Hej alle dejlige grønne mennesker!

Helt personligt elsker jeg planter som en del af indretningen. faktisk sp er jeg helt tosset med det! De giver et roligt miljø i rummet og det giver noget farve til rummet. Jeg prøver selv så godt som muligt at indrette mit hjem efter det nordiske design, fordi at det er lyst, hyggeligt og naturligt. lige i denne indretningsstil passer planter rigtig godt ind, specielt sammen med træ møbler.

Det gode ved planter er også at de gør luften bedre i rummet. De gør den mere frisk, og hvem vil ikke have en friskere luft i deres hjem?

Det jeg syntes er svært ved planter til gengæld, er hvor meget sol og vand skal de have. Det er jo ikke lige gyldigt hvor man placere sin smukke plante, og man skal jo helst heller ikke drukne den eller lade den tørre ud. Alle planter har deres perfekte plads i hjemmet, man skal bare finde stedet.
Jeg er tit på pinterest og finde inspiration til en hjem. Hver gang jeg søger på nordisk design er der planter hehe.

Det fede ved planter er også at de skal have en krukke at stå i, og der findes så mange smukke krukker! Det er måske en lidt underlig ting at gå op I, men det giver altså bare noget ekstra med en flot krukke. Jeg kunne godt tænke at købe en neutral en, og så selv "dekorere" den med noget guld maling eller noget i den stil. Hver sin smag eller behag.

Hvis I er andre der har det lige som mig, så vil jeg gerne prøve at skabe en guide til jer. På den måde lærer jeg det også selv heh.


Har i det lige sådan med planter?

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Hvad vil det sige at stofferne er økologiske?

I store træk betyder det at der ikke er brugt pesticider under forplantningen, høstning og dannelsen af stoffet.

Bare fordi at stofferne er økologiske, betyder det dog ikke at de er bæredygtige. for hvad vil det sige at noget er bæredygtigt?
Det vil i grove træk betyde at det er miljøvenligt, økonomisk og etisk. Det kan vi lige tage en anden gang.

Nu vil vi gerne snakke om hvilke stoffer, der er mest naturlige og mest øko venlige at bruge.

Bomuld

Bomuld er det mest normale stof, som vi alle kender og bruger. Det er også en af de mest bæredygtige stoffer, fordi det er så billigt og miljøvenligt at dyrke. Fordi at vores teknologi udvikler sig, bliver det også billigere at producere hvilket klart er et win, fordi at det forbliver bæredygtigt.
Helt klart en favorit.

Silke

Ægte silke er en luksusvarer og meget dyre end andre stoffer. Silke bliver spundet af små silke larver i asien. Silke er super lækkert, men man skal have et højt tøj budget hvis man vil skifte hele sin garderobe ud til silke.

Hamp

Hamp bliver ikke dyrket særligt meget, fordi at planten også kan bruges til andre ting, som regeringen ikke vil se. hvilket er en skam, for hamp gror virkelig nemt og man kan lave mange fantastiske ting med planten, som for eksempel tøj. Vi må nok vente 10-20 år på at se det komme frem i første række.

Bambus

Som det ser ud lige nu, så er bambus den nye trend. Vi ser bambus alle steder, nok mest fordi at det har en kølende effekt når det kommer til tøj. Så nej vi ser det nok ikke så meget i DK ;)
Jo mere produktionen vokser jo billigere bliver produktet også så vi må bare vente lidt endnu til at priserne falder og det begynder at være en hverdags ting.

Uld

Vi kender alle sammen uld, på både godt og ondt. Der er mange der er imod uld, netop fordi at det kommer direkte fra fåret, men hvis vi ser væk fra det, så er uld noget noget af det bedste. Det er super godt for både babyer, børn, voksne og ældre mennesker, fordi at det regulere krops temperaturen virkelig godt.Dette er i hvert fald 5 forskellige slags stoffer i kan bruge med god samvittighed, da de alle sammen er naturlige produkter fra naturen, som ikke sviner vores miljø så meget til. 😊


Likes

Comments

Jeg springer direkte ud i det.

For nogle år siden besluttet jeg mig for at have en mere minimalistisk garderobe. Jeg så ufattelige mange variationer af en minimalistisk farderobe, så jeg skabte bare min egen version.
Jeg har under 40 ting, når det kommer til overdele, underdele, sko, jakker, tasker og smykker. Hvad jeg ikke har en begrænsning på er undertøj, træningstøj, badetøj og nattøj.

Det skønne ved at have en minimalistisk garderobe er at jeg aldrig har tøjkrise om morgen. Alt mit tøj passer sammen på kryds og tværs. Jeg må indrømme det har også været en længere process med nogle små fejl igennem tiden, men som sagt jeg vil jo lære noget nyt hele tiden.

Efter jeg havde skaffet mig en minimalistisk garderobe, ville jeg egentlig også gerne have at den var bæredygtig. Det skulle være ting af god kvalitet, tøj hvor arbejderne er betalt fair og så skulle det gerne være miljø venligt. Ja det var jo ikke lige sådan at finde lige med det samme, og jeg er da stadig igang med projektet. Projektetet er dog gået lidt i stå i mens jeg er gravid, da jeg ikke helt kan passe mit tøj hehe.

En måde hvor alle kan være med på at anskaffe sig en bæredygtig garderobe (UANSET BUDGET) er ved at følge disse 5 gode råd.

Håber dette kan bruges, og så snakkes vi ved i næste indlæg ;)

Likes

Comments

Jeg har startet denne blog, fordi jeg er blevet mere bevidst om vores sundhed,. Sundhed når det kommer til vores spisevaner, men også hvad vi kommer på vores kroppe. Jeg er begyndt at kunne se den belastning vi giver til vores kære planet, og jeg kan se hvor dårlige vilkår menneskerne har det i den tredje verden, på vores bekostning. Det er ikke rart.

Mine vaner nu, er som så mange andre, der måske ikke lige tænker over hvad konsekvenser de forskellige produkter har på os, og ikke mindst vores miljø. Jeg køber billigt tøj, produkter med kemikalier og en masse mad, med en masse E-stoffer. Jeg overspiser mig mæt, og indtager meget mere kød en frugt og grønt. Jeg gør hvad jeg kan for at undgå at drikke vand fordi det ikke siger mig noget. Det keder mig.

Jeg vil gerne anskaffe mig så meget information omkring sundhed, bæredygtighed og hvordan vi forbedre vores miljø, og hvordan jeg kan bruge det i min hverdag, og måske på sigt gøre en forskel.

Jeg vil gerne til at lave om på disse "dårlige" vaner, og jeg håber på at jeg kan inspirere jer på vejen.

Velkommen til min grønne rejse!

Likes

Comments

YouTube
Featured