​True hit och true dit... jävla trams, lyssna på musiken istället

​Idag ska jag vara lite grinig angående musik och tramset det medför inom de flesta sorters musik. att vara något som man kallar för "true". Det har funnits sen jag var liten. När jag var i 14-15-årsåldern lyssnade jag mycket på power metal, gör ganska mycket fortfarande kan tilläggas. Men då, om man ville vara true, så skulle man bara lyssna på power metal, lyssnade man på annan metal var man inte alls true... Men fan, kom jag på efter några månader, jag gillar ju några låtar med deep purple... jag gillar ju dessutom någon låt med cradle of filth, och dimmu borgir... Shit, jag får lyssna i hemlighet... Ja, så tänkte jag faktiskt i min tonår och faktiskt ganska långt framåt i tiden, vid 19 år så kom jag som först på att man kunde lyssna på all hårdrock, och efter några år började det smyga sin in annan musik, Johnny Cash, Elvis, Beatles fram till nu när min musikstil varierar mellan svenska visor-diverse death och black metal. Men det jag kom fram till var att oavsett vad jag lyssnar på lyssnar jag inte efter en speciell genre av musik, utan jag lyssnar på det som tilltalar mig på något sätt och faktiskt berör. 

​Utdömd på grund av framgång

​Här har vi den ondaste cirkeln av alla att gå in i som artist... Man har ofta en dröm som artist att faktiskt kunna förmedla till så många som möjligt, och faktiskt, bli lite stor inom sitt artisteri, man kanske rent av vill ha det som sitt levebröd att hålla på med sin musik. Men fan ta dig om du blir stor, då är du en sell-out. Du har blivit kommersiellt stor... och då har man tydligen förlorat sitt fotfäste. Jag hade nog slitits sönder om jag hade varit en av dessa stora artister. Ta exempelvis Ghost BC och Nickelback. (Nämner hårdrocksband som exempel just för att det är mina grunder, och det jag en gång i tiden läste på allt om). Nickelback har haft ett par låtar på radio, alltså är detta ett sell-out-band som absolut inte är hårdrock... Hallå?! Har ni lyssnat på andra låtar än de som spelas på radion? Ghost är absolut inte hårdrock, mer pop/rock. Jaha, men Alice Coopers musik under tidigt 70-tal... Det räknas fortfarande som hårdrock?? Näe, ni som är så pass insnöade... Läs på för fan, innan ni uttalar er inom områden som ni inte är tillräckligt pålästa inom. 

​Vad är musik enligt Griniga Farbrorn?

​Musik för mig, är något otroligt brett, det är musik, som jag helst ser spelas på instrument, som sjungs av en människa, utan diverse program för att sången ska kunna låta okej. Det finns synth-musik som är otroligt väldgjord också, men då spelas det i regel på en synth och inte med färdiga loopar som du klipper och klistrar. Det är säkerligen många som känner andra vibbar till just musik, men detta är helt enligt mig själv. För min del är det inte musik att lägga färdiga loopar och sen sitta och köra med auto-tune. Har du inte tonsäkerheten, hur ska du då kunna veta om det du gör är bra eller dåligt? Idag lyfter vi gärna fram folk inom just populärkultur som ser ut på ett speciellt sätt, sen om du låter bra när du sjunger är inte nödvändigt, men det är ju kanske ett plus om du skulle råka träffa en eller två toner rätt... 

Griniga Farbrorn säger, framförallt till er mindre band som försöker bli stora: Skit i vad alla säger, gör er grej, lyckas ni bli stora... Ett stort jävla grattis, njut av det, ni har garanterat gjort er förtjänta av det så länge ni gör det ni själv brinner för

Till er andra, till er som är så "true" som bara ni kan i hela världen: Dra upp täcket över huvudet igen, kom ut när ni tänkt till lite!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fördomar och förlöjligande av människors lika värde:

