Hej & välkomna till våran blogg! Vi är tre tjejer på 12 år och heter Aissa, Trimnore och Leia.

Om du vill kontakta oss så maila oss på Letraissa@gmail.com

Följ oss gärna på musicallly, snap, insta och så klart på vår blogg!

Header

​Hej och välkomna till ett nytt inlägg!

Det hoar inte kommit upp så många inlägg på de senaste veckorna, faktiskt inte ett ända på typ 1-2 veckor men illa fall.


Det är mycket som händer i juletider, såsom kalas, julmarknader, lucia och köpa julklappar med mera.

Det är nog många som tycker det lite stressigt och mycket att hinna med, vi har haft jätte mycket nu, prov, julshower, lucia, luciaträning, köpa julklappar men oxå ett privatliv, alla har ett privatliv och då måste man få lägga sig med datorn i sängen och kolla på film eller lägga sig i soffan och läsa en bok.

Men efter jul, kanske den här veckan så kommer det i alla fall några inlägg men framför allt så kommer det massor med inlägg 2018 efter jul för då är det inte lika mycket.

Sen så går det ju förkylningar och slysjukan och sånt och i vår skos så har det varit mycket sånt den här veckan har faktiskt tre av våra viktigaste lärare varit sjuka, massa kompisar har oxå varit sjuka och i dag är faktiskt Leia sjuk så hoppas ho blir frisk så alla kan skriva lite mer blogginlägg!

Kram// Leia, Trimnore och Aissa!!!


PS: Om du läser våra inlägg så får du jätte gärna följa oss för det blir ju roligare att skriva inlägg om folk läser de!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Heeeeeeeeeeej!♥​


FÖRLÅT för dålig uppdatering, vi har verkligen försökt att komma på något att lägga ut men verkligen inte kommit på något att lägga ut! Inte för att någon skulle bry sig eller så, men det kommer kanske några dagar där vi inte lägger ut något, eftersom att vi går i sexan och det bara är några veckor kvar till jul så måste vi ägna lite mer tid åt skolan. PS: Vi kommer uppdatera väldigt mycket vid jul/nyår om b.l.a baktips o.s.v. Det kommer i alla fall mycket då!♥​ ​Men aja, nu kan vi sluta med det tråkiga och börja det vi tänkt ut att vi skulle göra!♥​


​I alla fall, välkomna till ett nytt inlägg på våran blogg, läs gärna det som står ovan för det skulle vara viktigt för oss!♥​ 

Idag så tänkte vi ge några tips till er som har slitet hår, märker att det håller på att bli eller bara helt enkelt vill undvika det?


1. Det mesta som gör att du får slitet hår är hur du borstar, vilken borste du använder eller hur du ANVÄNDER borsten. De flesta som inte är erfarna brukar borsta från hårroten och neråt, men det är verkligen inte så man ska göra! Om du aldrig får tovor så kan du kanske göra så, men märker du att det bara blir slitet så slutar du DIREKT! Detta tips är till alla, det är även för olika hårtyper o.s.v. Det du ska göra är att börja lätt nere vid topparna, inte för hårt men du ska ända ta i lite, och sedan börja arbeta dig uppåt! Det har verkligen blivit skillnad på vårt hår sen vi började testa detta! Lycka till!♥​


​2. En annan grej som verkligen också gör skillnad på hår är vilken hårborste du använder! Har du tunt hår så borde du använda en mer skonsam borste som t ex en Tangle Tezeer (stav)! Men har du tjockt/mittemellan tjockt så borde du börja med en lite grövre borste först för att reda ut tovorna, när du borstat ut så kan du använda en mer skonsam och mjuk borste som bara ger glans och gör håret lent. Ett tips på mjuka och skonsamma borstar är de mjuka från Kicks! Vi vet inte direkt vad den heter men gå in i butiken/på nätet så hittar du den direkt på borstavdelningen! Den är verkligen skonsam och mjuk, och den är verkligen en hit av de borstar vi testat! Lycka till!♥​


