Header
View tracker

Detta brödet är packat med protein, och konsistensen och texturen är P E R F E K T. Som vanligt bröd. Dessutom är det grymt gott att rosta- vad mer kan man begära?!

Sen skulle jag vilja ha er input ang blogg och Instagram- vad vill ni se mer av? Något som är bra/dåligt? Ska jag fortsätta blogga eller strunta i blogg? Har ni några frågor? HIT ME!

Dessutom vet ni att jag är diplomerad kostrådgivare va? Så vill ni ha hjälp med att lägga upp kosten och komma in in bra rutiner- hojta till!

Ingredienser
3 ägg
1/2 dl äggvita
300 g kvarg från Lindahls
0,75 dl pofiber
1,5 dl kokosmjöl
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
2,5 tsk fiberhusk


Utförande
Vispa ägg och salt fluffigt. Vispa sedan i kvarg, ÄV och äggvita. VÄND sedan i resten av ingredienserna och häll i en brödform klädd i bakpapper. Baka i ugnen på 175 grader i ca 35 min- ÖPPNA INTE LUCKAN INNAN DESS!

Låt svalna!

Likes

Comments


För ett par år sen bestämde jag mig för att gå över till en Paleo-kost, något som innebar stora kostförändringar. Från att leva på kvarg, havregryn, ris, baljväxter osv osv till att ta bort dem helt ur min kost- det blev en stor omställning. något som får många att tänka- Men vad äter du då?!

Det finns så otroligt mycket att äta- men saken är att man ofta är väldigt insnöad på "vanlig mat" att man inte tänker ett steg längre. Mitt tips är att börja med en sak- och här tänkte jag föreslå hur du fasar ut spannmålen (så som havre, vete, råg, korn osv)

Istället för ris/pasta- Ofta vill man bara ha något som "suger upp såsen", så istället för ris och pasta kan man enkelt
- mixa blomkål till ris
- Göra zucchininudlar
- Riva morrötter
- om man väljer att äta baljväxter- bönpasta
- Ugnsbakade rotfrukter!! (vill man ha kolhydrater så gör zucchininudlar/ blomkålsris som suger upp såsen och komplettera med ugnsbakade rotfrukter- mer mat, du blir mättare men du får i dig OTROLIGT mycket mer näring än at koka pasta)

Musli/flingor
Gör din egen av hackade nötter, fröer, kokos, torkade osötade bär, bovete/quinoa flingor/puffar och krydda med kanel, kardemumma, ingefära,, så enkelt!

GRÖTEN DÅ?!
Nej, du måste inte ha din gröt. Jag var också helt gröt-frälst, men det tar ett tag, sen kommer man in i nya rutiner. Chiapudding, äggröra eller varför inte "riktig mat"? Det går utmärkt att äta till frukost! Sen kan du lätt göra gröt på quinoa/bovete, eller knäcka 2 ägg i en kastrull, tillsätt 2 dl kokosmjölk och 1 msk kokosmjöl, koka upp på svag värme- Et voila! GRÖT!

Istället för bröd - Jag är en brödoman,eller påläggs-o-man. Leta genom arkivet så kommer du hitta massanya spännande recept utan spannmål, men som är gudomliga

- Du kan också använda tunna skivor av sötpotatis som du har ugnsrostat- perfekt kex/macka att toppa med valfritt pålägg!
- bananpannkakor- ja,helt perfekt att ha i kylen och toppa med kokosolja och mandelsmör, eller valfritt pålägg!

På restaurang?
Be om att få slippa bröd på bordet så lockas du inte av att "bara smaka lite", be om lite oliver eller ost istället att plocka med till maten kommer om du verkligen vill ha något till

Be om att få ta bort riset/nudlarna/pastan eller liknande och be om extra rostade/ångade eller färska grönsaker- det är inte krångligt och det går oftast att lösa!


Ägg- gröt med riven rödbeta och chiapudding med massa bär

KOLHYDRATERNA DÅ?

Som jag skrev- satsa på rotfrukter i alla dess former, frukt och överrös med grova grönsaker som olika former av kål! Min favorit är ugnsbakad pumpa, så mättande och gott!
Det går inte att bara plocka bort något utan att LÄGGA TILL. Fokusera på det du ska äta istället, dvs MER sallad, grönsaker, frukt, rotfrukter osv och inte på det "du inte får äta"!

Likes

Comments

Efter jul och nyår drar jobb, skola och träning igång, en period som för många innebär en hel del stress.

För mycket stress påverkar oss negativ. Man får svårt att sova, minnet blir sämre, kortisolpåslaget ökar vilket leder till ökad fettinlagring - för att bara nämna ett par biverkningar...