Idag tänkte jag prata lite om folk som ofta blir hånade för att de har lite speciella förmågor. En åkomma som gör att de helt enkelt inte tänker som vi. Men jag vet inte riktigt om jag vill kalla det för en "utvecklings-störning" som det så vackert hette förr i tiden, tror det rätta ordet som används nu är funktionsnedsatthet. Att bakom ryggen få blickar på sig, att hånas i det tysta för att "de inte är riktiga i huvet". Tanken att skriva om dessa människor, som jag personligen tycker är helt underbara, fick jag av tankar som vaknade av dagens "I en annan del av Köping". De flesta borde avundas dessa individer. Att kunna vara så brutalt ärlig mot sig själv, att kunna visa varenda känsla, att tillåta sig att vara ledsen, att kunna vara sur, att kunna sprida glädje, att aldrig agera av ren ondska, att helt enkelt få vara "fri" på detta sättet. Helt magiskt...

Vad är det för rätt att påstå att dessa människor inte skulle vara riktiga i huvet. Är det just för att dom inte har de sociala spärrarna? Eller är det för att de öppet kan visa känslor? Är det kanske för att de kan känna glädje för en "liten" händelse? Eller är det rent av för att personerna inte är som du? I vilket fall som helst känner jag ju att det är personen som uttalar ett sånt påstående om en annan människa som inte är riktig i huvet?

I första avsnittet av Köping-serien i år berättar Linda om att folk på stan har frågat Tobbe om kaffe när dom ser honom, detta verkar i sin tur ha lett till att han utvecklat någon form av social fobi... Människor som frågar, hur tänker ni? Jag misstänker att ni inte har med er en kanna kaffe på stan. Är det för att vara rolig eller är det ett rent hån? Jävla trams i vilket fall.

Är det fel att kunna visa sina känslor?

Har vi verkligen inte kommit längre i vår värld? Varför är det fortfarande svårt för folk att visa upp vad man känner? Jag vet folk som ofta får höra kommentarer som: "Varför är du sur idag?" "Värst vad du ser trött ut?" Jaha, men om jag är sur då? ska jag gå runt och klistra på mig ett leende bara för att tillfredsställa dig? Och ja, jag har sovit typ 3 timmar inatt för att jag inte har mått så bra, men visst, jag ska bara sätta i lite tandpetare i ögonlocken så jag ser galet pigg ut. Det är väl för fan okej att vara trött? eller att vara sur en dag. Eller så kanske det är personens avslappnade ansiktsuttryck som gör att man automatiskt ser trött eller sur ut, ska man då behöva gå och operera ansiktet för att man ska vara alla till lags och gå runt och småle hela dagarna... Nähedutack, jag ser ut såhär, take it or leave it! Vi är alldeles för fixerade vid att allt alltid ska vara så jävla bra... Det är faktiskt okej att må dåligt också. Det är troligtvis inte ditt fel att jag mår dåligt, men jag känner kanske inte för att ge någon alls ett leende.

Sen vet jag inte om det går någon form av troll i att män ska vara tuffa och hårda, men det verkar generellt sett som att vi som är män helst inte ska visa vad vi känner för då är vi "konstiga"... Det får mig att tänka lite igen. Jag älskar många människor i min närhet, varför ska jag då inte kunna visa det för dessa personer på olika sätt? Är det tufft att vara känslokall? Det skulle jag inte vilja påstå. Däremot tycker i alla fall jag är man är jävligt mycket coolare om man kan gråta en skvätt om man känner för det, att man kan skratta med en annan människa, att vara glad ihop med någon.

Diagnostiserad humbug:

Idag finns det diagnoser för allt och alla verkar ha lättare att få en diagnos, det "lottas" ut folk som har ADHD, bipolaritet, manisk, depressiv osv osv... Jag tycker det är lite väl mycket sånt nu... Som min kära sambo sa en vacker dag: Förr i tiden hade vi personlighet, idag har vi diagnoser. Hon har helt rätt... I många fall, inte alla, men många så har vi dödat en personlighet som avviker från det som kallas "normalt". Följer du inte normen idag så har du en diagnos... Det kanske är dags att man börjar titta tillbaks på att det faktiskt är så att alla människor är unika på sina sätt, att någon är lite stirrig innebär inte att personen automatiskt har ADHD, personen kanske helt enkelt är sån som person. Så snälla, låt personligheter få existera igen...Likes

Comments

Sammelsurium och svammel:

Helgen denna helgen kommer sammanfattas med diverse olika grinigheter från farbrorn.

