Header
View tracker

Vet inte om jag har någon slags 18-års kris, men det är otroligt mycket känslor och tankar som svärmar omkring i mitt huvud denna höst. Har som tappat fotfästet lite vad det gäller mig själv och skolan. Börjar fundera vem jag är och vem jag vill, sånt där djupt ni vet.

Det går nog inte en dag nu för tiden som jag inte funderar över framtiden, på allt jag vill göra och uppnå. Därmed kommer följdfrågorna - hur realistiskt är det? När? Hur?För sent? Hopp, förväntan och motivation blandas med en mycket varierad rädsla som lyckas hitta till alla situationer och riktningar.

Så som många andra är ett stort frågetecken för mig vad jag ska göra efter studenten, däremot är jag nog inte lika bra att hantera den frågan som många andra är. Istället för att lätt rycka på axlarna och säga - det tar vi då - så blir jag stressad. Allt detta gör hela mig och min vardag krampaktig på något vis, där förr plättlätta saker blir svåra.

Jag älskar att blicka framåt, att drömma, att inspireras. Det gör jag varje dag. Just nu skapar jag däremot mycket mycket om och men emot mig själv - det suger energi. Hm, ska på något icke-krampaktigt sätt försöka ta mig ur denna lilla lill-vuxen krisen. Haha.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vaknade imorse och det tog inte länge innan lillen va på vift och kollade till de andra hästarna, tur vi har en egen hästskötare 😉

Mitt på dagen gick jag ut och red Miss Gusty, barbacka skritt-tur i skogen. Helt galet duktigt är hon!

Hon står ju på vintervila, så hon hade lika gärna kunnat vara helt nipprig och på tok-Gusty humör, men nejdå. Vi skrittar på och jag håller knappt i tyglarna! Så himla stolt över min power-girl!! Imorgon kör vi en favorit i repris..

Bästis Festis, du gör mina dagar!

Likes

Comments

View tracker

Godmorgon Lördag, du är så välkommen! Ska sitta med en kopp kaffe och smutta på hela långa morgonen. Jag satt uppe till tre inatt och pluggade, kom in i värsta flytet - hur härligt! Älskar när plugg känns enkelt och roligt. Därför trodde jag att jag skulle sova jätte länge imorse men ändå vaknade jag innan klockan nio, hm.. Hade varit skönt att sova ut riktigt men istället får jag ju sitta med kaffe och kolla på längdskidor - lovely!

Gör något mysigt och börja er morgon på bästa sätt också!

​Saknar Elsis som åkte hem tidigare i veckan, men vilket gosis va?!

Likes

Comments

Finns typ inget bättre än Gustys öron när man kommer mot ett hinder..

Likes

Comments

Har precis gjort mig en varm kopp choklad och ska sätta mig för att kunna checka av matten från "to do"-listan snart. Lovely. Ska även hinna göra lite på mina skriftliga uppgifter och läsa också innan jag ska ta en riktig fredagskväll. Måste bara säga att varm choklad påriktigt hjälper min vardag så himla mycket. Jag är alltid lite frusen och trött nu, den här tiden på året, men en varm kopp choklad gör alltid allt så bra. Speciellt när man behöver pluggmotivation - drick varm choklad! Haha..

Alltså, vädret är ju som det är här just nu.. Men plus, minus och noll. Hopplöst! Men jag kan inte klaga på utsikten man får, så fint!

Likes

Comments

Nu tänker jag i alla fall skriva godmorgon!

Idag är en helt vanlig fredag, inget speciellt alls inplanerat förutom att slappa i soffan ikväll. Den här veckan har bestått utav mycket prov och ofta gör jag så att jag spenderar nästan hela kvällen innan med att träna på det jag ska ha prov på nästa dag. Vilket förhoppningsvis funkar men just nu känner jag mig lite less på att vara låst vid en uppgift/prov. Det blir roligare i helgen när jag kan lägga upp mitt plugg sås som jag vill och gräva ner mig i det utan att känna att jag borde plugga något annat egentligen. Har ju som mina favorit-grejer.. Nästa vecka bjuder på massa inlämningar och redovisningar samt ett prov. Spännande. Men det är i princip sista veckan med något att göra för oss så det blir jätteskönt!

Nu ska jag äta klart min frukost innan skolan kallar, ha en bra dag!

Lite fredags-nöje!😉

Likes

Comments

Var på väg att skriva godmorgon nu, eftersom det är vad jag brukar skriva på dagens första inlägg - men det kändes lite opassande..😉

Hur som helst är det torsdag, igen, och nästan fredag redan. Jag kan inte säga det nog men dagarna flyger verkligen förbi. Som vanligt helt förundrad över min uppfattning av tid. Minns så väl när jag var yngre, öppnade lucka 1 på min julkalender och kände att det var en evighet kvar till julafton. Idag är första luckan öppnad, mentalt då jag inte har någon julkalender för första gången någonsin för i år (antar att det är sånt som händer när man blir 18😉). 23 dagar kvar till julafton och det känns som att jag knappt kommer hinna vakna imorgon innan julafton kommer vara här. Nej men ni förstår min känsla. Förr var 23 dagar en evighet och nu har jag lite halvt panik för att jag inte har köpt en kalender för 2017 än och därför inte kan planera si sådär 2 månader framåt som jag i vanliga fall gör med sånt jag kan.

