Söndagen började helknasigt för mig. Planen var att jag skulle köpa en ny mobil snabbt på Elgiganten, köra och lämna några hästböcker på biblioteket och låna nya om foderlära, lämna Ch på Kronprinsen och sen köra ut i stallet. Men när vi kom till Elgiganten så öppnade de inte förrän om en halvtimme. Så vi åkte till bibblan istället. Där kunde jag lämna tillbaka böckerna men inte låna några nya förrän kl 11 när de öppnade. Sökte i deras system efter böcker om foder för att se om det var lönt att vänta men den enda de hade var utlånad redan. Ch föreslog att vi skulle åka till Elgiganten igen, så det gjorde vi. Efter många om och men fick jag äntligen köpt mobilen. Men när vi skulle hämta ut den i varuutlämningen tog det en himla tid. Då visade det sig att de inte hade mobilen iaf, det var nåt lagerfel. Så jag fick pengarna tillbaka och gick snopen och mobillös därifrån. Lämnade Ch på Kronprinsen och åkte, ut till stallet, en aning frustrerad över att jag inte fått gjort nåt av det jag hade tänkt mg.

Väl ute i stallet fick jag mycket gjort. Jag fick dessutom tillfälle att prata lite mer med min boxgranne som berättade lite om ridvägarna i området, men varnade mig för att det fanns en hel del vildsvin! Hon hade själv råkat ut för en obehaglig händelse samma förmiddag med sin väninna när de hade varit ute och ridit. De hade knappt hunnit in i skogen förrän de såg 6-7 st vildsvin komma springandes emot dem! Hästarna blev galna och de var beredda på en galopp hem till stallet. De hade dock tur för svinen sprang över vägen istället så det hela löste sig, men man får tydligen vara lite på sin vakt när man rider ut i området. Själv kunde jag bara stå och fundera på om Greven någonsin stött på ett vildsvin i Spanien...

Och apropå Greven så var vi lite i osynk i söndags. Jag gav honom lunchen inne medan jag ryktade honom och trodde i min enfald att han skulle hinna äta upp den tills det var dags för oss att hitta på något. Men han var bara halvvägs igenom när jag var redo, och jag hade inte riktigt tid att vänta ut honom eftersom jag hade hundra ärenden efteråt (bland annat köpa en ny mobil...). Bestämde mig för att bara ta en kort promenad med honom nu när det var ljust ute och sen skulle han få komma in och äta upp resten. Greven hade dock svårt att förstå min tanke. - Promenad?! Nu?!?!

Han gick mycket motvilligt med mig och var lite uppstressad så vi började med att gå bort till paddocken som han känner väl till vid detta laget. Först när han var avslappnad skulle vi påbörja våra äventyr mot nya marker. Vi hann knappt gå förbi stallet (dit han ville in igen och äta resten av sin lunch) förrän han började tveka. - Ska vi verkligen? Men lunchen då?

Han var inte alls sugen på äventyr. Vid ett tillfälle verkade han dock nyfiken på ny mark, och jag fick upp hoppet! Men det var jag som hade misstagit mig. Egentligen letade han bara efter några grässtrån att snaska på. På vägen gick vi förbi en hage med två hästar varav den ena var väldigt intresserad och ville följa med oss på vår tur, men fick besviket stanna kvar när staketet hindrade honom från att gå längre. Greven hade nog gärna bytt plats...

Jag lade märke till att korna som brukar stå där inte stod kvar i sin hage och kände att det nog var för det bästa just nu. Greven började bli mer och mer uppstressad ju längre från stallet vi gick och då hade vi inte ens kommit långt. Jag började ångra att vi inte gjort detta tidigare, jag hade ju läst att de blir stallmodiga om man väntar för länge, men det har ju iofs inte gått att göra mycket tidigare. Förra gången vi försökte så var det så halt att vi inte kom någonstans och däremellan har det varit för mörkt för att ge sig ut. Det var först när vi kom nära någon märklig tank som stod vid ett bete som Greven verkligen började protestera. Jag övervägde om vi skulle prova att introducera dem för varandra men kände att det var bättre att bara gå förbi idag. Han verkade inte riktigt vara på rätt humör för att lära känna nya låtsaskompisar. Så vi promenerade vidare förbi kohagen fast Greven helst ville hem. Jag tänkte i mitt stilla sinne att det inte var någon idé att pusha det idag, men att det inte var han som skulle bestämma när vi skulle gå hem. Så när vi tagit några steg och han inte envisades med att vända hem, då vände vi hem. Jag har aldrig sett en gladare häst när vi kom in i boxen och han fick fortsätta äta sin lunch. Jag kunde inte ta av tränset nog snabbt tyckte han!

