Header

Jag har gott sen igår och bara längtat efter den där riktiga fredagsfeelingen, men den har ännu inte dykt upp än. Huvva, känns tomt. Det är antagligen för att jag ska jobba om ett par timmar och inte får helg förän senare ikväll. LÄNGTAR!

Då ska jag mysa i soffan med massa godsaker, smörja ridutrustning och börja packa lite inför imorgon.

Min helg är full av träningar och jag är dessutom ledig på måndag så det blir en långhelg för mig, lyx!

Nu ska jag läsa lite i boken vi läser i Engelska 7, förhoppningsvis blir jag klar med den nästa lördag, ska läsa läsa läsa.. Vi hörs sen!

​Föressten började jag återigen min dag med bästis, Gusty. Vi tog ett kort lösgörande pass på planen inför träning imorgon. Finisen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Känner mig så glad efter att ha gjort det där matteprovet, inte för att det kändes så bra men det är i alla fall gjort och utifrån resultatet har jag en tydligare bild av hur jag kommer att behöva lägga upp resten av årets matteplugg. Det blir i alla fall bra.

Nu går jag med lättare steg fram och har lite känslan av att jag har all tid i världen och kan hinna med allt. Haha. Optimistisk-Frida, väldigt orealistisk. Men, det är en härlig känsla. Gruvar mig för när jag inser verkligheten - vilket är att jag har ett engelskaprov imorgon som jag har pluggat lite halv-mycket till. Det får bli ikväll.

Nu på eftermiddagen har jag istället suttit i soffan med en filt över mig. Drömt, planerat och visualiserat istället. Jag har gjort som en liten tankekarta/planering för början på 2017 gällande: gissa - ridningen. Kollat in tävlingar, hur jag ska träna, vilor osv. Åh, är reda spänd inför vad 2017 har att erbjuda. Kan knappt vänta. Jag & Gurra ska träna, utvecklas och ha så galet roligt ihop, lära känna varenda sida och del av varandra - underbart.

Den här hästen (ponnyn), den här sporten, gemenskapen och samspelet med både hästar och människor. Det är allt. Jag lever på det, känslan det ger mig.

Det står i min beskrivning att jag är lite nördig, okej 😉

Nu har jag gjort mig en kopp varm choklad och ska sätta mig ner och göra lite "to-do's".

Likes

Comments

Äntligen torsdag! Nu ska jag strax åka in och ge järnet på mitt matteprov - äntligen. Ska bli så skönt att ha det gjort och förhoppningsvis går det bra också.. Annars blir det minsann ännu fler inplanerade pluggtimmar till nästa prov. Haha.

Sen måste jag hem och plugga till engelskaprov imorgon, men jag har försökt göra det lite varje dag så det känns som att jag har en bra grund att stå på nu och att det mest ska sätta sig stenhårt på minnet nu.

Hatar egentligen prov men det känns som att jag är mer taggad den här gången faktiskt, kanske är det mitt tävlande som börjar påverka resten av mitt liv på olika sätt 😉

Helgen kommer bestå av massa träningar, exakt hur många återstår att se😉Haha. Nemen jag är så sjukt taggad på att gå in i en träningsperiod nu, bli bättre och utvecklas massor. Åh!

Mer om min helg och träning sen!

Ha en fin torsdag!

Likes

Comments

Här får ni en liten titt på vad jag fick hem med posten igår:

Ridbyxorna var så himla sköna, kändes typ som vanliga träningsthights, längtar till att premiär-rida i dom i helgen. Yey!

Likes

Comments

Godmorgon på er!

Min kväll igår vart inte riktigt som jag tänkt mig. Tror att hösten och dess kyla kom ifatt mig. Med huvudvärk, ont i halsen och lite allmänt tussig låg jag i soffan under en filt hela kvällen. Jag gjorde några tappra försök att jobba lite matte då och då men det gick inte så bra. Hehe.

Tillslut gav jag upp det och accepterade att matten fick ta en paus. Virade filten hårdare om mig och bara vilade, så himla skönt.

Idag mår jag bättre och är lite mer fit for fight. Har haft en gruppredovisning nu på morgonen så nu kan jag checka den. Check😉 Nu ska jag plugga matte resten av skoldagen, i princip - tack för det, innan jag ska åka hem och vira in mig i tio filtar igen.

Hoppas ni får en varmare onsdag än mig 😉

Likes

Comments

Idag var det underställ som gällde när jag gick ut till stallet imorse, egentligen inte för att det var kallare än nån annan dag men bara för att jag är så sjukt frusen hela tiden. Huvva. Samtidigt är det ju galet mysigt att gå runt dränkt i varma kläder. Nu har jag på mig två tröjor, varav en är en munkjacka, tjocksockar och halsduk påväg till skolan. Haha, älska hösten.

Jag började återigen min dag med Gusty. Hon var lite ofokuserad och letade bara kompisar i början, men blev snabbt fokuserad. Bar sig själv så himla bra i skritten, jag satt som bara där - perfekt. 😉 Traven gick hon också bra och var mycket mer lösgjord idag från början. Galoppjobb var det vi gjorde mest idag, tempoväxlingar i det. Vilket gick hur bra som helst! Sa det förut och säger det igen, det är svårt att förstå att jag för bara någon vecka sen inte alls kunde jobba med något (kändes det som), utan bara satt och fick jobba grunder med mig själv. Grunder is everything.