Bilister, åter igen... bilister. Blev på vägen till den stora blomstrande staden omkörd av ett gäng bilister som blåser om under de sista 400 m innan det blir en fil. När dessa bilister visslat om så kommer de uppenbarligen på att... "just det, det är bara 100 här" och saktar ner till 95 istället... Tack för att du körde om mig för att sänka min hastighet till under begränsningen ditt jävla kött!

Vi vandrar raskt över till kassor i affärer, där en part av två betalar era varor, den andra står... inte fullt så lägligt till bakom den som betalar så att man inte kommer åt att lägga upp sina varor på kassan, fint... sen när man ska ställa sig och packa sina varor så står människan sen innan i kassan och blockerar packområdet... men för i helvete har du betalt för att blockera eller??

Fimpa rökat!

När du har rökt färdigt din cigarett är det alltid trevligt att se dig som fimpar i en av dessa ljuvliga fimpkorgar som finns... Däremot är det inte lika trevligt när du som fimpar i fimpkorgen skiter i att släcka ciggen först... tänd eld på hela papperskorgen för all del, det luktar ju så jävla gott!

Bauhaus!

Har ni varit inne på Bauhaus nån gång gott folk? Varuhuset som gud glömde... När du önskar hjälp finns aldrig hjälp att finna. När du vill strosa omkring på varuhuset i lugn och ro så kommer varenda jävel och rycker i dig likt ett vilset barn och frågar om du vill ha hjälp... kassasystemet sen... vart ska vi börja, det får helst inte vara mer än 4 personer med vagn i kö, då blockeras den enda raka vägen igenom, då försöker man som 5e person istället slingra runt världens osmidigaste vagn i gångar som är byggda för att allt så gå käpprätt åt helvete.

Den vanliga kommentaren i kassan: "Har du bauhaus-kort?" Jo, jag har ett jävla bauhaus kort men iom att man inte bara kan regga poäng på det utan då måste du få hem en tumstock för 29 kr på faktura som ska betalas månaden efter... Men hallå? Undrar varför folk sällan använder sina bauhaus-kort och inte får några som helst rabatter. Kan det vara för att man kanske inte vill ha något på faktura?

Mellan matvaror och mellankoli:

Tack citygross, för att ni bygger om för att lyssna på oss kunder... Vilka idioter det nu är som önskat att allt i hela jävla affären ska byta plats. Jag har precis lärt mig hitta runt i butiken och nu ska jag alltså behöva lära mig om igen att hitta... Eller ja, nu byter ju fortfarande allting plats, så om 2-4 månader kanske det är färdigt. Hoppas verkligen personalen delar ut karta och kompass när man ska navigera där inne. Och som det ser ut just nu är det 2-3 kassor och en himla massa snabbkassor och självscannings-kassor... Verkar ju... inte alls särskilt genomtänkt och smart faktiskt då det alltid var metervis med kö innan ombygget när alla kassor är öppna så kanske det inte är rätt väg att gå att minska antalet bemannade kassor.

Statlig hjärntvätt:

Varför känns det som att alla nya regler som kommer är för att få folk att sluta tänka och vara uppmärksamma. Nu är detta en gammal regel jag tar som ett av många påhitt. "Stopp-plikt vid övergångsställe" Ja, visst är det bra att man måste stanna och släppa över gångtrafikanter. Men dessa har en förmåga att uppenbarligen inte ens inse att de är dödliga och att många knappt hinner reagera innan man klampar rakt ut i vägen. Även det kontantlösa samhället som ska vara så förbannat bra får oss att trubbas av, vi behöver kunna en kod och förstå hur chippet ser ut på kontokortet. Räkna är inget för människor idag tydligen.

Detta blev ett lite längre inlägg än jag trodde jag skulle skrapa ihop under en helg, hade en tanke om att jag inte varit så grinig på saker och ting i helgen... men så verkade det inte vara längre.