​3. Denna sak är något som är mycket viktigt! Borstar du håret blött i duschen? Om du gör det så är det bara att sluta direkt! Visserligen så kan du göra det om du har tjockt och lockigt hår som är besvärligt att borsta ut på morgonen, men har du inte det så kan du sluta! För det första det sliter på håret och för det andra så suger det upp all produkt du har i håret (ville bara säga det hahah). Så det här tipset är verkligen viktigt, båda frisörer och andra vetande personer kan detta! Frisörer brukar ofta varna om detta när man går och färgar håret o.s.v. Lycka till!♥​


​4. Det här är sista tipset, och det handlar om vilka hårprodukter du använder som t ex, schampo, balsam och hårinpackning. Många av de här produkterna kan du vanligtvis hitta på nätet, men det finns även i butiker! Du kanske går till en hylla och bara tar tag i nån produkt utan att titta ingredienser och fortsätter använda det efter som "du inte har något annat val". Men gör inte det, går du runt i butiken, kolla helst ingredienserna! Produkten kan innehålla en massa konstiga ämnen som förstör ditt hår. Är du osäker på detta så är det bara att fråga någon som jobbar i butiken och fråga om tips och råd. Du ska helst inte beställa något på nätet, för där är det väldigt mycket större risk att det innehåller en massa konstigt. Men känner du någon, eller kanske har sett många på t ex youtube använda det? Då är det bara att köra! Visserligen har alla olika hårtyper, men du kan alltid testa!♥​ ​Lycka till!♥​


Tack för att du läste, och kom ihåg att följa oss på sociala medier + på våran blogg!♥​

​Glöm inte heller att komma ihåg och läsa det första viktiga vi skrev så hörs vi!♥​

PUSS!♥​

Likes

Comments

Heej och välkomna till ett nytt inlägg!

​Det finns många som tänker på döden...

Det är inget man kan välja eller så det är det ända som är helt säkert i livet att du kommer dö någon gång! 

Det kan kännas jobbigt, man kanske tänker på det när man ska sova eller när som helst då har vi några tips till dig.

1. Lyssna på en saga, bok när du ska sova då kan man leva sig in i den.

2. tänk på roliga saker som har hänt.

3. Prata med någon förälder, syskon eller kompis.

Hoppas du fick några bra tips. 

kram Leia, aissa och trimnore!!!!

Likes

Comments

​Heeeeeeeeeeeeej!♥​

​För det första, välkommen till ett nytt inlägg här på vår blogg!♥​

​Vi har inte uppdaterat här på några dagar, dels för att vi inte haft tid, ork och lust. Den här veckan har vi haft np (nationella prov) muntligt i de flesta ämnen, och är snart klara så vi kan uppdatera mer.♥​ ​En annan anledning är att vi inte blir så motiverade att lägga ut något eftersom det inte har gått så bra med följare o.s.v, vi vet att vi nyss har börjat och att det tar tid men vi kommer såklart inte att sluta!

Som de flesta vet är det första December idag, första avsnittet av julkalendern på tv har startat, vissa har kanske öppnat första luckan på sin egna kalender? Men det bästa med dagen, som även vart de senaste dagarna är att det har snöat! WOHO! De flesta kanske har lekt i snön, vart med kompisarna i skolan och kanske kört snöbollskrig. Själv så har vi tre+våran kompis vart hemma hos Leia och vart med hennes hund ute i snön, lekt och kört kurragömma och dunken i källaren så det har vart väldigt kul! Vi ska försöka uppdatera mer under helgen och så, men snälla, kan ni som läser detta kanske följa och gilla våra inlägg? Och kanske också kommentera förslag på vad ni vill ha för något att läsa om! Kommentera nedanför och lämna en like om ni vill. Men nu ska vi prata om julen och förväntningar inför månaden!


