Header

..Så var hela dynghögen borta! Grannen var snäll och tog emot samt lånade ut hela dynghögen. Den har ”växt” i ca 10 år så det var helt klart dags! Vi har dessutom börjat stolpa hagen där det fattades samt kört ut den sist veden. Jag körde av sista slyet/ogräset också. Så skönt att kunna stryka flera saker på min to-do list. Vi sågade ner ett gammalt äppelträd som vi grenade av och gjorde en ny eldningshög, den ska vi sätta igång imorgon. Rasmus börjar jobba imorgon igen men Vincent farmor kommer och hjälper till.

Våra dagar ser ganska så lika ut just nu. Hagen/stallet måste vara klar inom en snar framtid så de är bara att jobba på. I helgen blir det paus från allt trädgårdsarbete för då ska jag, Vincent och Foxy hälsa på min syster. Det kommer bli så himla mysigt! 😍

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hela helgen kommer spenderas på jobbet. Jag kom hem för ca 1 timme sedan. Jag har jobbat idag mellan 13.30-21.30 och imorrn är set förmiddagstur mellan 7-14. Helt okej att jobba extra någon helg, det bli ändå en viss skillnad ekonomisk. Man blir inte rik på föräldrapenning.

Gårdagen spenderades faktiskt i Stockholm. Vi gjorde en hemlig grej som kommer komma ut på bloggen inom en snar framtid. Rasmus shoppade dessutom en ny välbehövd jacka. Vi skulle egentligen äta på en mongolisk resturang men den var nerlagd. Så vi åkte tillbaka till Norrtälje och åt på våran favorit resturang istället. Vi firade i efterskott våran 4:a-års dag som ihop. Väldigt lyckat och trevligt ☺️

Likes

Comments

Dagen igår spenderades först på öppna förskolan. Vincent och jag var helt själva (förutom personalen) fram till klockan 11 då en mamma kom med sina två barn. Det var riktigt dåligt väder igår så jag var förvånad att vi var så få. Vincent blev riktigt trött när vi åkte hem så det var bara att fixa lunch sendan sov han i ca 2 timmar.

På eftermiddagen började jag, Rasmus och Rasmus mammas sambo röja i hästhagen. Vi har (läs Rasmus) ställt dit alla vedgrejer samt att det ligger kvar fällda träd. Så vi jobbade på tills klockan var ca 18. Men en fikapaus såklart. Jag fick dessutom köra traktor vilket gick galant! Den är så himla bra att använda till att köra tunga saker så att man slipper släpa och göra illa ryggen.

Efter uppröjningen, som dessutom inte är klar, vi har fortfarande stockar kvar och staket som ska flyttas samt röja gräs under tråden.
Vi bjöd på snitsel och ugnspotatis till middag. En riktig lyckad och fullspäckad dag med andra ord!

Likes

Comments

Alltså min morgon var i princip katastrof! Började morgonen med att snubbla i trappan med frukostbrickan i högsta hugg. Jag tappar så klart allt inkl tekoppen med kokhett vatten tevatten över hela trappen. Jag gjorde bara illa foten så unge brännskador iallafall. Nästa grej som kanske känns som en piss i Mississippi (vilket det också är) så hade jag sönder en av mina IB Laursen tallrikar.. tänkt om det ändå hade varit en av Ikeas tallrikar!

Jag och Vincent spenderade förmiddagen på öppna förskolan sedan spenderade han eftermiddagen i sängen. Han blir verkligen hur trött som helst efter att ha lekt i några timmar. Jag fixade i ordning middagen samt plockade och städade hemma. Jag som Rasmus firar 4 år idag som tillsammans. Han hade i vanlig ordning glömt bort det, vilket inte är ovanligt och inget jag blir ledsen över heller. Han brukar alltid kompensera det efteråt. Jag gjorde skagenröra till honom och jag åt kräftor till middag, så enkelt och så gott! Han fick dessutom rosor och choklad. Kvällen blev väldigt lyckad och dessutom sover både man och barn nu.

Jag ska spendera sista 1 1/2 timmen framför tv:n sedan blir det sängen för mig med. Imorrn väntar ännu en fullspäckad dag! ☺️

Glömde bort att berätta att igår fick jag dessutom träffa små corgi valpar. Så himla söta! 😍

Likes

Comments

Det är perfekt att blogga samtidigt som PH. Vincent sover för länge sen och sambon har också gått och lagt sig.

Gårdagen bestod av att elda upp en rishög vi har sparat sen i våras samt kvällsjobb! Jag jobbar extra då och då vilket gör en hel del med föräldrapenningen. Dagen gick snabbt och inget utöver det vanliga hände.