Note to self: Inte påbörja strapatser mitt i maten, det leder aldrig till något gott.

Efter stallet gav vi oss iväg till Mediamarkt och fixade en ny mobil till mig, äntligen! Den gamla har hängt på en skör tråd ett långt tag nu. Men att gå från iphone till android har prövat mitt tålamod ordentligt och det är därför det tagit så lång tid för mig att få upp blogginläggen om helgen. Nu tror jag dock att jag börjar komma in i det, så förhoppningsvis kommer det en uppdatering om hur veckan gått hittills ikväll eller imorgonbitti.

Ha det fint så länge!

/My

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I lördags kom jag och Ch hem efter en 4h lång vistelse i stallet. Och innan dess hann vi först med Börjes, så att vi kunde förse både Chs och Grevens fötter med förnödenheter, och sen Hööks, där jag kunde få tag i diverse nödvändiga prylar. Passade på att använda presentkortet jag fått i julklapp och det blev en superfin grimma till honom som jag spanat in tidigare. Han blev riktigt snygg måste jag säga!

När vi kom ut i stallet fick Ch prova på livet som hästkarl. Det första han fick testa var att mocka Grevens box medan Greven ännu stod i hagen. När jag såg Ch jobba så gick det plötsligt upp för mig varför jag tycker det är så svårt att mocka. Det är ju så många beslut! Med en häst som min, som älskar att blanda ut sin skit ordentligt, måste man vid vartannat spadtag bestämma om det är tillräckligt skitigt eller tillräckligt rent, och beslut är verkligen inte min starka sida! Ch gjorde ett bra jobb iaf och jag är imponerad över honom.

Efter att Ch klarat av även foderuppläggningen med bravur var det äntligen dags för oss att hämta in Greven. Han blev väldigt glad att se oss och kom och mötte oss vid grinden. Innan vi gick in fick Ch och Grevis en liten mysstund i hagen, och det börjar likna en riktig bromance!

När vi kom in fick Ch äran att rykta honom, och det är nog Grevens favoritmoment för han njöt av fulla drag när Ch pysslade om honom.
Samtidigt på andra sidan boxdörren började nervositeten i mig byggas upp ordentligt. Det började snart bli dags för premiärturen! Vi tog på honom hans fina träns och longerlinan och begav oss till ridhuset, som för övrigt var helt tomt sånär som på tre hinder som stod uppställda. Greven blev genast lite skeptisk mot hindrena och jag kunde märka på honom att han var lite uppstressad. Han hade mycket energi i kroppen iaf så jag började longera honom lätt i skritt men han valde snabbt trav istället och det tillhör inte vanligheterna minsann. Jag beslöt mig för att promenera några varv i ridhuset och efter en stund travade vi även nåt varv för att bli av med lite överskottsenergi. Då ville Ch också prova att trava honom, och gärna för mig, för jag var lagom flåsig! Så medan jag vilade, travade de omkring med Ch i täten, med öronflärparna flängandes upp och ner, och Greven joggande tappert efter. Så himla söta!

När Ch och Greven fått springa av sig lite kände jag att vi så smått kunde börja hälsa på de läskiga hindrena. Först var han lite avståndstagande till dem men sen tog nyfikenheten överhanden och när han fick veta hur duktig han var blev han genast mycket modigare!