Vi ÄLSKAAAAAAAAAAAAAAR December, dels för att det är jul och att det inte är långt till nästa år! Vi är jätte taggade på denna månad och på allt kul vi ska göra, vi tre+två andra ska uppträda på skolans julshow med en dans! På senaste tiden har vi inte haft så mycket tid till att träna o.s.v:/ Det är ganska tråkigt men vi ska försöka börja träna igen. Låten vi har heter "All I wan't for christmas is you" och den tycker vi är jätte bra och passande! Jaja, nu ska vi inte prata om det utan andra förväntningar, som vad ni tycker? Ska ni fira jul i eran hemstad eller åka någon annanstans och fira jul? Vissa firar inte jul, och det är helt okej men det gör vi iallafall! Alla vi ska fira hemma i Falun med sina familjer och släktingar, på nyår så ska vi också göra det! Kommentera jättegärna vad ni tycker om, julen, era förväntningar och GÄRNA mycket förslag om vad ni vill se!


Tack för att ni läste detta inlägg och vi hoppas att ni inte blev uttråkade hahah!♥​

​Glöm inte att följa oss på sociala medier och såklart följa våran blogg!♥​

​Ha det bra så hörs vi, PUSS och ha en bra månad!♥​

Likes

Comments

​Hej! och välkomna till ett nytt inlägg, i detta inlägg kommer ni få läsa lite om snö, om det kan vara bra eller dåligt och sen kommer ni få lite tips som kanske kommer hjälpa er i vinter! Här är det jätte mycket snö så vi tänkte hjälpa er om ni kanske oxå har det, annars om ni inte har det så kanske det kommer snart och då kan ni ju komma ihåg det här.

Vi älskar snön och på rasterna kanske ni brukar brotta ner varandra i snön eller bygga en snö gubbe vem vet. Det finns saker som är bra och dåligt med snö, det som är bra är att jätte många tycker att det är kul och man kan springa runt och ha jätte skoj men det kanske inte blir lika skojigt när man får en hård snöboll i ansiktet eller någon brottar ner en i de djupa snön. Om det händer och man inte tycker om det då ska man säga till den som gjorde det att man inte vill men om den kanske inte lyssnar då ska man kan gå och säga till en vuxen, men du kanske inte vågar göra det för det finns kanske några som säger att man är en "tjallare" eller en "golare" lyssna inte på de, lärarna tycke bara det är jätte bra om ni säger till och i slut ändan kanske det är bra för dig själv oxå. Det här som står ovanför det stämmer nog ganska många av er, det har säker hänt er någon gång och det har hänt oss oxå.

Lite tips:

1. Ha på dig täckbyxor, vantar, en tjock jacka, mössa och riktigt tjocka skor, vissa kanske tycker att det är töntigt att ha det, lyssna inte på de. Om du inte har det då kan du inte vara med och leka och då kan du bli sjuk och vem vill bli sjuk när man kan klä på sig så att man inte blir sjuk :)

2. Kasta inte snöbollar på någon om den säger att den inte vill det, det kan vara vad som helst lyssna på den som säger stopp.

3. Häng dina blöta kläder i ett torkskåp eller på ett element så att det torkar till när du ska ut igen sen!

Det var allt för det här inlägget!

Hoppas ni fick några tips eller så och hoppas ni har det jätte kul ute i snön om ni har någon om ni inte har det då kanske det kommer snart, det är bara och vänta ::))

Kram och så ses vi i nästa inlägg! kram Leia. Trimnore och Aissa! :)

Likes

Comments

Hej allihopa och välkomna till ett nytt inlägg på våran blogg! ♥


Idag så tänkte vi skriva lite om falska vänner, olika typer av vänskaper och vad man ska göra åt det. Idag så är det väldigt många personer som upplever detta, alltså att din vän har svikit dig. Detta är ett väldigt viktigt ämne så vi tar upp det idag!


