Header

Hittade receptet på dom här fantastiska chokladbollscookiesarna på Fridas bakblogg, klicka här för att komma till hennes blogg.

Men jag gjorde om receptet lite och gjorde kakorna gluten- och sockerfria.

Du behöver; för 5 stora kakor

Kakorna
3 äggvitor
1 dl sukrin melis (kan uteslutas)
1/3 dl rismjöl
1/3 dl havremjöl
1,5 dl protinella (sockerfri proteinberikad nötkräm)
1 msk fiberhusk
5 droppar stevia vanilj


Chokladbollsfyllning
1,5 dl stevia sötströ
2,5 dl havregryn
1 dl kakao
0,5 dl kallt starkt kaffe
100g smör (jag tog lätta)

För er som vill ha extra protein tillsätt ca 30g kasein med smak av choklad eller kladdkaka, tillsätt också 1 extra dl vatten.

Gör såhär:

1. Ställ ugnen på 175 grader
2. Vispa äggvita och sukrin melis fluffigt
3. Tillsätt övriga ingredienser till kakorna och blanda ihop snabbt
4. Klicka ut 10 lika stora kakor på två plåtar (kakorna flyter ut en aning medan de gräddas)
5. Grädda kakorna i ugnen i 5-8 minuter
6. Ta ut kakorna och låt svalna på plåten medan du gör chokladbollssmeten

7. Blanda samtliga ingredienser till chokladbollsmeten
8. Bred på chokladbollssmet på en kaka och ta en annan kaka som lock, gör detta med samtliga kakor
9. Doppa kanterna i riven kokos
10. Låt stå i kylen minst 30 minuter före servering

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 10 readers

Likes

Comments

Glutenfritt, Sockerfritt

Snickers utan tillsatt socker, perfekt som lördagsgodis ;). Ett fåtal ingredienser och dom går snabbt att göra!

Du behöver (för 15 bitar)
1,5 dl jordnötssmör
60 g kokosflingor
0,5 dl riven kokos
1 msk honung
1 dl havregryn
150g sockerfri choklad

Gör såhär

1. Ställ plattan på medeltemperatur
2. Häll ner honungen och jordnötssmör, rör om tills blandningen blir ljummen
3. Blanda ner kokosflingorna, den rivna kokosen och havregrynen, låt stå på plattan 3-5 minuter
4. Häll upp i en form klädd i bakplåtspapper



5. Ställ in jordnötssmeten i kylen och låt svalna
6. Smält chokladen över vattenbad
7. Ta ut jordnötssmeten ur kylen och bred chokladen över, låt svalna och sedan stelna i kylskåp i 1-2 timmar

8. Ta ut Snickersen och skär upp i bitar, ställ sedan in dom i kylen igen för att chokladen ska stelna helt

Klart! Njut av underbart gott godis utan dåligt samvete :)

Likes

Comments

Sockerfria mandelkakor med smörkräm och protinella fyllning

Till 10 kakor

Du behöver:

Till kakorna
4 st. äggvitor
2 dl sukrin melis
6 dl mandelmjöl

Smörkräm
250g smör (jag använde lätta)
1 äggula
3 dl sukrin melis

Protinella - nutella utan socker och med protein

Gör såhär

1. Vispa äggvitorna hårt
2. Blanda ner mandelmjöl och sukrin melis
3. Forma till platta runda cirklar och lägg ut på en plåt
4. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i 15 minuter

Smör kräm
1. Rör ihop äggulan smör och sukrin melis till en jämn smet

Bred på protinella på en kaka och smörkräm på en annan och lägg ihop kakorna.