När vi hälsat klart på alla hinder och jag kände att han var hyfsat avslappnad sa jag till Ch att det var dags! Vi tog fram pallen och Ch fick hålla i linan för säkerhets skull. Kände mig som en 8årig flicka på ridskola igen! Greven tog det hela med ro, även om han verkade tycka att det var lite konstigt det vi höll på med. Uppsittningen gick smärtfritt så jag satte igång honom i skritt och då gick han energiskt fram minsann! Jag måste säga att det kändes skönt att ha Ch bredvid mig som en trygghet och jag är säker på att det hjälpte mig att slappna av. Vi gick några varv i ridhuset och allting gick strålande. Det var mysigt att känna värmen från hästen men jag upplevde honom faktiskt mycket benigare än vad jag hade föreställt mig haha! Så vi får verkligen börja jobba upp lite muskler i den där ryggen snart.

Efter ett tag kände jag mig så pass trygg att Ch kunde koppla bort linan och jag kunde rida honom själv. Känslan av att rida på sin egen häst! Jag kunde inte fatta det. För er som vill se en löjligt lycklig tjej så lyckades Ch fånga det hela på film nedan.

Det blev ingen vild ridtur och inte särskilt lång heller men jag kände mig så sjukt nöjd. Allt hade gått så himla bra och jag var så stolt över honom! I framtiden tror jag dock att det kommer komma lite galnare rodeofilmer där vi ska hitta på allt möjligt bus, så det får ni inte missa!

Innan vi tog in honom i stallet efteråt passade vi på att ta lite bilder på honom till sadelprovaren. Det tyckte Greven var ytterst onödigt så vi knäppte några snabba bilder innan vi släppte in honom i boxen. Nedan ser ni i alla fall den bild som jag skickade iväg till sadelprovaren.

Sista momentet för dagen var inte det roligaste men ack så nödvändigt. Fötter var tvungna att tas om hand, och det var inte mina. Vi tog in Greven i spolspiltan och laddade upp med tjära, desinfektionsmedel, gasbindor, hovmedel och jag vet inte allt. Jag hade googlat en massa på strålrötabehandling vilket ledde till att jag fixat fram någon cocktail av alla möjliga behandlingsmedel och -metoder. Men tji fick jag för Greven ville varken stå still eller lyfta på hovarna. Det var iofs första gången han var i spolspiltan och det var mycket hästar och människor runt omkring som larmade. Det var iaf en situation som han inte var helt bekväm med. Jag höll på att bli helt tokig på det hela och fast Ch försökte hålla honom still hjälpte ingenting. Till slut kom jag på den fenomenala presenten jag fått av Renita tidigare! En burk med mint som han kunde slicka på för just den här typen av situationer. Och han älskade den! Tack Renita för att du är så förutseende och underbar! Ch fick därmed var the good guy och ge honom mint medan jag fick vara the bad guy som tvunget höll på och skulle pilla på hovarna. Men Greven var nu som ombytt när han fått något gott att snaska på och plötsligt stod han som ett ljus i spolspiltan, så när jag väl fick in snitsen gick det hela ganska snabbt.

Sen tyckte jag att vi alla tre hade varit väldigt tappra så då fick Greven gå in och mumsa hö i boxen medan vi fyllde på vatten i hagen. När vi var som mest trötta och hungriga kom stalluthyrarens man, J, ut i stallet och bjöd på nybakade mazariner. Alltså det var så magiskt gott! Helt klart den godaste mazarin jag någonsin ätit. Konstigt nog hade jag samma morgon legat och tänkt på mazariner av okänd anledning, trots att jag inte ätit det på år och dar. Så jag har kommit fram till att jag har blivit synsk.

När vi kom hem från stallet blev det pizzabakning, italiensk musik och rödtjut. Vi toppade det med filmen Gudfadern men eftersom jag var helt slut somnade jag i soffan redan vid kl nio. Jag antar att det är såhär livet ser ut nuförtiden, och om jag ska vara fullständigt ärlig så känns det helt okej!

Trevlig helg i efterskott önskar (häst)tanten.