Nu ska jag ha skola några timmar innan jag ska hem och sätta mig med matten igen, phew.

Ha en bra tisdag'

Likes

Comments

Vilken toppen dag, trots att jag missade bussen och var så arg att jag gick över halva stan innan jag lugnat ner mig så pass att jag kunde sätta mig ner och läsa på en busshållsplats i väntan på nästa buss. Hehe.

Nu har jag pluggat hela eftermiddagen, och det är så skönt att få bara gräva ner sig i ett ämne i flera timmar och få det gjort. Nu har jag ätit vildsvin (japp) till middag - som va super gott, jag har hämtat ut ett paket med massa häst-grejer - åhhhhh(!), och köpt godsaker. Nu väntas några fler timmars plugg och jag har preppat med massa té. Here we go!

Likes

Comments

Godmorgon!

Jag välkomnar måndagen med glädje - eftersom det innebär att den här skolveckan är påbörjad och snart är över. Skönt! Jag har ett matteprov och ett engelskaprov den här veckan som kommer kräva otroligt mycket tid och energi. Men, det är bara att köra på, leverera och sedan kan man släppa det. Den här veckan är intensiv och sedan väntar nästa vecka med en uppsats, sen blir det lov och vila.

Nu på morgonen har jag hunnit rida Gusty, göra klart i stallet och pluggat glosor - effektivit. 😉

Gurran gick bra idag. Hon var inte lika lösgjord som hon var förra veckan och lite mindre uppmärksam på hjälperna men hon lyssnade bättre och bättre under passets gång. Galoppövergångarna gick jätte bra, samlingarna också och tempoväxlingarna i traven. Hon är alltid golden i mina ögon. Jag tror att det är viktigt, speciellt för mig, att alltid hitta det bra i alla ridpass - annars har jag så lätt att gräva ner mig i de dåliga, vilket alltid leder till dåligt självförtroende, att jag inte kan rida osv. Idag, likt alla andra dagar, försöker jag påminna mig själv om stilla händer, små hjälper, STILLA händer.

Nu ska jag åka till skolan och göra klart en uppgift så kanske jag får vara ledig nästa måndag 😉 Håller tummarna!

Ha en bra måndag!

Likes

Comments

Även om jag älskar landet, allt jobb på en gård och skit under naglarna så kan jag ju inte undgå att älska de stora städern heller. Inte för att jag tackar nej till att ha långa, fint målade naglar heller😉 Men det är ju något speciellt med stora städer, deras atmosfär och samhörighet på något vis. Har nu varit i vår kära huvudstad i ett dygn och har gång på gång förundrats över alla människor, deras energi, alla byggnader. Det är något alldeles magiskt som ligger över de större städerna. Älskar när livet bara fortsätter förvåna och överraska, vänder hela min värld upp och ner, och sätter saker i lite perspektiv.

Åkte till Stockholm instäng i en liten bubbla igår - min värld och mitt liv med de människor jag hade, va de enda jag behövde. Åker därifrån med hål i den där bubblan. Inser att jag har massa människor i mitt liv som jag tänker hålla kvar med allt jag har redan, men att det faktiskt fortfarande finns människor ute i världen som jag också kommer vilja hålla kvar vid för allt jag äger och har. Det är häftigt.

Nä, nu ska jag försöka sova lite. Ha en bra helg hurrni!


observera: inte en bild från helgen, men den sätter också saker i perspektiv 😉

Likes

Comments

Det här med perioder.. Bra och mindre bra, de har vi nog alla men det här är en vanligt förekommande i min värld i alla fall.

Det som skedde i förra veckans ridning tillsammans med denna veckas nivå är så himla typiskt mig, har jag insett. Om ni läste det så hade jag det lite svårt i ridningen förra veckan. Fick hjälp av mamma flera dagar, jobbade på nya verktyg och tanken var att förfina de hjälper vi redan använder oss av, något som inte gick så bra då tyckte jag. Kände mig dragig i händerna, oföljsam och slarvig i mina hjälper. Jag fick så dåligt självförtroende, som alltid när jag har dessa har dessa perioder. Vilket jag egentligen tror är det som gör att jag hamnar i dessa perioder från början - mitt sjölvförtroende.

Som tur är har jag en guldhäst som alltid på ett eller annat sätt får oss men främst mig tillbaka på banan igen. Den här gången var det nog tävlingen som fick mig att ta mig i kragen tillslut och "komma tillbaka". Underbara Gusty!

Det är på grund av henne som jag, trots en dålig vecka som förra, inte alls tvivlar på oss för ens en sekund inför tävling. Vi är ett team som hjälps åt.

Men det är väl en del i processen, att utvecklas, att falla tillbaka lite för att sedan komma tillbaka ännu starkare. Det är pina att vara i "svackorna" men mer än underbart att vara på topparna. Det bästa är ju trots allt vägen dit, med allt som hör till, sida vid sida om sin bästa vän.

Likes

Comments