Vincent sov fantastiskt bra natten till idag. Han har haft många nätter nu i rad med mycket vaknande. Inatt vaknade han en gång och fick välling och sedan sov han fram till kl 7. Hurra till mig!

Dagen har spenderats mestadels hemma men en snabbis till Stockholm för att Foxy skulle ögonlysas. Allt var ua så nu väntar vi bara på löpet. Vincent fick vara hos sin mormor och ingen av dom var ledsna över det. Sedan var det hem och fullrulle med middag och läggning.

Dessutom kom den här skönheten på posten idag. Ingen är nöjdare än jag!

Från Ideal of Sweden

Likes

Comments

...okej inte hela dagen men em/kvällen har det verkligen öst ner. Jag och sambon sitter och tittar på Indiana Jones och dricker te, det behövs verkligen i höstrusket!

Jag har spenderat dagen med Vincent och Foxy. Rasmus jobbar varannan lördag och idag var en sådan dag. Vi har tagit det lugnt. Vi var ute på en förmiddags promenad och efter det blev huset städat. Välbehövligt båda delarna. Vi lyckas alltid få in halva tomten in på golvet, i form av nyklippt gräs. Jag tror dock att hunden släpar in det mesta. Vi fick dessutom reda på att vi ska nya gäster inom en snar framtid. Mer om det när allt är spikat. Det ska bli roligt iaf!

Nu har sambon slocknat bredvid (jag antar att sett blir så när man jobbar 12-timmars pass). Så jag ska spendera dom sista minuterna med honom innan han kramar kudden helt! ☺️

Likes

Comments

Så irriterande, skrev precis ett inlägg och helt plötsligt så var allt borta. Jag som skröt i inlägget att allt funkade så smidigt med appen, jaja..


Äntligen en uppdatering! Jag har tidigare haft problem med att appen har varit så seg att skriva med men med min nya mobil så fungerar den igen (förutom att allt slängdes nyss det vill säga).

Vi är mitt uppe i renoveringkaos. Vårat hustak håller på att bytas ut och det ska byggas till en takkupa. Det kommer göra så stor skillnad på våran övervåning. När dom är klara hoppas jag att vi kan fortsätta med vårat vardagsrum. Vi har tryckt in soffan och tv:n i Vincents framtida sovrum, vilket typ är en tredjedel av vårat vardagsrum, trångt och mysigt, haha!

När det inte är renoveringskaos så är vi mitt inne i förkylningsträsket. Vincent är den som drabbats hårdast. Han blir aldrig frisk. Det känns som att han har varit snorig sen han fyllde år vilket var i början av september. Vi vuxna går on varandra med våra förkylningar. Men någon gång måste även lilleman slippa snorandet.

Apropå bloggen så måste jag helt klart byta ut både design och beskrivning. Det kommer inte vara en hästblogg längre (av naturlig skäl). Jag kommer rikta in mig på familjelivet, inredning och makeup och mode. Mina intressen nu när jag inte har häst. En vanlig livsstilsblogg helt enkelt.

Nu checkar jag ut för idag. Min lilla väckarklocka kommer vakna runt 7 så det är verkligen dags för den här mamman att också krama kudden.

Vi hörs snart igen!

Typ såhär trött..

Likes

Comments

Jag vet inte ens vart vi ska börja men jag antar att den 17.08.16 kan vara en bra idé.

Klockan var runt 10.00 när jag kom till stallet. Jag skulle kolla till Kungen som vanligt efter skadan. Han hade blivit bättre så jag tänkte att en snabbkoll samt promenad räckte. Jag märkte på en gång när jag la in hö i hagen att något inte stämde. Kungen stod helt stilla och det är inte likt honom. Jag gick till honom och försökte få fram honom. Han haltade rejält. Vi var 3 personer för att få in honom i stallet. Han hoppade fram på 3 ben och vilken inte lägga någon tyngd alls på ena frambenet. Jag ringde veterinären på en gång och hon kom efter ca 40 min. Jag kunde se att Kungen hade knölar vid bogbladet som inte hade funnit där innan. Jag förstod på en gång att prognosen var dålig. Veterinären behövde inte vara där länge. En fraktur på bogbladet blev diagnosen.

Veterinären dömde ut Kungen då det inte fanns någon behandling på skadan. Jag ville bulta Kungen (hade läst att det var det bästa alternativet) jag ringde nödslakt och dom kunde vara i stallet på 1 1/2 timme. Veterinären gav Kungen smärtstillande och han var lugn och mumsade i sig hö. Jag var såklart ledsen men höll mig för det mesta från att tårarna bara skulle spruta ut. När nödslakten kom hade både min mamma och min syster kommit. Jag ville inte vara den som höll i grimmskaftet när Kungen rasade mot marken utan min syster ställde upp. Jag gav Kungen ett sista hej då och där brast det för mig. Jag gick iväg med min mamma för jag ville varken se heller höra när han rasade ihop.

