Idiotfågel som krossar rutan i ett kamikazeuppdag...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Efter, Entré

Utbyggnaden är äntligen klar och vi är fria från hantverkare i några veckor. Skönt, då kan man passa på att städa lite. Vecka 37 kommer den nya pannan så fram tills dess hinner vi måla fasad, fixa i vardagsrummet och städa.

Förresten, vi har ju faktiskt hunnit gräva in fiber också och nu väntar bara på installation.

Likes

Comments

Efter, Fasad, Före, Entré

Börjar bli tröttsamt att lägga upp ett inlägg om samma sak hela tiden. Men att byta fasad och måla ett så stort hus som vi har tar tid. Även om det inte syns särskilt mycket så har det ändå hänt en hel del det senaste trots fasadbyte.

Den gamla utbyggnaden är riven och den nya är snart klar. Den nya plåten är på plats och den ska bara kläs in. Längre fram kommer vi byta trappa men vi ska först bestämma oss för hur vi vill ha den.

Rörläggarna har dragit om rören så de går via källaren istället för längs med hela vardagsrummet. Rören är även bytta till en lite nättare  sort än dem som fanns där tidigare. Det kändes bra att byta ut de snart 100 år gamla rören till något lite mer modernt. 

Gunnar har slitit ut det gamla badrummet för att förbereda ett kommande stambyte. Han har även tjatat till sig ett badkar med lejontassar så det blir väl till att leta upp något som passar budgeten.

Avslutar med en bild på Ester för att hon är världens sötaste ♡

Likes

Comments

Fasad

Då var det dags att måla nästa dela av fasaden. All panel är inte uppe än men snickarna är i huset på egen hand idag och ändrar utbyggnaden och sätter upp det sista av fasaden som ska bytas. När de är klara är allt fasadbyte klart och vi har "bara" två sidor kvar att måla 👌

Likes

Comments

Efter, Fasad, Före, Matsal, Planlösning, Vardagsrum

Äntligen är väggen på nedervåningen borta. Innerväggarna i detta huset är rejäla, som ni kan se och snickarna fick kämpa hårt för att få ner den. Just nu ser vardagsrummet verkligen ut som en byggarbetsplats och det kommer krävas väldigt många timmar för att få det fint.

Nu när gaveln är klar är det dags för nästa del av huset att få ny fasad. Vi kommer även ändra om utbyggnaden lite för att försöka få huset att se mer symmetriskt ut.

Likes

Comments

Efter, Fasad

Nu är norra gaveln äntligen klar och renoveringen av baksidan har börjat. Det har verkligen hänt mycket på insidan de senaste två dagarna men exakt vad det är får ni reda på imorgon.
Tack för hjälpen Olivia, Victor, mamma och pappa. 

Likes

Comments

Efter, Före, Matsal, Planlösning, Vardagsrum, Sovrum

Idag har snickarna börjat riva innerväggar. Vi stötte tyvärr på ett litet bekymmer med den ena väggen då vattenrören till elementen var dragna längs med golvet istället för taket eller väggarna. Så en VVS:are får komma förbi imorgon och dra om dem.
Den nya kylen/frysen kom idag och även tvättmaskinen och torktumlaren. Tur att man har starka kompisar som kan hjälpa till att bära in en 120kg tung kyl/frys utan bekymmer.
Då jag var på jobbet idag fick Gunnar hjälp av kompisar att börja måla den nya fasaden och imorgon väntas fint väder så förhoppningsvis kommer vi bli klara med första strykningen imorgon.

Nedan är bilder på väggen mellan matsalen och vardagsrummet.

Nedan är bilder på vårt framtida sovrum där vi rivit väggen mellan "kattvinden" och sovrummet. Vi sparar de översta bjälkarna enbart för att de är så fruktansvärt fina! 

Denna pilsnerflaska var kvarglömd i väggen uppe i vårt sovrum. En fin klenod som kommer att sparas som ett minne.

Side-by-side kyl och frys på tillfällig plats.

Snyggare hemmafixare får man leta efter 😍 Vi är väldigt tacksamma för hjälpen ♡

Likes

Comments

Fasad, Före, Efter

Nu är fasaden på ena gaveln bytt och snickarna kommer att börja arbeta inomhus istället. Nu fattas det bara att fixa fasaden på baksidan och sen måla om hela huset till orginalfärg. Efter det så är husets fasad i princip färdigt 👌

Likes

Comments

Inredning, Matsal

Mitt lilla projekt har startat, 2/10 stolar är färdigmålade. Så kul att jag får ta tag i mina egna projekt när det ändå bara ränner runt massa snubbar i snickarbyxor. Inte alls felprioriterat, en måste ju ha någe att sitta på!

Likes

Comments

Idag har varit den mest produktiva dagen än så länge, tänk vad långt man kommer med lite hjälp från familjen.
All panel är nu grundmålad och vi har börjat ta bort panelen som ska börja bytas ut imorgon.
Jag har målat första strykningen på två av pinnstolarna och målar färdigt dem imorgon efter jobbet.
Vi har rensat bort en jäkla massa ogräs på baksidan så att man nu kan se muren. Vi har även rensat bort ogräs och massa nyponbuskar vid grusvägen. Tack morfar, Carolina och pappa för all hjälp den uppskattas verkligen! ♡

Nedan följer ett bildkollage på lite av det vi gjort idag.

Likes

Comments

Piffar lite i väntan på att panelerna ska torka.

Gunnar: "Man ska ha bonnabränna, då syns det att man jobbat."

