2017, Bali, Resor

Här är vår villa som vi hade i Bali! Eller vår och vår, det är Yasas kusin som äger den och han var så snäll och lät oss bo där under de 10 dagar vi var på Bali. En tvåninginsvilla med två (!) pooler, en jätteliten på undervåningen (som vi aldrig badade i) och en större infintypool med en jacuzzi på övervåningen. Fanns även två kök och antalet sovrum hann vi inte ens räkna... :) Helt enkelt en sjuk villa som gjorde resan lite bättre! Förutom själva byggnaden så hade villan supergullig personal som lagade frukost till oss varje dag samt städade våra rum. Thank you so much again Mr. Mohammad and Miss Fitriah!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

2017, Bali, Thailand

En intressant grej med Bali (och hinduismen) är att det inte krävs någon kyrka eller kloster för att det ska vara heligt. Ibland räcker det med ett träd eller som i det här fallet: en grotta. Grottan har fått sitt namn efter att den är utformad som ett elefanthuvud. Helt ärligt var grottan inte det mest intressant att se här, vi riktade istället vårt fokus på den stora trädgården som ligger bakom templet. Det var ett väldigt fint ställe men värmen, fuktigheten och trapporna gjorde oss helt utmattade så efter kanske 40 minuter tog vi oss tillbaka till bilen med AC och åkte vidare :)

Likes

Comments

2017, Bali, Resor

Välkomna till Bali! Vår första utflykts mål var inget mindre än Monkey Forest i Ubud, Vi har totalt lämnat våra backpackersliv och semsterar numera på lyxnivå med villa och en privat chaufför. Eftersom det tar ett tag att åka från vår villa i Jimbaran till Ubud stannade vi på vågen och kollade på traditionella hinduiska tempel. Väl framme vid Monkey Forest börjar vi gå omkring orädda och skrattar åt alla dumma turister som blir påhoppade av aporna men någon timme senare använde en apa Yasa som mellanlandning mellan ett räcke och ett träd. Resten av tiden tog vi det lite mer försiktigt och höll några meters avstånd till aporna... Monkey Forest är kanske det mest kända turistmålet på Bali men vi tycker det är värt att se ändå, apor är så förundransvärda djur. Ett annat djur som vi också tycker om är anka! Så när vi var klara med aporna åkte vi till en restaurang och åt grillad anka.

Likes

Comments

Thailand, 2017

Dagen innan vi flög till Bali gick vi till frisören för att klippa av våra slitna hår. Alla tre klippte minst tio centimeter så nu är det lite svårt att sätta upp i tofs och bulle. Vi tänkte att vi gör ett lite inlägg om det så ni inte blir chockade när nästa inlägg kommer och vi har kort hår!

Likes

Comments

Thailand

En kväll tog vi båten över floden och hamnade på en restaurang vacker utsikt över solnedgången. Finns väl inte så mycket mer att säga än att det var väldigt fint att se Bangkok gå från en storstad där solen gör så man nästan smälter till en stad där alla fönster på skyskrapor och hus ersätter ljuset från alla stjärnor.

Likes

Comments

Thailand

Ni som känner oss vet att i alla fall Yasaman och Stella tycker om att gå på museum. För att variera oss och inte bara gå och kolla på konst åkte vi till ett blomstermuseum. Vi trodde att det skulle vara massa typiska thailändska blommor och lite fakta om dem, men ack så fel vi hade. Själva museet handlade mer om själva kulturen kring själva blommorna (vilket namnet antyder lol) och i vilka sammanhang de används vilket visade sig vara minst lika intressant som själva blommorna. Vi fick tyvärr inte ta kort inomhus på det vackra handarbete när de syr ihop olika konstellationer av blommor men deras trädgård var så fin så det gjorde ingenting.

Likes

Comments

Thailand

Här kommer det lite bilder från en utflykt till ett vattenfall, eller ja, det är säkert ett vattenfall längre upp men det här var mer som en fors. Precis som svenskar åker och spelar minigolf på helger så åker thailändare hit och åker gummiring. Reglerna är enkla, man sätter sig bara i gummiringen, försöker hålla fast i sina kompisar och ta sig ner levande för forsen. Väl nere är det bara att börja rulla sin gummiring och traska uppåt för att göra om samma sak tills man inte orkar mer. Vi som inte riktigt är vana vid riskerna som thailändarna tar tyckte at det var lite living on the edge-underhållnin, men kul!

Likes

Comments

Thailand

En dag när Robin låg hemma i sängen tog Yasa och Stella en taxi till Bangkoks moderna museum. Bara resan dit var en upplevelse eftersom ingen av oss kan thailändska och ingen vanliga thailändare kan någon vettig engelska, men med hjälp av Robin via telefon, google maps och teckenspråk kom vi till slut fram. Eftersom det var tidigt en vanlig veckodag hade vi i princip museet för oss själva. Så vi tog fram våra kameror och spenderade två timmar på att kolla på konst och ta bilder, kul att se något annat än västerländsk konst! När vi var klara med museet hoppade vi in i en taxi och åkte till vårt go-to shoppingcenter, Central Plaza Pinklao, och åt sushi. Efter det åkte vi hem och la oss på varsin sida bredvid Robin i sängen och kollade på serier och läste böcker.

Likes

Comments

Thailand

Mat är som sagt en viktig del av vår resa men ändå så äter vi en och samma maträtt varje dag: Koi Teow. Mest för att vi är lata och det finns ett stånd cirka 200 meter från huset som säljer det, och det kostar 40 baht (typ 11 kronor). En eftermiddag när vi varken hade ätit frukost eller lunch så bestämde vi oss för att äta på ett Korean BBQ-ställe. Som ni ser så grillar man maten själv på bordet, kul koncept men vi hade lite delade åsikter om stället. Stella tyckte inte alls om det och skulle beskriva det som smaklöst. Yasa tyckte om det men gillade inte såsen till medan Robin tycker om det till 100%.

Efter tre måltider i en tog vi oss över den vackra bruna floden Chao Praya och åkte till Asiatique. Svårt att beskriva vad det är för något ställe men det närmaste vi kan komma är "ett allt i ett-ställe byggt för turister". Vi valde såklart den största attraktionen av de alla, nämligen pariserhjulet. Go hard or go home liksom. Väl dör högts upp i pariserhjulet inser man hur stort Bangkok verkligen är, vilket håll man än kollar år så ser man skyskrapor i fjärran.

Likes

Comments