Jag ber om ursäkt att bloggen inte är min prioritering - jag är helt enkelt för upptagen med att leva och uppskatta mitt liv just nu.

Jag mår bra, Kos är fantastiskt! Mina dagar är långa men jag älskar mitt jobb så tiden går så fort. Jag har varit här i två månader, på ett sett känns det som 2 veckor och på ett annat som 2 år.

Nu har vakanslistorna för vintersäsongen släppts så tankarna är i full gång med att försöka förstå vad jag själv vill.

Här kommer massa bilder från denna grekiska pärla 🇬🇷

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Så, nu har jag varit på Kos i snart 3 hela veckor. Starten av varje säsong är alltid väldigt hektisk. Det är mycket att se och lära. Det är så fint här, väldigt charmigt, intimt och en trygg stämning. Jag kom med ett öppet sinne och visste inte alls mycket om ön.

Min chef mötte upp mig och mina kollegor på flygplatsen och vi blev körda till våra lägenheter som skulle bli vårt hem för sommarsäsongen. Första natten var hemsk, lägenheten var tråkig, kall och sängen förfärlig. Mitt "kök" är ett skåp och 5 lådor, en diskho, en liten kyl med ett minimalt frysfack. För att toppa denna historien så hade jag inget varmvatten de första 3 dagarna.
Nu har jag gjort det lite mer personligt och det känns bättre och mer som ett hem.

Vi har varit runt hela Kos, varit över till ön Kalymnos, varit på tur till Bodrum och besökt Asklepion som är världens första sjukhus. Grekland har så mycket historia, det är svårt att ta in allting men det kommer mer och mer ju tiden går.

Jag trivs superbra med mitt team! Adrian och Sofie är nya som guider, så som jag själv var för ett år sedan. Jag försöker lära dem allt jag kan, dem är superduktiga!

Jag har hållit i två utflykter, en som heter 3 öar och en till Bodrum. Väl i Bodrum träffade jag Jacob som jag arbetande med på Gran Canaria i vintras.

Likes

Comments

Nu så, det flesta vet säkert redan om det men jag har blivit erbjuden en tjänst som serviceguide på Kos i sommar.

Jo, lite velande eftersom jag går från en stor destination till en väldigt liten, samt lite andra arbetsförhållanden. Men jag har suddat ut dem frågetecken som fanns och känner mig nyfiken och motiverad på min sommarsäsong.

Annars ska jag vara helt ärligt, så börjar jag känna mig nöjd med denna ö. Det har blivit en vardag och jag har upplevt allt jag vill här. Jag känner inte mitt lyckorus på samma sätt längre, nu får jag ibland påminna mig själv om hur fantastiskt mitt liv faktiskt är.
Jag tror jag bara är i behov av miljöbyte och kärlek från min familj.

Om inte ens en vecka åker jag till Mexico på semester med världens bästa Malin. Det är välbehövligt och ska bli helt underbart att spendera tid med henne.

Med detta sagt ska jag bidra med få bilder från arbetet och såklart min fritid!

Likes

Comments

Ja ni, tiden går ju läskigt fort. Imorgon är det julafton! Det kommer kännas märkligt att inte spendera julen med familjen men det ska blir både spännande och jättebra att fira julen här i värmen.

Igår spenderade jag min lediga dag på Amadores stranden, 28 grader och strålande sol. Som ni säkert kan lista ut så saknar jag julkänslan.
Efter stranden åkte vi till San Agustin och gick på gottegrisen - butik som säljer svenska varor. Jag köpte grötris och apotekarnas julmust.
Så igår kväll blev jag husmor, med mina nya roomies Emma och Andreas som spelade julmusik så kokade jag gröt för första gången någonsin. Den blev supergod och vi har sparat för att äta gemensam frukost imorgon, på julaftons morgon.

Nu har jag slagit in julklappar till mina roomies och diverse klapplekar som vi ska ha ikväll och imorgon. Det är ju halva nöjet att slå in paketen.

Sedan sista inlägget så har jag arbetar som guide, superroligt, smått läskigt såklart då det är nytt. Jag tog på mig att köra utflykten till Garbos min andra dag på jobbet.
Det gick efter omständigheterna bra. Förutom att bussen blev 35 minuter sen, mikrofonen på bussen inte fungerade och 2 finska gäster som hade registrerats som danskar så vart det en lyckad kväll. Fast det är väl ingen som inte har det bra på Garbos! Det är för er som inte vet det, en middagsshow - som Wallmans. Där artisterna också serverar och de har olika akter som de framträder. De har 60-tals tema, brittiskt tema, ballader, Elvis-tema och burlesque-tema.

Jag har kanske kramats för mycket med alla fantastiska gäster för igår vaknade jag upp förkyld och med halsont. Så denna lediga dag går till att kurera mig.

Juste! I veckan så har vi tagit teambilder på golfbanan i Meloneras och haft teamdag och kört gokart. Har blivit väl mottagen i mitt nya team.

Självklart bjuder jag på lite bilder också!

Likes

Comments

Jag vet att jag är fruktansvärt dålig på det här med att blogga. Det var liksom kul och spännande till en början och jag hade så mycket att dela med mig av.
Efter snart 9 månader på denna ö så har ju det här livet för mig blivit en vardag och det sker inte mycket nytt.

Men nu har det hänt lite grejer!

