Efter, Fönster, Före

Under dagen har snickarna varit här och hunnit byta ut alla fönster och satt in altandörren. Imorgon kommer de att byta ut foder och bläck. Det blev stor skillnad, mycket ljusare och mer tidstypiskt för ett 20-tals hus av denna kaliber.

Vi är framför allt väldigt nöjda med altandörren, det kommer bli ett helt annat rum nu när vi har fått in ett så stort ljusinsläpp i ett tidigare ganska mörkt rum.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fönster

I fredags när jag kom hem från skolan stod dessa ute på gården, 14 fönster och 1 altandörr. Snickarna kom nu i morse och påbörjade arbetet med att byta ut de gamla mjölkiga och ruttna fönsterna till nya fina. Spännande att kunna se ut snart!

Likes

Comments

Före, Matsal

Nu var det ett tag sen det uppdaterades här. Det händer fortfarande en massa saker här i huset men tiden att dokumentera räcker inte alltid till.
Matsalen är nu helt avklädd från både plastmatta, masonitskivor och x antal lager tapet.
Vi ska byta golvet i matsalen och bygga en "låda" mellan matsalen och vardagsrummet för att dölja elrören.
I skrivande stund är det två VVS:are nere i källaren och byter den gamla pannan, ska se om jag inte kan smyga ner och ta något kort senare.

Likes

Comments

Matsal, Kök

Christer och Sofia var här över natten och hjälpte oss en massa här i huset. Då jag legat sjuk i sängen hela veckan har det inte hänt så mycket, därför var det väldigt välkommet med ett gäng extra händer nu.
Jag och Sofia (läs Sofia) har organiserat om i köket och fått in alla saker i skåp och lådor medan Christer och Gunnar gick loss på matsalen.

Min vackra svägerska tog kommandot i köket då jag är kass på att organisera och få allt på rätt plats.

Christer fick gå loss med kofoten till hans stora lycka. Tips till alla som gillar träning 💪

Likes

Comments

Flyttstädarna har gjort sitt och vi har tömt ut varenda liten pryl. Skönt att stänga kapitlet som bostadsrättsägare för en lång, lång tid framöver. Tack för dessa 2,5 år Ymergatan 57, vi kommer inte sakna dig.

Likes

Comments

Så var det äntligen dags för lille Basil att flytta in i huset. Dagen till ära får han husse för sig själv då jag och Ester sover i lägenheten i natt. Förhoppningsvis tar han flytten bra och kommer till att trivas galant ute på landet.

Likes

Comments

Flytt, Inredning

Svärfar hjälpte oss att flytta över mesta delen av bohaget idag, i alla fall de tunga sakerna. Vi fick åkt till dumpen men trädgårdsrens och städat en del. Snart vågar man kanske gå barfota i huset 👍

Ester sköter sig som vanligt exemplariskt. Hon ligger och vilar i sin korg mellan lekpassen.

Äntligen är mitt älskade skåp hemma i huset. Någon kallade det "fulsnyggt", pfft! Det är underbart! ♡

Likes

Comments

Fått slängt lite skräp idag. Det känns skönt att börja ränsa upp lite på gården så man kan börja jobba på allvar inne i huset med gott samvete. Vi har nu börjat flytta in i vårt nya boende och alla prylar är snart nerpackade och förflyttade till huset. Under de närmaste dagarna ska vi börja köra ut möbler och försöka inreda huset bäst det går.

Likes

Comments

Idiotfågel som krossar rutan i ett kamikazeuppdag...

Likes

Comments

Utbyggnaden är äntligen klar och vi är fria från hantverkare i några veckor. Skönt, då kan man passa på att städa lite. Vecka 37 kommer den nya pannan så fram tills dess hinner vi måla fasad, fixa i vardagsrummet och städa.

Förresten, vi har ju faktiskt hunnit gräva in fiber också och nu väntar bara på installation.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Börjar bli tröttsamt att lägga upp ett inlägg om samma sak hela tiden. Men att byta fasad och måla ett så stort hus som vi har tar tid. Även om det inte syns särskilt mycket så har det ändå hänt en hel del det senaste trots fasadbyte.

Den gamla utbyggnaden är riven och den nya är snart klar. Den nya plåten är på plats och den ska bara kläs in. Längre fram kommer vi byta trappa men vi ska först bestämma oss för hur vi vill ha den.