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag har vi fortsatt att grundmåla lite väggpanel. Imorgon kommer det mer, närmare bestämt 260 löpmeter, så här blir till att måla innan det kan sättas upp!

Innan regnet kom hann vi både klippa gräsmattan och påbörja städningen invändigt i huset. Då vi köpt ett dödsbo/konkursbo krävs ingen grundlig flyttstäd, vilket märks.

Vi söker frivilliga själar som har lust att hjälpa till att måla om huset när den nya panelen sitter på plats de kommande 2 veckorna?? En liten tjänst är en stor tjänst för oss i vårt bygge.

Har beställt den nya kylen och frysen idag, samma som vi har i lägenheten för enkelhetens skull.

Nu under helgen kommer jag jobba så den som vill och kan är välkommen att hälsa på Gunnar, så länge man vill hjälpa till och inte stör gossen i hans arbete ;)

Likes

Comments

Nu händer det lite grejer här ute i den gamla skolan!

Idag fick vi hjälp av snälla Emil och Lollo att grundmåla lite ytterpanel. Förhoppningen är att Gunnar (och jag vid mån av tid) hinner måla och byta de delar av panelen som behövs under hans semester.

Fönster kommer att beställas inom kort, bara några fler beslut som ska fattas. Vill även tillägga att fönster är FRUKTANSVÄRT dyrt 😅

Jag passade även på att grovdammsuga källaren idag och mörda några, läs massor, av spindlar. Så regnar det imorgon ber jag om ursäkt... Skrapade även bort en del av putsen i källaren som är dålig på grund av plastfärgen.

Tur att man har stor källare så att man har gott om plats att måla 5,40 meter lång panel.

Likes

Comments

Igår arbetade vi båda ute i trädgården. Jag klippte ena sidan av gräsmattan medan Gunnar rensade bort gammalt gräs som liats bort tidigare. Vi rensade även bort massa ogräs så nu verkar det som att vi får elda lite i veckan.

Kampen mot fukten i källaren har börjat. Nu har vi gjort en kortsiktig nödlösning för att leda bort dagvattnet innan vi hunnit gräva ut nya dagvattenledningar.

Likes

Comments

Medan Gunnar rensade stuprännor så passade jag på att klippa ner Tujan som stod bredvid huset. Det gjorde jag gladeligen då Tuja är en, i mina ögon, gräslig växt som barrar (oklart om det är barr) som bara den på hösten och blåser runt överallt.
Det finns mycket murgröna på gården, till min stora förtjusning, så än så länge har jag sparat den som växer upp på tujstammen.

Likes

Comments

Här kommer ett bildkollage med bilder som togs innan visning av huset. Alla rum finns inte med men då får ni en känsla av hur det ser ut i dagsläget.

Bilderna är tagna av fotografen Elly Tharby på uppdrag av Fastighetsbyrån Varberg.

Hallen., sexig, vi vet. Här syns det tydligt att villan varit en gammal skola. Vävtapet och plastmatta i korkimitation kan ni tänka er något vackrare?

Köket. I dagsläget en rätt ful-snygg tapet och tråkig inredning. Hoppas på att kunna spara det glittriga klistermärket ovanför spisen, inte! Här ska allt ändras och moderniseras och vi ska även trycka in en köksö.

Allrum som kommer göras om till matsal. Här finns en av två vackra kakelugnar som vi ska försöka blåsa liv i. Garderoberna ska rivas bort och dörröppningen kommer att göras större för enklare genomgång till köket. Fönstret till höger kommer bytas ut till en altandörr.

Vardagsrum. Väggen till vänster kommer att rivas för att bli ett enda stort rum tillsammans med matsalen. Anabola-elementen ska målas i samma färg som den nya väggfärgen för att döljas lite.

Badrummet på entréplan med dusch. Kommer helrenoveras. Tvättstugan är ingen prioritet än så länge, vi kommer eventuellt köpa nya vitvaror nu och kommer att renovera resten längre fram.

Hall på övreplan. Här kommer vi byta ut räcket och modernisera.

Ett sovrum på hela 24kvm! Detta kommer så småningom delas upp till 2 separata sovrum men vi kommer att sova här tills vårt sovrum är renoverat.

För att komma till vårt sovrum, badrum och klädkammare så går man ner några trappsteg. Detta är min favoritdel med huset, jag fullkomligt älskar dessa små trappsteg!

Detta mina damer och herrar kommer att bli vårt sovrum. Innan man skrollar ner till bilderna nedanför vill jag varna känsliga tittare...

Detta är då källaren som just nu går under namnet Fritzl. Här ska vi bara torka ur källaren och fräscha upp lite. Källaren kommer även agera förråd och verkstad.

Som ni ser så har vi en del jobb framför oss men det ska bli så fruktansvärt roligt. Det är inte riktigt vår grej att göra det enkelt för oss och köpa ett renoverat och flyttfärdigt hus utan vi vill ha ett gammalt hus med karaktär och något som man kan göra till sitt eget. Vi lovar att alla plastmattor kommer att försvinna och att vi förhoppningsvis kan få fram de fina trägolven som ligger under masonitskivorna.

Likes

Comments

Detta är den nuvarande planlösningen i villan men den kommer så småningom ändras en del. Det kommer inte bli några drastiska förändringar utan nödlösningar för att göra villan mer funktionell.

Bland annat så kommer vi öppna upp mellan allrummet och vardagsrummet för att få en stor sällskapsyta. Dörrarna i köket kommer att plockas bort för att få bättre genomgång mellan kök och allrum (matsal). På övervåningen kommer det stora sovrummet delas in till två mindre istället.

Likes

Comments