Därför drar jag nu igång en tävling där du kan vinna mina favoriter från Holistic som stöttar kroppen och hjälper den att bibehålla balansen och stå emot de negativa effekter stress har på kroppen!

Det du kan vinna är

Chaga te
Chagan är en svamp som växer på björkar och är sprängfylld med antioxidanter. Den är även rik på magnesium, järn och krom. Den sägs förbättra immunförsvaret, balanserar blodsockret och är bakteriedödande

Stress balans
Stress balans innnehåller en blandning av örter som hjälper kroppen att motstå de negativa effekter som stress har på kroppen

Ashwagandha och rysk rot bidrar till att hjälpa kroppen att hantera stress och att bibehålla fysisk och mental balans och kan bidra till mer fysisk och mental energi.
Rysk rot stödjer kroppens immunsystem

Schisandra kan öka en persons förmåga att anpassa sig till stress

Rosenrot hjälper kroppen att anpassa sig till emotionell stress och fysisk ansträngning

Lakritsrot hjälper till att bibehålla ett starkt nervsystem. Den stödjer även regleringen av blodsockret, normal funktion av binjurar och kroppens adrenalinproduktion

För att tävla

1
följ @guiltfree_living och @holisticsweden på Instagram och följ instruktionerna på tävlingsbilden där

2 för extra chans att vinna, kommentera även här på bloggen

Tävlingen håller på tom fredag den 13/1

LYCKA TILL!

Likes

Comments

En sak jag i princip levde på i Indien var blomkål, så för att drömma mig tillbaka slängde ihop något liknande och ÅH så gott!

Den är pimpad med både ingefära, vitlök och gurkmeja- tre kryddor som är otroligt antiinflammatoriska, sätter fart på förbränningen och håller förkylningen borta!

Kokosnötsskålen kommer från Cecilia Folkesson,

Först ångar du ett huvud blomkål i ca 15 min

Under tiden steker du 1 salladslök, 1 klyfta vitlök, riven ingefära, 1 msk garam masaala, lite spiskummin, svartpeppar och 1 msk gurkmeja i kokosolja (jag använder kokosolja och gurkmeja från Herbhero för jag älskar både kvalitén och förpackningarna!)

Sen häller du på blomkålen i grytan med kryddblandningen, vänd runt, sätt på lock och låt mysa i ca 10-15 min på svag värme

Såå otroligt gott tillbehör, så gör en stor sats!

Likes

Comments

7 träningspass i veckan, ett visst antal sets, reps och övningar med avslutande cardio, sliten i kroppen och rätt hungrig, eller sugen iallafall. Ett uppstyrt kostschema med ett visst antal mål, på just rätt tider, inte förr eller senare, inte mer eller mindre.

Kanske är det så ditt upplägg ser ut efter nyår, en "nystart". Men för vems skull? För inte kommer du att må bättre av att ha ett så inrutat och strikt liv, inte kommer du få "abs" ett år tidigare för att allt görs med milimeterprecition.

- ingen kommer att tacka dig för att du följer ditt "upplägg" till punkt och pricka, för att du tackar nej till sociala tillställningar, för att du har "disciplin" att tacka nej eller för att du sliter hårdare än du egentligen orkar

Min poäng är att MÅR DU BRA av ditt upplägg?-> GO FOR IT! Men många gånger går folk runt och känner slit slitna, de tränar fast kroppen skriker "kör över mig så jag får vila", de är trötta, omotiverade och irriterade och den enda drivkraften är att "bli fit" eller bli "lite tightare"

Men borde inte prio no1 istället vara "att må bra"? Innebär det stenhård träning, restriktivt ätande och uteslutande av viss mat--> KÖR!

Men får det dig att bli en SÄMRE version av dig själv, men med lite tydligare definitioner, kommer ingen att tacka dig, FÖR VEMS SKULL gör du det?

En liten tankeställare, något att reflektera över, som många av oss behöver bli påminda om emellanåt.

Något jag har börjat med är att ofta, varje dag, ställa mig själv den ärliga frågan
- Hur mår min kropp just nu?

Ta 2 min och verkligen känn efter, ärligt. Sen, bestäm dig för vad du behöver och mår bra av!






Likes

Comments

View tracker


Jag är ingen bloggare, jag har ingen fin kamera eller tid att ta vackra, inspirerande bilder och tanken av att "behöva publicera inlägg" stressar mig. Jag är en stressad person som vill göra allt jag gör BÄST. Men, det går inte. Man kan inte ta finast bilder, publicera nya recept flera gånger i veckan samtidigt som man ska träna 7 dagar i veckan, plugga heltid och balansera två jobb.. Och bo i eget hushåll, tvätta, städa och sen vill jag helst sova mellan 21.30-06.30 varje natt. Och inte göra något "psykiskt/fysiskt krävande" efter 18.30. Hej välkommen stresspåslag!