Likes

Comments

Igår fick jag numret till sadelutprovaren! Vi preliminärbokade nästa lördag, jag skulle bara kolla av datumet med en annan i stallet som också ville anlita henne. Priserna på sadlarna är dock inte att leka med. Även de begagnade ”billiga” sadlarna kostar en halv förmögenhet. Men å andra sidan är det riktiga kvalitetssadlar och det allra viktigaste är att vi får en ordentligt tillpassad sadel som passar oss båda. Det är bara att inse, som hästägare blir man aldrig rik...

Igår när jag åkte ut till stallet var jag lite ledsen över en grej men så fort jag körde in på stallplanen och fick se Grevens söta lilla huvud sticka ut ur boxen, nyfiken på vem som kom, så värmde det till i hjärtat och när jag pussat på hans mule så var jag glad igen. Djur har en läkande kraft.

Det första jag började med var att förbereda all hans mat. Fyra ikea-kassar skulle fyllas med hösilage av olika mängd. Två placerades utanför hans hage, frukost och lunch, medan de andra två placerades utanför hans box (hans kvällsmat och morgondagens hö som han får när de tar in honom från hagen). Sist förberedde jag en näve Hippobas Cool, en typ av pellets som han får till frukost innan han släpps ut i hagen på morgonen. Allt detta gick ovanligt snabbt så det märks att jag äntligen börjar få lite rutin på det! I veckan fick jag tag på hösilage-analysen där det står alla näringsvärden. Så målet för helgen är att plugga foderlära och försöka räkna ut en foderstat till honom. Det ska bli jättekul!! :D

Sen var det dags att mocka. Jag ställde Greven i gången som sist och även mockningen gick som en dans! Ibland har dock Greven svårt att stå lite still i gången men jag försöker berömma honom varje gång han gör det och jag tycker att det har blivit bättre. Han hade rullat sig i hagen idag så det var till att rykta honom ordentligt. Det är tur att han har täcke!

Ända sedan första gången jag ryktade Greven så har han varit lite svår att få upp hovarna på när man ska kratsa. Jag har dock börjat berömma honom varje gång han samarbetar och det är stor skillnad! En bekant berättade att hon lärt sin häst att lyfta på hovarna på kommando så det är mitt mål med Greven med. Mitt motto är att vi ska vända alla svårigheter till vår fördel. Även om detta kanske inte räknas som svårighet direkt. Han är ju lättlärd med så det ska nog inte vara några problem.

Eftersom allt gick så snabbt igår så tänkte jag att jag och Grevis skulle hänga lite i ridhuset ihop och träna kontakt och lyhördhet. Men det var krångel med ljuset och sen skulle någon rida där inne så då kände jag att det inte var läge. Så jag fyllde på vatten i boxen, pussade Greven godnatt och åkte hem. När jag kom hem hade Ch lagat middag till oss så vi fick lite kvalitetstid <3

Nu är det iaf fredag och jag ser fram emot att hänga i stallet hela helgen och också få lite kvalitetstid med min sambo. Vi ska ut imorgon och fixa lås och beslag till mitt skåp, påbörja behandling av Grevens hovar och ta kort på honom som vi sen kan skicka till sadelutprovaren. Planen är även att jag ska prova hoppa upp på honom och rida lite barbacka!! Det ska bli så himla kul, har ju inte ridit honom sedan andra provridningen vilket är exakt en månad sedan imorgon. Ska se om vi kan ta lite bilder/film på ridningen och lägga ut här imorgon.

Trevlig helg på er önskar jag och Grevis!

Likes

Comments

Igår åkte jag och Renita ut till stallet. Jag var ganska låg på energi i bilen på vägen dit men så fort jag fick se min älskade häst stå och vänta på mig så var det som bortblåst! Renita envisades att mocka trots protester från min sida så jag ryktade Greven i gången under tiden. Så himla mysigt att ha någon att småprata med medan man pysslar i stallet :) Härligt också att kunna lägga lite extra fokus på Greven. Försökte få bort alla hans styngflugeägg men det känns verkligen som ett evighetsprojekt.