Likes

Comments

Idag är det fredag gott folk, vilken härlig veckodag! Vad passar då bättre än ett lite kortare inlägg om alkohol. Förtäring och konstiga tankar från folk i omgivningen.

Restaurang-besök:

Jag börjar inlägget för dagen med en händelse jag varit med om. Inte hört av mig själv, men av min kära mor, som satt bredvid mig. Vi sitter och äter en lördagslunch runt 12-13-tiden och till lunchen tar både jag och min pappa en öl. Vi sitter och äter och har trevligt och pratar allihop, brevid oss sitter ett medelålders par i lite "finare" klädsel. inte tillräckligt fin för att vara fin, utan lite sådär låtsasrik klädsel. Jag märker att mannen i paret sitter och sneglar på oss hela tiden och jag blir lite smått irriterad, vi är varken högljudda eller stökiga. När vi är klara säger min mamma att hon hörde mannen säga, precis innan de reste sig och gick. "Nu är det bäst att vi går innan ölen slår till". Jag gick i taket fullständigt! Slår till?! Vi drack 1 öl var. Singular, alltså en enda liten öl! Sen när slår en öl till när man är ute och äter en lunch. Är det detta samhälle som har skapats, man ska alltså inte kunna ta en öl till lunchen utan att man blir jämförd med tuffa-gänget kl 03.20 på nattbussen?! I alla länder, utom i Sverige, vet man att man kan ta en öl till maten utan att man är alkoholist. Hade jag hört gubben säga det, hade jag troligtvis ställt till en liten scen, så i efterhand kanske det var tur att jag inte hörde något... Jävla människa!

Kroglivet:

Kan man inte gå ut och bli lite lullig i vårt avlånga land? Måste merparten dricka sig redlösa? Ja, jag vet att jag inte själv alltid är en gränsmästare när jag dricker alkohol, men de gånger jag miss-sköter mig kan man nog faktiskt räkna på en hand. Men överallt så ser man folk som dricker, och dricker och dricker, till slut ser man de nästa gång man går ut, ståendes mot en vägg och tömmer magens innehåll på kullerstenen. Kul kväll?! Dessutom blir många människor väldigt spydiga och rent av otrevliga när de druckit för mycket...

Las drogas!

Droga folk verkar onekligen populärt... En fråga till er som poppar till nåns dricka med en liten tablett... Har ni provat det på er själv? Jag blev av misstag (hoppas jag) drogad för något år sen ute på krogen. Jag vet inte av vad, då jag inte åkte in till sjukan för att kolla upp det, men jag drack totalt 8 öl under 8 timmar och tappade kontrollen över hela min kropp. Det jag tänkte när jag vaknade dagen efter var att på något sätt var det ju tur att det var jag som fick i mig skiten och inte nån stackars ung kvinna som sen blir våldtagen utan en chans att göra motstånd... För fan killar! Skärp till er för i helvete. Eller testa att droga er själv, kolla hur det känns att inte kunna göra något alls, eller inte ens komma ihåg vad som hänt. En fullständig känsla av hjälplöshet, inte så behagligt va?

Systembolag och monopol

​Vilken tur det är att vi har ett systembolag, som siktar på att inte sälja så mycket. Det bolaget som inte gör nån reklam, som de säger i sin........ tv-reklam... Vänta nu, hur gick det där till? Ingen reklam, men det går en tv-reklam där de säger att de inte gör reklam för systembolaget... Det kan väl omöjligt bara vara jag som reagerar? Sen tycker jag det känns konstigt när man kan åka till Tyskland och köpa svensktillverkad alkohol av olika slag för mer än halva priset mot vad det kostar här i Sverige... Jag undrar varför det smugglas så mycket som det gör... Det verkar som att det som krävs för att platsa inom statligt styrda bolag är att ha vansinnigt låg IQ, borde vara lätt att få jobb där, rätt välbetalt dessutom... 

Ha en trevlig helg nu mina vänner, det tänker i alla fall jag ha! Skål på er!

