Hej hallå, Nu är jag här igen.

Denna helg har varit min absolut lugnaste helg sedan jag kom till USA för 1 år och 3 månader sedan.
Första gången jag har varit riktigt sjuk, med feber och hela köret. Så jag har legat i sängen i princip hela helgen samt Måndag. Fick vara ledig pga vatten problemet som jag ska förklara nedan samt att det var någon ledig dag för mina värdföräldrar.

Nu till vatten problemet grej, I fredags svämmades gästhuset över så vi har inte kunnat använda något vatten inne i huset under helgen.

Så under hela helgen har det varit full fart med baseball, försäkrings killar samt uppröjning och lösning på problemet.

Så under helgen har jag duschat i vår utomhus dusch och faktiskt så har jag inget emot den, mycket varmare vatten och så skönt faktiskt. Nackdelen är att den är längre bort än i huset, (jobbigt när man är förkyld och inte kan andas när man går) samt att grannarna ser, så vi får Duscha med bikini.

Idag Tisdag har vi haft massa andra gubbar över, försäkrings gubbe som ville kolla på skadorna och sedan hade vi en kille som kom och tömde vår tank som vi har i trädgården som visst samlar allt från våra avlopp ( Mysig info va??) så den tömdes idag och den har inte blivit tömd på 40 år så de är väl inte konstigt att problemet kom, dock tror de att hon ute i gästhuset har spolat ner tamponger och sånt i toan och därför skapat stopp. Så nu är tanken tömd och ska tömmas igen om 3 år, glad över att jag inte kommer befinna mig här då för den lukten alltså. BLÄ.


Imorgon är en helt vanlig onsdag och vi har träningar som börjar vid 14. Får se om jag hinner att ta med barnen till mallet för att köpa lite grejer eller om det blir på fredag.


Kram!


Likes

Comments

Förra Söndagen åkte ju jag och Annie till Joshua tree national park.

Här kommer en liten video från vår roadtrip.


Likes

Comments

Förra Lördagen åkte jag och Annie till Solistice Canyon, en hajk, som jag också gjorde med barnen i höstas. Jag älskar att hajka och det träningssättet. Och det finns så många olika här i Kalifornien.

Solstice Canyon har även en historisk plats. Ett nedbrunnet hus med massor av information om det, och det ska dessutom också vara en av de största bränderna här på ca 100 år. Man kan fortfarande se på träd och palmer längst hiken att de är svarta.

Uppe vid där huset stått finns det även ett vatten fall, jag trodde att det skulle vara mer vatten fyllt men det var det inte. När jag var där i höstas med barnen var det nästan helt uttorkat.


Just nu är Los Angeles så otroligt fint och grönt, eftersom vi haft världens regnperiod. Känns lite som Sveriges sommar faktiskt. Jag älskar att det äntligen börjar bli varmt ute igen!

Det var iallafall en super härlig hike och lagom lång.

Likes

Comments

Förra Söndagen åkte jag och Annie till Joshua tree National park, och gud vad fint de är. Alla nationalparker här i USA skiljer sig så mycket från varandra. Joshua Tree National park ligger i öknen och är känd för sina speciella träd, de är ihåliga rätt häftigt.

Under vår lunch paus blev vi även tillfrågade att klättra utav några killar/ gubbar som var och klättrade stenarna.

Självklart sa vi ja. Annie ägde på det, jag var lite värre.


Jag hade en super bra dag och är så stolt över Annie som körde hela vägen.

Likes

Comments

Idag är en sådan dag när jag bara vill slita mig av håret. Lägga mig ned på golvet och gråta, eller bara ha en stor jäkla kram av Mamma, Pappa eller Bästis. Behöver någon som rycker upp mig helt enkelt.

Jag har varit så otålig mot barnen, och de har varit super duktiga och hjälpsamma medan jag har varit super otålig och lätt irriterad på dem. Usch, känner mig just nu som världens elakaste Au pair.

Dagen började med frukost, alla hjälpte till med att sätta bord och alla åt bra, de plockade undan och gjorde skolan super duktigt. Speciellt Cash, han gjorde både sin amerikanska bok och i böckerna som mamma skickade här i veckan. Han koncentrerade sig verkligen så bra.

De äldre pojkarna lekte med sitt lego hela dagen medan jag och de yngre gick till parken och lekte och sedan spelade vi spel. Jag och Cash åkte till Starbucks och efter det bröt jag ihop i bilen efter att ha fått fel kaffe i min mugg. Vem bryr sig egentligen om kaffet har en smak av pepparmint istället för vanilj??

Egentligen ingen big deal men har haft en dålig känsla i kroppen och de de var den lilla, lilla droppen som fick bägaren att rinna över. Vi åkte till CVS och köpte de vi behövde, hamnade mitt i skal trafiken och var fast på vår egen gata i 30 minuter, en sträcka som tar 3 min egentligen.