När vi fixat all mat till honom fanns det tid över att longera :D Vi ledde honom till ridhuset i bara grimma denna gången och fast det var mörkt och läskigt var han supercool. Först gick jag runt med honom i ridhuset i varsitt varv. Och han är helt chill med ridhuset nu. I första varvet testade jag honom några gånger genom att bara stanna själv men han bara fortsatte gå på som en ångvält så jag fick säga till honom att stanna. Ganska snabbt fattade han poängen och med mkt beröm stannade han sedan så fort jag stannade. Älskade häst, så lättlärd <3

Jag började longera honom i skritt. Eftersom jag inte har longerat häst på år och dar fick Renita hjälpa mig att få ut honom på volten men sen gick det fint! Efter en stund så travade vi och sen var det dags att byta varv. Där lyckades jag inte riktigt behålla honom på volten så jag bad Renita visa sina longeringsskills. Så nu har jag lärt mig hur jag ska göra till nästa gång. Får bara se om det funkar i praktiken med ;) Det blev en väldigt kort longering för sen kom det in två ryttare i ridhuset så då kände vi att det blev lite tight. Men det var nog lagom för en första gång. Tyvärr hade jag glömt mobilen i bilen så jag kunde inte ta någon bild på oss :/

När vi lämnat Greven i boxen fyllde vi på vatten överallt och sen var det dags att bege sig hem. Gud vad mkt glädje och energi jag hade då! Tänk vilken skillnad stallet kan göra. Och det var så himla kul att Renita följde med, är så glad att hon gillar Greven och stallet lika mycket som jag :D

Likes

Comments

Igår var det verkligen blåsväder! Men innan jag ens kunde åka ut till stallet så var jag och Ch tvungna att byta två lampor på bilen. Det tog sin lilla tid, och sen skulle vi lämna av Ch på fäktningen innan jag kom iväg så jag var inte i stallet förrän sex, halv sju.

När jag kom fram hade de stängt dörren till uteboxarna, antagligen för att det var så blåsigt och kallt. Där var inte en kotte så jag fick stallet helt för mig själv. Det första jag och Greven gjorde var att montera lådorna på hyllan som jag ställde dit igår. Eller rättare sagt, jag stod och svor över IKEAs bruksanvisning och Greven buffade lite på mig då och då för att kolla ifall monteringsdelarna var ätbara. Det var rätt mysigt för jag hade tre intresserade hästar till publik som alla var nyfikna på att montera lådor så det var en härlig stämning i stallet. Till slut fick vi ihop allt så jag kunde börja sortera in hans grejer.

När byråprojektet var klart testade jag att ställa ut honom i gången. Han har inte varit så förtjust i det innan men det gick ju strålande när hovslagaren gjorde det i måndags så då borde det ju funka nu med. Medan han stod där fick jag mockat hans box ifred, och det gick faktiskt ganska bra. Han gick lite fram och tillbaka men det är lika bra att han vänjer sig för jag kan inte ha honom hängandes efter mig när jag ska plocka skit.

När mockningen var klar fick han gå in i boxen igen medan jag hämtade ny halm. Han älskar att få ny halm att tugga på mitt lilla matvrak. En sak som jag och Greven jobbar mycket på är att han måste respektera mitt personliga space. Han har en tendens att bli lite närgången och nästan gå på en om det vankas nåt som liknar mat. Eftersom han är en så stabil och cool häst och inte så känslig så måste man ta i lite extra när man säger till honom, annars fattar han inte. Men jag tyckte vi kom en lång väg igår och till slut räckte det med att jag flyttade mig så flyttade han undan. Det ska bli spännande att fortsätta träna detta med honom!

Igår gav jag honom en lite mer ordentlig rykt och jag kammade även igenom manen på honom. Det gillade han! Han stod alldeles blickstilla och njöt, och jag tror han gillade ljudet av borsten med. Manen börjar växa till sig lite, jag vill ju gärna att han ska få en lång böljande Andalusier-man, men den är rätt så mjällig i dagsläget. Jag ska ge hela honom ett ordentligt bad när tillfälle ges och tvätta igenom hans man och svans så kommer han nog bli en strålande fin pålle!

Tanken var egentligen att vi skulle longera igår men när jag var färdig med allt så var klockan närmre nio. Renita skrev till mig att hon gärna ville följa med ut idag så kanske vi hinner longera honom ikväll istället. Han måste ju få röra på sig! Det ska bli kul att se hur lyhörd han kommer vara :) Uppdaterar sen om hur det har gått!

