Mars och April tänkte jag får ett inlägg tillsammans då jag skrivit om det tidigare rätt nära inpå så det går lätt att gå tillbaka till.

Vi hade i alla fall vår första strand dag, vi gick på museum, jag och Annie åkte till Universal studios.

Men kanske det största och bästa som hände i Mars var att Mamma och Pappa kom och överraskade mig, vi åkte på roadtrip upp till San Francisco och sedan över till Vegas och Grand Canyon.

Jag har haft en helt underbart slut på mitt år och nu när jag är hemma i LA kan jag börja skriva om alla upplevelser och ställen jag har varit på.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Au pair år sammanfattnig.

I februari hade vi en stor regnstorm som svämmade över vårt gästhus, och trädgård.


Cash ville inte alls sova själv om nätterna och kom ofta in till mig och sov.

Spenderade mina helger i Hollywood.

Sist men inte minst så hade pepperdine sin öppningshelg och sin Award middag. Vi gick sedan ner på Basket matchen som pågick och kollade.

Likes

Comments

Au pair år sammanfattnig.

I januari regnade det mycket så vi lekte på mallet, där jag även köpte min nya telefon. Och vi lekte mycket med millitär sakerna.

Gick ut i LA


Och vi gjorde matte, Cash började med sin Svenska matte.

Jag, Annie, camilla och två andra tjejer åkte till OC för att titta, och vi såg solnedgången i New Port Beach.

Annie och jag gick ännu en hike, denna gång i Solstice Canyon.

Och en Söndag åkte vi till Joshua Tree national park

Likes

Comments

Kärlek, Au pair år sammanfattnig.

När jag åkte som Au Pair hit till USA var mitt mål i första hand att stå på egna ben, Våga lämna trygga Sverige, bli säker i mig själv och bli säker i vad jag vill i framtiden och hitta vem jag egentligen är. Såhär 18 månader efter kan jag säga att idag står jag faktiskt till stor del på egna ben, jag vågade lämna Sverige och jag har blivit säkrare i mig själv. Men det tror jag är en grej man jobbar sig igenom hela livet med.

Innan jag åkte kände jag mig lost, jag visste inte alls vad jag ville göra, inte alls vem jag riktigt var och vad jag skulle göra efter studenten stressade mig. Nu efter 18 månader här så kan jag säga.

Jag vet fortfarande inte vad jag vill arbeta som, men det är inte det som är viktigt här. Jag har provat på mycket som är utanför min comfort zone här i USA.

Jag har fått stå upp för mig själv på ett sätt jag aldrig trodde jag skulle behöva göra.


Jag har en Idé över vad jag kanske vill göra, för jag har kunnat prova på saker här borta. Både genom klasser, vänner till familjen eller bara fixat det själv. Och jag känner att jag hittat ett lugn i mig själv som säger att framtiden tar mig dit den vill och jag kan inte styra över det.

Och det känner jag är en stor seger för mig, då jag alltid känt mig stressad över att inte veta vad jag vill plugga eller arbeta som.


Under mitt år som Au Pair har jag fått ta del av olika familjers vardag och jag har fått dela den med dem men även fått stå utanför och kolla på. Jag har lärt mig otroligt mycket om barnuppfostran och jag kommer nog ta med mycket från mitt år här hur jag i framtiden skulle vilja eller inte vilja uppfostra mina barn. I framtiden.


Jag har fått resa otroligt mycket och mer kommer nu under min resemånad. Och mestadels har jag rest själv. Och de trodde jag aldrig att jag skulle göra. Eller ens våga göra. Men det har givit mig så mycket. Jag har lärt mig att jag klarar mig på egna ben, jag får lösa mina problem själv och även att jag har lära känna så mycket nya människor. Det har öppnat så många dörrar.
Likes

Comments

Au pair år sammanfattnig.

December, vinter. Men det kändes inte alls som vinter. Ca 20 grader Så var inte alls som den vinter jag är van vid.

Jag åkte till griffith observatory, himla fint, som allt annat här i Cali.


Jag Cyklade Santa monica till Venice, tillsammans med ett härligt tjejgäng.

Sedan gjorde jag även den berömda Hollywood hiken tillsammans med Annie och Sabi, vi avslutade dagen med solnedgång på El matador Beach.

Fick ett stort paket från Mamma i Sverige, det var även då Cash blev in love med chokladbollar, herregud vad jag har bakat dem de senaste månaderna.

För att inte haka upp oss på chokladbollar bakade vi pepparkakor.

Åkte till Ikea med Annie för julmiddag. Mums.

Jag hostade mitt LCC möte, vi hade alla med oss olika efterrätter från sina hemländer.

Vi firade jul och tomten kom i år igen.

Likes

Comments

Au pair år sammanfattnig.
J

sista oktober firade vi halloween, vi alla klädde ut oss och gick trick or treat.


Jag, pojkarna och kusinen åkte till Legoland i Carlsbad för en heldag där.

Vi besökte brandstationen för säkerhet under hiker och våra frågor om ormar.

Jag och Annie åkte till Six flags.

Vi gjorde pumpkins.


Spelade baseball på Pepperdine.

Och åkte till stranden

Jag hade en heldag med Cash och Allegra i parken.

Vi firade thanksgiving tillsammans med Louise uppe i Basslake, vi åkte även in i Yosemite. Vilket var sååå häftigt.

Likes

Comments

Au pair år sammanfattnig.

Vi inledde Oktober med min födelsedag. Shannon och pojkarna kom in med presenter och jag hade mamma och pappa på Skype. Sedan åt vi french toast till frukost. Efter frukost mötte jag upp Annie och Sabi vi hängde en heldag på stranden vilket var så mysigt. En bra födelsedag helt enkelt.


Veckan efter hade vi baseball laget här på middag för att starta igång säsongen.

Herregud vad de åt. Såg en kille som smällde i sig 5 hamburgare, 7 varmkorvar och sedan massa sallad och annat kött. Detta var för en person.. På kvällen lekte barnen på bakgården och visade upp alla sina trix.
Vi åkte även och campade i Carpenteria vilket var så fint, vi gick promenader och såg delfiner och sälar, plockade snäckor och lekte i sanden.


S

Gick på hike med pojkarna i Malibu,

Åkte även och kollade på 9/11 memorial som de har på pepperdine varje år. TIPS om ni åker hit september/oktober.

Lekte i Parker

Jag gick även på hike i Hollywood med Annie och Sabi. Då jag också firade ett helt år i USA.

Under denna månad blev det även bestämt att jag skulle förlänga mitt år med 6 månader.


Likes

Comments

Au pair år sammanfattnig.

September började och jag gick in i rematch igen, denna gång med bara två månader kvar. Jag gick mest in i rematch för att få flygbiljetten hem betalad efter dessa två veckor men se hur det gick.Jag flyttade in hos min LCC och hängde med Robert och hans mamma, vi åkte och kollade på Washingtons hus.


Jag pratade med 4 olika familjer under en veckas tid, och den här California familjen verkade ju helt fantastisk. Dock 5 barn. Men jag tackade ja och några dagar senare var jag här.

Vi åkte på träningar och de visade mig runt.


Jag träffade även Annie för första gången, vi åt middag på Cheesecake och sedan åkte vi på bion.
Lyx kväll hade vi. Stolarna är verkligen såå sköna.


Likes

Comments