Själva avlivningen gick bra. Mannen från nödslakt hade varit väldigt professionell och Kungen hade inte märk av något. Han hade somnat in utan stress och hade inte varit medveten om vad som hände. Följande dagar städade jag ur stallet där vi stod och livet flöt på som höggravid.

Kungen somnade in 17 augusti 2016 och Vincent föddes 30 augusti 2016. Måndagen efter Kungens bortgång fick jag åka in till BB Stockholm och blev inlagd för havandeskapsförgiftning. Jag åt blodtrycksmedicin den några veckor tillbaka men mitt bloctryck steg och medicinerna tog inte lika bra längre. Jag blev igångsatt på söndagen den 28/8 och Vincent föddes med kejsarsnitt efterosm jag fick HELLP under natten till den 30/8.

Idag när jag skriver det här är Vincent snart 1 år och jag är fortfarande hästlös. Jag kommer nog vara hästlös ett tag till då jag funderar på att studera om något/några år. Dessutom har jag nog med våran hund och vi planerar på att skaffa en till jycke, en till corgi såklart! Foxy fick börja valla förra året och vi gör små framsteg hela tiden. Husrenoveringen rullar på sakta med säkert och jag börjar jobba igen i januari. Livet rullar på helt enkelt. Planen är att börja blogg lite mer om vardagen men jag kommer inte lägga ut några bilder på Vincent. Jag vill inte lägga ut bilder på honom i socialamedier. Som tur är finns det så mycket mer att blogga om!

*Bild från när jag och Foxy klarade viltsårtprovet, hon får vara eftersökningshund numera!

Likes

Comments

Kungen har en förmåga att på något sätt få långvila under sommartiden. Börjar fundera på om det är enligt hans planer att stå sommartid och bara lata sig i hagen (skojar). Även i år är inte det ett undantag. Det tog inte lång tid från det förra inlägget jag skrev (som var ca 1 1/5 månaden sedan) så gjorde Kungen sig illa i sommarhagen. Han hittades halt och med diverse sårskador på kroppen bland annat ett på överarmen på vänster framben.

Kungen ställdes i sjukhage och såret läkte ihop på ca 3 veckor. Men vi ska inte komma undan enkelt. Hältan som fanns från början försvann men kom tillbaka när såret i princip var läkt. Jag som har haft kontakt med en veterinär ordinerade skrittpromenader för hand. Hans hälta har varit väldigt av och på och förra veckan såg han helt okej ut efter uppvärmning. Men idag så gick han inte alls bra och när jag skulle trava honom (alltså från marken) så gick han riktigt illa. Jag har idag bokat in ett klinikbesök nästa vecka för att ta reda på vad det egentligen är som spökar. Det kan vara den skadade muskeln eller så är det något helt annat. Vi får helt enkelt ta reda på det.

Jag själv har väl ungefär 40 dagar kvar till bf (beräknad förlossning) och vi renoverar på som två galningar. Förhoppningsvis är sovrummet klart helt nästa vecka, eller ja fönsterna ska bytas) och vi kan flytta ner dit. Nästan alla bebisens saker är inköpta och jag börjar tycka att magen är bra mycket i vägen. Ska bli så jäkla skönt att slippa den!

Så förutom en skadad häst så flyter livet på helt enkelt! 😉


​Kungen när såret fortfarande var oläkt. Idag ca 1 månad senare syns det inte ens. 

Likes

Comments

Halloj! Både jag och Kungen har gått på semester kan man säga. Dock är min betydligt längre än hans. Han fick vila hela förra veckan förutom i måndags. Jag jobbade min sista arbetsdag i torsdag och midsommarhelgen var full av skoj så han fick sin semestervecka den här sommaren. Han kommer ev få en till senare i juli/augusti.

Igår var vi iväg och köpte ny sadel. Ibland älskar jag min häst som passade bäst i den som var billigast. Otroligt skön var den också. En Albion Legend åkte vi hem med. Eftersom man provrider sadlarna så blev det som gårdagens ridpass. Kungen tycker dessutom att det är värdelöst att vara där då han blir lite stressad och spänd av situationen.

Idag var vi iväg på pay and ride och red vår bäst ritt någonsin. 60,83% fick vi och det är våran första ritt över 60%. Mer om det i ett annat inlägg. Måste få filmen skickad först ☺️

Likes

Comments