Likes

Comments

Igår var det dags att ge Greven nya skor :D När jag hämtade honom i hagen stod han och kelade med hagkompisen <3 Kollade senare upp vem hans nya bästis var och han hette såklart Major!

Igår var det om möjligt isigare och halare på marken än i söndags men vi lyckades med nöd och näppe stappla oss till stallet. Jag och Greven fick lite mystid medan vi väntade på att hovis skulle bli klar med hästen innan och jag såg till att putsa till hans ben och hovar så de blev riktigt fina. Så mycket enklare nu när det inte är blött ute längre! Till slut var de Grevens tur och han stod som ett ljus i gången. Nyfikna i en strut var hans två boxkompisar som kikade ut och ville hålla honom sällskap. Mitt lilla matvrak passade då på att sno lite hösilaget från den ene som den höll på att tugga på! Haha, han är värre än jag! ;) För att hovis skulle få lite lugn och ro att jobba stängde vi till luckorna till de andra. Eftersom allt verkade gå så bra så passade jag på att mocka under tiden. Plötsligt gick det upp för mig att vi inte pratat om hur hovslagaren ville ha betalt. Han ville visst ha det kontant! Så det var bara för mig att ta bilen till Svedala och leta upp en bankomat. Det värsta, förutom att jag inte känner till Svedala för fem öre, var att det var sådan extremt tjock dimma! Jag kunde knappt se en meter framför mig. Dessutom var det halt ute. En riktig mardrömsresa! Men jag lyckades få tag på pengarna till slut och jag överlevde färden tack och lov. När jag kom tillbaka var hovis klar och jag fick flera ggr höra ”vilken trevlig häst att sko”, och det värmde såklart i hjärtat. Ja, gud vad fin han är! Fick dessutom höra att han hade bra hovar och vi diskuterade lite hur jag ska behandla hans strålröta, som heller inte verkar alltför hemsk. Sen var det bara att fixa resten av kvällens bestyr och jag fick t.o.m. stallhyllan på plats som jag köpte på IKEA i söndags. Sen fick jag skynda mig hem för att fira min älskades födelsedag och vi åt en välförtjänt pizza framför netflix!

Idag har jag lite mer tid i stallet så jag ska se om vi inte kan få till en longering i ridhuset. Hans hage går ju knappt att röra sig i så jag kan tänka mig att han har lite energi att få utlopp för!

Likes

Comments

Torsdag

I torsdags var det dags! Jag stressade runt som en tok i alla möjliga hästbutiker för att köpa det viktigaste och mest akuta till honom (eftersom jag inte velat göra det innan besiktningen var ok), och sen åkte jag till stallet för att förbereda allt inför hans hemkomst. Pratade lite med stalluthyraren om hovslagare då veterinären sa att han behövde skos om snart, samt att han hade sur stråle, men hennes hovslagare var fullbokad så jag blev en aning stressad. Stod och snackade med några andra hästägare i stallet (som var supertrevliga!) när klockan plötsligt blev halv två och det var dags att ge sig av. Jag var så nervös så jag skakade i bilen (!) och jag kände hur jag glömde andas hela tiden haha. Vi kom fram och jag fick äntligen sätta den fina lädergrimman på Greven som han fått i julklapp av Ch och han var makalöst läcker i den! Lastningen gick utmärkt och jag tror det tog typ 5 min från att vi kom till att vi åkte. Stalluthyraren (som var den som körde transporten) upptäckte på vägen tillbaka när vi kollade i Grevens pass att han inte var tilläggsförsäkrad. Tilläggsförsäkrad? Ska han var det med? Tydligen måste importhästar var det, så det blir ytterligare en utgift och ett projekt jag måste ta tag i. Det tar aldrig slut haha.