Likes

Comments

Idag tänkte jag vara modig och hacka på något som nog kanske kommer väcka lite arga känslor hos många som anser att det är "my way or the highway!" inom just detta område. Mina vänner och några som man kanske kan kalla för blivande ovänner efter inlägget. Idag pratar vi om barnuppfostran.

Barnloppisar i stora staden:

Vid ett gäng tillfällen har jag råkat komma in på giraffen i kalmar under barnloppisar och herrejösses, det är ett under att man inte trampat någon på fötterna, sprungit omkull något litet barn för det är ca 100 föräldrar och ungefär 2500 barn känns det som. (ja siffran är överdriven för effektens skull). Föräldrarna till barnen står i lugn och ro och tittar på saker som de kan fynda billigt till sina barn, vilket är helt förståeligt, men gör ni inte barnen delaktiga i köpet kunde de lika gärna lämnas hemma med en av föräldrarna, då det verkar som att ni glömt bort att barnen är med. Man ser barnen leka med grejerna som ska säljas, stoppa in leksaker i munnen, nysa rakt ner i leksakerna. Detta är självklart inte barnens fel utan er föräldrar som helt verkar glömma bort att barnen är där.

Svordomar och mobbing:

För något år sen läste jag om någon skola eller förskola där de förbjudit svordomar för att minska/förhindra mobbing. Är detta en lösning? Den öppna mobbingen har väl aldrig varit det stora problemet utan den tysta, den som lärarna eller de vuxna inte hör, den som inte riktigt syns. Ett ord som viskas, en spark eller ett slag där det inte syns. På raster, på vägen hem från skolan. Den enda lösningen för vuxna verkar vara att sätta gränser istället för att bryskt ta tag i problemet, få barnen att känna sig trygga, låt barnen få ett förtroende för er. Lyssna på era barn.

Tv-spelsnojja:

Många gånger kan man även som i tidigare fall läsa att barnen spelar väldigt våldsamma tv-spel och att de leker våldsamma lekar från tv-spel. Men snälla, skyll inte det på tv-spelen i sig utan på föräldrarna som faktiskt låter barnen spela dessa spel när de inte kan skilja på verkligheten och spelet. Det är inte okej att köpa ex. GTA V till ett barn för att barnet har en kompis som har det, våga sätta en egen gräns för barnet. Om vi vänder på det och barnet kommer hem och säger: "Min kompis slår sin katt..." skulle ni låta er unge göra samma sak mot er katt? Kan vara skönt att tänka ett steg längre ibland. Det är ingen dans på rosor att vara förälder, så snälla sluta drömma om att det är lätt.

När är jag snäll och när går det för långt?

Jag har många gånger suttit och lyssnat på folk som skaffar barn som bestämmer att: "Jag fick minsann jobba ihop mina pengar till någon sak jag ville ha när jag var liten, så det ska mitt barn inte behöva göra." Men hallå? Hur är du funtad som förälder om du anser att man ska få allting bara för att man pekar på det. Hur ska barnet kunna växa upp och lära sig att det krävs hårt arbete för att komma nånstans, med vad du än gör? Du kan inte bli vuxen och peka på ett jobb och säga, där vill jag jobba. Prova som förälder själv att gå in och säga det på ett random ställe... Jag tror ni blir rätt utskrattade. Gränser är viktigt, inte bara för barnet utan även för dig som förälder! "Men tänk om mitt barn blir argt på mig" Ja, vad hemskt det måste vara. Men vet du vad? De förlåter dig när du sätter en gräns! Nu sitter jag inte och skriver att man bara ska stoppa allting och att det aldrig ska vara kul. Det kan vara kul och även finnas en gräns. Daltar du för mycket med ditt barn så kommer det komma tillbaks senare. Jag vågar lova det, dyrt och heligt!

