Så var det nya året här. 2015 har varit ett fantastiskt, men samtidigt turbulent år. Mycket har hänt och i slutändan har det gett mig så mycket energi. Detta år var som en mental vändning för mig och jag har verkligen börjat landa i mig själv. Precis i slutet på 2014 var jag i Hong Kong. Tiden där innan och inte minst i Kina, hade varit tuff. Den skakade om mig och drog hårt i mina ögonlock - jag fick ett riktigt uppvaknande. I Kina insåg jag hur bra jag faktiskt har det hemma. Vad var jag rädd för? Jag inledde mitt resande lite för att jag ville bort. Jag ville ifrån vardagens tråkiga ekorrehjul. Att inte kunna kommunicera med en kotte (vilket utgjorde Kina-periodens sanning), se människor ligga längs gatorna lemlästade och inte få andas frisk luft, gav mig insikter om vilken fantastisk grund jag står på, hemma i Sverige, i ekorrehjulet. Jag började uppskatta vad jag faktist har och faktum är, att trots att Kina var två av de hemskaste veckorna i mitt liv, kan det ha varit det bästa och nyttigaste jag gjort. I Hong Kong blev precis allt bättre, och jag började drömma drömmar som precis tog slut innan jag dog. Jag och mina kompisar började googla på vad detta "nästan-dö-drömmande" kunde signalera och kom fram till att det betydde att man ville gå vidare från något, vilket stämde så bra.

Detta gav mig en god start in i 2015. Jag fick upp ögonen för målande, vilket var ett sätt för mig att rita av mig lite av den sista dåliga energin. Detta bar jag med mig in i Paris, där jag på många kaféer medtog papper och sakta men säker slukades upp av en magisk och kreativ värld. Paris var fantastiskt. Efter Paris var jag hemma ett tag och ville pröva att jobba "vanligt", då jag ändå värdesätter att stå balanserat mellan omgivningens olika delar. På en skola spenderade jag ganska många timmar med små barn. Jag fick även reda på att jag var en "grym sagoläsare". Vilken komplimang. Därefter begav jag mig till NYC där jag verkligen levde life. Det var så nyttigt för mig. Detta kan ha varit den första gången på länge då jag kunde släppa precis all stress som under skolåren lagt sig som en tung ryggsäck i mitt bagage. NYC fick mig att gå på högvarv. Plötsligt behövde jag knappt sova. Livet visade mig sin roligaste, mest galna refräng. Efter NYC började jag jobba på fantastiska Sthlm Raw vilket där jag också stormtrivdes. Jag började även för första gången i mitt liv studera, på distans. Jag läste en kurs kallad "Kropp: introduktion, näring och medicin". Så intressant. Därefter stod Paris åter igen på schemat. Likt förra årets Kina, lyckades terrorattacker och dylikt åter igen skaka om mig rejält. Denna gången vet jag med mig att det är bra - att det styrker mig. Nu går jag in i 2016 tusen gånger starkare än jag någonsin varit. Jag är så taggad på vad som komma skall. I ett kommande inlägg ska jag skriva om vad som väntar - men - det kommer bli bra. Så jäkla bra.

Likes

Comments

Mellandagsutbyte, det gillar vi.. Som ni ser kommer smyckelserna ovan från & other stories. Silvriga enkla detaljer är min favorit. Ny pryder hängena mina snibbar och igår matchade jag ringarna till min svarta nyårsklänning. 

Likes

Comments

Stan, kaffe, Elin Johan & Nyström är några saker jag tycker mycket bra av. Utöver gårdagens fantastiska ig´ddag fick även dessa inta plats i gårdagen. Inte fel alls.

​Bilder lånade från finste Elin, som​ dessutom har en extremt läsbar blogg. Read it. 

Nu är det bara förberedelse efter förberedelse för ikväll som gäller. Kvällen kommer för min del att inledas hos Sofie med ett gäng trevliga knuttar för att sedan åka vidare på parteh. 

Ha nu en fantastisk afton och glöm inte att komma på riktigt bra nyårslöften. 

Likes

Comments

Mängder av nytt spännande är på intåg, och jag känner att det finns något magiskt med att det sammanstrålar med nyår. Saker sker och jag tror de har en mening. En stark sådan. Jag är så glad just nu. Dagen har varit bortom fantastisk och jag har bara träffat viktiga och fina människor, sådana som gjort mig glad. Kvällen spenderades på Boquerian där jag utöver en sötpotatishistoria och dessa räkor ni kan se, åt den absolut godaste paellan jag ätit. 

Likes

Comments

Jag märker hur jag fängslas av dem. Ständigt vill jag kolla instagram, bloggar och mina händelser från Facebook. I grund och botten älskar jag sociala medier. De ger än en unik möjlighet att på ett kul sätt marknadsföra sig själv. Tidigare var blogg och instagram enbart en hobby, men nutid har det kommit att bli mer seriöst. Man kan inte lägga upp vad som helst, och i ärlighetens namn - speciellt inte som modell. Nu är jag inte den som super mig stupfull varje helg, men gillar man det, bör man inte lägga upp det. Instagram är idag som ett rullande CV och ingen skulle lämna in en arbetsansökan med vinfläckar på.