När vi anlände till gården lastade vi ur honom och det var inga problem. Han var dock spänd och mycket nyfiken på omgivningen. Vart hade han hamnat? Men han lyssnade hela tiden fint till mig och vi gick en runda på stallplanen så att han fick lukta och se sin omgivning innan han fick komma in i sin box. Han hittade hösilaget direkt och stress-åt nästan medan han tittade ut över hästhagarna. Efter en stund blev han mer och mer stressad av att vara själv och ville ut ur boxen men så fort hans stallkompisar kom in och började tugga på sitt hö så lugnade han ner sig. Jag stod mest som ett moraliskt stöd och klappade och talade lugnande med honom så gott jag kunde.

Sen var det dags för mig att lära mig alla rutiner! För mig som förstahästägare är allt en ny värld, och samtidigt ska jag lära mig alla rutiner för just det stallet. Det är tur att jag har stallat in honom i ett så fantastiskt stall med sååå välkomnande, hjälpsamma och trevliga människor! Jag fick verkligen det bästa stödet och känner mig så trygg att vara där. Jag förberedde hans mat och provade hans täcken som satt som en smäck. Lite nervigt att lämna honom då jag skulle jobba hela nästa dag men jag litade helt och hållet på att han var i goda händer!

Fredag

Ch mötte upp mig med bilen efter jobbet. Hade tänkt på Greven hela dagen och bara längtade ut till stallet! Idag var första dagen på riktigt med mockning, mat och ryktning. Jag insåg att jag var kass på allt haha. Det gick iaf i slow motion och jag kände mig som en sengångare. Jag måste bli mer effektiv på det här! Ch frös, stackaren, och satte sig i bilen och jag gjorde allt för att bli snabbare. Planen var egentligen att longera Greven men jag kände att det inte riktigt fanns tid för det så han fick nöja sig med gos och rykt. Nu hade vi ju hela helgen på oss iaf!

Lördag

Renita och jag stack ut och handlade grejer till Greven, bl.a. ett strålande vackert träns med tillhörande tyglar :) Renita är min partner in crime och älskar Greven lika mkt som jag. Jag litar till hundra procent på hennes omdöme och är så himla glad att hon vill dela denna upplevelsen med mig. Det första hon sa var: "Jag kan mocka!". You´ve gotta love this girl! Okej, Renita, om du verkligen insisterar så...

Renita lärda ut sina allra bästa mockningstips så att jag slipper var en sengångare hela tiden och sen gick vi och hämtade herr Greve som gnäggade när vi kom!!! Och snällt kom fram till grinden för att bli hämtad. Alltså fan vilken söt häst jag har köpt. Han gick som ett lamm bredvid mig och vi gjorde i ordning honom för skogspromenad. På väg till skogen kom vi på att det kanske var lite för avancerat så tidigt så vi promenerade bort till paddocken istället. Det kändes alldeles tillräckligt spännande! Greven var fortfarande supersnäll men uppenbart exalterad över den nya omgivningen. Efter några varv lugnade han ner sig och följde mig som en hund. Underbara häst, jag ångrar inte en sekund att jag köpte dig!!! Så himla lättlärd och lyhörd <3


Söndag

Idag hälsade jag på min medryttarhäst och hans ägare och annonserade de goda nyheterna om att jag blivit med häst! Hon visste att jag var på väg att skaffa mig en egen men nu var det alltså svart på vitt. Jag och Ch tog en sista promenad med Högni the islänning i den fantastiska vintersolen tillsammans med Vera, vår bästis bordercollie, och det var helt fantastiskt väder! Efter det åkte jag och Renita en sväng till IKEA för att köpa en hylla till Grevens grejer och sen bar det av till stallet. Vädret var så krispigt och underbart! Det enda jag oroade mig för var att Greven skulle vricka sig i hagen för all lera har ju frusit till is! Han stapplade fram stackaren och hans vatten var också bara is. När vi tog in honom blev han lite orolig av att vara själv men lugnade sig efter ett tag. Vi drog på honom träns och grimma och gick till ridhuset för att longera innan en eventuell skogspromenad. Han tyckte att det var väldigt spännande att se ridhuset så vi tog några varv så att han kunde få känna sig hemma (Renita stod och solade sig i vintersolen den lilla livsnjutaren och samtidigt kunde jag och Greven ta allt i lugn och ro). Precis när vi tänkte longera kom två ryttare in i ridhuset så vi valde att gå ut istället. Vi påbörjade en promenad mot skogen men det var så halt och Greven halkade flera ggr så vi tog oss till paddocken istället. Den var ju knappt alls spännande längre så det räckte med två varv sen fick han hem till boxen igen och smälta sina intryck från ridhuset. Jag är så sjukt nöjd med honom och jag tror vi kommer få det så himla bra ihop! Imorgon kommer hovslagaren och skor om honom. Fick numret av min boxgranne till deras hovslagare som var inbokad måndag och kunde ta en till häst tack och lov! Ser fram emot vad han kommer säga om Grevens strålröta med så att vi kan få bot på den :)