Mobila samhället:

Har ni nån gång varit med om att när du ser en förälder och ett barn gå i affären går föräldern med näsan begravd i sin smartphone medans barnet springer för sig själv. Visst ser det underbart och kärleksfullt ut?! Du tillbringar inte hela din vakna tid med ditt barn och ändå kan du inte ägna det en stund av din tid när ni är ute och går på stan. Hur förhindrar du att barnet springer över en väg? Hur förhindrar du att barnet blir "taget" av någon? Hur förhindrar du något annat än att bläddra igenom ditt eget facebook-flöde???


Likes

Comments

Slut på blinkersolja?!

Det verkar vara väldigt många som inte är medvetna om att den lilla spaken till vänster om ratten används för att signalera om vart man ska ta vägen, en enkel liten knyck med händerna åt det hållet du ska svänga är en väldigt billig livförsäkring, men jag vet inte om alla är medvetna om att spaken ens existerar. Cirkulationsplatserna är en vanlig del av detta. Du behöver inte blinka att du ska in i rondellen, men se för fasen till att blinka när du ska ut, hur fan ska bilen bakom annars veta att du tänker lämna cirkulationen? När vi ändå pratar om cirkulationsplatser så passar vi på att byta till nästa stycka... inser sakta att detta kommer bli ett ganska långt inlägg...

Cirkulationsplats och långtradare

Ni som kör långtradare... glömmer ni bort att ni kör en långtradare eller har ni speciella regler som gör att det är okej att svänga ut några få meter innan en bil som redan är inne i cirkulationsplatsen? Samma gäller er med bil som ställer er 50 cm in i cirkulationsplatsen och väntar på er tur... det finns i regel en linje 1 meter bakom er bil...

Bussorama-skri

Bussarna har företräde ut från hållplatser i låga hastighets-områden, men det innebär väl i alla fall inte att man ska sluta ha koll. man kan väl inte svänga ut när en befintlig bil är halvvägs om bussen...

Vinterväglag och trafikstoppningar:

Det är halt på vintern, det är jag medveten om. Men stoppa inte trafiken för det, kör gärna försiktigt, men att ligga i 60-70 km/h på motorväg är inte försiktigt, det är idiotiskt och faktiskt, tro det eller ej, olagligt. Du får inte stoppa upp trafiken. Detta leder i regel till en mängd farliga situationer pga att folk inte har tålamod att vänta och bara ligga kvar bakom utan till slut har vi en idiotomkörning. Samma gäller 1+2-filig väg. Kör ni sakta på 1 fil, så kör då för fan i samma hastighet när det blir 2 filer att köra på... Öka INTE till 110 bara för att vägen blir bredare. Har ofta hört argumentet att "jamen det är ju en farbror eller en tant". Och?! klarar du inte av att hantera en bil i de hastigheterna som finns så kanske det är läge att se vad som finns för alternativa resesätt.

Telefonterror

Puh... sista punkten, tror jag. I alla fall för denna gång. Ofta när jag kör bil ser jag folk som ligger och drar i alldeles för låg hastighet och när man sneglar när man kör om bilen så sitter en människa och pratar i telefon, troligtvis i handsfree, med telefonen fortfarande i ena handen men 10 cm ifrån ansiktet. Vad fan är det för vits med att använda handsfree om du lik förbannat håller telefonjäveln i handen. För det första... Kan du inte prata i telefon och köra samtidigt så lägg på telefonen eller parkera vid en P-ficka och prata klart. För det andra... Handsfree, ett ord som tydligen är helt otillräckligt för att man ska fatta att man ska ge fan i att ha telefonen i handen när man använder den. Om du kör med handsfree och håller telefonen 1 dm ifrån ansiktet så kan du väl för fan lika gärna ha telefonen mot örat som man haft i alla tider telefoner funnits... Be annars någon fota dig när du pratar i handsfree på detta sättet så ser du hur jävla dum du ser ut...

Vi avslutar traditionsenligt... Hur Svårt Kan Det Va?!

Likes

Comments

Sorry Marcus och Martinus... idag är det ni som får en känga av Griniga Farbrorn

Om jag fattat det rätt, så är Marcus och Martinus två tvilling-killar som är 14 (ska bli 15) och när jag ser att dessa två killar både har en film och en bok om sin karriär funderar jag lite på vart världen är på väg... Ni har ju för fasen inte ens hunnit börja leva än, hur kan man då skriva en bok om deras liv och framgång.

