Nu ligger jag i min säng efter en lång dag i skolan. Även fast det inte har varit så jobbiga lektioner så är jag helt slut! Först och främst vill jag bara säga att idag hade jag en presentation för åtta pers tror jag det var om min mormors hälsa förr, utan att veta att det skulle redovisas så. Jag är så stolt över mig, även fast min röst var skakig och jag tappade bort mig två tre gånger. Men ja, snart är det paus på pluggandet, om tre veckor är det ju jullov!
Så, idag när jag kom hem så hjälpte jag min lillebror med hans läxor då mamma var alldeles för trött och pappa tycker inte om att göra det. Men men, jag har som tur inget emot det då jag faktiskt pluggar till barnskötare. Efter dessa åren i gymnasiet ska jag plugga vidare till någon sorts kurator eller något. Jag tycker om att ge råd till folk och se hur det är när de lyckas med något eller så, och sedan tycker jag det är så intressant att prata med barn som har haft en lite tuffare uppväxt som jag. Det är nog enklare att ge råd och sätta sig in i situationer när man själv haft det svårt, och det är ju bara ett plus!
Men nu säger jag och Taison godnatt, för han somnar och vaknar varje gång jag rör mig. Hoppas ni hade en bra dag, så hörs vi imorgon antagligen!

Tack från mig denna gången!

Här är mina sociala medier:

Instagram - gretaliepyte

snaochat - greta.lipyte

Mejl - liepytegreta@gmail.com

Likes

Comments

Ja, då har ännu en helg rullat förbi. Denna helgen har jag inte gjort så mycket mer än att titta serier, varit i stan och shoppat. Jag köpte ett par knep high stövlar i svart! Jag själv tycker det är supersnygg till ett par ljusa jeans. Så, ett par sådana köpte jag. Jag såg även att det finns i gröna, så snyggt också! Jag skulle gärna köpa de med, men pengarna går till julklappar istället, för det är lite viktigare.
Vi har även julpyntat hela våran lägenhet, satt upp julgranen och fixat så det är supermysigt. Jag har fixat extra mycket ljus detta året, för jag älskar ljus, det är en magisk känsla när det är kolsvart i rummet och det ända som ger ljus är ljusen. Det är så mysigt!
Imorgon ska jag till skolan kvart över tio för att vi har sovmorgon. Vad jag vet är det rätt lugnt med prov denna veckan jämfört med förra veckan när vi hade tre prov. Sedan efter skolan ska jag nog åka in till stan och köpa julklappar till mina kompisar. Vi har bestämt oss för att åka hem till en kompis nu på fredag och spela julklappsleken! Jag själv tycker det är en perfekt lek, då men både ger bort julklappar och har kul. Så nu är det tre tillfällen jag får paket, leken, födelsedagen och julafton. Och för mig som älskar paket är det helt underbart då jag inte fått det på ett helt år!
Detta året ska jag inte ha så höga krav på klapparna som sist, för då blev jag besviken. Jag fick det jag önskade mig, men sen ville jag ha en ny telefon med men det fick jag inte så jag blev så besviken för jag trodde verkligen det.

Men tack för mig, idag får ni en bild på min lilla myshörnan.

Här är mina sociala medier:

Instagram - gretaliepyte

snaochat - greta.lipyte

Mejl - liepytegreta@gmail.com

Likes

Comments

Hej, och välkomna till min blogg!

Eftersom detta är mitt första inlägg så tänkte jag först presentera mig lite och sedan dela med mig av mina tankar angående julen då den snart är här! Jag måste säga detta redan nu, att jag är väldigt bra på att säga vad jag tycker och tänker, och har oftast inte i bakhuvudet att det kan kränka människor och så, men jag jobbar på det så jag ska bli bättre.

Så, lite fakta om mig. Jag heter Greta Liepyte, är 15 (snart 16!!) och bor i en by i Skåne. Jag har bott i Sverige i snart 10 år, så när nytt folk träffar mig och får reda på att jag inte är svensk kan det knappt tro det. Jag har ingen brytning eller så, och oftast är det väl positivt. Jag har en familj jag bor med i en lägenhet med. Den består av min mamma som är 40, min pappa som är 38, min lillebror som är 12 och min lilla hund Taison. Han är en yorkshireterrier, det är en väldigt liten hund, som kan se ut på många olika sätt, men just min är liten, grå och gnäller nästan hela tiden. Jag kan slänga in en bild på honom så ni får se!

Jag har länge undrat om jag ska börja blogga, men aldrig hittat tiden eller orken. Men just nu känns det bra, det är ändå snart jullov och så. Idag är det första advent, vilket betyder att det är tre veckor kvar till julafton! Men det är två saker som är jobbiga nu, och det första är att jag fyller 16 på torsdag nästa vecka. Jag tycker inte om att fylla år så sent, det blir så att man får paket två gånget på nästan en vecka. Jag skulle vilja fylla år på sommaren, så man får paket en gång på ett halvår. Men men, em andra saken är iallafall att jag är född i Litauen, ett land nära Sverige, och där firar man julafton en dag efter. Alla svenskar firar jul den 24 december, men jag måste vänta tills nästa dag. Den 25 december kommer min lillebror in hur tidigt so helst in på mitt rum och väcker mig för att öppna paket.

Bra att mitt första inlägg handlar om att klaga, men ja jag har ingen aning om vad jag ska skriva, för jul är det ända som finns i mitt huvud just nu. Det är trotts allt snart jul!

Tack från mig denna gången!

Här är mina sociala medier:

Instagram - gretaliepyte

snaochat - greta.lipyte

Mejl - liepytegreta@gmail.com

Likes

Comments