Tanken är här att mest för mig själv publicera lite recept, lite tankar och funderingar, samtidigt som jag jobbar på att komma tillbaka efter en extremt påfrestande höst

Startskottet blev 1 veckas vegansk yogaretreat i Indien, och såhär på hemmaplan ska jag försöka integrera både yogan, den indiska maten och lugnet i min vardag för att försöka hitta den där balansen...



Finns det något ni vill att jag skriver om så Shoot! Lämna en kommentar!

Så länge- BREATHE och ta hand om er

Likes

Comments

Ytterligare ett spännande brödrecept, märks det att jag är en bröd-O-holic? Men med ett bra bröd kan man med gott samvete äta mackor, för smör och ost i sig är inte "dåligt" utan ofta är det den mjöl-packade brödskivan under!

Här får vi både bra protein och kolhydrater från rödbetor och ägg, så go bananas och ät mackor, för det är livet!


300g mixade, råa rödbetor
1 dl äggviteprotein
4 ägg
3 msk kokosolja
2 msk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
0,5 dl kokosmjöl
0,5 dl pofiber
1 dl mandelmjöl
1 tsk Himalaya salt
Valfritt; 0,5-1dl solros/ pumpafrön

Vispa ägg och salt fluffigt, vispa i de mixade rödbetorna. Vänd sedan i resten av ingredienserna och häll upp i en bakplåtspappersklädd brödform. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50-60min på 150 grader!

Likes

Comments

Detta brödet är otroligt saftigt från bananerna och med en dust av kanel gör blir det lagom sött med en lite kryddig smak!

Toppa med mandelsmör- då banan är rikt på kolhydrater gör fettet att kolhydraterna blir "långsammare" och kanel bidrar till ökad insulinkänslighet, dvs du blir "mätt" och nöjd snabbare! Score!

3 mogna mosade bananer

4 ägg

1 dl äggviteprotein (finns bla på myprotein)

0,5 dl kokosmjöl

1 dl mandelmjöl

1 dl pofiber

0,5 dl kokosolja

1 dl mandelsmör (frivilligt men gör det extra gott!)

1 tbs husk

1 tsp bikarbonat

Himalaya salt

Kanel

Vispa ägg och salt fluffigt och vispa i bananerna. VÄND sedan i resten av ingredienserna och häll i en brödform täckt med bakplåtspapper. Grädda på 175 grader i ca 45-50min.

Likes

Comments

Dessa dagar har varit rätt tunga, en lätt förkylning ligger och stör och vädret är mörkt och grått, så att få natural Box höstboost på posten satte verkligen guldkant på min dag!

Denna gången innehöll den massa godsaker att lyxa till det med i höstmörkret till en kopp te!

Rotfruktschips- helt ekologiska och gjorda av rödbeta, morot och parsnip

Pumpafrön doppade i mörk choklad- helt raw

Mörk choklad och nougat från vivani-
vegan och försvinnande goda...

Äpplechips

En lyxig duschcrem från Nonique

En söt havrebar- med smak av äpple, äppelpaj på bar!


Jag känner på mig att pumpakärnorna kommer gå åt fort, och tänk att toppa fruktskålen med de torkade äpplena och lite kanel... ÅH, älskar verkligen att få en liten låda med diverse GRYMMA produkter, sån vardagslyx. Passa på att beställa och sätt en extra guldkant på din höst!

Likes

Comments

Mandelsmör. Lets face it. Det är min svaga punkt. Jag kan bara inte ha det hemma, då tar det slut. Men ibland vill jag "unna" mig lite extra gott och då är detta perfekt.

Jag rostade mandlarna lite längre i ugnen för en lite mer "nötig" smak. Sen rostade jag sötpotatis och doppade i det varma, nygjorda mandelsmöret!

Mandel är rikt på protein, vitamin E som är grymt för huden och 15% av energin i mandlarna tas inte upp av kroppen då det går åt för att bryta ner dem

Rosta mandlarna (du bestämmer själv hur länge, ju längre desto "kraftigare" smak), mixa ( jag använde en stavmixer) och tillsätt någon nypa havssalt.

Du kan även smaksätta med; vaniljpulver, kanel, Kademumma, macapulver, honung, kokos- you name it!

Men ibland så gillar jag less is more!

Likes

Comments