  • 29 readers

Likes

Comments

Hallonpaj med crunch överdrag

Du behöver 4 portioner

Botten
2 äggvitor
1 dl stevia sötströ
1 dl rismjöl
1 dl havremjöl
100g vaniljkvarg (utan tillsatt socker)
1 tsk bakpulver
2 tsk kokosolja
1 msk fiberhusk

Fyllning
200g frysta hallon

Smuldegs crunch
75 g smör
1,5 dl Havregryn
0,5 dl havremjöl
0,5 dl stevia sötströ
Honung

Gör såhär
1. Ställ ugnen på 200 grader
2. Vispa äggvita och stevia sötströ
3. Rör ner samtliga torra ingredienser till botten
4. Blanda till sist ned kvargen och kokosoljan
5. Lägg upp i ungståliga formar

5. Knåda smör, stevia sötströ, havregryn och havremjöl till en smulig deg
6. Lägg hallon över bottenlagret
7. Smula över smuldegen
8. Ringla över lite honung för extra krisp
9. Grädda mitt i ugnen i 25-30 min

Näringsinnehåll per portion

223 kcal
Fett 9,5 gram
Protein 11,1
Kolhydrater 29,3

  • 38 readers

Likes

Comments

Glutenfritt

Frukostbröd gjort på råg, ris, havre, frön och nötter
För 2 stora kakor (räcker till 4 personer)

Du behöver
1,5 dl risenta frögröt
1,5 dl rågflingor
2 msk fiberhusk
1,5 dl rismjöl
100g naturell kvarg
2 dl havremjölk
1,5 tsk bakpulver

Gör såhär:
1. Blanda samtliga ingredienser till en jämn smet
2. Tryck ut två kakor på en bakplåtspapper, toppa med havssalt
3. Grädda i ugnen på 200grader i ca 20 minuter

Likes

Comments

Glutenfritt, Sockerfritt

Glutenfri tårtbotten
Jag gjorde den även laktosfri och sockerfri, men stevia går att byta rakt av till socker och det funkar lika bra att använda vanliga mjölkprodukter.

Du behöver

2 ägg
2 dl rismjöl
1 dl havremjöl
2 dl stevia sötströ
1 msk fiberhusk
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl havremjölk eller vanlig mjölk
100g naturell laktosfri kvarg
50g smör / 2 msk kokosolja


Gör såhär
1. Starta ugnen till 175 grader
2. Vispa ägg och socker pösigt
3. Tillsätt samtliga torra ingredienser
4. Tillsätt havremjölk och kvarg
5. Smält smör, låt svalna rör till sist ned i smeten
6. Blanda tills smeten är jämn och häll upp en en rund form och grädda i ugnen ca 30 minuter

Förslag på nyttig tårtfyllning

Till det nedersta lagret använde jag mig av en bärmix an jordgubbar, hallon, svarta- och rödavinbär som jag värme och strök över tårtbotten

I mellersta lagret använde jag mig att proteinpudding med smak av vanilj, detta är ett perfekt komplement till vaniljvisp då den ofta är lite tjockare vilket jag tycker gör tårtan ännu krämigare än en vanlig tårta

Uppe på tåren bredde jag grädde som jag hackat sockerfri choklad i.

Jag garnerade tårtan med ett marsipantäcke, recept på min sockerfria marsipan hittar ni
här

Likes

Comments

Sockerfritt

Frozen cheesecake - 12 bitar

Du behöver:
3 ägg
400g Philadelphia light
5dl grädde
3dl stevia sötströ
10st sockerfria digestive kex
50g smör
1 dl kakao
50g sockerfri mjölkchoklad
70g sockerfri mörkchoklad
1 banan (till garnering)

Gör såhär;
1. Dela på äggulan och äggvitan, lägg äggulan i en bunke och vitan i en annan
2. Vispa äggulan och stevia sötströ
3. Rör ned Philadephiaosten i äggulesmetem
4. Vispa äggvitan hårt, du ska kunna vända upp och ned på skålen utan att äggvitan ramlar ut

5. Smält smöret,
6. Krossa 10 digestive kex och blanda med det smälta smöret och tryck ut i botten på en form med löstagbarkant
7. Vispa grädde till "normal" konsistens, ungefär som när su vispar grädde till en kaka.
8. Hacka chokladen i småbitar
9. Ta en ny skål och blanda kakao, hälften av äggulesmeten och hälften av grädden. Tillsätt den hackade mörka chokladen och blanda tillsist ned hälften av äggvitan, häll upp smeten i formen