Sedan dess har jag varit ett känslomässigt monster känns det som, varit sjukt irriterad, Pojkarna som var hemma när jag och Cash var iväg hade ätit massor av kakor de inte får äta osv.

Kom hem och skulle leta rätt på min Lins recept men lyckades inte hitta det utan istället hittade jag mitt pass och insåg att det går ut i Februari, och jag kommer inte hem till Sverige förrän April/ Maj. SÅ där blev det några fler tårar, hur fixar man ett pass här i USA? Närmsta ambassad? Ringde CC kontoret och de skulle koppla mig till min kontaktperson satt och blev kopplad i 15 minuter och får sedan svaret att hon gått hem för dagen. Under dessa 15 minuter har även ambassaden stängt. Några tårar till.

Sendan började jag googla på hur det fungerar, och antagligen kommer jag behöva åka till Washington D.C för att fixa ett nytt pass. Det är helt enkelt så frustrerande att jag inte kollat detta innan, en sån där käftsmäll i ansiktet att jag faktiskt är vuxen nu och inte har mina föräldrar som håller koll på sådant åt mig.


Väntade sedan på att Annie skulle sluta så vi kunde åka och gymma. Vid 7.30 PM ringer hon och då har vi missförstått varandra och hon har redan varit och tränat. Några fler tårar, egentligen inte pga det utan bara irriterad att ingenting gick min väg idag. Hon håller sitt pepptalk och säger att jag ska sätta igång en film och äta lite svenskt godis, för det är okej en sådan här dag även fast det är en Tisdag och inte en helg dag.

Så jag satte på ett avsnitt av Grey´s Anatomy och grät och oj så jag grät, var en flod av tårar i kudden. Det är väl som sagt frustrationen över att ingenting ville gå rätt idag, känslan av otillräcklighet, oro för vad som ska hända, känslan att inte ha kontroll över det som händer.


Vet egentligen inte vart jag ville komma med detta inlägg men ja, här har ni mitt au pair life och vissa dagar blir helt enkelt såhär.


Nu ska jag försöka tänka positivt och imorgon blir en bättre dag.

Kram.

//


Today is one of those days, the days when you just want to lay down and cry on the floor. I need a big hug from Mum, Dad or just my best friend.

A day when everything you do goes wrong.

The kids where so good today and I was so inpatient for them. I feel like the worst au pair ever today.

I realized today what adulthood is. I realized that my passport is expiring next month. And I can't go back to Sweden to renew it. I will probably have to go to Washington D.C to renew it on the Swedish embassy and after that everything have been wrong, or at least it feels like it.
Got the wrong coffee at Starbucks, who does even care if its peppermint or vanilla? Today I did, silly right?

Annie and I misunderstood each other and I missed the gym session.

I tried to call the Cultural care office and was in line for 15 minutes and after that they said that the office was closed, and after that the embassy was closed too.

After that I just broke down and Annie called. She had the pep talk and I put on Greys anatomy and watched one episode, and ate some Swedish candy, even if it's not the weekend.


Today I felt like I wasn't enough, I felt worried to not know where I will be in the future, what to do with all of this with my passport and not to have the feeling over the control and not being able to talk the language I grew up with so Everyone could understand what I really want, even if i most of the times could talk around it if I don't know the word.


Tomorrow is going to be a better day and I will call the embassy the first thing in the morning.


Goodnight!Colters Awana work (Church) and then his Swedish "pencil control"

He´s doing such a great work on that.

Likes

Comments

Här om veckan fick pojkarna prova svenskt godis, och inte vilket Svenskt godis som helst utan djungelvrål, Haha.
Kolla på videon och se vilka som gillade det och inte. :)


The kids tried the swedish candy "djungelvrål" did they like it? watch the movie and see.

Likes

Comments

Några publicerade och några opublicerade bilder från våra olika Hiker här i LA./

Some pictures you might have already seen or not from our hikes here in LA.
So beautiful here, I Understand why people here in LA hike so much. The view is AMAZING!


Likes

Comments

Ännu mer palmer och Bilder från fina Santa Monica.
Kan ej få nog. LA you're beautiful.

/

More pictures of palm trees ( I can't get enough!!) And beautiful Santa Monica.Likes

Comments

Solnedgångarna här borta kan jag verkligen inte få nog utav.

Så himla fina och speciellt om det har regnat någon dag innan. Då är det nämligen så klart nere vid havet.


/


The sunsets here are something I Can´t get enough from. I would love to see it by the beach every night.

Likes

Comments

Här om dagen tog jag och köpte mig en ny agenda för 2017. Detta år ska jag försöka att inte tappa bort den efter 3 månader och faktiskt använda den. Jag har redan börjat lite smått. Tycker det är så mysigt att köpa sig en fin kalender och sedan fylla i med alla roliga saker.

Likes

Comments