Inte nog med att världens finaste människor på denna jord kom på besök på Gran Canaria och att jag hade många fina bilder jag ville dela med mig från de dagarna - men sedan totaldog min telefon och därmed (eftersom jag är värdelös att ta mig tid att lägga över bilder till datorn) alla bilder från deras besök.
En bild har jag lyckats komma över så den delar jag med mig av, detta var en ledig dag som vi spenderade med en promenad i sanddynerna i maspalomas.

Annars så blev jag erbjuden att byta tjänst här i veckan. Jag fick en timmes betänketid, men erbjudandet var att gå över till serviceteamet i playa del ingles för resten av denna säsong. - jag tackade ja!

Det innebär att jag lämnar källaren på Casa Rosa och kommer ut och träffar gästerna. Jag kommer ha mer tid på flygplatsen som jag älskar, kommer hålla service på utvalda hotell, hålla utflykter och bara finnas tillgänglig för gästerna.

Igår var första dagen med min nya tjänst, det var sååå kul. Dagen gick så fort. Jag fick till och med en kram av en gäst för hon var så glad och tacksam för jag kon ut och hjälpte dem och ta en betalning. Kände mig så uppskattad!

Anledningen att jag blev erbjuden denna tjänsten är för att en kollega i Gambia valt att åka hem och Maria, en vän blev erbjuden att ta hennes plats.

I och med det så blev det ett rum ledigt hos Emma som jag umgås med mest här på ön och jag ska flytta in till henne imorgon.
Vi tänker väldigt lika kring städning, matlagning och andra dagliga rutiner som måste skötas.

Mette och Kim - mina nuvarande roomies tyckte det var tråkigt men de förstod mig och ska hjälpa mig att bära över mina grejer.

Detta är jag och Sofie som är på väg ut till en gäst för att hjälpa med biljetter för utflykt. Kul kul kul!

Likes

Comments

Likes

Comments

Jag lever, mer än någonsin!

Sedan sist har det varit jobb, introduktion och event dagligen, inte mycket ledig tid.

Var på Teneriffa och lärde mig en del om den än, såg Teide, Puerto de la Cruz, Masca dalen, Santa Cruz, åt på partnerrestauranger och träffade kollegorna såklart. Det var en bra vecka på grannön helt klart, fint väder, vacker ö och mysiga event. Vi var på Loro Parque en megastor djurpark - såg späckhuggare, delfiner, sjölejon, pingviner och hundratals fantastiska djur.

När vi kom hem från Teneriffa åkte jag på någon infektion i magen - men det är långt förbi nu och jag mår bra!

Casa Rosa har fyllts, människor överallt - hela tiden! Det är suveränt för en pratglad och sällskapssjuk tjej som mig. Det är otroligt hur man kan träffa så många människor som man är så lik på samma ställe, men detta yrke drar ju några egenskaper helt klart.
Vintern kommer bli oförglömlig.

Bara sista månaden ar vi umgåtts dagligen, det har varit middagar, utekvällar, födelsedagsfest, halloweenparty och för att inte glömma kick off. En dag då vi startar igång vintern genom att klä ut oss, skämma ut oss, lära känna varandra och skratta så vi gråter samtidigt som vi tävlar mot varandra och samarbetar.

Jag har varit på flygplatsen två dagar, det är ju så kul! Jag älskar det - gästerna ger mig så mycket energi.

Om mindre än två veckor kommer min älskade mor, min bonusfar, världens bästa morfar och min syster hit på semester. Jag ska jobba natt så jag har så mycket tid som möjligt med dem. Saknar dem, så ska bli behövligt att få tanka lite kärlek med min fina familj!

Och ja juste.. Jag har bokat semester till Mexico, så jag kommer fira min födelsedag i Karibien med min fina vän Malin! Ja, det var det. Mitt liv - jag har inget att klaga på. Är så tacksam och lycklig!

Likes

Comments

Nu händer det grejer! Den lilla lugna ön Gran Canaria håller på att övergå till vintersäsongen, från cirka 2000 ankommande gäster i veckan till 15000! Med det innebär också att fler guider behövs såklart. De flesta har nu kommit, vi saknar några. När alla kommit hit kommer vi vara cirka 90 guider.

Introduktionen är i full gång, vi ska med på utflykter, lära oss om ön och vara förberedda för jobbet som väntar oss i vinter.

På tisdag ska jag åka helvetesfärjan till Teneriffa, för att ha introduktion där. Se alla våra hotell, äta på partnerrestauranger och åka med på utflykt. Det ska bli kul!

I onsdags åkte många hem som jag spenderar sommarsäsongen med. Det var tufft att säga hejdå, till vissa mer än andra. Man har kommit varandra otroligt nära på relativt kort tid.
Rebecca är en av de mest fantastiska människor jag träffat. En solstråle, som bjuder på sig själv och har en helt egen personlighet. Vi kom så bra överrens och hon var den som stod mig närmast.
Vi åt frukost på ett av våra femstjärniga hotell med underbar utsikt över playa del ingles och Maspalomas öknen. Frukosten var suverän, finns inte ord!

Efter det skjutsade jag Rebecca till flygplatsen, det var väldigt mycket tårar! Men vi kommer ses snart igen.

Om några få veckor kommer min familj hit och hälsar på mig, det ska bli så kul. Längtar efter dem, få krama om dem och dela mitt nya hem med dem. Ska försöka få lite ledigt och bra arbetspass så jag får tid med dem.

Likes

Comments