Rörläggarna har dragit om rören så de går via källaren istället för längs med hela vardagsrummet. Rören är även bytta till en lite nättare  sort än dem som fanns där tidigare. Det kändes bra att byta ut de snart 100 år gamla rören till något lite mer modernt. 

Gunnar har slitit ut det gamla badrummet för att förbereda ett kommande stambyte. Han har även tjatat till sig ett badkar med lejontassar så det blir väl till att leta upp något som passar budgeten.

Avslutar med en bild på Ester för att hon är världens sötaste ♡

Likes

Comments

Då var det dags att måla nästa dela av fasaden. All panel är inte uppe än men snickarna är i huset på egen hand idag och ändrar utbyggnaden och sätter upp det sista av fasaden som ska bytas. När de är klara är allt fasadbyte klart och vi har "bara" två sidor kvar att måla 👌

Likes

Comments

Äntligen är väggen på nedervåningen borta. Innerväggarna i detta huset är rejäla, som ni kan se och snickarna fick kämpa hårt för att få ner den. Just nu ser vardagsrummet verkligen ut som en byggarbetsplats och det kommer krävas väldigt många timmar för att få det fint.

Nu när gaveln är klar är det dags för nästa del av huset att få ny fasad. Vi kommer även ändra om utbyggnaden lite för att försöka få huset att se mer symmetriskt ut.

Likes

Comments

Nu är norra gaveln äntligen klar och renoveringen av baksidan har börjat. Det har verkligen hänt mycket på insidan de senaste två dagarna men exakt vad det är får ni reda på imorgon.
Tack för hjälpen Olivia, Victor, mamma och pappa. 

Likes

Comments

Idag har snickarna börjat riva innerväggar. Vi stötte tyvärr på ett litet bekymmer med den ena väggen då vattenrören till elementen var dragna längs med golvet istället för taket eller väggarna. Så en VVS:are får komma förbi imorgon och dra om dem.
Den nya kylen/frysen kom idag och även tvättmaskinen och torktumlaren. Tur att man har starka kompisar som kan hjälpa till att bära in en 120kg tung kyl/frys utan bekymmer.
Då jag var på jobbet idag fick Gunnar hjälp av kompisar att börja måla den nya fasaden och imorgon väntas fint väder så förhoppningsvis kommer vi bli klara med första strykningen imorgon.

Nedan är bilder på väggen mellan matsalen och vardagsrummet.

Nedan är bilder på vårt framtida sovrum där vi rivit väggen mellan "kattvinden" och sovrummet. Vi sparar de översta bjälkarna enbart för att de är så fruktansvärt fina! 

Denna pilsnerflaska var kvarglömd i väggen uppe i vårt sovrum. En fin klenod som kommer att sparas som ett minne.

Side-by-side kyl och frys på tillfällig plats.

Snyggare hemmafixare får man leta efter 😍 Vi är väldigt tacksamma för hjälpen ♡

Likes

Comments

Nu är fasaden på ena gaveln bytt och snickarna kommer att börja arbeta inomhus istället. Nu fattas det bara att fixa fasaden på baksidan och sen måla om hela huset till orginalfärg. Efter det så är husets fasad i princip färdigt 👌

Likes

Comments

Mitt lilla projekt har startat, 2/10 stolar är färdigmålade. Så kul att jag får ta tag i mina egna projekt när det ändå bara ränner runt massa snubbar i snickarbyxor. Inte alls felprioriterat, en måste ju ha någe att sitta på!

Likes

Comments

Idag har varit den mest produktiva dagen än så länge, tänk vad långt man kommer med lite hjälp från familjen.
All panel är nu grundmålad och vi har börjat ta bort panelen som ska börja bytas ut imorgon.
Jag har målat första strykningen på två av pinnstolarna och målar färdigt dem imorgon efter jobbet.
Vi har rensat bort en jäkla massa ogräs på baksidan så att man nu kan se muren. Vi har även rensat bort ogräs och massa nyponbuskar vid grusvägen. Tack morfar, Carolina och pappa för all hjälp den uppskattas verkligen! ♡

Nedan följer ett bildkollage på lite av det vi gjort idag.

Likes

Comments

Piffar lite i väntan på att panelerna ska torka.

Gunnar: "Man ska ha bonnabränna, då syns det att man jobbat."

Likes

Comments