Det finns väl bra mycket intressantare människor att skriva en bok om/göra en film om. Folk som faktiskt gått igenom puberteten, människor som fått vara med om något. Eller är det bara en pek-bok kanske? och filmen borde vara ungefär lika lång som de där gamla disney-kortfilmerna på 5-10 minuter.

Jag förstår grejen med att många väldigt unga människor har dessa tvillingar som sina idoler, men alltså kom igen!

Om jag förstått det rätt så är den som är deras manager deras egen pappa... Luktar lite som att pappa vill tjäna pengar på att de råkar ha en sångtalang inom familjen på barn som inte ens har hunnit komma in i puberteten, kommer barnen ha kvar sina röster efter tonåren eller kommer det rinna ut i sanden. kanske känner pappa att det är bäst att mjölka ur kon så mycket det går innan de blir för gamla...


Likes

Comments

Idag ska jag skriva lite om snabbmats-kedjor och dessa fenomen som jobbar där. Vi äter ibland på Max när vi är och handlar och man känner att maten gärna får gå fort som fasen, man står och ser de otroligt vackra skapelserna på bilderna av diverse olika hamburgare. Men... det skiljer mycket på bilderna och på verkligheten. Den vackra burgaren är helt plötsligt en soppa i sitt papper. Ärligt talat, är det fler än jag som känner för att fråga kassören om en sked till soppan så man kan äta den ordentligt

Hamburgersoppa och skal-mani:

Nu är risken kanske att jag låter lite väl gnällig och grinig, men hur svårt kan det va?! Ni har ett bröd att träffa med ingredienser. Står ni på 10 meters håll och gör burgaren eller försöker ni lära er att göra hamburgaren i sömnen. Eller känner ni kanske att ni ska göra ett vackert torn av lökringarna genom att ställa dom på högkant? Det kanske är fint men för hel**te försök att äta den med två lökringar på högkant eller när dressingen knappt träffat brödet utan ligger i pappret som en jäkla soppa.

Pommes med skal på... är det verkligen gott? De första gångerna kändes det lite spännande kanske för att man inte testat det innan, men näe. gamla hederliga pommes är både godare och ser fräschare ut.

Storleksproblem:

"Har ni minskat storleken på nuggetsen?"

"Nej, däremot har vi bytt paneringen"

Hallå, är det någon hemma där inne? Vi, kunder, är inte helt tappade bakom en vagn... Ni har inte ändrat storlek på nuggetsen, men 9 bitar får numera plats i en förpackning som var till för 6 bitar förr. Då hävdas det alltså istället att nuggetsen bestod till 40% av panering förut. Nähedutack. Återigen: Hur svårt kan det va?! Snälla, tro inte att vi är helt bakom flötet utan säg istället, "jo vi har minskat storleken på våra chicken nuggets"

Städschema för den kluriga:

Toalettens städschema består av 10 punkter och när man står och läser dessa punkter så inser man att när man är på punkt 10, står för första gången att man bör använda handskar när man städar toaletterna. Är det inte en bra idé att ta på sig handskar som första steg under en städning.

Sen går vi raskt över till det helautomatiska samhället, där vi inte ska använda papper att torka händerna på. Att ta vara på Miljön är en jättefin tanke, på alla sätt. Man ska spara på miljön så mycket man kan, men då under förutsättning att handtorken fungerar på toaletten. Hur gör man om den inte funkar? Ska man kanske torka sig på tröjan? Eller ska man göra ett tappert försök med blöta händer att försöka krångla ut lite toalettpapper som är så pass tunt att det smular sönder när man försöker torka sina händer.

Likes

Comments

Ikea i hetluft!

