått salt

Gör såhär

1. Blanda de torra ingredienserna i en skål
2. Vispa ägg och mjölk
3. Blanda i de torra ingredienserna
4. Tillsätt det kalla vattnet
5. Stek i våffeljärn

Jag serverade våfflorna med laktosfri grädde och hallon.

Näringsinnehåll
Per portion

166 kcal
6,7g fett
15,2g kolhydrater
8,9g protein

-----------------------------------------------


Banan våfflor
2 portioner
Du behöver;
2 bananer (stora)
2 ägg
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
0,5 dl vatten


Gör såhär;
1. Vispa ägg separat
2. Mixa bananerna
3. Tillsätt havregryn till bananerna och mixa!
4. Rör ner det vispade äggen
5. Tillsätt bakpulver och vatten

Färdigt att grädda! :)
För dig som vill ha extra protein går det utmärkt att röra ner lite proteinpulver i smeten.

Näringsvärde per portion

287 kcal
Fett 7.6 g
Kolhydrat 43.5g
Protein 11.8g

  • 100 readers

Likes

Comments

Denna smarriga kaka hade jag med mig hem till min kompis i fredags kväll.
En variant på tiramisu, utan socker och utan gluten. Bakad på bananbröd.

Du behöver

Bananbröds kakan
2 bananer
1,5 dl havregryn
2 dl rismjöl
1,5 msk bakpulver
250g kvarg
2 tsk honung


Till Fyllningen
Kallt starkt kaffe
Skivad banan
Rom arom
Grädde
Kakao

Gör såhär

1. Mixa två bananer och havregryn
2. Rör ned övrig ingredienser till bananbrödet
3. Häll upp i en smord form och grädda på 175 grader i ca 45 minuter

5. Dela kakan i två skivor
6. Pensla botten med kallt kaffe
7. Lägg över skivade bananer
8. Vispa grädde och rör ne Rom arom
9. Bred ut grädde över lagret med bananer, lägg på kakans "lock"
10. Här kan du smeta på protinella (nutella) eller något annat smaskigt du gillar
11. Bred på ett lager till grädde
12. Garnera med kakao

  • 99 readers

Likes

Comments

Kikärtapraliner - nyttiga, sockerfria och förvånansvärt goda

Måste erkänna att jag var väldigt skeptiskt till detta men blev väldigt imponerad av resultatet. :)

Du behöver; för 15 praliner
175g kikärtor
3 msk mandelmjöl
0,5 dl sötströ
5 droppar stevia vanilj
1 msk kokosolja
0,5 tsk Kardemumma
2 tsk honung
Valfri smaksättning, jag använde arraksarom
70g sockerfri choklad eller choklad med hög kakaohalt

Gör såhär

1. Mixa samtliga ingredienser (utom chokladen)
2. Rör ner smaksättningen
3. Rulla till bollar och låt stå i frysen 30-45 min
4. Smält chokladen över vattenbad
5. Rulla bollarna i chokladen, låt stelna

45 kcal per bit

  • 121 readers

Likes

Comments

Träning

"Jag hatar att springa" Det är precis vad jag hade svarat om någon frågade mig för tre år sedan. Idag älskar jag att springa, kanske inte varje gång, men oftast. ;)

Tänkte att jag skulle dela med mig lite av hur jag lärde mig att älska träning, från att verkligen hata det mesta som hade med träning att göra.


I början av 2014 hade jag en jobbig period i livet då jag behövde få utlopp för mina känslor. Min kompis tränade på ett gym inne i stan och det blev hon som fick dra med mig dit och tvinga mig att bli medlem, jag trodde verkligen inte att det skulle vara något för mig så jag köpte bara tre månader till att börja med.

Jag kunde väldigt lite om träning så dom gånger jag var där ensam sprang jag mest på löpbandet och gjorde lite situps Jag sprang inga lång sträckor till en början, utan det var oftast var det intervaller på ca 30 sekunder för att sedan gå 1 minut också upprepade jag det i 20-30 minuter . Allt eftersom lärde jag känna flera på gymmet och jag lärde mig nya övningar, märkte att jag blev starkare och snabbare. Efter några månader kunde jag springa 5 km på löpbandet utan problem, även fast jag bara sprungit intervaller, detta var en belöning utan dess like. Jag kände att jag utvecklades.


Till viss del hatar jag att springa idag också, i alla fall när det är jobbigt. ;) Jag har aldrig gillat att pressa mig själv tills jag känner blodsmak i munnen, och jag har aldrig varit speciellt bra på det heller. Jag tror att det är det faktum att jag aldrig pressade mig själv så hårt i början som gjorde att jag tillslut började gilla att träna. Jag sprang så länge jag tyckte det kändes roligt och lagom jobbigt, blev det för jobbigt slutade jag. Man behöver inte springa eller lyfta tunga vikter tills man svimmar för att bli bättre. Man kan ta det i sin egen takt och ändå utvecklas.


Att se sig själv bli starkare och snabbare blir ett slags beroende, man vill utvecklas och blir bättre och man blir stolt över sig själv när man når sina mål. Med viljan att blir bättre kom också ett intresse för hälsosam kost. Vad skulle jag äta för att min kropp skulle må bra och orka träna?