För att fortsätta på det spåret så längtar jag verkligen tills att jag faktiskt köpt min nya kalender, ett nytt block och med lite roliga pennor ska sätta mig ner för att planera. Planer på riktigt. Sätta upp mål och lägga upp en plan för de målen. Hur spännande som helst ju! Ska kika in tävlingar, planera träningar samt fundera på min hemmaträning - vad ska jag göra, vilka övningar, vad kan jag göra bättre, osv. Så sjukt kul ju.. Kan knappt vänta, haha! Är så otroligt taggad på vinterträning och se vad som händer med den samt följderna av det. Det är ju min första vinter-träning inför tävling i år. Debuterade min första tävling i Juni och har i år bara tränat på att tävla, men nu - nu ska jag ju faktiskt träna för att tävla. Blir bara mer och mer taggad medan jag skriver det här, adrenalin!

Hur som helst har jag longerat Gurra på ängen idag, vilket gick sådär. I ena varvet gick det jätte bra medan i höger varv så vände hon bara in mot mitten och ville inte gå. Det är ju inte det att hon inte vet vad hon ska göra, för det visade hon utmärkt att hon visste i vänster varv. Nej, det kändes mer som att hon tyckte att det blev jobbigt då. Hon lyfte galet mycket på fötterna i den snön så det kan nog mycket väl vara så att hon helt enkelt inte kände för att ta i så mycket. Haha.. I övrigt hade jag inga krav förutom att hon skulle ta en enda trav i de varvet utan att vända in, vilket hon tillslut gjorde och dessutom stannade helt perfekt och väntade ute på volten utan att vända in - visade att visst kan bara hon vill..😉 Longerade bara att hon skulle få röra lite på sig efter att ha vilat helt igår och hoppade därefter upp på henne barbacka för att skritta av. Underbara, dunderbra:a Gusty. Överlag duktig men med lite mer protester idag bara. Heh.. Min kära lilla ponny..

Likes

Comments

Istället för pojkvän har jag Gusty, pussar och ger kärlek till henne så jag tror knappt att jag har något över ens till choklad. Då förstår ni hur mycket det är😉 Haha nerå men skämt å sido - hon gör mig så otroligt lycklig, var enda dag, så jag undrar hur något någonsin kommer att kunna toppa det. Gurra❤Likes

Comments

Godmorgon på er!

Det blev senare än vad i alla fall jag hade tänkt igår, men det gör inget när man får spendera tid med sina bästa kompisar! Så himla mysig kväll..

Idag väntas ett par lektioner på skolan men i övrigt ska vi mest vara på universitetet för att lyssna på olika föreläsningar om bland annat programmen, om universitetet osv. Jag kommer börja fatta att detta är på riktigt nu tror jag, att universitet är nästa steg i mitt normala liv. Samtidigt som jag inte alls kan tänka mig att nästa år skulle det lika gärna kunna va jag som går där i korridorerna med en trave böcker i famnen och markeringspennor i handen, mellan väggar av glas och större utrymmen än vad jag har nu. Hm.. Det är lite läskigt ändå😉

Gusty vilar idag och mitt fokus kommer att ligga på engelska, engelska och mer engelska med kanske en liten skvätt svenska nånstans. Förhoppningsvis hinner jag kanske ta up henne på en prommis men annars blir det bara massa pussar på min favvo-tjej. Nu börjar ju trots allt hennes vintervila.

Ha en bra dag!

Bild från mitt klassrum igår, det är i alla fall fina soluppgång/nedgångar nu!

Likes

Comments

Provade återigen att rida med ett rakt gummibett idag. Tycker att hon går väldigt bra på det faktiskt, får lite luftigare steg eftersom hon blir mer avslappnad, känns det som. Ska verkligen börja variera betten nu, likaså träns med olika nosgrimmor.

Dagens pass bestod mest av skritt men också av lite trav. Nu har vi trappat ner och imorgon får hon nog stå helt så longerar vi lite på torsdag och förhoppningsvis kan hon springa av sig lite utan att skada varken sig eller mig 😉

Måste bara säga att jag är så stolt över min lilla tok-tjej.. Hon var ju lite halv hysterisk när hon var inne själv i stallet efter att jag kom hem från Kreta igen och nu har hon börjat bli lugn igen, äntligen. Var precis ut och tog av henne ett bar "bandage" som hon haft på sig sedan jag red för någon timme sen och hon har sedan dess stått inne själv i stallet. Helt ko-lugn när jag kommer in, med lite spetsade öron såklart eftersom klumpiga jag kommer halkandes mot stallet. Heh.. Men även när jag gjorde ordning henne idag så gick det ut en annan häst från stallet under tiden så hon blev själv (vilket är bra så hon får öva/vänja sig) och även då så himla lugn. Älskar att se framsteg, speciellt när det handlar om att hästarna blir mer harmoniska på olika sätt. Sånt som gör den kalla vintern varm, ta vara på sånt.

Nu väntar jag på mina vänner som ska ha med sig lussebullar och glögg som vi ska smaska på medan vi catchar up. Vardags-lyx x1000. Vilken dag.


För alltid min drömponny.

Likes

Comments