Upplever du konstigheter tillsammans med din bästis? Ignorerar han/hon dig? Det kan vara ett väldigt tydligt tecken, visst, man kan alltid vara lite sura på varandra och kanske bråkar ibland. Men ingen är perfekt och ni kan inte göra något åt det. Om du misstänker att din kompis är falsk så är det första du borde göra att prata med personen och säga vad du känner, kanske berätta att du mår dåligt över det och tror att du har gjort något? Det är ofta att din bästis förstår dig och att ni blir vänner igen, det är det som menas med olika typer av vänskaper, det kan finnas falska, äkta, nya, gamla o.s.v. Så det finns hur många som helst för alla är inte likadana, men det första du borde tänka på innan du börjar med att visa upp ditt inre jag är om du litar på personen. Om du träffar någon ny så borde du vänta ett tag, lära känna henne/honom och bedöma personen på hur den faktiskt är. Känner du att, ja, att du inte du betyder något för personen och att du inte har roligt med den så säger du bara till! Var tydlig med det du säger och kom ihåg att vara självsäker! Om ni är nära vänner så ska du inte behöva vara rädd att säga någonting viktigt för det är det som är meningen. Är du helt säker så går du bara raka vägen hem till personen och säger att ni måste prata, det är vanligt att han/hon bara viftar bort det du säger och säger att den inte har gjort något. Så då måste du stå upp för dig själv och säga att du vet exakt vad personen gjort och sagt mot dig! Man kan inte gå runt och använda en person när man sedan snackar skit bakom ryggen och är taskig. Låt mig säga en sak, då är det bara att gå vidare! Det kan vara svårt i början för att man kanske hade en bra relation till han/hon och att personen betydde mycket för dig, men det enda du behöver göra är att tänka bort det genom att säga dig själv att du inte betydde något för honom/henne och inte ska vara med någon som beter sig så!

Så kom ihåg att ALLTID stå upp för dig själv! ♥


Tack för att du läste & kom ihåg att du är sjukt viktig! ♥

Glöm inte att följa oss på sociala medier så hörs vi!

Puss! ♥/ Aissa, Leia & Trimnore ♥


Likes

Comments

Tycker du att det går dåligt i skolan och du inte är helt nöjd med dina betyg? Då kanske vi har några tips till dig som kanske funkar om att höja dina betyg.

1. Lägg undan mobilen

Om du sitter och pluggar och "tar en liten paus" genom att kolla mobilen, så kan du lika gärna strunta i att plugga. Fem eller tio minuter på sociala medier och vips så har din gärna raderat allt du just läst. Så stäng av telefonen medan du pluggar annars blir det lätt att du går in på sociala medier och håller på.

2. Sov

Att gå igenom sociala medier på mobilen i sängen är osmart om du vill minnas det du pluggat under kvällen. Forskning har nämligen visat att använda datorer eller mobilen i sängen innan du ska lägga dig och sova förstör din djupsömn och gör att du lättare vaknar under natten. Så ta bort mobilen eller datorn och ta fram en spännande bok och läs istället.

3. Ät ordentligt

Ingen mat = noll energi. Glöm bra resultat om du skippar frukosten innan ett prov eller test. Du kommer att känna dig väldigt trött och seg. En flaska vatten, några frukter eller en macka är ett perfekt mellanmål att äta mellan lektionerna för att orka hela dagen. Så skippa aldrig frukosten bar för att tänker "jag kommer bli tjock" eller "jag är mätt". Och om du inte hinner äta frukosten vakna lite tidigare eller be dina föräldrar fixa det åt dig.

4. Be om hjälp

Skäms inte när du kan eller inte förstår. Det visar sig ändå på provet om du "låtsas" kunna på lektionen. Din klasskompis som ställde tusen frågor och verkade okunnig veckan innan fick förmodligen betydligt bättre resultat än dig på provet. Så var inte rädd att fråga läraren om hjälp även alla hör dig.

Hoppas dom här tipsen kommer hjälpa dig till högre betyg. PUSS! ♥/Aissa, Leia & Trimnore♥Likes

Comments

Hej alla och välkommen till ett nytt inlägg!

Som ni såg på det näst första inlägget så lät vi ju vissa av er anonymt skriva problem som ni har/hade på appen Sarahah. Och nu så tänkte vi svara på 3 stycken problem som vi har fått! ♥

1. "Har alltid blivit kallad ful osv tills jag började sminka mig nu tycker alla att jag är den perfekta den som alla killar tänder på men det är jag verkligen inte så. Och är så trött på att inte våga säga vad jag tycker. Hjälp mig hur ska jag göra så jag kan våga säga till alla där ute?

