​Är det inte lite skrattretande när din kompis ringer dig en dag och berättar hur människor du inte ens känner pratar om dig? Hur de håller koll på ditt liv, hur de kommenterar allting du gör och vilka du är med? Hur de bryr sig om ditt förflutna och överdramatiserar det som att det som hänt fortfarande är relevant? Jag tycker det är jätte skrattretande, till och med jätte roligt.

Men det får mig att undra om människor. Vad är det som är så intressant? Är det verkligen så himla viktigt för dig vem jag touchar? Vem jag dissar, vem jag är med, vad vi gör och när? Är det du eller jag som känner av allting? Jag. Så vad är det som får folk att bry sig så mycket?

Åldern är inte ens viktig nu för tiden. Jag vet om 12 åringar till 19 åringar som pratar om mig/andra och det gör mig orolig för er som ska ta studenten med en snorunges tänkande. Det är också synd hur ni får er själva att se ut, hur ni visar vad era föräldrar uppfostrat och hur ni representerar alla runt omkring er.

Många skulle kunna säga samma sak till mig också. För hur äcklig person är inte jag med tanke på att jag legat runt, legat med killar som är bästa vänner och sedan fortsatt med det som att det inte spelat någon roll vem som varit med mig? Jag är en sån stor slampa. En riktig orre. Hoe. Allt sånt. Eller hur? För det är ju så himla fel att göra sina egna val, att själv ta itu med alla konsekvenser, att stå för vad man gjort och att ta emot skit men inte bry sig. Så jävla fel att vara äkta i en värld som bara vill att alla ska vara felfria och perfekta.

Det som gör mig sur på rykten är hur ni får det att se så ensidigt ut. Om jag legat med en kille glömmer ni bort att han också legat med mig. Eller om hans vän legat med mig efter är det jag som är den äckliga, eftersom jag var ju den enda som ville det (hör ni hur roligt det låter?). Eller ‘’jag måste ju ha legat med skit många med tanke på att du kan räkna upp redan 8 av dom’’. Mhhmm.

Det roligaste jag vet är just sånt här snack. Jag gör mina val, jag har kul, jag experimenterar. Jag är samhällets version av en ‘’orre’’ eftersom jag väljer själv vad jag vill göra med min kropp. Och där sitter ni vid sidan om, utan att ens känna mig, och pratar om hur jag lever mitt liv. Är inte ert intressant? Känner ni brist på involvering i mitt liv att ni själva på något sätt sätter er in i det? Ni sitter och putar med era munnar och surar över att jag legat med era vänner och ni tänker inte ens för en enda sekund att det krävs minst 2 personer till en sexuell handling. Jag måste ju vara den som tagit allt initiativ med tanke på att jag legat runt förut, eller hur? För hur jag var för flera månader sen är ju den jag är idag, visst?

Brist på kunskap och mogenhet. Brist på respekt och vänlighet. Allting ni saknar som jag fick för längesen. Den bästa läxan jag lärt mig i mitt liv hittills är hur enkelt ni killar funkar. Pussy over everything är ert mindset. Ni ligger med tjejer, snackar skit, ber era grabbar ligga med dom med och sen snackar ni ännu mer skit tillsammans- och ändå porträtterar ni mig som den dåliga. Sedan pratar ni om alla tjejer som objekt. Hur enkla, lättlurade, slampiga och äckliga vi är. Ändå har ni mage till att säga att ni älskar er mamma och att ni vill ha en oskuld tjej.

Och don’t get me wrong. Jag bryr mig inte om er. Ett blogginlägg om er är bara exakt det ni vill ha, uppmärksamhet. Och här får ni den helt gratis. Ni kan screenshota den, skicka den i era gruppchatt som ni har med era ‘’grabbar’’ och prata om hur dum jag ser ut genom att skriva om er. Men glöm inte att i slutet av dagen så fortsätter jag växa och mogna, medan ni är på samma ruta som ni var på igår. Så lycka till med att göra era mammor stolta, för ni behöver det.


Likes

Comments

Så småningom kommer folk som inte känner mig hamna på min blogg så istället för att skriva ‘’ni som känner mig vet att..’’ tänker jag istället förklara något för er som inte vet något om mig. Jag är en person med mycket tankar, känslor och åsikter. Jag är sällan tyst om jag tycker något, jag tjafsar mycket med folk om allt möjligt men främst av allt backar jag aldrig ifrån vad jag tycker. Det är nog den bästa delen av mig som jag utvecklat med tiden. Säkerhet i mig själv. Mycket jag säger är baserat på eget tänkande och inte fakta eftersom fakta är tråkigt. Kan du inte tänka ut och reflektera över saker själv är du ingenting att ha i mina ögon, på något sätt. Man borde vara 50-50. En del av dig kan vara skolsmart och påläst medan andra delen kan vara gatusmart och självlärd. Det blir en bra balans i mina ögon.

Förr brukade jag spela in långa videos på min Snapchat där jag pratade hur mycket som helst om olika saker. Ibland gick jag in på personliga saker och andra gånger kastade jag shade på folk. Oavsett så fick jag mest positiv feedback och många tyckte jag var underhållande. Det roligaste var de provocerade människorna som tog åt sig av vad jag sa och sedan tjafsade emot mig. Det är därför jag vill ha en blogg- så ni kan ha något att vara sura över men ändå läsa.

Jag har ingen plan dock. Jag har ADD vilket försvårar min planering av saker, min koll på tid och mitt fokus. Men eftersom jag tycker om att skriva tror jag att min blogg kommer vara relativt aktiv. Det ni kan förvänta er är åsikter om stora ämnen som feminism, sexism och rasism eftersom jag har så mycket att tycka till om. Det kommer också förekomma frågor som ‘’Vad tycker du om..’’ eller mina tankar kring personliga saker vi alla någon gång går/gått igenom som problem med vänner, familj, relationer eller skolan. En typisk tonårsblogg kan man säga.

Likes

Comments

Kort skrivet, jag heter Maja och är 16 år (17 den 15 maj) och bor i Stockholm. Mina intressen är smink, serier, skrivande och musik. Anledningen till att jag nu startat blogg, efter många om och men, är att jag vill dela med mig av mina åsikter, skriva av mig och bara få ut alla mina tankar till folk som kanske kan känna igen sig. Vill dessutom provocera och nå ut eftersom det är något jag finner ro i 😄 stay tuneeed.

Likes

Comments