Bild tagen från google.

Vem har gjort verket? 

Kiss V är gjord av Roy Lichtenstein år 1964. 

​Varför har jag valt verket? Vad fånga min uppmärksamhet och fick mig reagera?

Jag tycker om själva seriestilen som han använder och jag tycker också så att verket var väldigt kärleksfull och känslomässig. 

Jag tycker även att verket visar hur man såg på kvinnorna under 1960-talet. På den tiden så såg man kvinnorna som väldigt svaga medans männen var starka. Man ansåg att kvinnorna inte var lika bra som männen. I det här verket visas kvinnan som väldigt svag.

Vilken teknik har använts?

Roy Lichtenstein gjorde seriekonst/popkonst.Han använde sig av grafik, starka färger och markerande linjer. Hans målningar är oftast målade i akryl och han använde sig av trycktekniken.

Hur är den uppbyggd kompositionsmässigt?

Han har gjort sitt verk så att man verkligen ska de det han vill att folk ska se. Det enda man ser på bilden är dem två, det finns ingen direkt bakgrund som man kan titta på utan det är bara dem man ser. Eftersom att bilden ser ut på de sättet så tolkar jag bilden som kärleksfull och känslan av närhet.

På vilket sätt påverkar motivet,kompositionen och tekniken hur du tar dig till verket och får en upplevelse?

Eftersom att verket har väldigt starka färger och markerande linjer så kan man se den från långt håll och det gör också så att verket ser mer levande ut. Motivet påverkar en på ett bra sätt eftersom att den är väldigt känslomässig och kärleksfull, man kan relatera verket till det vardagliga livet.

Hur gick det?

När jag bestämde vad jag skulle göra som mitt första arbete så hade jag väldigt svårt att välja. Men sen valde jag att analysera ett verk (bildkommunikation) samtidigt som jag blandade detta momentet med att göra en parafas (2D) på det verket jag analysera.

Jag sökte runt på olika konstverk av olika konstnärer och bestämde mig för att detta arbetet skulle användas av Roy Lichtenstein’s konstverk ’’Kiss V’’. Anledningen till att jag valde det verket var för att jag kände kärlek och närhet av det verket, den väckte känslor hos mig.

Jag började med att göra analysen och den tyckte jag var lite svår för att jag hittade inte så jättemycket information på vilka tekniker han använde sig av osv.

När jag sen skulle göra en parafas av hans konstverk så valde jag att göra det som en teckning, inte som en målning. Det jag ändrade på min bild var att jag gjorde tvärtom. Mannen grät och kvinnan kramar om honom. Min tolkning med detta är att på den tiden då Kiss V gjordes (1964) så såg man kvinnorna som svaga och inte lika ’’starka’’ som män. Det typiska var att kvinnan skulle gråta och mannen skulle vara stark. Men i min tolkning så visar jag att i dagens samhälle så ser man inte kvinnor på samma sätt som förut.

I min teckning ändrade jag också på färgerna, i Roy’s verk så har den väldigt mycket färger medans min är svartvit. Jag tycker att detta kan göra så att mitt konstverk kanske ser ’’allvarligare’’ ut.

Jag är nöjd över min parafas på Roy Lichtenstein’s konstverk. Dock tycker jag att jag kunde ha skuggat mer i min teckning så att den ser lite mer verklig ut och så att dem inte ser så platta ut i ansiktet. När jag tar bild på mitt verk så syns inte ens skuggorna och det betyder att jag måste göra mer!

I detta momentet så har jag blivit bättre på att teckna killar vilket jag tyckte var väldigt svårt. jag tyckte speciellt att det var svårt att rita killars hår. Något jag måste bli bättre på är som sagt att skugga!

Likes

Comments