Hej på er! Har varit hemma från skolan idag då jag inte kände mig alls bra. Istället för att ligga och lata mig i sängen gick jag upp och gjorde oboy och satte mig framför datorn. Tänkte passa på att skriva några tidsinställda inlägg så bloggen inte ekar av tomhet. Sedan har jag ett par uppgifter som ska bockas av på schemat som jag ska försöka hinna med idag.

Ha det bra!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

ALLMÄNT, RESOR

Om det är något jag ÄLSKAR så är det att resa! Hade kunnat resa hur mycket som helst ifall jag bara hade möjligheten. Tänkte därför dela med mig av några frågor som handlar om just resor..

Vilka länder har du besökt?

Spanien, Nederländerna, Litauen, Danmark, Tyskland, England är några av mina resmål.

Bästa shopping staden du varit i?

London helt klart och Braunschweig i Tyskland. Shoppade loss senast jag var där.

Stad du vill besöka igen?

London och Madrid.

En speciell plats du vill besöka igen?

Måste nog säga Bargas.

Dröm-destinationen?

New York och Maldiverna skulle jag säg. Älskar storstäder där det alltid händer något och varma tropiska platser med turkost vatten och palmer.

Din bästa resa?

Antingen Tyskland eller till Spanien. Åkte dit båda gångerna med språkklassen på utbyte, vilket var det roligaste jag har gjort. Åkte faktiskt dit en gång till helt själv i slutet av januari för att hälsa på min tyska vän som jag bodde hos.

Vart i hela världen skulle du vilja bo om du inte fick välja Sverige?

Antingen en storstad som NY eller ett varmt land som Italien. Hatar kyla av allt i hela världen och småstäder, så en flytt till en varm storstad hade passat mig perfekt.

Vad är det bästa med att resa?

Att helt enkelt komma bort från vardagen och sin lilla "bubbla". Det är nog det som lockar mig till att resa. Jag tröttnar lätt på saker och ting så jag älskar att åka bort och upptäcka nya platser/saker.

Vilken restyp är du?

Jag är mer den som hellre strosar runt på gatorna eller längs strandpromenaden, solar, badar, äter på någon restaurang eller fik och verkligen upplever staden. Att gå runt bland museum och lära mig om stadens/landets historia är något av det tråkigaste jag vet. Spenderar hellre en hel dag vid poolkanten eller stranden än att besöka ett museum.

Vad för stad/land skulle du rekommendera?

För den mer kulturella typen skulle jag rekommendera Toledo i Spanien. Toledo är en otroligt vacker och gammal stad med massor av platser att besöka. Det finns en stor utsmyckad katedral som jag verkligen rekommenderar att besöka. Finner museum och kyrkor överlag otroligt ointressanta men just denna katedralen var något av det extra. Sedan är London en given stad att besöka för de som älskar shopping och storstadslivet. Finns mängder av olika affärer att besöka. Både exklusiva så som Chanel, Gucci och de mer vanliga så som Primarkt, Forever 21. Sedan ska vi inte tala om utbudet av caféer och restauranger.

Vad är det första du packar ner när du ska resa?

En tråkig med given sak är givetvis passet. Sedan måste det nog vara ett par klackar haha. Älskar att dra på mig ett par läckra klackar när vi ska äta på något mer exklusivare restaurang eller klubb.

Likes

Comments

Instagram@gretamatukonyte

  • Blogkeen
  • Nouw