Uppdaterar er imorgon! Sov gott finisar.

Likes

Comments

I dag var den stora dagen!

Första besiktningen skulle vara den 29e dec men efter mycket nervositet blev den inställd i sista sekund pga sjukdom hos veterinären. Vilken antiklimax! Kände mig helt tom i flera dagar.

Idag var det äntligen dags igen! Igår hade jag så ont i magen och kunde knappt somna. Vaknade kl 5 imorse och kunde inte somna om. Tänk om det skulle var något på röntgen och det skulle bli diskussion med säljaren? Vad skulle jag göra? Vad skulle jag säga? Eller om han inte ens skulle gå igenom besiktningen? Åka hem utan häst efter sådan lång väntan!

Jag och Ch åkte till Höllviken med stor nervositet och vädret var som taget ur en mardröm. Orkan med piskande regn och bilen var svår att hålla styr på. Inget optimalt väder för besiktning och jag kände bara att jag och Greven hade oddsen emot oss. I stallet stod Greven och hade ingen aning om vad som hända skulle. Vi var lite tidiga så jag passade på att ringa försäkringsbolaget för att dubbelkolla vad jag behövde tänka på. Det är inte varje dag man köper sin första häst!

När vi kom in till Greven var jag så nervös så att jag skakade. Det kändes som att vara tonåring och träffa en kille som man var jättekär i. Kommer han att tycka om mig? Kommer det att bli vi? Så himla konstig känsla, men jag har ju tänkt på denna häst i två veckor samtidigt som jag har försökt att inte tänka på honom och fästa mig vid honom.

Vi hann umgås i någon kvart innan veterinären kom. Hon verkade superprofessionell och jag kände mig lättad. Första momentet var att gå igenom honom i stallet, palpering osv. Allt gick bra med en liten anmärkning på sur stråle i hovarna och hur jag enkelt kunde åtgärda det. Nästa moment var longering i ridhuset och han skötte sig utmärkt, och hon berömde hans fina skritt! Sista momentet i klinikbesiktningen var böjprovet som skulle utföras på hårt underlag så det enda alternativet var att ge sig ut i regnorkanen! Det gick oväntat bra! Han var en klippa hela vägen och veterinären sa att vilken annan häst som helst hade flippat ur i det vädret men han var helt lugn. Gud vad fin han var!

Sista steget var röntgen. Jag valde att röntga både ben och rygg, vilket jag är glad för. Jag fick t.o.m. leka veterinärassistent eftersom hennes vanliga assistent var på semester. Det var jättekul! Veterinären verkade förvånad över hur bra hans röntgenplåtar såg ut då han ändå är 10, snart 11 år gammal. Jag blev jätteglad då jag också hade förväntat mig någon avvikelse, men inget! Jag hade på förhand sagt att om jag inte kunde försäkra honom i en A1 försäkring utan reservationer så ville jag inte köpa honom.

Men jag har blivit med häst! Min första häst kommer till stallet imorgon och jag kan inte ens fatta att jag har blivit hästägare!

Även om det är en superspännande dag imorgon, med inköp av hästgrejer, förberedelse av stallet och hämtning av min häst så tror jag att jag kommer sova gott inatt. Är helt slut nu av alla spänningar i kroppen.

Tänk att jag har en häst!!!! På bilden är han lite drogad sen röntgen haha


Likes

Comments