Nu har virklusten återvänt. Detta är början till en filt. Det återstår ju en hel del skulle man med all rätt kunna påstå. Det tänker jag göra. Påstå ovanstående alltså. Babymerino är garnet.

Likes

Comments

Andra strykningen gjord, jag är ganska nöjd med färgen men eftersom jag blandat den själv så kommer jag ju aldrig kunna få samma nyans igen. Så kan det gå och det bryr jag mig väl egentligen inte det minsta om. Jag tänkte bara att det var sådana saker man brukar varna för när man blandar färger själv. Blanda på tycker jag, det kam sällan gå fel. Eller ofta. Jag minns inte vilket men det spelar heller ingen roll.
För övrigt så har jag och winnie pysslat och gjort fina hängsaker. Kul.

Likes

Comments

Idag har jag fyndat må ni tro. Bland annat en säng till lilleman för endast 100kr. En växasäng som jag ögonmåttat och enligt detta mått så får den plats bredvid min säng. Heja! Den ska målas grå innan den förs på plats. Färgvalet handlar endast om att det var de färgerna som fanns hemma, vitt och svart alltså som tillsammans blir grått. Linoljefärg, det bästa. Synd bara att sängen inte är klar på en vecka :/ det är nackdelen med den färgen, den långa torktiden. Men vad gör väl det, sover gör han så bra bredvid mig. Snusar sin mamma i örat (sparkar i huvudet ibland också). Vi har det fint, jag längst ut på kanten, Winston tätt intill eller ovanpå och plats för tre personer till på andra sidan.

Likes

Comments

Vackra tavlor av minnen, barfota springandes genom farmor och farfars hus, genom alla de 500 kvadratmetrarna med prismor från kristallkronorna högt där uppe spelandes sitt ljus över våra små barnafötter, mjuka mattor i ull, stora, små, ljusa och mörka, inte nudda golv, under oss där vi levde och lekte som små troll. På väggarna hängde de, minnena, tavlor i alla utföranden, vackra och hänförande, några för läskiga, farfar fick varsamt gömma dem i skåpet när jag kom, en döskalle, tänk! Några av dessa minnen från det enda, eller en av, lyckliga som fick mig att känna mig som ett riktigt barn, ett barn som fanns, var värd något och vågade tro, i min barndom hänger nu på mina väggar. Mina barn skall susa förbi dem skrattandes såsom jag en gång gjorde, de ska finnas i de lyckliga fragmenten, i bakgrunden till alla fina minnen från då de var små och blev stora. En liten tavelvägg som lilla Winston ystert hjälpte mig att spika upp. Jag hamrade på spikarna, han hamrade på tavlorna. Tänk, det första minnet är redan gjort.

Likes

Comments

Slängde ihop ett snabbt bord då det behövdes ett till för att få plats med gästerna. Ganska nöjd med färgen, inte med virket och längden så det blir till att köpa bättre virke och göra det längre och bättre.

Likes

Comments

Är det något som min minsta tycker om så är det att pyssla. Vaknar man klockan 5 på morgonen och inte har några planer på att somna om så är det väl det man får göra. Pyssla alltså. Ståltråd och gamla halsband från second hand som lillen med stor förtjusning fick hjälpa mig att klippa sönder med knipsaren (den heter säkert så).

Likes

Comments

Tänk nu har tiden gått igen. Vi har byggt och byggt. Jag har varit besvärlig och envis och den stackars snickaren har varit förtvivlad. En del har man lärt sig på vägen också nu när man fått hugga i lite. Allt man kan göra själv är guld värt när man har hus och arbetar inom vården dvs har dålig ekonomi. Inte för att jag klagar, vi har det jäkligt bra, jag och barnen. Äntligen slipper vi den fula "balkongen" och äntligen har jag min punschveranda, där förhoppningsvis ingen punsch någonsin kommer att intagas. Insidan är kvar men utsidan minus färg är klar. Panelen ska vara bruten vit och foder plus det röda ska vara varmgråa. Jag dör lite när jag tänker på det. Före och efter-bild.

Likes

Comments