Svar: Tack för att du ville ha hjälp från oss! För det första, du ska ju kunna gå till skolan utan smink och ingen ska kalla dig för ful bara för att du inte har något smink. på dig. Så det vi tycker att du ska göra först är att gå till skolan utan smink och visa att du vågar det,, men om du inte vågar göra det ensam så kan du be en kompis som brukar sminka sig också göra det. Annars så kan du gå och berätta för alla dina kompisar som känner samma sak som dig, och tillsammans så kan i ordna en sminkfri dag i skolan. Lycka till & ha en bra dag! ♥

2. " Har gjort dum sak mot min bästavän, jag kysste hennes kille. Hon älskar verkligen hnm men han älskar inte henne utan han har börjat gilla mig.."

Svar. Tack för att du ville ha hjälp från oss! Det vi tycker att du ska göra är att du ska vara ärlig mot din bästavän och berätta allting som har hänt, sen så är det ju väldigt fel att han kysste dig medan han var ihop med din bästavän även han tycker om dig mer. Så gå till den där killen och berätta för honom att det var väldigt fel av honom och gillar han inte din bästavän nå mer så så kan han berätta det för henne och göra slut istället för att han kysser dig istället. Lycka till & ha en bra dag! ♥

3. "Jag är en tjej som vill pulla men vet inte vart jag ska stoppa in fingrarna, hjääälp mig."

Svar: Tack för att du ville ha hjälp från oss! Alltså vi är inte experter på sånt eftersom vi aldrig brukar göra det. Men ett tips är att du kan gå in på sidan UMO.se eller fragachans.nu och läsa om det. Hoppas att du hittar det du söker. Lycka till & ha en bra dag! ♥

Tack för att ni skickade in era problem och vi hoppas att du fick hjälp/tips! Kom ihåg att följa oss på sociala medier så hörs vi. Puss!♥ /Aissa, Leia & Trimnore♥


Likes

Comments

​Hej! här kommer det ett nytt inlägg, idag kommer det ganska många inlägg. Det är 4 mat hacks och 2 hår hacks så fortsätt läs om du vill veta dem!

Mat lifehacks:

1 När man har poppat popcorn i mikron och det kanske finns kvar lite kärnor då kan man lägga de i en kastrull med olja i och poppa de sista.               

2. Ta en apelsin/mandarin och skär av en bit på varje sida där de svarta pluparna sitter, sedan skär du ner ca 1,5 cm i mitten och försöker dra isär den, då får du en hel rad på hela skalet där klyftorna sitter.

3. Skär en citron på mitten och pressa ut citronsaften i en skål, sedan doppar du en trasa i den och gnuggar på t.ex rören/silversakerna i ditt badrum eller någon annanstans och det blir sedan helt clean och ser ut som nya! (rena)

4. Ska du koka pasta men har inte tid att passa kastrullen? Det är lätt, lägg bara en träslev över kastrullen och vattnet kommer garanterat inte koka över.

Hår lifehacks:

1. Har du inte tid att locka håret på morgonen? Tar det för lång tid? Det finns ett jätte bra limehack för det, sätt upp ditt hår i en vanlig hästsvans och ta sedan slingor av håret som du sedan lockar. släpp ut håret och TADAH så har du lockigt hår! Detta tar endast max 8 minuter.

2. Har du tunt hår och vill få fylligare hästsvans men har inte råd eller tid att köpa något? Busenkelt! Ta en hårklämmar och dela upp svansen i två delar, för den ena delen av svansen uppåt och sätt klämman mellan de båda delarna. Sen är det klart och du får en fylligare hästsvans!

Hoppas du får nytta av tipsen eller kanske kan tipsa någon annan? 

Snart kommer det mer inlägg här på bloggen!

Glöm inte prenumerera och följa oss på social medier!

kram Leia, Aissa och trimnore!!


Likes

Comments

Hej alla och välkommen till ett nytt inlägg!

Igår så lät vi vissa av er anonymt skriva problem som ni har på sarahah så idag tänkte vi svara på de. Idag så kommer det upp ca två inlägg, ett nu och ett ikväll! Så nu börjar vi med problem nummer ett! ♥

1. "Är kär i en kille som inte gillar mig, vad ska jag gö?"