Så ni förstår vad jag menar. Man kan idag likna instagram med ett mindre jobb och att ständigt vara uppkopplad med jobb, kan vara stressande. Jag kan personligen erkänna att jag känner mig lite ledsen när mitt feed ser fult ut. Eller fult och fult, när det inte ser perfekt up. När den efterlängtade dynamiken inte uppnås. Ånej, där kom två selfies ovanför varandra. Pommes shit, då måste jag radera en. Och vadå, det här är ju inga egentliga problem. Men nu, nu har jag loggat ut från instagram för två dryga timmar sedan, och tänke vara utloggad åtminstone till imorgon. Jag måste ärligt erkänna att det känns lite utmanande. Gud det låter patetiskt, men seriously, jag känner att jag måste börja behandla sociala medier för vad det är, ett litet jobb som jämfört med terrordåden inte betyder ett skvatt. Ibland känns det som att folk brydde sig mer om att lägga en post om terrordåenen än själva terrordåden i sig.

Likes

Comments

Under julen blir mörkret som den tillåtanden makten som säger att det är okej, att gå in. Det är okej att kura upp sig i soffan och tända en brasa med en kopp varm choklad. Allt detta, mår man bra av. Däremot behöver det inte därmed medföra total stillhet. Även en lång promenad mår man bra av. Jättebra faktiskt. En dag då jag varit inomhus och stilla känner jag hur det kryper i hela kroppen kombinerat med att jag känner mig trött och rastlös. Nej, myser behöver helt enkelt inte utesluta rörligheten. Veckans utmaning är att gå 10 000 steg om dagen. Utmaningen började igår och gick du inte 10 000 steg igår, så kan du antingen köra ända till nästa måndag, eller smyga in 10 000 extra steg. Ex, igår gick jag 15 000 steg, och då har jag alltså 5 000 steg till godo wiho. VILKA ÄR MED? Komigen lets GO

Hur vet man när man gått 10 000 steg då? Många har en stegräknare inbyggd i mobilen, annars kan man använda sig av steps mania.

Likes

Comments

Även om jag för trettio minuter sedan nästan grät för att öronen var så kalla, vill jag skratta av lycka för att snön har kommit. Tack. Jag är även glad för den fantastiskt fina dag jag idag genomnjutit. Som jag nämnt tidigare kan en dags kvalitet utgöras från aspekten: hur mycket jag gjort. Därför vill jag med detta exemplifiera en exemplarisk dag i mina ögon .

Efter en lugn morgon med flertal koppa kaffe och gröt öppnade jag dörrs och kände ett glädjepirr i hela kroppen. Sol, glitter och snö. Genast blev jag bubblig, peppad. Träna, vilken bra idé. Jag och pappa åkte till gymmet och körde en timmas träning. Jag fokuserade både på en supernsnabb powerwalk och styrka för överkroppen.

Svetten var färdigrunnen, klockan visade en halvtimme efter tolv. Vi handlade innan vi åkte hem för en snabb dusch och lunch. Klockan två kunde vi bege oss hemifrån och klockan tre skulle vi sitta nertysta i biofotöljerna. "En man som heter Ove" skulle idag leverera underhållet och om han lyckades. En fantastisk film som lyckades gripa mig från topp till tå. Efter bion tog hela familjen varsin kaffe innan vi åter igen skulle sätta oss på tåget som ta oss till stan. På restaurang tradition satt redan våra kusiner så rart väntande. Ett kärt återseende med god mat.

Förätt: Råraka med löjrom.

Varmrätt: Två bollar och en avlång filur aka - vegetariska kroppkakor med skirat smör, blomkålsmos och morot.

Efterrätt: Chokladtryffel <3

Slutligen vara alla mätta och belåtna och vi avrundade kvällen med något att dricka på Grand.

Hoppas ni har haft en lika fantastisk dag som jag, Reflektera över vad som gör en dag bra. Många gånger kan det på morgonkvisten  kännas som att göra INGENTING är det enda rätta, men cirka noll av tio gånger, funkar det för mig. 

Likes

Comments

​Här ska ni få ett underbart recept på ett dinkelbrö inspirerat från ICA:s recept. Min variant är helt vegansk och lär passa de flesta. Riktigt matigt, gott och nyttigt. 

Ingredienser

Olja till formen

4 deciliter dinkelmjöl

2 deciliter havregryn

1/2 dl linfrö

1 teskedar kummin

2 teskedar fänkål

1 tsk anis

1/2 tesked fiberhusk

1 tesked salt

2 teskedar bikarbonat

4 deciliter havregurt

1,5 deciliter lingon

Torkad frukt och hela nötter (frivilligt men rekommenderas)

Såhär gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smörj en avlång form med olja (sesam, kokos eller oliv är att rekommendera) och ett lager sönderkrossade havregryn.

3. Mortla saltet och kryddorna.

4. Blanda alla torra ingredienser och häll avslutningsvis ned havregurten, torkade frukten nötterna och lingonen och blanda till en deg.

5. Häll över smeten i formen, toppa med valfria frön och grädda i ugn i en timme.

Likes

Comments