10. Blanda resterande av äggulesmeten, grädden och äggvitan, rör ned den ljusa hackade chokladen, häll försiktigt upp i formen ovanpå chokladsmeten
11. Låt stå i frysen 4-6 timmar
12. Garnera med banan och mörk choklad

Likes

Comments

Glutenfritt, Sockerfritt

Morotsmuffins 8 st

Du behöver (till muffins):
2 ägg
2 dl stevia sötströ
25g smör
150g kvarg (Naturell eller vanilj)
2 dl rismjöl
0,5 dl havremjöl
1,5 dl havremjölk
100g rivna morötter
4 tsk kanel
1 tsk bakpulver

Glasyr:
200g Philadelphia
75g vaniljkvarg
1 dl sukrin melis eller 10 droppar stevia

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Vispa ägg och stevia sötströ
3. Rör ner de torra ingredienserna
4. Smält smöret och låt svalna till rumstemperatur
5. Tillsätt de rivna morötterna och det smälta smöret
6. Rör sedan ner havremjölken, blanda till en jämn smet.
7. Häll upp i formar och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter

Medan muffinsen svalnar något kan du passa på att göra glasyren

1. Blanda försiktigt kvargen och Philadelphia osten till en jämn smet.
2. Tillsätt till sist störningen, blanda väl.
3. Bred på glasyren när muffinsen svalnat

Likes

Comments

Sockerfritt, Glutenfritt

Chokladmoussetårta, gjord på kladdkakebotten och toppad med mörk choklad.
Utan socker och utan gluten, för att göra laktosfri använd laktosfria produkter.

Du behöver;

Botten
1 ägg
1 äggvita
1,5 dl stevia sötströ
1 dl kakao
2 tsk kokosfett
0,5 dl havremjöl
1 dl rismjöl
1 msk pofiber/fiberhusk

Chokladmousse
3,5 dl grädde
0,5 dl sukrin melis (ersätter florsocker)
2 st gelatinblad
1 dl kakao


Topping
100g sockerfri mörk choklad

Gör såhär;

1. Vispa ägg, äggvita och stevia sötströ fluffigt
2. Tillsätt kokosolja, rismjöl, havremjöl, fiberhusk och kakao. Rör till en jämn smet. Bred ut över botten på en form med löstagbar kant
3. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter på 175 grader

4. Lägg gelatinbladen i blöt ca 20 min
5. Värm 1 dl grädde i en kastrull (OBS ska inte koka)
6. Vispa resterande grädde till normal konsistens, inte för hårt.
7. Blanda ner kakao och sukrin melis i den varma grädden
8. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i den varma grädden, rör tills gelatinbladen löses upp
9. Ta av kastrullen från plattan och låt vila tills smeten når rumstemperatur
10. Blanda ner smeten med den vispade grädden och häll upp i formen

11. Smält chokladen över vattenbad
12. Bred på chokladen direkt och tryck lite försiktigt på kakan med sleven för att skapa ett marmorerat mönster

Näringsinnehåll per bit (recept för 12 bitar)

129 kcal per bit
Fett 9,7g
Kolhydrater 10,9 g
Protein 3,4g

Likes

Comments

Glutenfritt

Veganska frukostfrallor
För 6 st frallor


Du behöver
50g mjölkfritt smör
1 dl vatten
2 dl fiber havregryn
1 dl rismjöl
2 dl durramjöl
1,5 dl soygurt
0,5 dl havremjölk
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
Salt

Gör såhär

1. Lägg det mjölkfria smöret i en bunke och häll över 1 dl ljummet vatten och lite salt
2. Tillsätt durramjöl och fiberhavregryn, rör om
3. Tillsätt soygurt och blanda till en jämn smet
4. Blanda rismjöl, bakpulver och fiberhusk blanda ner i degen tillsammans med havremjölk
5. Grädda 15 minuter på 200g garder i mitten av ugnen

Likes

Comments

Instagram@jjuliastromberg