Header

Australien, Sydney

En av våra lediga dagar bestämde vi oss för att åka till det kända Palm beach som tar 2h med kollektivtrafik från Manly. Det blev en heldags utflykt och vi fick en hel del steg på stegräknaren.

Stranden var definitivt stängd den dagen.

Vägen upp till "the light house".

Det gäller att inte vara alldeles för rädd för Australiens djur och insekter när man går här.

Äntligen framme vid "the light house".

Den obligatoriska bilden.

Tog den snabba vägen ner.

Väl nere gick vi förbi restaurangen "the boathouse" men tyvärr var kön längre än vårt tålamod.

Cheers

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Australien, Sydney

En kväll bjöd våra danska vänner oss på middag i deras lägenhet i Bondi. Det blev en god ceasarsallad med både vin och goon(australiernas variant av bag in box vin). Senare mot kvällen blev det en utgång på klubben IVY.

Cheers

Likes

Comments

Australien, Sydney

Jag jobbade faktiskt riktigt mycket när jag bodde i Sydney men det var inte det lättaste att hittat ett jobb med tanke på att säsongen höll på att ta slut när jag kom. Men med ett leende på läpparna och rätt inställning är allt möjligt. Så efter 35-50 lämnade CV:n, 10 km gång och ca 3 h fick jag äntligen en trial på "Hugos" i Manly, en restaurang där jag sedan jobbade som "section waiter" på. Jag hade väldigt tur då jag hamnade på en mycket rolig arbetsplats med massor av härliga kollegor och god mat.

En polaroid på mig från vägen på jobbet där alla anställda har en polaroid.

Cheers

Likes

Comments

Australien, Sydney

Turister som vi är så kunde vi ju inte bo i Sydney utan att ta en sväng förbi Sydney Opera House. Med sväng menar vi en guidad rundtur + enföreställning. Den guidade rundturen var förvånansvärt intressant. Föreställningen blev "Nötknäpparen", baletten, and it was amazing.

Här kommer lite bilder från rundvisningen.

Cheers

Likes

Comments

Australien, Sydney

Traditionen om tacos på fredagar dog inte ut, bara för att vi flyttade till andra sidan jorden. Tacos blev det och förutom att vi ofta hade tacoskväll med våra grannar så hostade vi även en tacokväll i vår lilla lägenhet. Vi lyckades trycka in åtta personer(fyra killar och fyra tjejer) i vårt lilla sovrum, "the more the merrier" eller hur säger man? Vi råkade estimera att 4 kg kött var en "rimlig" mängd och fick därför "sorgligt nog" mat över till flera veckor. Birran glömde vi inte bort att dricka vilket kan förklara varför jag glömde fota tacosen samt visa deltagande.

Salud

Våra grannar kommer även förbi en sväng efter maten.

Likes

Comments