Svar: Tack för att du ville ha hjälp från oss! För det första, om killen går i din klass/skola så ska du försöka ta kontakt med honom. Det första du kan göra är att ta ögonkontakt med killen och kanske le o.s.v för att få en bra början, efter ett tag kan du kanske berätta för en kompis som känner honom och försöka hänga med de eller stå nära, du kan också börja snacka med honom och lära känna innan ni bestämmer er för att ses, och då blir det lättare och du lär dig hur han fungerar o.s.v så sedan går det av sig själv! Lycka till & ha en bra dag! ♥

2. "Det känns som att min kille är otrogen..."

Svar: Tack för att du ville ha hjälp från oss! Om du känner så så kan du först prata men någon kompis som kanske är erfaren och kan hjälpa till, om du inte känner någon sådan så kan du för det första ta en snack med killen, om han nekar allt så kan du bara säga okej och försöka med en annan grej. Säg till honom att du behöver låna hans mobil och gå till ett annat rum, där kan du kolla skumma sms och borttagna nummer o.s.v. Om du inte hittar något sånt är det bara att gå vidare, men om du hittar det så kan du börja söka upp tjejen du tror han är otrogen med. När du har hittat information om tjejen så tar du men killen till hennes dörr och kolla om internet kopplas dit, sen vet du om han är det eller inte! Lycka till & ha en bra dag! ♥

3. "Råkkade slå till mins två lärare o sparkade min matte o no lärare polisen kom, och sitter häktad har försökt rymma men dom drar bara in mig igen vad ska jag göra åt allt detta?"

Svar: Tack för att du ville ha hjälp från oss! Om du inte är över 15 så kan du inte bli häktad och jag tror inte man blir det om du gör något sånt, utan får ha ett samtal med rektorn o.s.v. Men om detta är sant så är det bara att visa de att du kan skärpa dig och är mogen, + att du kan försöka bete dig bättre så de kanske släpper dig! Efter ett tag blir du van vid att uppföra dig, lycka till & ha en bra dag! ♥

4. " Är en tjej på 13 år, och är så kär i en kille som är 20 han gillar mig oxå vi vill va tsm men undrar vad andra ska säga vad tycker du/ni att jag ska göra?"

Svar: Tack för att du ville ha hjälp från oss! Om du och killen verkligen gillar varandra och känner att ni vill va tsm så var det! Om dina vänner är äkta så skulle de inte bry sig om vem du var tsm med och bara låta dig va, om andra retar dig eller något annat så är det bara att bitchblicka och igga, och dina kompisar kommer säkert backa dig om de är äkta! Lycka till & ha en bra dag! ♥

5. "Heej, har ett stort problem när jag gick i 6an så bajsade jag framför alla i matsalen o dom som var där (hela skolan) filmade och fotade mig, dom fortsätter fortfarande att visa bilderna o videosen på mig och det har gått 1 år sen det hände vad ska jag göra åt detta ?"

Svar: Om det är sant så är du sjuk, men i alla fall tack för att du ville ha hjälp från oss! Om det har gått ett år sen det hände så borde ju alla ha tröttnat på det, och det är olagligt att ta bilder på någon om man själv inte tillåtit det! Ta med dig dina kompisar till rektorn/en lärare och berätta vad som hände och vilka som gjorde det, sen tar de upp det till föräldrarna och så tar de bort bilderna! Fortsätter de retas så är det bara att tjalla så blir allt bra sen. Lycka till & ha en bra dag! ♥

6. "Ingen av mina så kallade "kompisar" vill träffa mig Hahaha så sad."

Svar: Tack för att du ville ha hjälp från oss! För det första så ska du börja igga de så att alla förstår, om de vill va din vän igen så ger du de inte en till chans för då är de falska som fan! Kom ihåg att du kan skaffa nya vänner och att det finns andra i världen än de! Och det finns säkert andra personer som uppskattar dig istället till skillnad som de! Lycka till & ha en bra dag! ♥


Tack för att ni skickade in era problem och vi hoppas du fick hjälp/tips! Kom ihåg att det kommer ett nytt inlägg ikväll och att följa oss på sociala medier så hörs vi. PUSS!/Aissa, Leia & Trimnore

Likes

Comments