Gott folk, har ni nånsin tänkt på hur dåsig man blir så fort man sätter fötterna innanför dörrarna på Ikea. Du känner hur all livslust sakta sakta rinner ifrån dig. Det är människor överallt och världens minsta gångar att gå längs med i en evinnerlig labyrint... Någon som känner igen sig? Om inte, där fick ni min känsla av att gå in där. Men, det är inte atmosfären som är det största problemet, utan att det är så oerhört sadistiskt upplagt inne på varuhuset. Folk har spekulerat i om terrorledare inom vissa regimer fejkat sin egen död... om så skulle vara fallet så skulle jag inte bli det minsta förvånad om en eller ett par stycken av dessa numera sitter och planerar hur vi ska styra om det i hjärnan på dagens besökare på varuhuset.

Vi börjar med händelse nr.1:

Jag var på varuhuset och hade bestämt mig för att köpa in lite ramar. jag börjar sakta ta mig fram mot ramavdelningen som ligger i slutet av Ikea. Väl framme hittar jag en lapp där det står att just den ram-modellen jag vill ha är nedsatt och bra mycket billigare än jag räknat med, så jag passar på att hugga tag i extra många av ramarna som stod precis under denna enorma REA-skylt. Jag fortsätter med gott mod fram till kassorna för att betala mitt enorma fynd. Väl framme i kassan säger damen ett pris som helt plötsligt var en ordentlig smäll i ansiktet, dessa ramar var tydligen inte alls nedsatta i priset utan, som kassörskan förklarade, självklart var det ju inte den färgen det gällde, det stod ju på skylten vilka färger det gällde.

Okej, det stod kanske på skylten, jag brydde mig inte om att gå tillbaks och titta, men under skylten, till vänster och höger om skylten så står just denna färgen jag valt att köpa på ramen, 2-3 meter åt vardera håll står ramarna med färgerna som rean avser... Då kommer det för första gången i bloggen: Hur svårt kan det vara?! Märk inte ut en nedsatt vara när den inte står vid skylten utan 2-3 meter bort ifrån den!


Händelse nr.2

Spegelköp i samma underbara varuhus. Jag var ute efter en liten toalettspegel på fot, en vanlig simpel spegel. Jag kommer utan större problem fram till toalett-delen då jag har lärt mig hitta alla genvägar för att slippa plågas där inne så länge som möjligt. Hittar speglarna, till vänster står den på fot uppställd som jag spanat in mig på, till höger sitter en väggmonterad spegel, så av ren reflex hugger jag tag i en spegel som står i kolumnen under den på fot, och kollar extra på prislappen så att det står rätt pris (39:-) Arbetar mig framåt i sakta gemak till snabbkassan, scannar spegeln och helt plötsligt står det 79:-. Jag tar upp kartongen och tittar på den, då är helt plötsligt spegeln väggmonterad. Går med irriterade steg, likt en svärm av irriterade getingar tillbaks till toalett-delen och kikar, då av någon anledning så står de väggmonterade speglarna i kolumnen under den på fot och speglarna på fot står under de väggmonterade... Hallå eller?! Hur svårt kan det vara?! jobbar man i butiken så borde man väl i alla fall kunna lista ut att när en väggmonterad spegel står på visning till höger och en på fot står till vänster så sätter man väl för fasen inte den på fot till att plockas under den väggmonterade?!

Något litet för att avrunda inlägget:

Olika färger på olika möbler som ofta ligger på helt andra platser på lagret. Inga större problem men ett helvete om man råkar ha tagit fel på färgen som står märkt på den lagerplatsen


Likes

Comments

Välkomna hit!

Innan jag börjar med bloggens syfte ska jag lite kort berätta för er varför denna bloggen skapades.

I vardagen stöter vi alla människor på saker som gnager oss, saker som gör att man blir på dåligt humör eller saker som helt enkelt får oss att vilja skrika rakt ut av någon anledning.

Jag kommer i denna blogg ta upp saker i min vardag som går mig på nerverna. Ska försöka hålla mig till ett inlägg om dagen. Dock blir det dels denna presentation idag och även det första ordentliga inlägget!

Hoppas ni kan uppskatta läsningen och kanske få er ett gott skratt, antingen av att ni helt och hållet förstår vad jag skriver eller att ni helt enkelt tycker att jag är helt "bananas" som är så lättirriterad.


Likes

Comments