Det som är viktigt att komma ihåg är att varje dag går inte träningen bra, ibland känns 1 mil löpning jätte enkelt, näsa dag kan 500 meter kännas som tortyr. Allt beror på din dagsform, hur du har ätit, sovit och så vidare. Har jag bestämt att jag ska springa en mil, börjar springa och det känns jobbigt efter 200 meter, då springer inte jag en mil utan kanske springer lite intervaller istället. Jag vill att träning ska vara roligt och inte en plåga, så länge man tycker något är roligt och känns bra kommer man fortsätta göra det, det tror jag i alla fall. :)

2015 blev jag tillsammans med världens bästa kille som också delar mitt träningsintresse, men han, i motsats till mig har ett psyke av stål och klarar av att pressa sig ordentligt när det kommer till träning. Han som kunde mycket mer än jag, har inspirerat mig mycket och lärt mig massor. Jag är fortfarande inte speciellt bra på att pressa mig själv men med hans stöd så kan jag göra det ibland och tycka att det är riktigt kul.

Just nu håller vi på och göra en Svensk klassiker tillsammans, och det trodde jag aldrig att jag skulleklara av, men Lidingöloppet och Vasaloppet är avklarat, kvar är Vättern runt och Vansbrosimmet.

Jag pratade med min mamma i telefon efter att jag kommit i mål på Vasaloppet förra helgen och hon säger att hon hade aldrig trott för några år sedan att jag skulle åka 9 mil på längdskidor, jag som alltid hatat längdskidor. Hon påminde mig också om en fjälltur när jag va 14, där jag hade tjurat över att behöva åka sidor och ramlat gång på gång, hahah ja, saker kan verkligen förändras. :) man klarar mycket mer än vad man tror.

Träningen ger mig ett bättre självförtroende när min kropp gång på gång klarar av nya utmaningar. Träningen gör mig också piggare och gladare så att jag orkar plugga. De gör att jag utan problem orkar va ute på äventyr till exempel gå upp för ett fjäll utan att bli speciellt trött, men också att jag orkar bära vinterdäcken från förrådet ut till bilen. ;) Jag vågar nog också påstå att jag håller mig både friskare och gladare på grund av att jag tränar.

Likes

Comments

Sockerfritt, Glutenfritt

Socker och glutenfri vit kladdkaka med chokladbitar

Du behöver
2 ägg
2 dl stevia sötströ
75g smör
10g kokosolja
1 tsk hong
Steva vanilj droppar (ca 5 st)
0,75 dl havremjöl
1,25 dl rismjöl
1 msk fiberhusk
100 g sockerfri choklad

Gör såhär;

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smör och låt det svalna
3. Rör ihop ägg, sötströ, stevia vanilj, finerhusk, rismjöl och havremjöl
4. Rör ner kokosolja och smör
5. Hacka choklad och rör ner i smeten
6. Häll upp i en smord form
7. Grädda i 15-20 minuter

Jag valde att garnera kakan med lite sockerfri nutella.
Hallon är också gott till kakan :)

Likes

Comments

Contains affiliate links Glutenfritt, Proteinrikt, Sockerfritt

Muffinssemlor dagen till ära :)

Jag använde tre olika nyttigare, sockerfria fyllningar
1. Min sockerfria marsipan/mandelmassa, receptet hittar ni häär
2. Protinella, som nutella fast utan socker. Min egen sockerfria nutella hittar ni här
3. Proteinpudding med smak av vanilj, sockerfri.

Till dessa goda muffins behöver du;

2 ägg
2 dl sötströ
5 droppar stevia vanilj (frivilligt)
100g natrurell kvarg
1 3/4 dl rismjöl
1 dl havremjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk kokosolja
1 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk
Kardemumma

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg och steva sötströ
3. Tillsätt samtliga ingredienser utom mjölken, rör ihop
4. Tillsätt mjölk, blanda till en jämn smet
5. Häll upp i formar och grädda i ugnen ca 25 minuter

När muffinsen är färdiga, skär försiktigt ut ett lock och gröp ut lite av muffinsen för att få plats med fyllning.
Fyll med valfri fyllning, toppa med grädde och lock.

Jag strödde sukrin melis över muffinsen som ersättning för florsocker.

Likes

Comments

Cleanfood

Influensa, vabruari, förkylning, feber och ont i halsen. Ja vi är mitt i en av de månader då allra flest blir sjuka och jag har både vänner och familj inklusive mig själv som varit sjuka senaste veckorna. När min pojkvän kom hem från sin resa förra tisdagen blev han sjuk och jag kände att det va dax att döda alla baciller med en hälsosmoothie ;)

Du behöver;
1 avokado
Ingefära (två tunna skivor)
Citrondroppar
Baby spenat ca 1 näve
100 g mango
Vatten

Häll upp i en skål, mixa och jaga bort alla elaka baciller ;)

Näringsinnehåll: 237 kcal per smoothie
5g protein
21g kolhydrater
19 g fett

  • Cleanfood
  • 188 readers

Likes

Comments

Instagram@jjuliastromberg